Divat

Éjszakai divatséta

6227

Kitűnő felhozatalú Belvárosi Fesztivál ide vagy oda, pénteken mi az V. kerületben fellelhető magyar divatra voksoltunk: a Krea Diplomakiállításra és a Stylewalker Nightra.

A Krea Kortárs Művészeti Iskolában kezdtünk, ahol az iskola idén diplomázó tervezőgrafikusainak, divatstylistjainak és enteriőrstylistjainak diplomamunkáiból szervezett kiállítást nyitották meg. Az idén diplomázott Hachbold Anna és Kárpáti Éva a héten megnyerték a Fashion Awards 2010 ifjú divattervező díját. Az ANNAÉVA 2010/2011. ősz-tél kollekció darabjait a kiállításon közelről is szemügyre veheti minden kritikus szemű érdeklődő. A világ legfinomabb bőréből készült kabát, a csípőépített szoknya vagy a dögös overall egy csapásra a kedvencünk lett. A hétfőtől ingyenesen látogatható kiállítás viszont ezen kívül is tartogat meglepetéseket: a művészi divatfotók, a különböző termékek (például a háztartási keksz) csomagolásának meglepő újragondolása, vagy az olyan hazai magazinok felturbózása, mint a kissé elavult Lakáskultúra vagy a Filmvilág magazin mellett az is kiderül, hogyan képzelik el a Kreás végzősök egy-egy könyvsorozat borítójának a tervét. Ahogy a kiállításmegnyitón elhangzott, csak remélni lehet, hogy olyan munkahelyre jutnak, ahol sem a megrendelő, sem az ügynökség nem áll az alkotóerejük útjába.

Még több kép itt!

A ma már szabadon, minimális kötöttségekkel dolgozó tervezők munkáit sem hagyhattuk ki, így nyakunkba vettük a kerületet. A Catwalkban már fél kilenc körül is javában folyt a buli – köszönhetően a kitelepített dj-nek, a Mojzes testvérek által berendezett, bogaras kirakat előtt pedig le a kalappal. A Catwalk márka mellett a három Dóra – Abodi, Konsánszky és Mojzes – ruhái, Je Suis Belle ruhák, FEHER táskák. Az üzlet közepén elhelyezett svédasztalon pedig többek között Hidvégi Petra Tereza babáiból, valamint FEHER karkötők és nemezgyűrűk közül csemegézhettünk.

Második állomás a Váci utcától néhány lépésre nyílt harmadik Látomásba vezetett, ahol elvesztünk a százféle hajpánt között. Tollasból vagy háromfélét, masnisból vagy négyet, egyszerűt és merészet is próbáltam, és mindbe beleszerettem egytől egyig. Abban reménykedve, hogy nyerek egyet, részt vettem a horgászásban. A bolt közepére kipakolt, óriási vizes tálból kellett kihorgászni a meglepi ajándékra feljogosító parafadugót. A tál körüli tülekedésnek volt értelme, hiszen a szerencsések ékszereket vagy vásárlási utalványt nyerhettek.

Még több képért katt!

Benéztünk még az Eclectickbe, ahol a Zagabo vendégtervezőként külön „standot” kapott, és nagyon szeretjük az itteni apróságokat. A Retrock Deluxe-ban még ennél is visszafogottabb volt a hangulat, az eladók szerint a BelFeszt miatt volt este tízkor is kevesebb ember a vártnál. A Retrockban ezt nem éreztük, ráadásul ott mindenki megtalálta azt a darabot, amiért érdemes lesz visszajönni az öt pecséttel, amit a túra során gyűjtöttünk. A kört végül a Mono Fashionben zártuk úgy, hogy aznap éjjel semmit nem vettünk, viszont amellett, hogy sok-sok ismerőssel találkoztunk és egy jót sétáltunk a belvárosban, megtaláltuk, hogy mire gyűjtünk a jövőben. Ti merre barangoltatok?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások