Szépség

Vigyázat, csalok!

6197

Van, aki titkolja. Van, aki bevallja. Van, aki ha akarná, sem tudná tagadni. És van, aki azért megpróbálja, de a rezzenéstelen arcból azért sejtjük, hogy valami nem stimmel. Az az egy biztos, hogy a sztárok mindent megtesznek azért, hogy konzerválják a fiatalság elsődleges fokmérőjét, a feszes és üde arcbőrt.

Mindez nem is olyan sokkal korábban még szimpla rutin beavatkozásnak számított, és ha kicsit természetellenesen hatott, istenem, hát kit érdekel? Azért vannak az okos pr-menedzserek és sajtósok, hogy kitalálják, mi legyen az etetőszöveg. Nemrég viszont más lett a helyzet, és változott a hozzáállás e kérdésben. Előtérbe került a „no trace face”, vagyis a nyom nélküli, láthatatlan ránctalanítás. Ennek a trendnek hódolnak mostanában a hollywoodi sztárok, akik igyekeznek úgy eltüntetni, hogy lehetőleg ne látszódjon a beavatkozás. Akad, akinek sikerül, és persze mindig találkozhatunk fércmunkával. A Britain’s Got Talent című műsor egyik zsűritagja, Amanda Holden és Dannii Minouge akkor hagytak fel a botox használatával, amikor „fagyos” arckifejezésük miatt kezdte ki őket a vitriolos tollú bulvársajtó. A hírességek keresték az új megoldást, amihez a ránceltüntető piac is alkalmazkodott.

A sztároknak nagy előnyt jelent, ha az arcuk olyan finom változásokon megy át, ami után nehéz megmondani, ki mit reparáltatott. Manapság már nem a félresikerült műtéteken csámcsognak a lapok sem, sokkal inkább azt találgatják, hogy ki az, aki láthatatlan ránctalanításon esett át. Míg a 37 éves Gwyneth Paltrow rendkívüli megjelenését a szigorú diétával és a rendszeres mozgással magyarázza, azért valószínűleg egy sebész is hozzátett valamennyit az eredményhez. A szakértők szerint a színésznő életkorát figyelembe véve valószínűleg átesett arcfeltöltésen és a nyakán is feszesebbé tették a bőrt. Ennek természetesen nincsenek nyomai.

Kolléganője, a 41 éves Jennifer Aniston szintén ragyogó bőrével és fiatalos megjelenésével vívja ki a csodálatot, ám ő is ragaszkodik ahhoz, hogy sosem használt botoxot. Ugyanakkor nem is zárja ki, hogy egyszer majd kipróbálja. A rossz nyelvek szerint Aniston számtalan műtéti és nem műtéti beavatkozáson esett át, és nagyon valószínű, hogy a szemei környékét és homlokát folyamatosan „kezelik”, ahogy a nyaki vonalakat is, hogy feszessé tegyék dekoltázsát.

A 45 éves Sarah Jessica Parker, aki fáradtnak és öregnek mondta magát nemrégiben, azt is hangsúlyozta, soha nem feküdt még kés alá. Állítása szerint igyekszik sokat sétálni és megvesz minden elképzelhető krémet. A Grazia magazin szakértője szerint viszont bizonyos, hogy a szemöldökénél és a szeme környékén Botoxot használtak. Szerintem töltötték az állkapocs vonalánál, mivel az nagyon határozottnak tűnik, és valószínűleg az orcáját, mivel azok kerekebbnek látszanak, mint ahogy egy ilyen keskeny arcnál elképzelhető lenne. Ahhoz pedig, hogy arca ilyen friss és sugárzó legyen, feltehetően időnként kémiai kelezéseket vesz igénybe. Ki hitte volna?

Bár úgy tűnik, a sztárok visszavettek a korábbi drasztikus beavatkozások mértékéből, egyre gyakrabban vetik alá magukat nem műtéti beavatkozásoknak. E kezelések szépsége abban áll, hogyha jól csinálják őket, akkor a páciensnek természetes külsőt, friss, fiatalos, egészséges vonásokat kölcsönöznek anélkül, hogy felfedezhetőek lennének a kés és a tű nyomai. Az eredmény pedig egy folyamatos, természetesen fiatalos külső a hollywoodi elit számára, amiről mi, egyszerű halandók csak álmodni merünk. Nekünk maradnak a krémek, a sok alvás és a napi 2-3 liter víz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások