Közösség

Eladó a szüzesség?

6183

A minap böngésztem az egyik tévéműsorokkal foglalkozó honlapot, amikor egy valóságshow ötletére bukkantam. Vegyünk három szüzet, két lányt és egy fiút, akik a legtöbbet licitálókkal szépen, külön-külön szobára mennek.

Az ismertető szerint a résztvevők kapnak 20 ezer dollárt (ez körülbelül körülbelül 4.488.760 forintnak felel meg) plusz az ár 90 százalékát, amennyiért elkelnek, az emberek pedig élő adásban végignézhetik az akciót. Az ötletgazda az ausztrál Justin Sisley, aki hazájában “Virgins Wanted” feliratú szórólapokkal keresi a jelölteket, amelyen Szűz Mária képe látható. Ausztráliában prostitúció miatt törvényellenes lenne leforgatni a show-t, ezért Nevadában fogják, ahol mindez legális. Szerinte ez kell nekünk.

De, kérdem én, most komolyan ez kell az embereknek? A kampány hirdetése, Szűz Mária képének felhasználása már eleve elítélendő. Ráadásul van, aki ebben műsorban önszántából részt vesz. Normális esetben a többség felhördül ezen, és azért mondom, hogy normális, mert ennek kellene lennie a helyes reakciónak. Vagy már nem? Az egyik résztvevő lánnyal, Veronicával interjút is készítettek. Ebben elmondja, hogy szerinte nem fogja megbánni, és mivel ez csak egyszeri alkalom, nem fog magára kurvaként tekinteni, csak szeretne egy kis pénzt keresni, és megváltoztatni a szexszel kapcsolatos elképzeléseit.

Pedig ránézésre egy csinos, szép 21 éves lány, akiről nem hisszük, hogy simán belemegy ebbe. Azt kérdezik tőle, miért? A válasza sokkoló: próbálj találni egy rendes férfit! Na, persze, mert valószínűleg a licitálók mind gazdag úriemberek lesznek! Mégis mit gondol? Valószínűbb, hogy egy vén perverz vagy egy szadista állat fogja kifizetni a legnagyobb összeget. Vagy mi van akkor, ha egy olyan férfi nyeri el, akit bűn rondának tart? Akkor se bánná meg? Bár lehet, hogy csak én vagyok pesszimista és konzervatív, hogy a szerelmemmel tartom helyesnek elveszíteni. Persze, az élet úgy hozhatja, hogy akit megajándékoztunk ezzel, az mégse a megfelelő ember, vagy egy részeg éjszakán besikerült… de élő adásban?!

A szüleivel is próbáltak interjút készíteni, de ők hevesen elzárkóztak és nem helyeslik. Valószínűleg nem úgy nevelték a lányukat, hogy ilyen megforduljon a fejében. Mondta is, hogy sose csinált még semmi rosszat. Akkor ez lázadás? Vagy szerelmi csalódásból? Egyfajta elégtétel, hogy van, akik temérdek pénzt fizetnek érte? Lehet, hogy nehéz rendes férfit találni, de nem lehetetlen. Mert a férfiak panaszkodnak, hogy egyre kevesebb a rendes nő, tehát igényük van rá. Vagy azzal próbálja nemes cselekedetként beállítani, hogy a pénzt a szeretteire költené? Ki kérte rá? Mert a szerettei biztos nem.

Persze, mindenkinek megvan a joga, hogy úgy álljon a szexhez, ahogy akar, de ha ilyet leadnak tévében, ott már szerintem baj van. Utána mi lesz? Kenyeret és cirkuszt a népnek? Újra gladiátorok csatáit nézhetjük? Vagy “civilizáltabb” megoldásként, az esti híradó után élő adásban orosz rulett, lehet fogadni, hogy ki hal meg? Nem az erkölcs miatt vagyunk emberek? Vagy mert mindig változik, hogy mi éppen az elfogadott, lehet ez csak a természetes változás?

Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások