Szépség

Ultrarövid hullámok

6074

Akit érdekel a hajtrend, az tudja, hogy a természetes hullámok, a fonott tincsek és a balerinakonty mellett idén az extra rövid fazon még mindig nem hagyható figyelmen kívül. 2008-ban Katie Holmes bob frizurája volt a trend, 2009-ben Victoria Bekcham újított be rövidke "pixie" hajjal, alig egy hete pedig Agyness Deyn lepte meg a fél világot azzal, hogy majdnem G.I. Jane-ként jelent meg a Coachella fesztiválon. Nem ő az egyetlen aki az álomgyári hírességek közül az utóbbi időben ollóért kiáltott: Mia Wasikowska és Carey Mulligan is nemrég szabadult meg a tincseitől.

Nézegess rövid hajakat!

Ha tetszik ez a merész trend és elég bátor vagy a kísérletezéshez, akkor is gondold meg, mielőtt beállítasz a fodrászodhoz a most már természetes hajszínét favorizáló, minifrizkós Agyness fotójával. Több okból is. Az egyik, hogy az ilyen frizura rendszeres gondozást igényel, ami a fodrászodnak lehet, hogy öröm, neked viszont számolnod kell azzal, hogy hathetente jelenésed van nála. A másik, hogy az extra rövid frizura azoknak áll a legjobban, akiknek szép formájú a fejük és harmonikus az arcuk. Ha ennek ellenére a rövid haj mellett döntesz, akkor is érdemes az arcformához választani a frizurát.

Hogy milyen arcformád van, könnyen kiderítheted. Nem kell más csak egy tükör és egy (nem alkoholos!) filc. Hajpánttal simítsd hátra a hajad, állj szembe a tükörrel, hunyd be az egyik szemed, és rajzold fel a tükörre az arcod kontúrját egy vonallal. Érdemes a bal oldalról indítani a rajzolást, úgy nem maszatolod el a kezeddel a vonalat! Ugyanúgy, ahogy az alkat esetén a homokóra, arcforma esetén az oválisat látjuk a legideálisabbnak. Mindenkinek azok a frizurák állnak jól, amelyek optikailag ilyen irányba tolják a vonásokat.

Hírességek és arctípusok

  • Ovális arc esetén, az extra rövid frizurák közül az áll a legjobban, amelyiknek van egy kis frufru része. Ez rövidíti a magas homlokot, és a szemedre irányítja a tekintetet. Az ovális arcúak egyébként a legszerencsésebbek, mert kevés olyan frizura van, amelyik rosszul áll nekik.
  • A kerek arcúaknak az oldalt rövidre vágott, középen hosszabbra hagyott, szabálytalanul felzselézett rövid haj áll jól, mert nyújtja az arcot.
  • A szögletes arcforma kizárja az extra rövid tincseket. A legjobb a Renée Zellweger féle, állig érő bob frizura.
  • Szív alakú arc esetén ki kell emelni a hajat az arcból, amely optikailag amúgy is kicsinek tűnik. A legjobb ez esetben is a felfelé zselézett változat.
  • Gyémánt alakú, vagy más néven hatszögletű arc esetén a legjobb az elöl hosszabbra hagyott, rétegesre vágott, aszimmetrikus fazon - Rihanna frizurájához hasonló.
  • Ha hosszúkás az arcod, akkor válassz a homlokot takaró, gombahajra emlékeztető, de modern típusú frizurát!

Hajas olvasnivaló:

A sérónk nem részletkérdés

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások