Test

Sikíts, ha fáj!

6054

Azt hiszem, bátran kimondhatjuk, nincsen olyan ember a világon, aki valamiért ne stresszelne. A suli miatt, a munkahelyen vagy a magánéletben: mindig van ok arra, hogy idegeskedjünk. Millió számra lehet találni a különböző magazinokban cikkeket arról, hogyan tudjuk stresszmentesíteni a szervezetet, de legtöbbször nincs is szükségünk ezekre a praktikákra, hiszen a legjobb módszerek azok, amiket saját magunknak fejlesztünk ki.

Az enyém elég egyszerű, és bár ha egyedül vagyok, nemhogy csökkentené a stresszt, de még rá is pakol egy lapáttal, társaságban tökéletesen működik. A következőt kell tenni: dülleszd ki a szemed, dülöngélj előre-hátra és néha adj ki furcsa, nyögésszerű hangokat. Annyira idétlenül fogsz kinézni, hogy a körülötted lévők garantáltan elkezdenek röhögni; és mivel a nevetés ragályos, semmi perc alatt te is hahotázni fogsz.

A munkahelyi stressz levezetésére is egészen egzotikus trükkök léteznek, amiket tuti, hogy újságokban sosem fogsz megtalálni. Ilyen például a visítófrász. A név magáért beszél: semmi más nem kell hozzá, csak egy mély levegő és valami cifra káromkodás. Bár ezzel a módszerrel vigyázni kell, csak akkor alkalmazd, ha te vagy a főnök, a beosztottaid úgysem mernek majd szólni érte.

Az ugrabugrálás is nagyon jó feszültség-levezető. Habár a legtöbb cikk a futást vagy a táncot javasolja, saját és ismerőseim tapasztalatai szerint az ugrálás sokkal hatásosabb. Tegyél be valami olyan zenét, amit egyébként nem szoktál hallgatni – lehetőleg zúzósat vagy tuc-tucot, azokra lehet a legjobban pattogni. Ha nem te vagy a főnök, vonulj be egy üres tárgyalóba, vagy ha más lehetőség nincsen, a női mosdóba az mp3 lejátszóddal felszerelkezve, és mehet a banzáj. Két perc elmebeteg fejrázás, és mintha kicseréltek volna!

Ha nagyon ki vagy akadva valami – vagy valaki – miatt, hatásos lehet, ha felhívsz valakit (kedves, legjobb barátnő, anya, apa), és nem panaszkodni kezdesz, hanem valami teljesen más témáról beszélgetsz vele. Előfordulhat, hogy kiderül, az illetőnek sokkal nagyobb gondjai vannak, mint a tiéd. Gonosz dolog, de mindenki jobban érzi magát, ha tudja, másnak rosszabb. De még ha a semmiről is beszéltek öt percet, elég lesz arra, hogy elterelje egy kicsit a gondolataidat, és újult erővel menj neki a problémáknak.

Barátaim kilencven százaléka egy South Park, Happy Tree Friends, Family Guy epizód megnézésére esküszik. Szerintem is működik a dolog, mivel annyira agyamentek a történetek, hogy nem lehet nem élvezni őket. Viszont ehhez gépre és internetre van szükség, és arra, hogy a munkahelyed biztonsági rendszere ne tiltsa le a Youtube videókat. Otthon ez sem lehet akadály.

Egyszóval, ne hallgass semmilyen cikkre – igen, erre se! Fejleszd ki a saját módszered, amellyel megszabadulhatsz a felgyülemlett feszültségtől!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások