Szépség

Csipkés ujjhegyek

6045

Bár jelenleg a matt körömlakkokkal vagyok a legkönnyebben lekenyerezhető, ha piperékről van szó, azért vannak olyan mikrotrendek, amiket szívesen kipróbálnék. A csipkés köröm már tavaly ősszel is nagy sláger volt fashionista körökben, de az esküvői szezon közeledtével ismét felkapaszkodhat a trendlisták élére - ahogy azt az Outsapop blogon is írják.

A képet is tőlük kölcsönöztük

A körmeit bárki könnyen kicsipkézheti, akinek kötélből vannak az idegei, és van a keze ügyében olló, gyorsan száradó, átlátszó fedőlakk és egy csipetnyi csipke. Valószínűleg ez utóbbi nem fordul elő minden háztartásban, de méteráru boltban vagy anyagturkálóban garantáltan beszerezheti a hobbimanikűrös. Az elkészítésben nincs semmi ördöngösség első olvasásra:

  • Vágjuk a csipkedarabokat körömformájúra úgy, hogy előtte hozzámérjük a körmünkhöz.
  • A tiszta, frissen manikűrözött körömre kenjünk egy réteg átlátszó körömlakkot.
  • Még mielőtt megszáradna a lakk, illesszük rá az adott körömhöz méretben és formában passzoló csipkét.
  • Nyomogassuk bele a csipkét a lakkba óvatosan egy fogpiszkáló segítségével.
  • Hagyjuk megszáradni a lakkot.
  • Kenjük át a körmeinket még kétszer átlátszó körömlakkal.

Segítséget képek formájában itt, videó formájában pedig itt és itt kapunk. Bár a fekete klasszikusan örök, nekem ebben az évszakban jobban tetszenek a finom púderszínek, ezért biztos világos csipkébe ruháznék. Ezt viszont megfontolom, mert ugyan baromi jól néz ki, kissé macerásnak és időigényesnek tűnik egy olyan lánynak, aki nem szeret a körmeivel babrálni. Ha viszont egyszer bevállalom, biztosan felmentem magam a mosogatás alól egy időre!

Kapcsolódó olvasnivaló

Csipkerózsikák

Csipkével borított lábak

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások