Közösség

Bírod a bulvárt?

5979

Az elmúlt hetekben sokszor és sokat hallani a kereskedelmi televíziók (TV2, RTL KLUB) szerepéről, megszüntetéséről, műsorpolitikájukba történő hatalmi beavatkozásról, a sugárzásra vonatkozó koncessziós szerződések felmondásáról, műsoraik teljes vagy részleges korlátozásairól. A témában szinte mindenki megszólalt már, hallottunk érveket pro és kontra, vitákat, a sajtótörvényről, sajtóetikáról, a szólás és véleménynyilvánítás szabadságról, a televízió műsorok társadalomra gyakorolt hatásairól, megszólalt a szakma, a politika, a témában érintett hivatalos szervek és nem utolsó sorban a maguk az állampolgárok is. Kevés olyan téma van ma Magyarországon, ami ennyire érdekelné, érintené és megosztaná a társadalom szinte minden szereplőjét. 

Az, hogy a sajtótörvényben előírt kötelező feladatokat teljesítik-e a fent nevezett médiumok, arról hosszasan lehetne vitatkozni, de azon, hogy megsértik-e a sajtótörvényt illetve a különböző előírásokat az, az egyre szaporodó ORTT-s (sugárzásszüneteltetés) büntetésekből jól kiolvasható. Ezeket egyoldalú és részrehajló tájékoztatással, a reklámra fordítható időarányok túllépésével, a kiskorúak védelméről szóló szabályozás megsértésével és sok egyébbel indokolják a hivatalos szervek. A koncessziós díjak évek óta történő befizetésének elmulasztására, a reklámbevételek nagyságrendjének és ezáltal az adózási kötelezettség alá eső bevételek eltitkolásának gyakorlatára ebben a cikkben ki sem térnék. Továbbá érdemes lenne vizsgálni azt is, milyen értéket közvetítenek ezek a televíziók, de erről napokig lehetne vitatkozni, úgyhogy ebbe mélyebben bele se mennék, döntse el mindenki saját maga. 

Egy biztos a fél ország szerint kellenek ezek a televíziók, míg milliókra tehető azok száma, akik megszüntetésük mellett teszik le a voksot. Munkám során sok helyen megfordulok az országban és sok emberrel beszélgetek, ezeknek a beszélgetéseknek állandóan visszatérő témája a magyarországi kereskedelmi televíziózás mikéntje és hogyan-ja. Személy szerint én régóta nem nézem ezeket a médiumokat, nem innen tájékozódom, s néha egy-egy filmtől eltekintve semmilyen műsoruk nem érdekel, persze ez szigorúan magánvélemény, mindenki kezelje is aszerint. 


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Mar
29
indala írta:
akkor kezdem én:))
bevallom, igenis nézem mindkettőt, inkább az rtl klubot. 18,30-kor kapcsolom be, híradó ugyebár. (aztán ezt megnézem más csatornákon is:) ) leginkább mondjuk viasat 3 megy nálunk, kizárólag a sorozatok miatt. és ezek miatt nézem a kereskedelmi tvket is. nagyon ritkán van olyan film, ami újdonságként hat, de akkor az is jöhet. a saját gyártású show-kat is néztem, pl csillag születik vagy megasztár, heti hetes...a bulvárjellegű szemetet soha. mónikát középiskolában utoljára, ha jól emlékszem.
véleményem szerint mindenkinek van annyi esze, hogy ki tudja válogatni, melyek azok a műsorok, amiket nézni szeretne. mindenki akkor kapcsolja be a tévét amikor akarja és arra a csatornára, amelyiket kívánja. én sem eme kettő/három közül válogatok, van még hallmark meg axn meg spektrum amiket szeretek.(meg műsorfüggő, ezen kívül mik) sőt, az előfizetés is egyénfüggő, ha nem nézel tv-t ne fizess a upc-nek vagy t-home-nak vagy akárkinek. ez sem kényszer. amíg szar van, addig madár is van. amíg van fogékony közönség a szemétre, addig lesz is szemét. én olyan madár vagyok, aki kiválogatja az ocsúból a búzát. mindenkinek ezt kéne tennie, szerintem.
10:35
2
Mar
29
indala írta:
amikor lengyelországban laktam, nekem is csak a duna volt. 6 hónap alatt 4-5x néztem, utána már a tv-t sem. ugyanezt tapasztaltam, mint te.
az, hogy az emberek többsége birka, tény. de ettől még nem gondolom, hogy a tvk megszüntetése lenne a megoldás. aki igénytelen, annak adhatsz igényes műsort, unni fogja. adhatsz könyvet a kezébe, kiröhög. műveletlenség van, nagy általánosságban. és szerintem erről nem a gonosz tv tehet. a gonosz tv csak meglovagolja ezt. úgy érzem, valahol nem áll a hatalmak érdekében (gondolok itt a médiára is) kiművelni az embereket.
10:59
3
Mar
29
janisjoplin írta:
Nos, azt kell mondanom, hogy hiába van kb. 65-70 tv-adónk, naponta este/délután "lapozom" át, és kb. sehol semmi. ami még elmegy kategória: a Viasat 3, Duna Tv-k, m2. esetleg spekrtum, de már az elszaródott.

Marad a DVD meg a videófilm-gyűjteményem.

a kereskedelmi tv-k szarok. a köztévének meg nincs pénze.ergo szar a műsor.
11:02
4
Mar
29
zsofi írta:
az emberek azt mondják, rengeteget szexelnek a párjukkal, és szinte egyáltalán nem néznek tévét.
a mondat a valósággal megegyezik, amennyiben a szexelést és a tévénézést felcseréljük benne.

tisztelet a kivételnek persze :)
11:03
5
Mar
29
A.F.rétisas írta:
Nekünk sincs a hálóban tv,de akkor sehol sem lenne,ha azt venném figyelembe hol szoktunk :) na jó,gyerekszobában nem,de ott meg miatta nem lesz tv.
11:16
6
Mar
29
alma írta:
Itt miben nincs benne a politika?
Még a levegő is politikai, sőt a szélirány is:P
Pfff
2 opció van: nem foglalkozni vele, úgyis ugyanaz más-más arcba csomagolva....vagy foglalkozni vele, beleőszülni, kipurcanni, aztán kidobnak a kukába és a show megy tovább:P

én az elsőt favorizálom:D

NO TV NO POLITIKA
YES ÉLET:))))))))))
11:16
7
Mar
29
alma írta:
Ui: Agora vicces példája a mai politikának, ugyanaz....mi is változott??:P
11:17
8
Mar
29
C.C.G. válaszaalma írására:
...mármint a film (Agora)?
11:20
9
Mar
29
Welmi válaszazsofi írására:
Ez természetesen így van :) és nem verjük a gyerekünket, szelektíven szemetelünk, csak minőségi árukat vásárolunk és visszafelé is el tudnánk mondani a Háború és békét.
11:21
10
Mar
29
indala írta:
előadtam egyszer ezt az elméletemet egy társaságban.:))) mármint ha celebék átállnának egy kicsit más sávra, és próbálnák a maguk módján, de olvasásra, gondolkodásra, hasznosra rávenni a jónépet....szép kis álom, ja:)) pedig szerintem is beválna, ha már úgyis őket majmolja az ország (annak ellenére, hogy persze nyilvánosan mindenki fujjog, meg kérdezgeti, ki ez, meg ki az).
11:30
11
Mar
29
A.F.rétisas válaszaindala írására:
de celebék nem olvasnak még jó pénzért se...
11:34
12
Mar
29
C.C.G. válaszaA.F.rétisas írására:
:-DDDDD nagyon jóóóó!!!
11:35
13
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Amíg csak a magyar 1 volt, mindenki azt nézte és volt fizetőképes kereslet a színházra és a könyvekre. Egyébként vesszen mindegyik. Rtl Klubot a valóságsók (hehhehe) óta nem nézek: fél 6-kor mi a fenét keresett három félmeztelen idegen a nappalinkban??? Épp zuhanyozós beharangozás volt. Fél hatkor. Hányni tudtam volna. A valóságsók miatt anya elsősei nagycsoportos korukban tisztában voltak azzal, mit jelent a homokos és a leszbikus, illetve a gruppen. Pár évvel később teljesen véletlen valami szállodában ismét RTL Klubra kapcsoltam és valami sügér azt magyarázta, hogy "Kiszel Tünde, a díva..." Öööö, megjelent előttem Celine Dion, majd a szétkokainozott, de aranytorkú Whitney Houston. És nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, mert ők dívák. Ahogy Sophia Loren, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe... Szóval a nagyok. Vagy Karády Katalin. Azóta maximum célirányosan RTL Klub, reklám alatt hang levéve.
Szerintem is a birkák ezt nézik, és a politikának érdeke a népbutítás, mint ahogy Ámérikában is... soha nem láttam Barátok köztöt, se Jóban rosszban, talkshow-t gimiben néztem NÉMETÜL, hogy ne csak a Hochdeutsch-ot értsem, és ha lehet, nem kapcsolom be a tv-t. :)
A rossz az, hogy este 7-től, ami egy iskolásnak nem lefekvő idő, aktfotózásról készült riportot sugároznak... Barátnőm anyukája pár éve az Alföld legkellősebb közepén lévő kis faluban megkérdezte, ki mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Hétéves pösze kiscsaj: sztiptíztáncosznő.
No komment.
Ja, és mióta van annak hírértéke, hogy Lukika kutyuskájának fáj a lába, beütötte a szalmába, ördög vigye a szalmáját, mért bántotta kutyuskája lábát... Meg hasonlók... Szemét az egész. Remélem, mire gyerekem lesz, csak adásszünetük lesz a sok-sok ORTT-s büntetés miatt. :D
11:36
14
Mar
29
janisjoplin írta:
azt nagyon sajnálom én is! meg van vaalmi Fem4, meg Humor tv, ami szintén nincs... a Comedy centralt néztük állandóan...

nekünk is digi van...az HBO műsora is egy rakás szemét, ...
11:38
15
Mar
29
Lunabunny írta:
Hmm...pedig mintha azt írtad volna, hogy van tévétek. :D
11:38
16
Mar
29
janisjoplin válaszazsofi írására:
:) hihihi, még jó, hogy rossz a műsor, inkább vár az ágy..vagy a fotel, vagy puha szőnyeg....:)
11:39
17
Mar
29
Lunabunny válaszaA.F.rétisas írására:
Ugyanmár! Hidd el, van az a pénz! :D Vagy elolvas a könyvről egy rövidített kivonatot, és akkor legalább a szereplők neve nem cseng majd idegenül.
11:40
18
Mar
29
janisjoplin válaszaalma írására:
na igen, én is láttam.....:)

szomorú....
11:40
19
Mar
29
C.C.G. válaszaindala írására:
nem is a celebek jelentik a probléma lényegét, hanem a máúniká só, a józsibarát, a karancsaljai agyatlan só, a szándékos ferdítések a híradásokban, a nemzeti ünnepek semmibevétele (lásd: műsor márc 15.-én) a nemzeti nagyjaink, jelképeink gúnyolása (lásd tegnap esti Hónaljmirigy) stb...
arról, hogy pl egy Demcsák Zsuzsa milyen kommenteket fűz hozzá a Mokka c. műsor vendégeinek mondanivalójához már ne is beszéljünk! Ezek sokkal nagyobb bajok mint a celebek!!!
11:44
20
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Lehet, hogy most megint megkapom Kattól, hogy burzsuj vagyok, meg sznob, de nekem az is ktirikán aluli, ami most megy és nem hiszem, hogy vigasztal, hogy máshol a kaka még bödüsebb, már elnézést. :)
Szóval szeretnék értelmes műsorokat, ami bemutatja normális módon Magyarország értékeit, vagy népszerűsíti az olvasást (Éljen a Nagy Könyv!!!), a kirándulást, a normális életet. :) Tudom, utópia, de erre vágynék: jó filmekre, életszerű, mégis érdekes dokukra. :)
11:44
21
Mar
29
LadyGray válaszazsofi írására:
én egyiket semXD olyankor mi van?:D
11:46
22
Mar
29
LadyGray írta:
XD
11:51
23
Mar
29
indala válaszaKisvirag27 írására:
nem válasz a kommentedre, csak erről jutott eszembe. nézem a deko tvt sokszor. (azaz néztem) magyar designról szóló műsorok, környezettudatosság, műemlékvédelem, lakberendezés..csomó olyan téma, ami borzasztóan érdekelne, és nem csak német meg amcsi verzióban. ehhez képest összeszedett a deko két olyan műsorvezető csajt, akitől falnak mentem. az egész műsort élvezhetetlenné tették a bugyuta kérdéseikkel. hangsúlyozni nem tudnak, abszolút nem professzionálisak. az operatőr is akkora forradalmár, mindenre ráfókuszál, csak azt nem mutatja, amiről szó van...komolyan mondom, tragédia. saját gyártású műsor, kéne a nézettség, itt vagyok én, az abszolút célcsoport és két adást bírtam végignézni. szar.
természetfilmekkel és barangolós műsorokkal szemben ugyanígy érzek. nagyon kevés a színvonalas, vonzó magyar műsor.
11:54
24
Mar
29
janisjoplin írta:
régen ez így volt..most olvastam valahol..kik is voltak a TV-ben?
a 70-es80-as években...
Egymillió lépés Magyarországon. ( Juhász Árpád pld.)

Családi kör. Dr. Ranschburg Jenő

Czeizel Endre

Vágó István ( a bulvárosodása előtt igenis értelmes ember volt)

Montágh Imre : Nyelvünk. Beszédtechnikai műsorai voltak.

Dr. Öveges József

A Tv Tornát meg ex-olimpikonok és ex-tornászok tartották, akik szintén műveltek voltak...

ma meg? kiszeltündék és műmacák a tv-ben, kigyúrt pasikkal, és buzi sztájlisztokkal. szép!
12:02
25
Mar
29
janisjoplin válaszaC.C.G. írására:
én nevettem a Mirigyen, de tényleg egy kicsit messze mentek.....:S
12:03
26
Mar
29
janisjoplin írta:
nekem is..könyvtáros vagyok...üres időmben vagy netezem, (azt könnyű megszakítani) az olvasához jobban szeretem a nyugalmat....
12:05
27
Mar
29
Lunabunny írta:
:D :D :D Hát igen, egyterű lakás az tényleg nehezíti a dolgot.
12:09
28
Mar
29
Lunabunny válaszaLadyGray írására:
Mármint nem szexelsz és nem nézel tévét?
12:10
29
Mar
29
SwingerMary írta:
Megszüntetni felesleges ezeket a csatornákat, mert helyettük száz másik helyről dől a szemét. Épp valamelyik nap mondtam egy ismerősnek, hogy a két örök rivális csatorna műsoráról én levenném a fél 7-es híradókat, mert lassan Kékfény+bulvárhíradó egyvelegnek is beillenének, megszüntetném az összes showműsort és kulturális műsorokat tennék a helyükre, akkor talán nézhető lenne. De akkor is ott van még a sok gagyi film és persze a magyar társadalom mindennapjait végigkísérő sorozatok.
Ilyen formában nem kellenek a kereskedelmi csatornák, sajnos mégis van rájuk és a műsorukra igény. A köztévéket kellene erősíteni, hátha annak is lenne legalább megközelítően akkora hatása a társadalomra, mint a kereskedelmi médiáknak. Persze ez meg már pénzkérdés, ami meg politikafüggő. :S
12:10
30
Mar
29
Lunabunny írta:
Én őket soha nem értettem. Még egy félmosolyt sem sikerült az arcomra csalniuk. Mondjuk esélyük se nagyon van, mert kb. 2 másodpercig bírom nézni.
12:12
31
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Nem írtam, hogy nyugaton zöldebb, sőt, tudom, hogy az amerikaiak irtó hülyék - egy olyan ország, ahol beperel a betörő, mert majd éhen halt, mert te épp elmentél nyaralni és bennragadt és pert nyer, meg bele kell írni a lakóautó használatijába, hogy menetközben ne menj hátra szundítani az autópályán, ha te vezetsz, nem lehet túl színvonalas a műsor... Ahol átműtős barbik vannak, meg népszerűsítik a szépészeti műtéteket... Ugyan már! Kedvenceim voltak a Bush paródiák - Legyen Ön is milliomos, Hol van Afganisztán, vagy amikor fordítva tartja a mesekönyvet az elsősöknél... Jáááájjjjj...

Amúgy az iskolában is kéne oktatni valamiféle médiaismeretet (NAT szerint elvileg van már ilyen), meg testkultúrát, de úgysem fogjuk megváltani a világot. Sajnos...

És imádok olvasni. :) Németül és angolul is. :)
12:15
32
Mar
29
Nyruszi írta:
Az albérletben 3 "alapcsatornám" van, amiket előfizetés nélkül lehet fogni: RTL, TV2, M1.
A fél év alatt kétszer kapcsoltam be, de csak hogy elnyomja a szomszédból érkező hangokat. :D
A szüleimnél folyamatosan megy a tévé, de csak a paprika, meg a deko, meg ezek...
Vasárnap délután szoktam a dunaTV-én nézni a régii filmeket, de ennyiben ki is merül a televíziózásom.
12:16
33
Mar
29
Kisvirag27 válaszaindala írására:
Pacsi! :)
Inda, drágám, sajnos bele kell nyugodnunk, hogy nem vagyunk trendik. :)
12:17
34
Mar
29
chanelN5 írta:
de igenis van alternatíva pl az ATV ,
12:25
35
Mar
29
Lunabunny írta:
Én ismerek olyat aki nevet rajtuk. Tényleg nem értem. :D
12:31
36
Mar
29
C.C.G. válaszachanelN5 írására:
micsoda????
12:31
37
Mar
29
Myna írta:
Akit nem érdekli az ugyse nézi azt a csatornát...
Én max comedy centralt,zenecsatornát,néha sport-ot,Viasat 3-at nézek de ezeket is ritkán...inkább hallgatom az mr2-őt...+ maradnak a dvd-ék.
12:37
38
Mar
29
indala írta:
na igen....én rögtön a hazug embert látnám benne.
12:48
39
Mar
29
chanelN5 írta:
miért?
12:51
40
Mar
29
chanelN5 válaszaC.C.G. írására:
miért?
12:51
41
Mar
29
chanelN5 írta:
:D
12:51
42
Mar
29
bubzi írta:
nem kötözködésből, de ma Magyarországon - legjobb tudomásom szerint- a médiatörvény szól a rádiózásról és a televíziózásról. a sajtótörvény a nyomtatott sajtóra vonatkozik.
12:57
43
Mar
29
Rancid írta:
Nem nézek tévét.És nem csak mondom,mert menő,hanem tényleg nem.
Sorozatokat gépen nézek,abból sem Esmeraldát...A sóműsorok nem érdekelnek,zenét sem a Viván fogok hallgatni,szóval megvagyok nélküle kb 14 éves korom óta.
13:00
44
Mar
29
sziszuscicus írta:
Mi menetrendszerűen nézünk tévét:) Reggel Mokka be, mert a celebeken kívül vannak érdekes dolgok, meg időjárás. Aztán a gyerek délután nézheti fél órát a Tesz-Vesz Várost, és legközelebb 5-kor kapcsolom be a Viasat 6-ra, amikor kezdődik a Mindenki utálja Christ!, a Simpson család és az Amerikai Fater. Amíg volt, néztük a Viasat Historyt, de a kábelesek azt leváltották:(
13:03
45
Mar
29
C.C.G. válaszabubzi írására:
...na, ezt azért majd átvesszük egyszer jó??? :-)))
13:05
46
Mar
29
sziszuscicus írta:
Szerintem nem kellene leváltani a kereskedelmi tévéket, ott is szoktak jó dolgok lenni néhanap. Múltkor azt hiszem, a Narniát néztem meg. Amíg valaki kíváncsi rájuk, had menjen, engem túlzottan nem izgat, de jó, hogy van, mint választási lehetőség.
13:05
47
Mar
29
alma válaszaC.C.G. írására:
igen
13:09
48
Mar
29
bubzi írta:
lehet, hogy egyedül maradok ezzel a nézettel, de szerintem elsődlegesen nem a kereskedelmi televíziókkal van a baj. miért van az, hogy az általam ismert emberek 90 %-a nem bámulja a tévét, ha kell, ha nem? ki lehet ám azt kapcsolni simán. ha mégsem, akkor nem kell bedugni a konnektorba, akkor biztos nem fog működni. meg van olyan, hogy port.hu, műsorújság, teletext, ott meg lehet nézni, hogy mikor mi megy a tévében. a képírók sorozat a TV2-n teljesen oké, az RTL klub Portréja is tud jó lenni (Ágota Kristófra én nagyon is kíváncsi voltam, és a vele készült beszélgetést ott adták le).
lehet irányítottan televíziózni, csak venni kell a fáradságot, és megnézni, hogy mikor mi megy, nem nyakló nélkül bámulni.

szerintem sokkal nagyobb probléma az, hogy a szülők miért nézetik az óvodás gyerekeikkel a tévét, ahelyett, hogy beszélgetnének velük? ha nézik a tévét, akkor miért nem figyelnek arra, hogy mit néznek? az emberek kb. 90 %-ának miért a televízió az egyetlen információforrása? az emberek kb.70 %-a miért hisz el mindent kritika nélkül, amit a TV-ben lát és hall? (az én százalékaim nem reprezentatív felmérés eredményei, csak a saját tippjeim.)

ha senki nem nézte volna a Győzike-showt és a szenyorita szöszit, vagy nem nézné a mónika-showt, akkor nem menne, nem készítenének újabb adásokat. (meg lehet nézni a TV2 műsorpolitikáját, még a külföldön nagy sikerrel játszott sorozatokkal is képesek hatalmasakat bukni.) úgyhogy jogosan vetődik fel a kérdés: miért ilyen igénytelenek az emberek?
13:10
49
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Volt szerencsém látni ámérikái tankönyveket, beszélni amcsikkal, és szerintem minden kétséget kizáróan elmondható, hogy Bush a legnagyobb emberszabású majom, akit valaha láttam, annyi eltéréssel, hogy a csimpánzok okosabbak nála szerintem. :D Az is legenda, hogy a sztárok nem tudják, hol van Európa, nem beszélve Hugary-ről, Budapest-Bukarest kérdéseiről, meg úgy az általános műveltségről. Amerikában tényleg minden szarért pereskedhetsz és ha jó az ügyvéded (éljen az esküdtszék, még a kártérítési perekben is, na meg a precedens-jog!!!, illetve a neten is olvasható jogi szakmai folyóiratok), akkor szinte bármit meg is tudsz nyerni. Ez nem legenda, még vizsgáztam is belőle és nem jogbölcselet volt a tárgy neve. :D
13:12
50
Mar
29
indala írta:
ja, meg amúgy ami még eszembe jutott: az ortt amikor elsötétítéssel bünteti a megbotló kereskedelmi tévét, valójában minket büntet, előfizetőket. szerintem ugyanis nem fair, hogy fizetjük az előfizetési díjat meg csatornacsomagot és nem nézhetem a műsoromat (amiért fizetek) mert az illető csatorna éppen büntetésben van. inkább kurvanagy pénzbírság...vagy nemistudom...
13:14
51
Mar
29
chanelN5 írta:
(Már megint a szövegértéssel van a baj.)
Én egy példát mutattam,nem azt mondtam hogy egyetlen.
És sehol nincs megírva hogy ha példálózol akkor többet kell mondani mint egyet.
13:24
52
Mar
29
sziszuscicus írta:
Igen, minden hétköznap este 7-8-ig. De az agyonismételt szériák, azért este beállt aggyal jók:)
13:28
53
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Én azért hiszek az angoltudásomban, meg abban, amit szakmai lapokban olvastam és kész. Erről nem nyitunk vitát. :D
Egyébként meg nem feltétlenül celebekről beszéltem, Paris Hilton szerintem 10-ig sem tud elszámolni, de mindegy. :)
A sztárok megint más példa, Rowen Atkinson (Mr. Bean) pl. mérnök. :) Más a sztár és más a celeb.

Az egészről meg eszembe jutott Dolák-Saly Róbert: Hogyan ne nézzünk pornófilmet, ha nem akarunk c. jelenete. Tesség rákeresni. :D
13:30
54
Mar
29
C.C.G. írta:
dehogy háborodtam föl, csak hagymát pucoltam előtte, könnyezett a szemem, és nem láttam jóóóól, azért kérdeztem, hogy micsoda... :-)))
13:40
55
Mar
29
C.C.G. írta:
de viccet félretéve, ugye nem gondoljátok ezt az ATV dolgot, nézzétek meg a désibolgáravarmészáros brigádot, vagy a kálmánolgabánóandrás vezette műsorokat, de komolyan Ti nem látjátok mi megy ott, eleve ahol a hitgyülisnémethsándor alapítványa a tulajdonos...
na ne vicceljünk...
13:46
56
Mar
29
chanelN5 írta:
nem baj ,nekem ez a véleményem,nem fogom magamban tartani csak azért "hogy nehogy valaki felháborodjon" :D
13:46
57
Mar
29
lili23 írta:
szükség van rájuk egy demokrácában, különben könnyen az állami propaganda részeivé válhat az állami tv, ami vizsont adiktatúrához vezet...
Viszont. Ilyen minőségben nins szükség rájuk. Gondolok itt főként a két legnagyobb kereskedelmi csatornára. Mert vannak igényeseBB adók is, amiken nem feltétlenül megy egész nap a home-made show agyonfizetett senkikkel. Azonban azt hiszem, erkölcsi értékeink különbözősége miatt nem lehetséges szabályozni a TVműsor tartalmát, ezt egyedül úgy sikerülhet elérni, hogy MINDEN ember csak az igényes, értelmes műsort nézné. Mert ugye a kereskedelem lényege a kereslet-kínálat.
Édes utópia!
13:48
58
Mar
29
Angyalka75 írta:
Na emlekszem amikor hazamentem bekapcsolta anyum a radiot,hogy szoljon fozes kozben,es ket harom pasi meg egy liba musort vezettek.Mast se hallottam a holgyemenybol,csak hogy nyehereszett a pasik beszolasain amit ok viccnek neveztek.De ezt ugy tette,mint akot b@szni visznek.Ket nyehereszes utan bekussoltattam a radiot.
13:49
59
Mar
29
cotcotgirl83 írta:
otthon sem néztem tévét, itt sem nézek. sok más helyről lehet informálódni, a szemétre meg egész egyszerűen nem vagyok kíváncsi. ennyi.
13:54
60
Mar
29
Angyalka75 írta:
Waoooh!! Akkor te hol tartod a tvd? Az udvaron a madaretetoben???? :D :D
Jajj meg ne haragudj ram,de ezt olyan edesen irtad le,egybol ez jutott az eszembe,hogy akkor hol a tv?
Egyebkent igazad van.Miota kinnt elek,nekem sincs a haloba a Tv.(otthon egy szobam reven ez nem volt megoldhato)
Egyebkent otthon spektrum tv-t neztem.
Itt is csak azt ami engem erdekel.Ilyen egyszeru.
Amig pedig lesznek olyan emberek akiket az ilyen kibeszelodok,meg kukkolos musorok erdekelnek,addig nagyon sok kereskedelmi tv,radio meg fog elni.
Ha nincs kedvemre valo musor akkor az sem gond ha nem kapcsolodik be a tv akar egy hetig.
Van konyvem,imadok olvasni.Vagy van dvd-m es nezem azt. Vagy eppen sex :) Es igen tv nelkul.
13:56
61
Mar
29
C.C.G. írta:
dehogy HISZEM... :-)))
14:00
62
Mar
29
ismeretlen írta:
Nekem nem hiányoznának a kereskedelmi tévék. A különféle "valóság"-show-k, a Győzike-típusú celebek saját show-i, az ún. "tehetségkutató" műsorok, ahol mindent sikerül felkutatni, csak tehetségeket nem, azok a "tényfeltáró" műsorok, ahol a tények általában úgy szólnak, hogy melyik celeb mekkora mellinplantátumot csináltatott éppen, a - szerencsére már egyre kevésbé divatos - szappanoperák, az agybutító amerikai nyomozós sorozatok (ha az ilyen NCIS vagy CSI, vagy egyéb kimondhatatlan rövidítésű amcsi sorozat ütné legalább a Columbo vagy a Derrick színvonalát, akkor azt mondanám, hogy oké. De nem ütik, nagyon nem...), az agybutító amcsi - és újabban magyar - kórházas sorozatok, az agybutító szingli-sorozatok (mert világ szerencsétlenségének lenni erős nő álarcban igenis JÓÓÓ, ugye?), az ultrabrutál véres horrorral felérő híradó, ahol nem rakják ki a karikát, a tíz perc adás - húsz perc reklám-típusú műsorszerkezet, hogy az értelmes filmek éjfél után kezdődnek, addig meg nézheted az Anakonda 26-ot, meg a Kobra 8-at, a Rendőrakadémia 7-et, Jean-Claude van Damme húszéves verekedős opuszait...

Tegnap este azt mondták a Heti Hetesben (férjem nézi, én csak muszájból), hogy "ha nem tetszik, ne nézd" - mármint a kereskedelmi tévéket. Igen ám, de akinek nincs se kábeltévéje, se műholdja, az mit nézzen helyette? Nézzen szlovén nemzetiségi műsort délután négykor az egyesen? Vagy úgy mégis mit?

Egyszóval én a betiltás mellett vagyok. Ilyen formában ez nem mehet tovább... Emlékszem, még tíz éve az RTL és a Tv2 is képes volt színvonalas, érdekes, tartalmas műsorokkal kiállni. Most miért nem képes? "Csökken a nézettség, nem éri meg értelmes műsorokat csinálni." Értelmetleneket viszont szerintem még annyira sem.
14:03
63
Mar
29
Voleth írta:
Azt hiszem, én Te vagyok. Vagy fordítva:D Nálunk sincs már Comedy Central, pedig az volt az egyik csatorna, amit rendszeresen néztünk. Ha egyedül vagyok itthon, akkor este benyomom a Paprika TV-t, aztán egy idő után elalszom rajta. Ez azért jó, mert ha megébredek éjszaka, akkor homárfőzésnél nem láthatok durvább dolgot :D

Nálunk a távirányító 1-es gombján az AXN van, 2-es gomb Viasat, 3-as Paprika Tv, a többi meg nem érdekel. Párom múltkor alig találta meg az RTL-t, mikor forma 1-et akart nézni, a 30 valahányas csatornán volt.

Mikor gyors vacsorát eszünk, akkor szoktuk mondani, hogy üljünk a kanapéra és nézzünk közben valami szennyet. Na, ebből tegnap az lett, hogy az univerzumról szóló filmet néztük a Discoveryn :D

Híreket a neten olvasok, filmeket meg letöltünk. Bár általában a letöltött sorozatokhoz a tv-ből jön az ötlet, de miután már megvan gépen, a tv-ben nem nagyon nézzük. Így lett rendszeres esti program a Big Bang Theory, How I met your mother, Lashforward, stb. Imádom, hogy visszatekerhetem, leállíthatom és NINCS BENNE REKLÁM, meg idióta előzetesek!!!
14:06
64
Mar
29
chanelN5 válaszaC.C.G. írására:
egyébként mi megy ott? szerintem különb műsorok vannak benne mint,az rtl klubbon meg a tv2.
És az hogy Németh Sándor ott tulajdonos(aki mellesleg nagyszerű ember véleményem szerint) az a városi legenda kategóriába tartozik
14:06
65
Mar
29
Ananke írta:
hát én nézek tévét, még néhány ilyen 'celebes' műsort is, pl ha a főzős műsorokban jó arcok vannak :) bár az erőltetettségük taszító tud lenni.

a gond inkább az, hogy amit igényes, jó sorozatokat leadnak, és külföldön szeretik, magyarországon még csak nem is iparkodnak visszarakni a képernyőre egy szünet után, mert nincs rá kereslet. régen főműsoridőben a sorozatok mentek, nem a teleregények, szappanoperákra gondolok, hanem a csi, vészhelyzet, született feleségek, stb. most mit látok? hogy egy héten két este megy ilyesmi, ebből az egyik az a hatszázhatvanharmadik magyar bemutató, tehát már az is látta, aki amúgy nem is nézi. a többi napom gagyi filmek, őslények 27. rész, és hasonlók, vagy az ezerszer játszott Bud Spencer, és celebműsorok, mer az olyan jó.

gondolom mondjuk azokra nagyobb az igény. mert aki sorozatot szeretne, úgyis letölti. a fiatalok többsége, akit ismerek, a kolisok, albérletesek meg végképp, nem is néznek tévét. egyáltalán nem, be sincs kötve, ami kell sorozat, film, megnézik neten, vagy dvdn.

amúgy akiket ismerek a 20-30 éves korosztályból a comedy centralt nézik rendszeresen, néha a viasatot, és célzottan a sorozatokat akár a nagy adókon.
14:10
66
Mar
29
Kisvirag27 írta:
Csak próbáltam szemléltetni, hogy sztár és celeb nem azonos. És tudom, hogy angol, annyira édesen lökött más nem lehet... Csak nem jutott eszembe diplomás amcsi sztár. Talán mintha Sharon Stone-ról olvastam volna, hogy hihetetlen okos... :)
14:14
67
Mar
29
Kisvirag27 válaszaAnanke írására:
Ne már, Terence Hill ma lett 71 éves. Én imádtam őket kiskoromban! :)
14:15
68
Mar
29
indala válasza írására:
Igen ám, de akinek nincs se kábeltévéje, se műholdja, az mit nézzen helyette? Nézzen szlovén nemzetiségi műsort délután négykor az egyesen? Vagy úgy mégis mit?

na itt van a kutya elásva. mert ha betiltanák a kereskedelmi tévéket, akkor mi lenne? bizony, szlovén nemzetiségi műsor, vallási híradó meg egyebek. amíg az állami tévék nem képesek rendes műsorokat sugározni, addig a kereskedelmi tévék fognak győzedelmeskedni. mellesleg sajtószabadság van, ez szerintem a tvre is vonatkozik. semmi törvényellenes dolgot nem művel egyik kereskedelmi csatorna sem, mi alapon tiltanák be? butítja az embereket? ja a pornó is, meg a pletykalapok is, meg a cosmopolitan is és társaik..egyik sem éppen klasszikus műveltséget és igényes szórakozást biztosít.
aki igényes szórakozásra vágyik, annak van lehetősége megtalálni azt. a kereskedelmi tévékben is vannak nagyon is jó műsorok és vannak béka segge alatti bulvárszennyek is. miért lenne jobb, ha betiltanák? aki nem nézte, annak úgyis mindegy.
14:16
69
Mar
29
Ananke válasza írására:
a kórházas sorozatok közül nem mindegyik agybutító ám. :) a grace klinika és a dr house szakmailag hitelesek, és elég sok valós ügyet is feldolgoznak. aki az orvosira jár annak kb "kötelezőek".

a csiről, ilyesmikről, hogy szakmailag mennyire kompetens nem tudok nyilatkozni, de a gyilkos elmék, stb se hülyeség.
14:16
70
Mar
29
Ananke válaszaKisvirag27 írására:
én is szeretem őket, de nem akkor, mikor hetente minimum egyszer megy a Kincs, ami nincs... nekem azért huszadjára megnézve már sok.
14:18
71
Mar
29
pinkcrussh írta:
m2 tökjo:)
14:20
72
Mar
29
pinkcrussh válaszaindala írására:
nemtom mi neked a normális,de iszonyat színes a műsorkínálat az m1,m2n,és sztem sok értelmes igényes műsor van...
14:21
73
Mar
29
Ananke válaszaindala írására:
óh igen :( m1et akkor nézek, ha jól film van, vagy néztem, amíg adták a Társulatot. hétről hétre kicsit sem megasztár-típusú, nagyon jó, színvonalas produkciók voltak, szerintem - sajnos - sok híres musicaldarabot is lepipáltak... és nem lett folytatás, leadták, megcsinálták és annyi.

ami meg megy jó műsor, azt mindig hajnalban kapom el XD és nem, nem ismétlésként...
14:23
74
Mar
29
Kacu válaszabubzi írására:
Miért is nézik az emberek a szemetet? Gondoljunk csak bele: a fáradt háziasszony egész nap mos, főz, takarít, foglalkozik a gyerekkel, este lehuppan a kanapéra. Mit nézne meg inkább? Persze, hogy valami "mese habbal" szappanoperát. Elandalítja őket amit látnak, mintha velük is megeshetne mindaz, amit a tv-ben látnak.
A nagy többséget "ez" szórakoztatja. A nagy semmi. Amin nem kell gondolkodni, ami elszórakoztatja este, amikor leül a tv elé, nemhogy beszélgetne egy jót a feleségével/férjével, a gyerekével...
Showműsorok. Az ember egyik alapvető tulajdonsága a kíváncsiság. Azonban ez az emberi kíváncsiság, más formában is megnyilvánulhat. Például embertársaink életével, főként magánéletével kapcsolatban. Jó példa erre a Győzike vagy a régi Való Világ, BB, Mónika-show; Joshi Bharat. Ez a tömegkultúra. Szakdolgozat-témának kitűnő :)
14:24
75
Mar
29
Ananke írta:
kinek hogy :) én meg tudok nevetni a fentebb szidott irigy hónaljmirigyen...

ízlések és pofonok :)
14:29
76
Mar
29
indala válaszapinkcrussh írására:
hát, huzamosabb ideig le tudott kötni a társulat pl. mostanában a mcleod lányai és a vadon bűvöletében is. meg a híradó. amúgy néha egy-egy beszélgetős műsor. de sajnos ki kell mondani, hogy összességében bizony nem versenyképesek a magyar tévé műsorai. a filmeket meg felváltva ismétlik, egy héten belül is.
14:30
77
Mar
29
LadyGray válaszaLunabunny írására:
hát olyasmi:D
14:30
78
Mar
29
ismeretlen válaszaindala írására:
Ameddig nem jöttek be a kereskedelmi tévék, a közszolgálati is értelmes és szórakoztató műsorokat adott. Azok egyszerre voltak értelmesek, és szórakoztatóak... Amióta bejöttek a kereskedelmi tévék, a köztévéban pedig politikai alapon nevezik ki a hozzá nem értő "szakembereket", sajnos elmentek egy olyan irányba, ami nem egészen közönségbarát. Túlhangsúlyozzák a "kötelező" műsorokat, amiket le "kell" adni, pedig a kutyát sem érdekli, csak hát törvényileg szabályozva van, hogy a 12 000 főt számláló magyarországi szlovén népességnek joga van heti fél órán át a saját anyanyelvén tévét nézni... Hogy másik kilencmillió kilencszáznyolcvanezer embert meg nem érdekel az őriszentpéteri falunap, az az MTV-t nem érdekli...

Kicsit úgy érzem, hogy az MTV sokat markol, de keveset fog. Ott is lenne mit javítani, hogy legalább olyan színvonalas legyen az egész, mint a kereskedelmi tévék korszaka előtt.
14:31
79
Mar
29
vanek válaszaKisvirag27 írására:
bocsi, de a nagy könyvre tipikusan a lelkes magyartanárok által beszedett szavazócédulákon szavazó kevésbé lelkes diáksereg jegyezte le az általa félig meddig elolvasott kötelezőket... azért én nem nevezném ezt valami nagy teljesítménynek.
14:32
80
Mar
29
ismeretlen válaszaAnanke írására:
Emellett meg ott van a Jóban-rosszban, aminek a valóságtartalma kb. a nullával egyenlő. House fejét egyébként én is bírom. :)
14:34
81
Mar
29
pinkcrussh válaszaindala írására:
nem a filmeikre gondolok,hanem pl a saját sorozataikra. műsorokra. de van 1-2 jó film is..... van 1 sorozatuk, a Világokon át,az kurvajo. mega tűzvonalban is tökjovolt. nyilván azért nem versenyképes,mert a monika showhoz képest ingerszegény....de pl engem a koncertfelvételeik is lekötnek néha. hát nemtudom,inkább mtv,mint a kereskedelmi szarok.
14:34
82
Mar
29
indala válasza írására:
na ebben mondjuk nagyon is egyetértünk.
14:35
83
Mar
29
Ananke válasza írására:
azt én nem is sorolom a kórházsorozatok közé :D inkább a barátok közttel van egy szinten, csak a jóban rosszbanban nem is tudnak játszani a színészek (tisztelet a kivételnek).
14:37
84
Mar
29
vanek írta:
XD
14:38
85
Mar
29
ismeretlen válaszaAnanke írására:
:)
14:39
86
Mar
29
indala válaszapinkcrussh írására:
húú, én a tűzvonalban-t két rész erejéig bírtam, de nekem nagyon magyaros, sajnos a rossz értelemben. (színészi játék, beszéd, pl) de ezen nem veszünk össze:))
annyit mindenképp az m1 javára írnék, hogy ízléses és tartalmas sorozatokat vesz meg szerintem. mint a fent említett 2. állatok, emberi kapcsolatok, izgalom, hétköznapi szépségek....megnyugtató nézni őket a sok helyszínelős, szikés, hiperpörgős amerikai sorozat mellett. (pedig óriási csi rajongó vagyok, úgy mondom ezt:) )
14:40
87
Mar
29
vanek írta:
hír tv?
14:43
88
Mar
29
vanek írta:
atv? muhaha
14:45
89
Mar
29
vanek válaszavanek írására:
muhaha
14:47
90
Mar
29
roller válaszaC.C.G. írására:
jók ezek, mert legalább van viszonyítási pont :D :D :D nekem mindig van egy ilyen kínos érzés gyomortájon, hogy szégyelleném magam a kamera előtt magát lejárató személy helyében is.
Ha meg valami ronda vizuális terméket látok -pl minicsatornák reklámspotjai, vagy Fási mulató- akkor is az émelygés kerülget.
14:54
91
Mar
29
vanek írta:
kéne egy (nem három, ami mingyáá négy!*) normális köztévé. a tv2nek meg a reteknek ha lenne egy norma, irányadó riválisa, akkor nem lenne ekkora para. csak hát nincs.

azt meg populista egyszerűsítés, hogy a kertévék taszítják az ország népét a romlásba. muhaha.

amúgy meg pár hete néztem bele a reggeli műsorokba, de két percnél tovább nem bírtam. ezt most tényleg komolyan veszik??? se mokka, se a retken az az izé... borzasztó, idegesítő, és olyan témákat emelnek be közbeszédbe ergo legalizálnak a csatornán keresztül, amin max röhögnék egy jót (asszem tóthgabi auraolvasási képességéről volt szó, a műsorvezetők komoly fejjel kérdezgették a komoly fejjel nyilatkozó cölöpkét)

*kérdem én: mi a f...omért megy az adómból az m1re, ahol délután a reggeli műsort ismétlik, este a délit, az m2re, ahol dettó, a dunára, duna autonómiára....??? kösz, de nem. ilyen minőségben nem.

14:55
92
Mar
29
roller írta:
nem az a baj, hogy milyen oldali. Azzal van baj, ha IGÉNYTELEN trash.
14:56
93
Mar
29
Solange válaszavanek írására:
Értékmentés másként Borbás Máriával, vasárnap 21:30 :-)
15:09
94
Mar
29
C.C.G. válaszachanelN5 írására:
ebben mondjuk igazad van.... mármint az első részben...
a németh sándor igaz... nem ő a tulaj, hanem az egyik cége, az pedig, hogy rendes ember, nos ebbe inkább nem mennék bele, ha Te kedveled, nyilván meg van rá az okod, én pedig ezt tiszteletben tartom...
15:09
95
Mar
29
C.C.G. írta:
a hír tv-t még jobban megvetem mint az atv-t, csak a miheztartás végett...
pedig több egykorvolt barátom is ott dolgozik, akikkel mára szóba sem állok...
15:17
96
Mar
29
Solange írta:
az a baj ezekkel az agymosodákkal, hogy szentírás h ugyanaz menjen főműsoridőben mindkettőn, csak pepitában. szeretem a sorozatokat, és imádom a magyar szinkront, meg kell az az izgalom, hogy egy hétig ki legyek éhezve egy köv. epizódra, a világért nem töltenék le évadokat a netről. Inkább tipródom :) az mondjuk bosszantott, mikor 10-kor kezdődött a műsor, amit vártam, mert benkő v győzike mocskolt előtte. a szappanoperára való igényt jóval előbb meg tudom érteni, mint ezt :-(
15:24
97
Mar
29
Snidling írta:
hát nekem nincs tv-m. ennyi. :)
15:27
98
Mar
29
bubzi válaszaKacu írására:
lehet, hogy kicsit félreérthető volt, amit írtam. nekem egyáltalán nincs bajom a popkultúrával és a tömegkultúrával. kb. minden szar műsorból megnézek egyet, csak a kíváncsiság kedvéért. nem azért, hogy ítélkezzem, hanem azért, hogy megértsem, hogy miért nézik olyan sokan. (a médiakutató egyébként nagyon sokszor közöl olyan írásokat, amiben ezzel a problémakörrel foglalkoznak.) alapvetően azzal is egyetértek, hogy a TV a szem rágógumija (ezt nem én találtam ki, de tetszik). igen, a melóban megfáradt emberkék hazaérnek, és bámulnak ki a fejükből. (én olyan fáradt is tudok lenni, hogy be sem kapcsolom a tévét és úgy is elég érdekes látvány 20-30 percig :).)
én tényleg nem hiszem, hogy minden társadalmi probléma abban gyökerezik, hogy meg lehet nézni 7-kor a molnárnagyőanikó mellnagyobbítását. és azt sem hiszem, hogy a szappanoperáktól butulnak el. persze, lehetne sétálni is egy nagyot, ha valakinek nulla az agya, meg lehet ponyvát olvasni (azt is minek), de én is tévézek ilyenkor sokszor. meg kellene találni a balanszot. nézzék a TV-t, de lehetőség szerint ne minden szart (lehet válogatni napi 2 órára való elviselhető műsort). ha gyereket akar valaki nevelni, akkor tegye azt, és ne a TV előtt tárolja, csökkentett üzemmódban. ne a TV előtt ülve vacsorázzanak (akár ketten, akár többen), ne üljenek ott a szabadidejük 95 %-ában, egymás mellett kukán (mi elég sokat pofázunk pl. híradó közben, megbeszéljük, amit látunk/hallunk)vagy ha mégis, akkor ne csodálkozzanak, ha gallyra megy a kapcsolatuk. és nem utolsó sorban: inkább gyakran, mint ritkán, kapcsolják ki az a dobozt.
15:58
99
Mar
29
bubzi írta:
köszi :), nem hiányzott eddig, de ez a téma érdekel.
Kacunak az előbb elég sokat írtam erről. szerintem sem lesz alapból agymosott vki, attól, hogy tévézik. lehet azt kritikával is nézni. és nyilván diktálnak valamilyen trendet a tévéműsorok az arra fogékonyak számára (bizonyos mértékig mindenki fogékony erre, én sem vagyok kivétel. vettem én már danettet azért, mert guszta volt a reklámja…). de nem mindenkinek diktál, és ha mégis, akkor nem mindenkinek ugyanazt diktálja.
nem minden ember igénytelen, aki megnézi ezeket a műsorokat. lehet, hogy tényleg kikapcsolja az agyukat, szórakoztatja őket, de nem válik ettől követendő példává számukra pl. Horváth Éva.
az igénytelenség ott kezdődik (szerintem), hogy erre a sok ócska műsorra lesz csak igénye, másra – pl. magaskultúrára – már nem.
azzal egyetértek, hogy a médiában megjelenő termékek (médiatermékek) minőségének őrületes mélyrepülése és az igények egyre lejjebb adása egymást generáló folyamat. de nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy ez kizárólag médiumok miatt, vagy kizárólag a fogyasztóik miatt van. kicsit olyan ez számomra, mint a tyúk és a tojás esete…
16:13
100
Mar
29
german írta:
hajj igen az a big brother..itt nalunk nemetorszagban is mar vagy több, mint 5 megy, es mert gondolom, van akit ez meg mindig erdekel. nalunk itthon van vagy 30 csatorna, lehet valogatni, de itt is ugyanezek a szemetek vannak, az idiota sorozatok, es ha este van egy jo film, hat vagy 4-szer megszakitjak minimum 20 perces reklamszünetekkel(mar mertük az idöt). ugyanakkor van egy-ket csatorna, amelyek minösegi es nagyon erdekes doku filmeket adnak le, csak persze, hogy ejjel fel 1 körül kezdödnek...SAJNOS.
16:34
101
Mar
29
donci írta:
nàlam csak a Duna jön.... néha szivesen nézem, de egy idö utàn egysiku.
Mennyire de mennyire örülnék viszont egy paprika tv-nek!! ahhh : )
16:37
102
Mar
29
donci válaszagerman írására:
DMAX jön? az egy elég jo ado.
A rohadék reklàmokat hogy utàlom!!
16:38
103
Mar
29
german válaszadonci írására:
igen, DMAX is van
17:40
104
Mar
29
A legritkább esetben nézek tv-t. Minimax, Mezzo, ezek mennek nálam, mikor egy héten egyszer bekapcsolom.
Gondolom akit zavar a győzike show (létezik még ilyen?) az nem nézi. Nem is nagyon tudok véleményt formálni, mert fogalmam sincs, hogy mik mennek most a tv-ben. Hidegen hagy.
18:06
105
Mar
29
bugyigumi válaszazsofi írására:
Ez mekkora :DDD
18:42
106
Mar
29
bugyigumi írta:
Nekünk nincs tévénk, és nem is lesz soha...Inkább másra költjük azt a pénzt. Pl. utazásra, wellnessre.
18:43
107
Mar
29
Neela válaszaindala írására:
Ó hát persze. A világon valószínüleg mindenhol ez megy. Magyarországon is, de (legalább) 65 éve biztosan. Butítsuk le az oktatást, legyen soksok buta ember az országban, neveljük őket a kenyeret és cirkuszt elv alapján, hogy gondolkodni elfelejtsenek és lehessen őket könnyen befolyásolni.
(Kedvencem a múltkori törin felolvasott Rákosi mondóka volt :D)
De a kőkemény butítás nem csak a diktatúrák eszköze.

Felőlem lehetnek kereskedelmi tévék, de könyörgöm, valami színvonalat is vigyenek már bele! A tévé nem feltétlenül gonosz, simán lehetne tök jó műsorokat, filmeket is adni.
Vagy ne legyenek és az emberek tanuljanak meg újra olvasni.
19:37
108
Mar
29
marta írta:
RTL: Grace klinika, m1: Záróra
21:02
109
Mar
29
Lunabunny válaszaLadyGray írására:
Ó, te szegény! Hát akkor mi értelme az életednek? :D
21:12
110
Mar
29
C.C.G. válaszaNeela írására:
Örülök, hogy hasonlóan látod a dolgokat, mint én, azért is írtam ezt a cikket mert itt Magyarországon egy jól kivehető koncepció alapján alakulnak a dolgok... a társadalom totális lebutítása a cél! Mert ma nem csak a média, de az oktatás, a művészet, a sport, az egészségügy, a rendvédelem, a honvédelem, a gazdaság, a közerkölcs teljes lerohasztásának, jól átgondolt, alaposan megtervezett tönkretétele folyik. De a kommentekből is jól kivehető, hogy a társadalom, illetve annak egy tekintélyes része, direkt vagy indirekt módon, de látja, sőt ok-okozati összefüggéseiben is átlátja ezeket a folyamatokat. Szerencsé(nk)re. Ezt szerettem volna tesztelni ezzel a cikkel, és örülök az eredménynek. Már tisztán látom, hogy nincs még elveszve ez az ország, és tudom nehéz lesz, de el fogunk tudni indulni felfelé, egy jobb, élhetőbb emberségesebb, Magyarország megvalósítása felé. Mindnyájunk és gyermekeink érdekében kívánom, hogy így legyen!!! :-)
21:21
111
Mar
29
A.F.rétisas írta:
Van választási lehetőség!,vannak nézhető csatornák,ill. jó műsorok és vannak gombok a távirányítón,ennyi.
21:30
112
Mar
29
A.F.rétisas válaszaLunabunny írására:
poén volt :) de az általad felvázoltat tudom csak elképzelni :)

mirigyen én sem tudok nevetni! annyira szarok,hogy már fáj..
22:06
113
Mar
29
chloe írta:
jaj már megint mindenki nagyon szomjas a kultúrára. bocs, de a műveltséget nem a tévének kell az öledbe hintenie, ha kultúrálódni akarsz, kelj fel a fotelből. a tévé dolga, hogy szórakoztasson. engem igenis szórakoztat a Mónika show, a Jóban rosszban, de még a Hajdú Péter is, és igenis hiányozna, ha nem elégítenék ki az idiotizmusomat. szórakoztatna néha az is, ha értelmes filmeket adnának esténként és nem hajnalban, de 2010-ben már nem függünk a tv kínálatától, mert gyakorlatilag bármelyik filmet le lehet tölteni maximum fél óra alatt. ezen kívül pár kattintásba kerül utánanézni az aktuális kiállításoknak, színházműsornak, kis további utánajárással csillió kritikát és ismertetőt találunk bármiről.

miért nem lehet a tévével egy szobában szexelni? túl nagy a csábítás vagy mi, most tényleg nem értem :s
22:07
114
Mar
29
chloe írta:
de a balga az maradjon otthon a világító dobozzal, mert ott a helye. az menjen a multiplexbe mozizni, mert ott senkit nem zavar, ha a film közben telefonál, mert mindenki más is szívbaj nélkül megtenné. én nem gondolnám, hogy attól kezdenének el gondolkodni, hogy eljárnak programokra, amikre amúgy maguktól nem lenne igényük, amúgy is csak a helyet foglalják.
én pl. utálom, hogy a hip és agyonreklámozott szépművészetis kiállításokra alig lehet bejutni, ha bejutsz nem látsz senkitől semmit, nem kapsz levegőt, és tolerálnod kell a viselkedni nem tudó 'kulturálódó' civileket. maradnának inkább otthon, és ismernék be, hogy ez őket igazából nem is érdekli.
23:50
115
Mar
30
Angyalka75 írta:
:) sok sikert,es ugy legyen!!! :)
00:02
116
Mar
30
Emu írta:
Volt 1-2 eve az M1-en (asszem´ vasarnaponkent) egy kulturalis vetelkedo, a cimere sajna nem emlekszem, ket csapatnyi szinesz, kolto,stb. jatszott olyasmit pl. hogy irjal meset csak finnugor eredetu szavakbol. Leesett allal figyeltem, hogy ilyesmi kepernyore kerul, ugyanis tenyleg jo volt!!!
03:42
117
Mar
30
Emu írta:
Eurosport fight club forever:))) Meg snooker, foci europa- es vilagbajnoksag. (Bar mar minden megnezheto a neten.) Ugyis ejszakai bagoly vagyok, akkor mar inkabb olvasok szabadidomben. (Nemreg szamoltam meg, az elmult 6 honapban kb. 25 konyvet olvastam el.)

12-14 eves koromban nonstop a nemet Viva 1-2-on csungtem (szotarral a kezem ugyeben), meg is tanultam nemetul;)
03:52
118
Mar
30
donci írta:
Régen még Izaura kiszabaditàsàra is gyüjtöttek a nyugdijasok!! ;D ;D
08:15
119
Mar
30
donci írta:
na akkor Kunta Kinte-röl a "gyökerekböl" ne is beszéljünk.... ;D
09:16
120
Mar
30
LadyGray válaszaLunabunny írására:
semmi...XD
09:28
121
Mar
30
törölt írta:
Nem nézek magyar tévét (kivétel: híradó kb. heti 1x + a kedvenc filmsorozatom), nem hallgatok magyar rádiót. És úgy tűnik, hogy eggyel kevesebb (online) magazint fogok olvasni. :S
23:04
122
Mar
30
törölt írta:
"bocskorék előadták a mártírt, egy hónapot élő adásban végigsírtak, úgy hogy az első perctől kezdve tudták, hogy visszajönnek. "

Pont ez a baj! :P

http://hetivalasz.hu/jegyzet/boros-bochkor-miatt-sem-hallgattam-radiot-28169
23:10
123
Mar
30
törölt válaszaC.C.G. írására:
"nem is a celebek jelentik a probléma lényegét, hanem a máúniká só, a józsibarát, a karancsaljai agyatlan só, a szándékos ferdítések a híradásokban, a nemzeti ünnepek semmibevétele (lásd: műsor márc 15.-én) a nemzeti nagyjaink, jelképeink gúnyolása (lásd tegnap esti Hónaljmirigy) stb..."

Egyetértek, kivéve Mirigy. A címéből ítélve én is attól tartottam, hogy ez nem vicces, hanem bosszantó lesz. De szerintem "határon belül" maradtak és jópofák voltak, semmivel nem volt "sértőbb" az irónia, mint a Magyar vándor c. filmben.
23:28
124
Mar
30
törölt írta:
"A "kedvencem" valamelyik zone-os csatornán, egy nagy ő jellegű műsor, ahol 10-12 pasi küzd egyetlen nő kegyeiért, de nem is tudják, hogy a bombanő, a nagy Ő, valójában pénisszel rendelkezik."

Na, én ezeket az ún. életmód-csatornákat utálom a legjobban! Ki a rosseb akar non-stop 200 kg-s embereket bámulni, akik fogyókúráznak és/vagy gyomorszűkítő műtéten esnek át?

Vagy unatkozó brit menedzserinákat, akik vásárlásmániások lettek (próbálná itt, magyar fizetésből!)? Tinédzserkorú anyukák meg a sulijukban kiközösített srácok ("Made") viszontagságait a "Land-of-the-free" alsó néprétegeiből? :P
23:38
125
Mar
31
törölt írta:
Azért annak ellenére, hogy nem szereted ezeket a műsorokat, nagyon képben vagy....
Ezt már vártam! :D

A Mirigy aktuális műsorát vendégségben láttam. Magamtól nem néztem volna meg, de mivel nem otthon voltam, alkalmazkodtam a társasághoz. Úgy voltam vele: kibírom. Prekoncepcióm ellenére nem volt "annyira" rossz, és találtam benne 1-2 poént.

Életmód-magazinok: csak hétvégén, takarítás közben szoktam szörfözni a csatornák között. Monoton tevékenységek mellé háttérzajnak, fél szemmel nézett akárminek sem mennek el nálam az ilyenek. Mindig jól felbosszantom rajtuk magam és kikapcsolom a tévét. :P

U.i: arról az embernek nem lehet véleménye, amit egyáltalán nem ismer.
21:47
126
Mar
31
törölt írta:
"sajnos mostanában nagyon divatos felháborodni mindenkin aki a magyar történelemmel vagy úgy általában az országgal mer poénkodni, akármilyen szinten és akár milyen ízlésesen is.."

Választott hazámban tisztelik a nemzeti jelképeket és a kulturális örökséget.
A politikai humor eszközeként pl. egy útlevél "lobogtatásával" emlegették az országot (ill. annak vezetését, a kormányzat döntését egy bizonyos témában) ironikus éllel.
21:57
127
Apr
01
ismeretlen írta:
Nem sok műsort nézek igazából, de kiemelném a kedvenceimet:
Csillagkapu (már nem adják), Odaát (ismétlés...), A túlélés törvényei (avagy hogyan igyunk elefántszarból, atomkirály műsor), Natgeón meg Spektrumon a tudományos szarságok, meg ha le vagyok fáradva, az Animixen a gagyi animék:D:D Bleach rulz:D:D Meg az MTV-n Fist of Zen..xD
Meg alkalmanként meghallgatom a Királyi Televízióban a műsorzárási Himnuszt.
01:06
128
Apr
01
ismeretlen írta:
Silent library nem szerepel az általam elérhető műsorkínálatban, szal marad a Zen...xD Ha ló nincs...

Ja, és nem találom a focihuligános dokumentumfilmeket :( De azért még keresem.
13:37
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés