Divat

A főszerepben Aliz

5970

Tim Burton filmje nemcsak a moziimádókat hozta lázba, hanem a divatszerkesztőket is, így született meg számos Aliz Csodaországban ihlette divatanyag, sőt még egy párizsi kirakat is készült ebben a stílusban. Összegyűjtöttük nektek ezeket az összeállításokat (kiegészítve más mesékkel is), lehet szavazni és vitázni, hogy kinek melyik és persze miért tetszik a legjobban.

Aliz - Natalia Vodianova

Még talán csak a film terve létezett a rendező fejében, amikor az amerikai Vogue egy Aliz Csodaországban divatanyaggal jelentkezett 2003 decemberében, melyben a főhősnőt Natalia Vodianova modell formálta meg, a képeket pedig Annie Leibovitz kapta lencsevégre. A csodálatos ruhák mellett a divatanyag különlegessége, hogy olyan tervezők is megjelennek benne, mint Karl Lagerfeld, Donatella Versace, Viktor & Rolf vagy éppen az őrült John Galliano. A designerek természetesen a mesébe illő szituációban, jelmezben és díszletben jelennek meg a divatanyagban, és persze az adott fotón a modell az adott tervező ruhakölteményét viseli. Tökéletes, ötletes és újító divat-összeállításról beszélünk, kár, hogy nem minden Vogue-ban rukkolnak elő hasonló volumenű anyaggal.

Natalia Vodianova és a tervezők itt!

Aliz - Chloë Sevigny

A színésznővel, Chloë Sevigny-nel a Harper's Bazaar orosz kiadása készítette egy Csodaországos divatanyagot. A 2010 áprilisában megjelenő anyagot Pavel Havlicek fotós készítette. Chloë olyan tervezők ruháit viseli a képeken, mint Lanvin, Marc Jacobs, Christian Louboutin, Miu Miu, Viktor & Rolf és Dolce & Gabbana.

Chloë Sevigny képei itt!

Aliz - Lizzie Jagger

Az Another magazin Lizzie Jaggerrel készített egy "mesés" sorozatot. Az angol lapnak készült összeállítás stílusában hasonló az előbbi amerikai Vogue anyagáéhoz, de színvonalban messze elmarad a legnagyobb divatlap anyaga mögött. A képeket Lorenzo Agius készítette.

Lizzie Jagger képei itt!

Aliz - Amanda Seyfried

A színésznő, Amanda Seyfried 2008 áprilisában az olasz Vogue egyik számában játszotta Aliz szerepét egy divatanyag erejéig. Az egyik helyszín itt is egy fákkal és bokrokkal teli kert volt, de e mellett a nagyváros is megjelenik az összeállításban, ellensúlyozva ezzel a meseszerűséget.

Amanda Seyfried képei itt!

Aliz és Marie Antoinette

Az olasz Vogue-ban 2010 márciusában láthattunk egy anyagot, ami egyesítette Aliz mesés világát Marie Antoinette stílusával. A Lady Grey címet viselő anyag képeiért Tim Walker volt a felelős, a modellek pedig Stella Tennant, Imogen Morris Clarke  és Charles Guislain voltak.

Aliz és Marie Antoinette képei itt!

A spanyol Aliz

A spanyol Ragazza magazin 2008 decemberében jelentkezett egy Alizos összeállítással. Itt is találunk hatalmas gombákat és foteleket, na meg persze kalapokat és tükröket.

A spanyol változat képei itt!

Aliz háromszor

A 2007 óta működő Bare magazin is készített egy mesebeli divatanyagot, amiben három lány látható. A összeállításban felbukkan az óra, a korona és persze a habos-babos ruhák is, mint kötelező Aliz Csodaországban kellékek.

Aliz háromszor itt!

Víz alatti Csodaország

A víz alatti fotózásra specializálódott, Oroszországban született fényképész, Elena Kalis készített gyerekek főszereplésével egy víz alatti Aliz Csodaországban sorozatot. Az anyag stílusosan az Alice in Waterland címet viseli. Itt is megjelenik a rózsaszín flamingó, az apró kávéscsészék és a kék puffos ujjú Aliz ruha.

Víz alatti Csodaország itt!

Még több mesehős

Persze nem csak Aliz története hatott inspirálóan a divatszerkesztőkre, korábban is volt már rá példa, hogy más mesék hősnői megelevenedjenek a lapokon.

Piroska

Mert és Marcus fotózta 2008-ban Natalia Vodianovát, akivel a 2009 szeptemberi Vogue-ba készült egy Piroska és a farkas ihlette anyag. Az összeállítást a piros ruhák uralják, de megjelenik a farkas és az almával teli fonott kosárka is, amik mind-mind a történetre utalnak. A sötét tónusú képek az erős veszélyességét és a történet félelmetességét jelenítik meg.

Piroska itt!

Óz a nagy varázsló

Az amerikai Vogue-nak 2005 decemberében Annie Leibovitz fotózott egy sorozatot, ami az Óz a nagy varázsló történetét dolgozza fel. Az összeállításban Dorothy-t Keira Knightley színésznő jeleníti meg. A képeken megjelenik a forgószél, a sárga út és a kultikus piros cipellő is, a háttérben azért persze felsejlik egy huszonegyedik századi nagyváros sziluettje.

Óz a nagy varázsló itt!

Hamupipőke és a többiek

Évekkel ezelőtt a spanyol Vogue készített egy mesés összeállítást, az egyes képeken, amelyeket Eugenio Recuenco kapott lencsevégre a nagy mesék nőalakjai jelentek meg, mint például Hófehérke, Hamupipőke és Borsószem királykisasszony. 

Hamupipőke és a többiek itt!

Pöttöm Panna

A virágban lakó Pöttöm Panna meséjét a koreai Vogue dolgozta fel egy nagyon tavaszias divatanyagban. Andersen klasszikusa egy virágban lakó kicsiny lánykáról szól, ezt púderrózsaszín színekkel és látványos, a modellhez képest monumentális díszletekkel dolgozta fel a divatbiblia ezen kiadása.

Pöttöm Panna itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások