Lélek

Szubjektív fejtágítás kezdőknek

5961

Rengeteg anyag születik a gondolat teremtő erejéről, reneszánszát éli a new age spiritualizmus, így sok működő és létező eszme kerül a köztudatba, mégis sokszor úgy nyilvánul meg, hogy egy fogékony, ám egészséges kritikával élő embernek egy életre elmegy a kedve a magasabb szintű tapasztalástól a legnépszerűbb művekből csordogáló szirupos cukortöbblettől. Szeretném most egy másik irányból megközelíteni a témát, a saját empirikus és intuitív tapasztalataimból leszűrt tanulságokból, beszélgetések meg az olvasmányaim által megerősített elképzeléseimről.

Isá, por ës homou vogymuk

Világunk három elsődleges alkotóból épül fel: információ (gondolat), energia, anyag (forma). Volt egyszer egy biológus, úgy hívták Tom Stonier. Tom arra a következtetésre jutott, hogy az információ és az energia egymásba alakítható. Ez az elmélet bizonyítaná azokat az okkult tapasztalatokat, amik szerint az energia nem más, mint koncentrált információ, továbbá feltételezné egy felsőbb tudat létezését. Az anyag fizikai tulajdonsága a tömeg. Einstein óta tudjuk, hogy a tömeg valójában összesűrített energia. Az anyag az a forma, amibe az energia rendeződik, a struktúrát pedig az információ adja, és feltételezzük, hogy a három alkotónak átjárása van egymásba, vagyis egy, azaz egy princípium megnyilvánulása különböző sűrűségekben.

Minden egy

Az élet természete, hogy felosztja az egységet azokra az alkotókra, amik megkülönböztetik a különböző minőségeket.
Az ember természete, hogy feldarabolja a saját anyagi valóságát, így tud boldogulni, azaz tanulni és rendszerezni. Ennek köszönhetõen tudott az emberi faj egyeduralomra törni a bolygón. Viszont ez a tulajdonságunk az, ami miatt addig osztjuk a világot, míg maradunk mi, az egyén, az individuum, az ego, és a másik oldalon az egész világ. Az, hogy beleszülettünk egy testbe, és csak abból a pontból tapasztaljuk a megfogható valóságot, nem különít el az egységtől. Az inkarnáció lényege, hogy egy beszűkült, azaz egy dologra fókuszált tudattal éljünk meg létformákat, innen fakad minden emberi korlátoltság. Nem tudjuk kristálytisztán megfogalmazni hogy honnan jövünk, hová tartunk és mire vagyunk képesek, hiszen ezzel az információtöbblettel nem tudnánk emberként létezni, így marad a fokozatos ébredés, felismerés és tapasztalás.

Azt már a spirituálisan fejletlen ember is belátja, hogy az, ahol ő tapasztalja magát, inkább az elvont szférákban van ,,helyileg’’, mint a testében, az érzéseket még csak-csak ki tudja fejezni testi tünetek körülírásával, de a gondolatait nem látja, nem tudja megfogni. A tudat tehát nem helyhez kötött, nem a testben van. Azaz felteszek egy kérdést, te, mint a saját igazi éned hol vagy most? A számítógép előtt ülsz, vagy az én tudatomban követed a gondolataim fonalát? Azt hiszem, az iskolapadban mindenki tapasztal egyfajta testkilépést, gimiben mindenhol vagyunk, csak matekórán nem, pedig mindenki látja a testbábunkat a padban ülni. Kijelenthetjük tehát, hogy az ember otthonosan mozog a transzcendenciában, fel kell ismernünk, hogy ez a hajlam rengeteg lehetőséget hordoz.

Koncentrálj!

A kulcsszó a koncentrálás. Ha egy kedves idegentől megtagadjuk a cigarettánkat, és ő azt kiabálja utánunk, hogy "a rák egye ki a beledet!", akkor a gondolataiban és szavakkal is koncentrálta az információt a jövőbeni kívánt vastagbélrákunkról, azaz energiát adott neki (már tudjuk, hogy az energia sűrített gondolat), ami hatást fejt ki, változást generál a világ információs szövetében. Ha ok-okozati összefüggések (karma), vagy a tanulási folyamat miatt rászolgálunk, és az átok elég erős, akkor az katalizálhat egy egyébként magától is végbemenő folyamatot. Elképzeléseim szerint az átok nem tud hatni ha azt a megátkozott személy nem érdemelte ki, ha feltételezzük, hogy létezik Isten, akkor a Törvényt az ember nem tudhatja felülírni. Átkozódni tehát felesleges, mert önmagában nem működik, ellenben az ártó szándék negatív hatásokat hoz (azaz az átok visszaüt!), mivel az egyetemes rend szerint a hasonló a hasonló felé törekszik (ez a vonzás törvénye).

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy hogy gondolkodunk, mivel a valóság ahhoz igazodva fog megnyilvánulni előttünk. A tudatos koncentrálás (azaz részletes elképzelés, vizualizáció) és a meggyőződés (hit) az az eszköz, amivel az erőket kedvünk szerint mozgathatjuk. Gondolhatjuk, hogy na, ha csak ezen múlik, akkor most szombaton megnyerjük a lottót, és nagyon koncentráltan szeretnénk, és kérjük az Univerzumtól, vagy imádkozunk az Istenünkhöz, ez nyilván nem ilyen egyszerű, hiszen még millió másik akarja ugyanúgy hogy rászakadjon a Szerencsejáték Zrt., aztán erősebb kutya… 

Fejben dől el

Bár ez esetben a tényleg erős kutyák nem hiszem, hogy lottóban meg pénzben gondolkodnak. Viszont könnyen kísérletezhetünk másoknak jelentéktelenebb dolgokkal. Legutóbbi példám tegnapelőttről: meg vagyok fázva, éppen munkában voltam, recepciós vagyok egy szálláshelyen, néha takarítunk, szóval húztam át az ágyakat, de éreztem, hogy mindjárt elcsöppen az orrom, nyúlnék a zsebembe, nincs zsebkendőm, első gondolat: ,,de jó lenne egy zsebkendő, nincs kedvem kimenni a táskámhoz’’, aztán valamilyen sugallatra kinyitottam az előttem lévő szekrényt, ami két ízlésesen elhelyezett tiszta zsebkendőn kívül teljesen üres volt. Sorolhatnám borzasztó sokáig, mivel rendszeresen élek a módszerrel, valószínű nem alakult volna szokásommá, ha nem lenne sikeres. Szóval itt az ideje abbahagyni a siránkozást, mert az csak még több siránkozásra való okot hív magához. Minden a fejben dől el.

Végezetül szeretném tisztázni, hogy nem buzdítok senkit az okkultizmus gyakorlására (amikor azt mondom, okkultizmus, nem káromkodom, hanem a természetfölötti folyamatokkal foglalkozó tudományok gyűjtőnevére utalok, amikor káromkodom, azt mondom, ezoterika), nem küldök senkit sarlatánokhoz, ne vegyetek ostoba ezoterikus mesekönyveket, azt szeretném, ha a cikk után még-inkább mernétek élni az ébredő intuíciótokkal, mernétek élni a képességeitekkel, és mernétek vállalni a sorsotok irányítását. Mert a hatalmatokban van.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
márc
25
ismeretlen írta:
chloe-é!:)
11:17
2
márc
25
chloe válasza írására:
chloé ezt tegnap küldte be, aztán csak csipázik milyen gyorsan kikerült, köszi puszi *.*
11:19
3
márc
25
ismeretlen válaszachloe írására:
Olvasom, csak nehéz ugy, h minden kék most meg...
11:23
4
márc
25
scarlett írta:
telhetetlen vagyok-e, ha úgy érzem, hogy ez egy sorozatnak lehetne a bevezetője? :)
11:29
5
márc
25
LadyGray válaszascarlett írására:
abszolult nem:)
méég, méég:)
11:40
6
márc
25
LadyGray válaszachloe írására:
írták a csajok, hogy így lesz:) és lőn:D vagy csak rákoncentráltál, valld be!?XD
11:41
7
márc
25
scarlett válasza írására:
csaje, váltottál böngészőt? nekem operából mozillába segített.. -persze itt háttérben a jányok lázadnak, és nem váltanak, de ha gondolod légy áruló teis és próbáld ki :))
11:43
8
márc
25
chloe válaszaLadyGray írására:
hát gondoltam nem lenne rossz... .___.
11:44
9
márc
25
tiatia írta:
Ez a cikk érdekelne, de nem tudom a sötét háttér előtti betűket olvasni. Elteszem későbbre, amíg nem változtatnak.
11:45
10
márc
25
LadyGray válaszatiatia írására:
jelöld ki..:) akkor fehérek a betűk:) vagy válts böngészőt vagy narancsra a hátteret:)
11:45
11
márc
25
LadyGray válaszachloe írására:
:)
11:46
12
márc
25
BoribonAnnipanni válaszachloe írására:
chloé, ez egy érdekes cikk, küldök egy emailt neked.
11:51
13
márc
25
SwingerMary írta:
Ez nagyon jó lett, grat chloe! :) Kérünk még sok ilyet!

"Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy hogy gondolkodunk, mivel a valóság ahhoz igazodva fog megnyilvánulni előttünk."
Ezt nagyon jól tudom, mennyire igaz. De mi van akkor, ha a részletes elképzelés megmarad ezen a szinten vagy álom marad? Hiányzik a hit? Mit csinálok rosszul? Nem lottómilliomos akarok lenni, sokkal kevesebbel is beérem... :) de a viccet félretéve tudom, hogy működik, csak mostanában nem tudok úgy koncentrálni a dolgokra. Ja és hajlamos vagyok a túlkombinálásra is, ami szintén nem egy jó tulajdonság...
11:58
14
márc
25
Lunabunny válaszachloe írására:
Tetszik! Hasonlóan gondolkodom, éppen ezért kicsit rövidnek éreztem. Tudnék még erről olvasgatni. :)
12:03
15
márc
25
Welmi írta:
Ez kurva fasza cikk lett.
12:07
16
márc
25
GreenTea írta:
Mi ez a lila xar? Kifolyik a másnapos szemem. Ez állatkínzás...
12:14
17
márc
25
Lunabunny írta:
Használjatok Firefoxot! Nekem semmi bajom az oldallal, teljesen normálisan működik.
12:21
18
márc
25
ismeretlen írta:
nagyon jó lett a cikk!
és ez neked komolyan sikerül? ez..ez.. ez hihetetlen! szeretném ha nekem is menne:)
12:33
19
márc
25
donci írta:
Nagyon tetszett! : ) köszi chloe!

Aki még nem ismeri,és érdekli eme témakör, szerezze be a "secret"c.könyvet,dvdt,vagy audio cd-t.
13:02
20
márc
25
chloe válaszadonci írására:
hú majdnem azt írtam, hogy azt a könyvet ordítva dobtam el, de a mennyei próféciával kevertem : >
pedig megvan itthon a titok is, majd belenézek, de nem mondom, hogy nincsenek előítéleteim.
13:10
21
márc
25
donci válaszachloe írására:
A mennyei profécia nem tetszett, a film meg egyenesen szégyen-gyalàzat!

A titok jobb.
13:37
22
márc
25
donci írta:
különben nekem most ez az egész meditàcio meg vizualizàlàs nagyon aktuàlis, mert nemsokà indul "bébi-projektünk", ott majd hasznositani tudom...
13:52
23
márc
25
A.F.rétisas válaszaSwingerMary írására:
talán sok a negatív blokk benned,ami gátol?!
14:17
24
márc
25
Nyruszi válaszachloe írására:
Hu, pedig nekem A mennyei prófécia volt, ami elindított ebbe az irányba!

Nagyon jó lett a cikk! :)
14:46
25
márc
25
SwingerMary válaszaA.F.rétisas írására:
nem tudom, lehet :s
15:22
26
márc
25
CsiLLi válaszadonci írására:
Én elolvastam a Titok első 50 oldalát, dee nekem valahogy nem jött be. ugyanazt ismételgeti újra és újra..
16:39
27
márc
25
pinkcrussh válaszaCsiLLi írására:
a titok az szar:) ne is olvasd.
17:16
28
márc
25
CsiLLi válaszapinkcrussh írására:
nem is olvasnám végig... :)
17:50
29
márc
25
rekabekaus írta:
chloe: Nagyon tetszett a cikk!
Anyum mondja mindig hogy agyban dol el. O eleg nagy agykontroll manias amugy.
18:11
30
márc
25
donci válaszaCsiLLi írására:
szerencsére nem vagyunk egyformàk! ; )
18:32
31
márc
26
Ananke írta:
én ösztönösen így csinálom. késős típus vagyok, szoktam mondogatni agamban a képteim ritmusára valami kis mantrát, és mindig jól jön ki a lépés, végülis odaérek... az utolsó másodpercekben de oda... érdekes :) szerencsés típus is vagyok, de alapból jól jönnek ki a dolgaim.

az is igaz, hogyha mégse, akkor se esek kétségbe. én azt hiszem ez is befolyásoló, hogy ha gond adódik, hogy reagálja le az illető.

klassz lett a cikk :)
00:46
32
márc
26
C.C.G. írta:
respect... :-)
07:26
33
márc
26
Lunabunny válaszaAnanke írására:
Így van. Ilyen értelemben is te teremted meg a saját valóságodat: mit látsz az éppen megtörtént eseményben. Pl.: új szerkesztők lesznek a cotcot-on. Gondolkodhatok úgy is, hogy te jó ég, most mi lesz, úristen, minden megváltozik, semmi sem lesz már a régi, és frusztrált leszek ettől. Vagy gondolkodhatok úgy is, hogy na kíváncsi vagyok az új gárda mit fog produkálni, vajon milyen cikkek lesznek, változik-e a design, talán még jobban is fog tetszeni, mint a mostani. Szóval ez igazából döntés kérdése, hogy hogy akarom nézni a dolgokat, és ezáltal a valóságot.
12:22
34
márc
26
chloe írta:
ó ahhoz én nagyon buta vagyok, csak nagyon örültem, hogy erre jutott valaki okos. dióhéjban tudok mutatni egy cikket: http://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/evilag/2003-ev/10/20070309202123860000000881.html

illetve a könyv: Tom Stonier: Információ és az univerzum belső szerkezete
a műről egyébként kb több nagyon indulatos és csípős kritikát találtam, mint ismertetőt, ez is jelent valamit.
13:27
35
márc
26
bugyigumi írta:
Hát én matekórán egyszerűen álmodoztam, gondolkodtam...Sosem gondoltam, hogy kilépnék a testemből vagy ilyesmi...
15:47
36
márc
26
Lunabunny válaszachloe írására:
Hú, ez kemény! Tetszett!
17:07
37
márc
26
chloe válaszabugyigumi írására:
és a kislábujjadba mentél olyankor? szerintem az ember akkor van csak a testében ha valamije nagyon fáj.
23:32
38
márc
27
bugyigumi válaszachloe írására:
Nem. Ráadásul a sulink előtt volt egy szép tér szökőkúttal. Sokszor azt nézegettem.
Akkor nekem biztos mindig fáj valami csak nem veszem észre mert már megszoktam...:DDD
Ne haragudj, tisztellek amiért ezeket a dolgokat tanulmányozod, a cikk lenyűgöző. Sok sikert a továbbiakhoz, de én amolyan két lábbal a földön, agyamban a világgal, szívemben Istennel éldegélő egyszerű ember vagyok, aki fölöslegesnek tartja bonyolítani a dolgokat...
Remélem nem bántottalak meg. :)
08:56
39
márc
27
chloe válaszabugyigumi írására:
nem, dehogyis, sőt nagyon jól esik amit írsz. mindenki úgy fogja fel a világát, ahogy neki tetszik, ebbe most miért kötnék bele, ha te úgy érzed, akkor úgy is van.
11:03
40
márc
27
german válaszadonci írására:
igen a Titok c. könyv....minden benne van!! :)
13:46
41
márc
27
ismeretlen írta:
Mostanában valahogy nem érint meg olyan szinten az ezotéria, mint korábban. Jól megvagyok az isteneimmel, továbbra is tudom, hogy velem vannak, mert tapasztalom azokat a megnyugtató kis jeleket, amiket eddig is. Ma is sikerült szóba állnom Thorral... Ja, bocs, ezt inkább hagyjuk. Még a végén azt hiszitek, hogy dilis vagyok. És igazatok is lenne...
21:16
42
márc
27
ismeretlen válaszaCsiLLi írására:
Tudod, agymosott és legyalult elméjú amerikaiaknak írták. Az amerikai könyvek sajátossága, hogy mindent százötvenszer az agyadba szuggerálnak, megrágják, kiköpik, újra előveszik... Véülis az összes amcsi könyv tartalmát össze lehetne foglalni egytizednyi karakterben, de az írókat ugye karakterszám alapján fizetik... Az amcsiknak meg kell a lebutítás, különben meg sem értik, miről van szó.
21:19
43
márc
28
Lunabunny válasza írására:
Igen, ez sajnos jellemző a Beszélgetések Istennel-re is, pedig az is nagyon jó könyv. Talán még érthetőbb, mint Christian, pont mert szájbarágós.
15:51
44
márc
28
chloe írta:
most fejeztem be egy filmet, amit szerintem mindenképp érdemes megnézni és elgondolkodni rajta.
ismertetés, elérhetőség a link mögött, klikküljetek sokan.
http://hardergeneration.tumblr.com/post/475188465/kymatica-the-film
17:03
45
márc
28
Lunabunny válaszachloe írására:
Elolvastam az ismertetőt, és erről az indiai jógik jutottak eszembe, akik meztelenül meditálnak a hóban, a testhőmérsékletük mégsem csökken le. Majd megnézem!
18:23
46
márc
30
Betuka írta:
Jó írás chloé!

Én is elolvastam a Titkot, eleinte tetszett is, de amikor az egyik fószer azt próbálta bemagyarázni, hogy egy ideje csak csekkeket kap, számlákat pedig nem (vagy csak nagyon keveset), kicsit elegem lett :) Nem tagadom, a pozitív gondolkodás tényleg alapjaiban változtatja meg az embert, de csak azért hiszi azt (szerintem), hogy juj de jó most minden fasza dolog rászakadt, mert úgy áll hozzá a világhoz. Ha harmóniában vagy a környezeteddel, sokkal jobban érzed magad, úgy érzed, "megtalálnak" a jó dolgok. Míg egy örökön negatív figurának semmi sem jó, ő úgy érzi, az egész világ ellene van és mindenki rosszat akar neki. :)

Szóval van igazság a Titokban, de nagy része csak szirupos cukormáz, nem kell mindent elhinni nekik :)
Egyébként én nem hiszem el, hogy bármit irányíthatunk a gondolatainkkal. Én annak a híve vagyok, hogy a sorsunk előre meg van írva, és csak a hozzáállásunktól függ, hogyan éljük meg.
11:23
47
ápr
05
Bumblebee válaszadonci írására:
Hú, tényleg, ha jól emlékszem, ti egy ideje már tervezitek a babát, nem?
18:37
48
ápr
05
Bumblebee válaszarekabekaus írására:
És neki minden bejön?

Mostanában akarva-akaratlanul (inkább akaratlanul) engem állandóan megtalálnak ezek a témák, baráton, könyveken, cikkeken keresztül. Talán nem véletlen ez az egész :) Most ki is próbálom majd, van valami, amit el akarok érni és valszeg idő kérdése, amíg lesz belőle valami, de ha bejön, akkor a következő hasonló témájú cikknél beszámolok róla :) Meg ha nem, akkor is :D
18:47
49
ápr
06
rekabekaus válaszaBumblebee írására:
Igen, bejön, nem is értem hogy hogyan.. Egyszerű dolgok a mindennapokhoz pl. ha parkolóhelyet keres a tömött parkolóban, stb..

Persze csak az elérhetőn belül. Lehetetlen dolgok így sem fognak beteljesülni. Mi egy 2 napos tanfolyamon voltunk, úgyhogy már alig emlékezek rá, voltam legalább 8.
Vannak agykontroll könyvek és kazetták is, van néhány elég jó :)
23:54
50
jún
07
BarbaraOlykor válaszachloe írására:
Tetszett a cikk,már csak a megfogalmazás és az alaposság miatt is,amit itt nem sűrűn tapasztalunk.Szeretem az olyan írásokat,amin használhatom az agyam és teszi ezt az író is!Ettől függetlenül× bugyigumi× álláspontját osztom,de örülök,hogy beküldted a cikket!
18:49
Felhasználónév:
Jelszó: