Lélek

Szubjektív fejtágítás kezdőknek

5961

Rengeteg anyag születik a gondolat teremtő erejéről, reneszánszát éli a new age spiritualizmus, így sok működő és létező eszme kerül a köztudatba, mégis sokszor úgy nyilvánul meg, hogy egy fogékony, ám egészséges kritikával élő embernek egy életre elmegy a kedve a magasabb szintű tapasztalástól a legnépszerűbb művekből csordogáló szirupos cukortöbblettől. Szeretném most egy másik irányból megközelíteni a témát, a saját empirikus és intuitív tapasztalataimból leszűrt tanulságokból, beszélgetések meg az olvasmányaim által megerősített elképzeléseimről.

Isá, por ës homou vogymuk

Világunk három elsődleges alkotóból épül fel: információ (gondolat), energia, anyag (forma). Volt egyszer egy biológus, úgy hívták Tom Stonier. Tom arra a következtetésre jutott, hogy az információ és az energia egymásba alakítható. Ez az elmélet bizonyítaná azokat az okkult tapasztalatokat, amik szerint az energia nem más, mint koncentrált információ, továbbá feltételezné egy felsőbb tudat létezését. Az anyag fizikai tulajdonsága a tömeg. Einstein óta tudjuk, hogy a tömeg valójában összesűrített energia. Az anyag az a forma, amibe az energia rendeződik, a struktúrát pedig az információ adja, és feltételezzük, hogy a három alkotónak átjárása van egymásba, vagyis egy, azaz egy princípium megnyilvánulása különböző sűrűségekben.

Minden egy

Az élet természete, hogy felosztja az egységet azokra az alkotókra, amik megkülönböztetik a különböző minőségeket.
Az ember természete, hogy feldarabolja a saját anyagi valóságát, így tud boldogulni, azaz tanulni és rendszerezni. Ennek köszönhetõen tudott az emberi faj egyeduralomra törni a bolygón. Viszont ez a tulajdonságunk az, ami miatt addig osztjuk a világot, míg maradunk mi, az egyén, az individuum, az ego, és a másik oldalon az egész világ. Az, hogy beleszülettünk egy testbe, és csak abból a pontból tapasztaljuk a megfogható valóságot, nem különít el az egységtől. Az inkarnáció lényege, hogy egy beszűkült, azaz egy dologra fókuszált tudattal éljünk meg létformákat, innen fakad minden emberi korlátoltság. Nem tudjuk kristálytisztán megfogalmazni hogy honnan jövünk, hová tartunk és mire vagyunk képesek, hiszen ezzel az információtöbblettel nem tudnánk emberként létezni, így marad a fokozatos ébredés, felismerés és tapasztalás.

Azt már a spirituálisan fejletlen ember is belátja, hogy az, ahol ő tapasztalja magát, inkább az elvont szférákban van ,,helyileg’’, mint a testében, az érzéseket még csak-csak ki tudja fejezni testi tünetek körülírásával, de a gondolatait nem látja, nem tudja megfogni. A tudat tehát nem helyhez kötött, nem a testben van. Azaz felteszek egy kérdést, te, mint a saját igazi éned hol vagy most? A számítógép előtt ülsz, vagy az én tudatomban követed a gondolataim fonalát? Azt hiszem, az iskolapadban mindenki tapasztal egyfajta testkilépést, gimiben mindenhol vagyunk, csak matekórán nem, pedig mindenki látja a testbábunkat a padban ülni. Kijelenthetjük tehát, hogy az ember otthonosan mozog a transzcendenciában, fel kell ismernünk, hogy ez a hajlam rengeteg lehetőséget hordoz.

Koncentrálj!

A kulcsszó a koncentrálás. Ha egy kedves idegentől megtagadjuk a cigarettánkat, és ő azt kiabálja utánunk, hogy "a rák egye ki a beledet!", akkor a gondolataiban és szavakkal is koncentrálta az információt a jövőbeni kívánt vastagbélrákunkról, azaz energiát adott neki (már tudjuk, hogy az energia sűrített gondolat), ami hatást fejt ki, változást generál a világ információs szövetében. Ha ok-okozati összefüggések (karma), vagy a tanulási folyamat miatt rászolgálunk, és az átok elég erős, akkor az katalizálhat egy egyébként magától is végbemenő folyamatot. Elképzeléseim szerint az átok nem tud hatni ha azt a megátkozott személy nem érdemelte ki, ha feltételezzük, hogy létezik Isten, akkor a Törvényt az ember nem tudhatja felülírni. Átkozódni tehát felesleges, mert önmagában nem működik, ellenben az ártó szándék negatív hatásokat hoz (azaz az átok visszaüt!), mivel az egyetemes rend szerint a hasonló a hasonló felé törekszik (ez a vonzás törvénye).

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy hogy gondolkodunk, mivel a valóság ahhoz igazodva fog megnyilvánulni előttünk. A tudatos koncentrálás (azaz részletes elképzelés, vizualizáció) és a meggyőződés (hit) az az eszköz, amivel az erőket kedvünk szerint mozgathatjuk. Gondolhatjuk, hogy na, ha csak ezen múlik, akkor most szombaton megnyerjük a lottót, és nagyon koncentráltan szeretnénk, és kérjük az Univerzumtól, vagy imádkozunk az Istenünkhöz, ez nyilván nem ilyen egyszerű, hiszen még millió másik akarja ugyanúgy hogy rászakadjon a Szerencsejáték Zrt., aztán erősebb kutya… 

Fejben dől el

Bár ez esetben a tényleg erős kutyák nem hiszem, hogy lottóban meg pénzben gondolkodnak. Viszont könnyen kísérletezhetünk másoknak jelentéktelenebb dolgokkal. Legutóbbi példám tegnapelőttről: meg vagyok fázva, éppen munkában voltam, recepciós vagyok egy szálláshelyen, néha takarítunk, szóval húztam át az ágyakat, de éreztem, hogy mindjárt elcsöppen az orrom, nyúlnék a zsebembe, nincs zsebkendőm, első gondolat: ,,de jó lenne egy zsebkendő, nincs kedvem kimenni a táskámhoz’’, aztán valamilyen sugallatra kinyitottam az előttem lévő szekrényt, ami két ízlésesen elhelyezett tiszta zsebkendőn kívül teljesen üres volt. Sorolhatnám borzasztó sokáig, mivel rendszeresen élek a módszerrel, valószínű nem alakult volna szokásommá, ha nem lenne sikeres. Szóval itt az ideje abbahagyni a siránkozást, mert az csak még több siránkozásra való okot hív magához. Minden a fejben dől el.

Végezetül szeretném tisztázni, hogy nem buzdítok senkit az okkultizmus gyakorlására (amikor azt mondom, okkultizmus, nem káromkodom, hanem a természetfölötti folyamatokkal foglalkozó tudományok gyűjtőnevére utalok, amikor káromkodom, azt mondom, ezoterika), nem küldök senkit sarlatánokhoz, ne vegyetek ostoba ezoterikus mesekönyveket, azt szeretném, ha a cikk után még-inkább mernétek élni az ébredő intuíciótokkal, mernétek élni a képességeitekkel, és mernétek vállalni a sorsotok irányítását. Mert a hatalmatokban van.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások