Közösség

Digitális pénznyelő

5953

Többször is buzdítottunk már titeket, hogy bátran vásároljatok a neten, akár hatalmas online áruházakban, mint az Asos, vagy kisebb, de kevésbé sem gyérebb kínálattal bíró vintage shoppokban. Bár ezekről már szót ejtettünk, az online vásárlás nehézségeiről még nem értekeztünk, pedig bár ténylegesen nem nyitjuk ki pénztárcáinkat, végül mégis megeshet, hogy jókora összegek távoznak a számlánkról, hiszen könnyen engedünk a csábításnak.

Winter sale up to 80%

Valahányszor megadjuk az e-mail címünket, és félszegen rábólintunk a hírlevélre, sajnos annál nagyobb veszélynek tesszük ki magunkat, ugyanis az online áruházak számára ez zöld utat ad a "spammelésnek". Persze ezek a tájékoztató levelek sokszor valóban költségkímélő vásárlásra buzdítanak, emellett megesik, hogy szimplán az oldalra csábítják a gyanútlan vásárlót. Ha pedig már a linkre klikkeltünk, miért ne klikkelgetnénk még néhányat az online áruház portékái között, így végül tetemes kosárral végezzük a virtuális pénztárgépnél. Hogy ez ne forduljon elő, érdemes betartani néhány jó tanácsot. Először is, ha valóban jó áron akarunk szuper cuccokhoz jutni, csakis leértékelés esetén nézelődjünk, sőt, sale idején is érdemes várni néhány napot, ugyanis simán előfordulhat, hogy a csökkentett árú holmikért nem tolonganak a népek, így még lejjebb viszik az árat, mi pedig még boldogabban vásárolunk.

Online vásárlás előtt mindenképp ellenőrizzük az adott valuta napi árfolyamat. Tanácsos már a keresgélés előtt felcsúszni a Magyar Nemzeti Bank oldalára, ahol ellenőrizhetjük az aktuális árfolyamot. Ennek fényében máris egyszerűbb a vásárlás, bár a végleges döntést egy valami még biztosan befolyásolja: a szállítási költség. Az áruházak többségében mi döntjük el, hogy milyen gyorsan szeretnénk megkapni legújabb szerzeményünket, de nem árt ha türelmesek vagyunk és kivárjuk a négy-öt napig húzódó szállítást, hiszen értelemszerűen ez a legolcsóbb megoldás. Előfordulhat, hogy az adott áruház fix tarifával szállít, ami azért jó hír, mert így már a vásárlás legelején tudjuk, hogy a végösszeget pontosan mennyivel toldja meg a szállítási díj. Nem titok, hogy a mesés leértékelésekkel többnyire az impulzusvásárlókat vonzzák az online áruházak, de ha mázlink van ez is kibekkelhető, hiszen elmenthetjük a kiszemelt darabot, ami aztán napokig, vagy hetekig csak ránk várakozik. Ezzel az opcióval megkíméljük magunkat a felesleges költekezést, és könnyűszerrel felmérhetjük, hogy mennyire is vágyunk az adott darabra. Én is gyakran próbára teszem magam, de ha az elmentett cucc naponta eszembe jut, vagy folyamatosan visszatérek az áruház oldalára, hogy újból és újból megcsodáljam, végül többnyire meg is rendelem, hiszen kiállta a várakozás próbáját. Ja, és még valami: iszonyú macera visszaküldeni a megrendelt darabot, mert nem voltunk elég körültekintőek és nem ellenőriztük megfelelően a méreteket, ezért mindig az adott oldal méretrendszeréhez igazodva vásároljunk. Ez tényleg az a kört amit csak egyszer kell lefutni, ha pedig ne adj' isten notórius netes vásárlókká válnánk, már csípőből tudjuk, hogy melyik oldalon melyik méret a miénk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások