Divat

Design elvitelre

5945

Már egy másik cikkben elmeséltem az Iparművészeti Múzeumban hétvégén megrendezett Design elvitelre rendezvény negatívumait, most jöjjenek azok a csodálatos és kreatív tervezők, akiknek a portékáival megismerkedtem, és akiket reményeim szerint hamarosan egy interjúban kérdezek majd.

Az első stand aminél muszáj volt megállnom, az Solymosi Borié volt, aki fodros, szalagos kreációival egyből megfogott. A nagyon nőies kis táskák és ruhára tűzhető díszei a nagyon nőies stílusú csajok kedvencei lehetnek. A MOME-n textiltervezőként végzett designer alkotásait a Dob utcai Bejuska & Dio boltban találjátok meg. A második tervező az Etelka márkanév alatt kínáló leányzó volt. Az Etelka a játékos figurák mellett kínál kedves rávarrott mintás táskákat is, képes ízelítőt az oldalán találtok. 

Képek a vásárról itt!

Etelka után egy ékszertervező termékei tetszettek meg nagyon, Kecskés Orsolya bőrből és ezüstből készült ékszerei egyszerűek, minimalisták, de mégis humorosak, olyan darabok ezek, amelyeket bátran viselhet bárki a mindennapokban. Kecskés Orsolya holnapján megnézhetitek a különböző anyagokból, a bakelittől az alumíniumon át egészen az ezüstig dolgozó tervezőlány alkotásait. A kiállító ruhatervezők közül Tóth Virág hárem- és lovaglónadrágjai, valamint Nádasdi Katalin mintakavalkádja tetszett nagyon. 

A vásáron sikerült összefutnom az Esztille egyik tervezőjével, a ruhákat készítő Illéssy Lenkével, akinek csodás, meleg pulóverei és ruhái nagyon tetszettek, a pénztárcabarát árakról már nem is beszélve. Amíg próbálgattam még arra is volt idő, hogy az eddig csak e-mailben fixált interjúidőpontot most végre szóban is lefixáljuk. A vásáron részt vevő tervezők teljes listáját megtaláljátok a múzeum honlapján.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások