Divat

Terry, a kockás inges perverz

5921

A fotós, Terry Richardson neve nem ismeretlen azok előtt, akik egy kicsit is otthonosan mozognak a divat világában, hiszen ő az a fényképész, aki számos kampány és divatanyag képeit elkészíti. A legnagyobb magazinokkal, a legnagyobb divattervezőkkel, divatházakkal dolgozik együtt, és persze a legkeresettebb modellekkel. Sok modell karrierjére hatással van, ahogyan számít az, hogy melyik magazin, melyik divatszerkesztő, melyik márka dolgozik együtt az adott lánnyal, ugyanúgy számít a fotós neve is. Mihalik Enikő karrierje is viharos sebességgel kezdett szárnyalni, miután a fotóspárossal, Inezzel és Vinoodh-dal dolgozott együtt. Terry Richardson is hasonlóan elismert a szakmában, így nem árt vele jóban lenni, hiszen Terry fontos barátságokat ápol a divatvilág istennőivel - a divatszerkesztőkkel és főszerkesztőkkel is.

Ezzel még semmi baj sem lenne, de nagyon úgy tűnik, hogy Terry kihasználja így szerzett előnyét, és a társadalmi normákat átszakítva, nem megfelelő módon viselkedik a lányokkal. Hogy honnan tudjuk mindezt? Hát a fotós blogjából, és a nemrég megszólalt modellek történetei igazolták azt, amit a képek alapján már régóta sejtettünk.

Kép: terrysdiary.com

Még több perverz képért itt!

Azóta követjük a Terry's Diary-t mióta elindult, ide Terry személyes képeket valamint a munkájával kapcsolatos életképeket tölt föl, így egy picit közelebb kerülhetünk a világhírű divatfotós mindennapjaihoz. Ha hosszabb ideig követjük a blogot, rádöbbenünk, hogy ez a Terry nem normális, valami bibi mindenképpen van vele, hiszen szexuális túlfűtöttsége áthatja az egész oldalt. És persze nemcsak az oldalt, hanem a munkáját is, ami valljuk be, még ebben a szexuálisan szabad világban sem helyes. A témával már más divatoldalak is foglalkoztak, hiszen a modellek panaszkodnak Terry viselkedésére. A lányok nem mernek nem eleget tenni a művész kérésének, attól félve, hogy ezzel esetleg kockáztatnák karrierjük sikerét - könnyű kegyvesztettnek lenni egy olyan világban, mint a divat.

Természetes, hogy egy-egy anyaghoz a modelleknek meg kell válniuk néhány ruhadarabjuktól, de ez nem szólítja fel a fotóst arra, hogy ő is tegye ugyanezt, Terry mégis megteszi: vetkőzik ő maga is, és sok modellt is képes volt már levetkőztetni, még ha a tervezett divatanyag nem kívánta volna ezt. Terry Richardson pikáns, szexi képeivel lett híres, de ez már rég nem erről szól, rég túllőtt ezen, és saját, beteges szexuális játékaihoz használja a modelleket - így vagy úgy.

A lányok beszámolói között több megdöbbentő történet is van, egyszer például, amikor az egyik modell menstruált, kérte, hogy hadd maradjon rajta a bugyi, Terry erre azt felelte, nem baj, ő imádja a tamponokat, szeret velük játszani... Ez mennyire gyerekes és beteges hozzáállás? Arról nem is szólva, hogy a modellek minden esetben csinos, Terrynél jóval fiatalabb lányok, ezért bár a már nagykorúak mégsem mondható teljesen egészségesnek a szexuális vonzalom, amit Terry mutat feléjük, főleg egy ilyen alá-, fölérendelt viszonyban.

A modellekkel történő minősíthetetlen viselkedése mellett a fotós előszeretettel tesz fel magáról készült pucér képeket is a netre, ami szintén elég furcsa dolog egy sztár esetében. Ennél talán csak az furcsább, hogy Anna Wintour vagy a francia Vogue főszerkesztője, Carine Roitfeld - akikkel a fotók alapján láthatóan nagyon jó kapcsolatot ápol -, hogy tűrhetik a perverz művész viselkedését egy szó nélkül?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások