Divat

Divatszínház

5931

A múltkori Divatáram című divatbemutatót követően, ahol a MOME hallgatóinak ruhakölteményeit láthattuk, ismét egy divatos programon vettünk részt a Trafóban, amiről szintén egy videóval számolunk be. A Szűcs Edit ruháit és jelmezeit tartalmazó előadás nem nevezhető se divatbemutatónak, se kortárstánc előadásnak, se színháznak, hiszen mind a három műfajból tartalmazott elemeket.

Szűcs Edit jelmeztervezőben már régóta motoszkált egy efféle "darab" gondolta, hiszen úgy véli a jelmez nem más, mint egy legfelső réteg, amely meghatározza, befolyásolja kapcsolatunkat a külvilággal. A másik fontos mondanivalója a shownak az volt, hogy megmutassa az emberi test időről időre, hogy változik, hogyan alakul át. A ruhák és a tánc mellett a zenék és a bejátszott szövegek is ezt erősítették. A részletek Tóth Krisztina vereseiből és novelláiból jól megtámogatták a táncosok és ruhák által közvetített mondanivalót.

Az előadáson látott ruhák anyaghasználata nagyon különleges volt, a redők, a formák és a textúrák erőteljes hatást keltettek, a táncosok a kosztümöket is beépítették a mozdulatsorba. A majdnem egy órás előadás érdekes, pörgős, látványos és szórakoztató volt. A műsor után a jelmezek alkotóját, Szűcs Editet, a koreográfust, Gergye Krisztiánt és az egyik táncost, Góbi Ritát kérdeztük.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások