Közösség

Pizsiparti felnőtteknek

5886

Megölelni valakit, vagy épp elfogadni, és viszonozni ezt a kedves és szívmelengető, bátorító vagy éppen szeretetet kifejező gesztust egyáltalán nem olyan könnyű, mint gondolnánk. Amerikai filmekben nagyon megy, még férfiak között is, szigorúan lapogatással vagy erőteljes hátba csapással kísérve, ám hogy ezt saját életünkben is meghonosítsuk, bizony sok esetben szándékos erőfeszítéseket kell tennünk. Biztos ti is ismertek olyan embert, aki lefagy, ha köré fonjátok a karotokat - és most hangsúlyosan nem párkapcsolatokról beszélünk -, vagy épp ti magatok vagytok ilyenek. Jó hír, hogy a probléma kezelhető, ezt saját magam példájából is tudom, a teljes jéggédermedés állapotából egy időre szenvedélyes ölelkező lettem, felszabadultam, és gyorsan be akartam pótolni mindent, amit addig elmulasztottam. Szerencsére a barátaim között sok olyan akad, akikkel jókat lehet ölelkezni akár üdvözlés gyanánt, akár csak úgy, miért ne alapon.

Úgy tűnik azonban, hogy társadalmi problémával állunk szemben, talán a szüleink nem ölelgettek eleget, talán egy idő után természetellenesnek érezzük az érzelmek testi kifejezését, és csak szexuális vonatkozásában tudunk elképzelni egy érintést, egy simogatást, egy ölelést. Közben persze tudjuk, ha máshonnan nem, hát tudományos értekezésekből, hogy a simogatásnak nyugtató, vigasztaló, gyógyító ereje van, hogy az érintés boldogsághormonokat szabadít fel, egyszóval jó nekünk. Kissé szomorú, hogy minderre bulisorozattal kell felhívni manapság a figyelmet, de hát ez van, és most a svédek is beszálltak ebbe a jó ötletnek tűnő, ám megvalósítását tekintve kissé furcsa világba.

"Hülye hippik"

A cuddle party néven futó események ugyanis nem arról szólnak, hogy egy zenés-táncos összejövetel keretében szabad az ölelkezés a jóérzés és az oldottság nevében, hanem ahogy az angolosok már rájöhettek, itt kérem kiskifli nagykiflizés esete forog fenn. Persze ennél komolyabb köntösbe öltöztették fel a simulós bulikat, ugyanis workshopokkal kiegészített események ezek, ahol az intimitás, az érintés fontossága mellett saját gátlásaink áttörésére, a segítségkérés és elfogadás fontosságára tanítják meg a résztvevőket. Hangsúlyosan nem szexuális töltetű eseményekről beszélünk, ahol közelebb kerülhetünk embertársainkhoz, ideiglenesen a sarokba rúghatjuk az elidegenedést, és megtapasztalhatjuk azt az érzést, milyen az, amikor az emberek közel érzik magukat egymáshoz, ahol nem a félelem és a védekezés, hanem ez elfogadás és az kellemes érintés érzése borul ránk.

Természetesen sok vád éri a cuddle partyk szervezőit és résztvevőit, hogy ezzel a szép eszmerendszerrel csak egy orgia előjátékát igyekeznek leplezni, de ennek valóságosságára nem találtunk bizonyítékot. A szervezők minden esetben szabályok mentén vezetik a szeánszokat, s ezek fontosságára minden lehetséges formában felhívják a figyelmet. A szabályok:

A pizsama végig fönt marad!
Ölelkezni nem kötelező.
Minden esetben engedélyt kell kérned, mielőtt megérintesz valakit.
Ha igent gondolsz, mondj igent, ha nemet, mondj nemet.
Ha bizonytalan vagy, mondj nemet.
Bármikor meggondolhatod magad.
Tiszteld a kapcsolatokat, és kommunikálj a partnereddel!
Sírni és nevetni ér.
Tiszteld mások privát szféráját.
Érkezz időben.
Légy tiszta.

Mint a szabályokból is kiderülhetett, ölelkezős pizsi partit bárki szervezhet saját szakállára, de becsatlakozhatsz a "hivatalos" bulik valamelyikébe is, esetleg részt vehetsz a képzésen, hogy profi instruktor válhasson belőled, a gátlásokat oldani ugyanis bizonyára nem könnyű, és némi haditervet feltételez. Amerikában rendszeresek a cuddle party-k, legújabban pedig Svédország csatlakozott a körhöz. A svédek első feladata az lesz, hogy megtanítsák honfitársaikat ölelni és ölelést elfogadni, ugyanis nem jellemző rájuk, hogy ez oldottan menne - mondja a szervezők egyike. Úgy tűnik, itt Európában egy kicsit messzebbről kell indulnunk, hogy az út végén szabadon, sokakat ölelve fekhessünk mosolyogva.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
márc
11
ismeretlen írta:
első?
11:43
2
márc
11
ismeretlen írta:
hihihihiiiiiii!!! oké, abbahagytam.
11:43
3
márc
11
Hella írta:
Én nem ölelgetnék idegent, viszont akit ismerek és kedvelek azt szívesen...
11:49
4
márc
11
LadyGray írta:
jaj erről nemrég volt egy dokumantumfilm féleség, talán a spektrumon!?:) nagyon tetszett:D
11:52
5
márc
11
donci írta:
köszönöm, nem. Nem szeretnék vadidegen embereket pizsiben ölelgetni.... ; )
11:58
6
márc
11
janisjoplin írta:
hát ha már ide jutottunk.....

de nem rossz ötlet!
12:01
7
márc
11
Welmi írta:
Az érintés tényleg nagyon fontos, de nem mindegy, hogy ki és hogy. Tegnap pszichodrámán a másik ember arcát kellett csukott szemmel, érintésekkel felderíteni, rém izgalmas volt. Menjen cuddle partizni, akinek cirókahiánya van, jobb, mintha összefonnyadna magányában, én inkább kérek egy ölelést azoktól, akiket szeretek.
12:08
8
márc
11
Köszönöm nem, van kit ölelgetni szexuális és nem szexuális töltettel is. Ez olyan pótcselekvésnek tűnik.
12:10
9
márc
11
Lunabunny írta:
Én se nagyon akarnék ölelgetni idegeneket. Szerintem a szexualitást nem lehet kizárni egy ilyen helyzetben. Saját tapasztalatból tudom. Volt egy baráti társaságunk régebben, 3 lány, két fiú. Sokszor mentünk fel az egyik sráchoz filmezni, rendeltünk egy pizzát, aztán mind az öten együtt aludtunk a bazinagy franciaágyban. Eleinte jó volt, de szép lassan mindenkiből előtört a szeretethiány (egyikünknek sem volt párja) és elkezdtünk egymás iránt mindenféléket érezni, amik nem is nagyon voltak igaziak, csak amolyan hiánypótló érzések, és ez persze feszültséghez vezetett, most már nem is tartjuk a kapcsolatot a két sráccal, az egyik csajszival is volt mosolyszünet, de vele azóta jóban vagyunk. Szóval veszélyes játék ez.
12:27
10
márc
11
chloe írta:
ez nem nekem való... sok embert nem bírok elviselni 2 méteres körzeten belül, egyszerűen olyan, mintha légkalapáccsal ütnék az aurámat. mondjuk másokat meg nagyon könnyen és hamar meg tudok szeretni, akkor nincs gond.
és aludtam már több tucat idegennel együtt, az érdekes volt :D
12:29
11
márc
11
rubikkocka írta:
Jujj! Én nem szeretem ha ölelgetnek meg fogdosnak, és ez családi körben is előfordul. Pedig régen mindig sokat ölelkeztünk, lehet hogy azért? Én vagyok a 'karó' (inkább gyökér:P), aki ölelésnél hozzá sem ér a másikhoz.
12:30
12
márc
11
nyuszipok írta:
Én mindennap többször is megölelem a párom, nekem az dosztelég:)
12:31
13
márc
11
indala írta:
nem értem, miért olyan nagy divat mostanában erőszakosan lenevelni mindenkit a gátlásairól. nem minden gátlás rossz azért. nekem speciel semmi vonzó nincs ebben a kezdeményezésben, és igen, pótcselekvésnek tűnik.
12:34
14
márc
11
SwingerMary írta:
Hááát idegenekkel nem szívesen, az olyan negatív érzést keltő. De a játékszabályok tutijók. Én az ismeretségi körömben se túl gyakran ölelkezem, sajnos. Nem is tudom mikor öleltem meg valakit csak úgy, és nem szerelemből. Pedig ölelni jó...
12:35
15
márc
11
susudragon írta:
nekem hiányzik az ölelés, a szeretgetés...de azért ezt nem egy full idegentől szeretném megkapni...az ölelés egy baráttól jobban esne...

nekem nem jön be ez a 'party'...
12:39
16
márc
11
susudragon írta:
amúgy a családom nem vmi ölelgetős...úgy,h nekem ez pl kimaradt a sulis évek alatt...és nagyon hiányzik...
12:41
17
márc
11
susudragon írta:
néha előfordul :) de szerintem inkább egy pasi hiányzik az életemből xDDDD
12:45
18
márc
11
szilv írta:
a Nyulammal persze simi, ölelgetés meg minden szeretgetős dolog szóba jöhet, a haverbarátnék/fiúkkal még a közös alvósbanzáj is, de én ugyan, egy idegenhez se nyúlnék hozzá az biztos! (meg ő se hozzám..) Parázok ugyanis az idegenektől.. @_@
egyébként sokáig gondoltam, h ez egyedi probléma, de látom, h mások is vannak így.. :P :)
12:57
19
márc
11
ismeretlen írta:
Mekkora hülyeség ez...
13:00
20
márc
11
Lunabunny írta:
Hát tudtuk mi azt már az elején is, csak hagytuk kicsit elharapódzni a dolgokat. Igazából senki nem akart senkitől semmit komolyabban. Csak jók voltak ezek az intim helyzetek (együtt alvás, együtt filmezés) és hogy fizikailag közel lehettünk valakihez. Csak egy idő után nézeteltérések lettek, mert mindig volt valaki aki kirekesztettnek érezte magát.
13:16
21
márc
11
A.F.rétisas írta:
szeretem én megválogatni kihez bújok... az érinthetőségem pedig kiváltság
13:18
22
márc
11
nincs tippem rá, de szerintem nagyon tapintatosan...
13:18
23
márc
11
bambuli írta:
Neeeeem. Nem akarok vadidegeneket ölelgetni!! Ha ölelésre vágyom, akkor ott a család,barátok. Kész,pont
13:24
24
márc
11
bambuli írta:
Az én párom sem mindig szereti ha cirógatom,simizem, mert "jaj csikiz" ,meg 'jaj nem jó" :) pedig én meg úgy szeretek "matatni" :))) De ilyenkor legalább mondhatom, hogy oké, akkor te engem :)
de az ölelést legalább ő is imádja:)
13:26
25
márc
11
idegeneket ölelgetni? ölelgetem a páromat, anyukámat, nagyimat, unokatesóimat, esetleg még a barátaimat, bár őket ritkábban.. nekem ez elég, nem vágyom rá,hogy idegeneket érintgessek:D:D
14:13
26
márc
11
safweekly írta:
áááh, én se szeretek idegeneket ölelgetni. egyszer szigeten odajött hozzám egy free hugs-táblás pasi, és mivel már elég emelkedett volt a hangulat, gondoltam, egy ölelésbe nem halok bele.. tévedtem, a pasi végignyalta a nyakam, brrr, azóta érzem a nyomát, pedig több, mint 3 éve volt.. :D
14:42
27
márc
11
Lunabunny válaszasafweekly írására:
Fujj, bazz! :S
15:17
28
márc
11
ismeretlen írta:
Maradok a LAN-partyknál:) Halál fia-lánya aki megölel úgy, hogy nem tudom ki fia-borja:)
15:36
29
márc
11
bugyigumi írta:
"Meg van az ideje az ölelésnek, és az öleléstől való tartózkodásnak...." (Biblia :))

A férjem, a családtagjaim, és az igaz barátaim ölelgethetnek. Az idegenek közelségét meg elég elviselni a BKV-n. Ott nem ölelget senki ,de testkontaktus van bőven...Nincs hiányom belőle.

Na meg ne utánozzuk már ebben is Amerikát....
16:00
30
márc
11
LadyGray írta:
milyen jó lehet, mondjuk csupa kedves kellemes embert összeválogatni, akik félismerősei mondjuk egymásnak, és elhívni egy ilyen buliba..:) nem vadidegenekkel, de még az is belefér ha a kölcsönös szimpátia megvan, és mondjuk nem ötperc után vetik rá magukat az emberek egymásra -ezt elvileg a gátak meg sem engednék ugybár- hanem órákig beszélgetni, ismerkedni, és játékokkal oldani a hangulatot, míg végül mki cirógat mkit:) én szeretném:D mondjuk régen ebben nem voltam ilyen gátlásos, a középsuliban minden ezirányu kezdeményezést -hogy én megérintsek valaki mást- kiöltek belőlem...
16:20
31
márc
11
hmm, ez nekem olyan furcsa,hogy a párod nem szereti ha ölelgeted...
17:35
32
márc
11
ismeretlen írta:
Ez de milyen hülyeség... Vagy csak én vagyok selejtes? Nem értem ennek az ölelkezős partinak a lényegét. Vagyis hát... Biztos van valami értelme, de én ebből nem kérek, kösz. Ölelgetni itt van a családom, de legfőképp a férjem. :)
17:39
33
márc
11
LittleBlueBird válasza írására:
Nem vagy selejtes. Sőt szerintem azokkal az emberekkel lehet valami probléma akik vágynak arra hogy vadidegen embereket ölelgessenek,ráadásul pizsamában..
18:07
34
márc
11
Lunabunny írta:
Jaja. Leckének jó volt.
21:48
35
márc
11
ismeretlen írta:
Jézusom.
22:21
36
márc
11
bambuli írta:
Hormonok...nah igen. Mert ha "úgy" közeledek,és érzi, hogy itt nem csupán egy kis simogatásról lesz szó, akkor rögtön nem zavarja. Meg hát persze szex közben sem. Viszont szex után ugye rögtön cirógat, és én is úgy simizném őt. Ha egy percig bírja szó nélkül,már jó vagyok :)))
22:42
37
márc
11
Belle írta:
Huhh. Hát így tényleg meredek, hogy vadidegenekkel, de ha jobban belegondolok...
Végülis ott vannak azok a szabályok, amiktől mégis helyre rakhatóvá válnak a dolgok...
Nekem most iszonyúan jól esne egy ilyen party...mmint, hogy vki megölelgessen. Most szakítottunk és rémesen szarul vagyok...hihetetlenül jól esne, ha vki átkarolna alvás közben. :( Jáááj. :'(
23:05
38
márc
12
Mauve írta:
Azt hiszem, a gólyatáborom egy hardcore cuddle party volt. :D
00:56
39
márc
12
susudragon írta:
fix xD
11:53