Szépség

Kisautó a neszeszerben

5883

Félelmetes lenne összeszámolni, hogy életünk során mennyi pénzt költünk kozmetikumokra. Gyanítom, hogy az első szempillaspirál megvásárlása után senki nem kezdi kockás füzetbe vagy Excel táblázatba vezetni az efféle kiadásokat, most mégis szembesülhetünk az összeggel, amiből, ha szűken is, de egy kisautót biztosan vehetnénk.

Őrület

Elengedhetetlen a Szex és New York-ból származó felütés - Carrie-nek döntenie kell, vagy kiköltözik vagy megveszi a lakását, közben pedig gyors fejszámolásba kezd, majd kiböki az összeget. A slendrián szorzás, osztásnak persze helytelen lesz a vége így Miranda kénytelen kijavítani, ugyanis szeretett hősnőnk nem négyezer, hanem negyvenezer dollárt költött cipőkre. Jó hír, hogy az életünk során elpepecselt kozmetikumok terén szó sem lehet elbaltázott matematikáról, ugyanis Nagy-Britanniában előzetes kutatások után kiszámolták, hogy egy átlagos nő élete során kilencezer fontot költ szépségápolási termékekre. A font mai árfolyamát nézve ez kicsivel több mint két és fél millió forint. Atyaég! Bizony, de vajon brit nőtársaink hogyan lapátolnak össze ennyi kozmetikumot, pontosabban hogyan képesek ennyit perkálni pusztán kencékre?

Kiderült, hogy a kozmetikumok top 10-es listájának első helyezettje a szempillaspirál, bár a brit nők rúzsra költenek a legtöbbet, mindösszesen 2.291 fontot. A legkedveltebb kellékek listája, nem mellesleg csökkenő sorrendben a következőképp mutat: szempillaspirál, alapozó, ajakbalzsam, szemhéjtus, korrektor, rúzs, pirosító, szemhéjpúder, púder és szájfény. Az elemzés górcső alá vette a sminkelési szokásokat is, melyek teljes megtagadásáról a közelmúltban értekeztünk. A kozmetikumokra kiadott összeg, és a britek sminkelési szokásai együttesen elég bizarr képet mutatnak, ugyanis a csajok azért kénytelenek ennyit csengetni, mert megszállottan szépítgetik magukat: a nők 70%-a sosem lép ki minimális smink nélkül az utcára, és -kapaszkodni!- minden ötödik brit pasi csak sminkelt arccal látja a csaját. Joggal sajnáljuk szerencsétlen párokat, hiszen a nő bizonyára kényszeresen korábban kell, hogy pepecseljen, a fickó pedig sosem láthatja szívszerelme valódi arcát. Ne gondoljátok, hogy az Albionig kell mennünk, hogy efféle megszállottsággal találkozzunk, ugyanis az egyik közkedvelt honi műsorvezető is hajnalban kel, hogy habtestét maradéktalanul lealapozza, majd hisztirohamban tör ki, ha viccből a Balatonba hajítják.

Mielőtt végleg pálcát törnénk a brit nők felett, gondoljuk át saját szokásainkat, hiszen simán lehet, hogy mi is kellemetlenül éreznénk magunka, ha kollégáink festetlenül látnának minket. Az enyhe idegenkedés érthető, a tény viszont, hogy sminkeletlen énünket egyenesen rondának tituláljuk, na ez már korántsem egészséges. Feszengő kellemetlenségünket mi mással palástolnánk, mint a napi rutinba beiktatott szépítkezéssel. Hogy mennyi az annyi? Életünkből majd' egy teljes évet, 330 napot töltünk a tükör előtt.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások