Szépség

Egészséges meztelenség

5877

Itt a cotcoton is már bőven volt lehetőségetek arra, hogy kifejezzétek a szépségápolási szerek iránt érzett feltéten rajongásotokat. Ha nem beszélhetünk megszállott kötődésről, a fürdőszobátokban biztosan akad olyan kellék, ami szépségetek ápolását szolgálja, nevezetesen egy szappan, vagy egy mezei sampon. Szokás mondani, hogy amit birtokolsz, az birtokba vesz, ami azon túl, hogy elnyűtt coelhoi bölcselkedés szintű okosság, mégis oly sokszor megmutatkozik, ha szépségápolásról van szó - mennyiben szolgál pótcselekvést, és vajon mennyiben tényleges ápolást, mindazon folyamat, amit cicomázás címszóval végzünk.

Kétségtelenül érdekes kérdés ez, amit csak egy módon válaszolhatunk meg: próbára tesszük saját hiúságunkat, és egy hónapig szappanon és napvédő krémen túl, semmit nem kenünk magunkra. Szó sincs arról, hogy most rohannod kell a fürdőszobába, és kihajítani a méregdrága, vagy a az alacsony árfekvésű kozmetikumaidat, hiszen egy Leonora nevű csajszi már megtette, sőt jól beszámolt a tapasztalatairól.

Elsőként kiderült, hogy az olívaolaj egy igazi multifunkcionális kozmetikum, ugyanis egyszerre bőr és hajápoló tulajdonságú, sőt hosszú távon hámlasztó hatású, ezáltal puhább és egészségesebb lesz a bőr. A kísérlet persze nemcsak az olívaolaj dicshimnunszába torkollott, hiszen ahogyan várható volt, Leonora számára lélektani változásokat is hozott. Elsőként le kellett számolni a sminkeletlenség okozta kisebbségi komplexussal, majd megbarátkozni az állandó furcsálló visszajelzésekkel: Mi a baj, sírtál?, Fáradt vagy, olyan furcsák a szemeid?

A kísérlet ideje alatt természetesen nem volt tiltott a természetes kozmetikumok alkalmazása, így Leonora szabadon használhatott olívás, cukros maszkot, arcát pedig tiszta vízzel tisztította, ami a lehető legjobb kozmetikumnak bizonyult. Hogy mi a konklúzió? Néhány hetes szünetet mindenkinek érdemes beiktatnia, és kiszabadulni a kozmetikum-dzsungelből, ugyanis a csajszi beszámolója szerint, az addig használt sok-sok kozmetikumát, a kísérlet után képes volt pusztán öt darabra redukálni. Te vajon hány napig bírnád smink és kozmetikumok nélkül?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások