Divat

Kincses sziget

5738

Már több cikkben is foglalkoztunk a gyerekdivattal, a gyerekosztály kínálataival, például itt, itt és itt. Ezekben az írásokban többször érintettük, hogy a gyerekosztályon kiváló cuccokat vadászhattok magatoknak is, most pedig ezt a témát járjuk körül alaposabban: adunk néhány hasznos tippet, hogy hogyan is vásároljatok a gyerkőcök részlegén.

Kincses sziget

A H&M-ben, a Zarában, de a C&A-ban is létezik gyerekosztály, és szerencsénkre a női (és férfi) részleggel egy üzletben, így csak át kell slisszolnunk, és máris kétszer annyi darab közül válogathatunk. Ezen márkák gyerekruha-kínálata sokszor vetekszik a felnőtt öltözékekkel, hiszen manapság már ugyanúgy a legutolsó divat szerint készülnek az apróbb darabok, mint a mieink. Az igényeket figyelve kénytelenek is így tervezni, hiszen sokan kis felnőttnek öltöztetik csemetéjüket - hogy ez jó vagy sem, arról korábban már mi is elmélkedtünk. A gyerekeknek nem biztos, hogy jó latex leggings-ben szaladgálni az iskolaudvaron, ám nekünk mindenesetre jól jön, hiszen így olcsóbban juthatunk hozzá ugyanahhoz a ruhához, amihez pár szinttel följebb vagy éppen lejjebb kétszer annyit kéne fizetnünk.

A divat nem lehet akadálya a gyerekosztályon vásárlásnak, az egyetlen bökkenő a méret. Ha szerencsénk van, akkor a 158, 164-es éppen jó ránk, és nehogy azt higgye bárki is, hogy ehhez nádszálvékonynak kell lenni. Manapság már szinte felnőtt méreteket is gyártanak a kicsiknek, ráadásul a mai szabásvonalak is nekünk dolgoznak. Míg egy gyereken jobban lóg a bő, laza szabású törökbugyi, rajtunk rajtunk kevésbé, de a különbség szinte észrevehetetlen.

Designer kollekciók

A neves tervezők nemcsak a felnőtteknek álmodnak limitált, exkluzív kollekciókat, ahogyan ezt a Stella McCartney és a Gap Kids együttműködése is mutatja. Miért mondanánk le arról a lehetőségről, hogy olcsón szerezzünk be egy designer darabot csak azért, mert a gyerekosztályon kapható? Ha túllépünk ezen, akkor szerencsével járhatunk, és potom pénzért tehetünk szert egy limitált szériás ruhára.

Divatos gyerekruhák itt!

Kedvezőbb ár

Bár sok azonos darab kapható a női osztályon és a gyerekrészlegen, az ár miatt mégis érdemes a gyereket választani, ezresekkel olcsóbban kapjuk meg ugyanazt. Színben ugyan lehetnek eltérések, aki inkább a visszafogott, sötétebb színeket kedveli, az nem biztos, hogy megtalálja számításait, de egy próbát mindenképpen megér.

Nagyoknak kiegészítők

Ha pedig valaki nagyobbra nőtt, mint a gyerekek - ami lássuk be, elég gyakori -, számos kiegészítő közül válogathat, és ezekre is igaz, hogy sokkal olcsóbbak, mint a felnőtteknek szántak. Az ékszerek mellett télen például sálak, sapkák és kesztyűk miatt lehet érdemes szétnézni. Saját tapasztalatból mondom, hogy a felnőtteknek szánt sztreccs kötött kesztyű árából három összecsomagolt párat vásárolhatunk a gyerekeknél.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások