Divat

Divatbemutató retro

5853

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok régi felvételeket nézni, míg Zsófi irtózik a kosztümös filmektől, addig én imádom Sissi és Scarlett O'Hara habos-babos, romantikus történeteit. A kosztümös filmeknél csak a retro felvételek a jobbak, ezek közül a kedvenceim pedig a divattal foglalkozók. Henci mutatta nekem ezt a letűnt korok felvételeit tartalmazó oldalt, ahol pár kattintással például a harmincas évek Párizsában egy divatbemutatón találhatjuk magunkat. Megnézhetjük a harmincas évek forradalmi újítását, a celofánruhát, de részt vehetünk egy történelmi hajviselet-bemutatón a Női Fodrászok Mesteregyesületének rendezésében vagy egy magyaros divatbemutatón. A divat kulcsszó találatait itt láthatjátok, böngésszetek bátran!

Korok és ideálok

Ahogyan néztük a felvételeket, az jutott eszünkbe, hogy régen tényleg mindenki ennyire csúnya volt? Mert valljuk be a videókon látott csajok kicsit sem nyernék el egyik mai pasi tetszését. Annyira bizarr és furcsa, hogy az adott kor, amiben élünk, az adott szépségideál ennyire befolyásolja a szépségről alkotott képünket, azt hogy mit tartunk gyönyörűnek. 

Az, hogy ma valaki szépnek számít, és magazinok borítójáról mosolyoghat ránk, nem azt jelenti, hogy száz-ötven évvel korábban vagy éppen később is megállná a helyét a címlapon, és helyette nem valaki olyan domborítani, akit manapság nem tartunk szépnek. Az adott korszak frizuradivatja, szemöldök szedési, sminkelési stílusa és persze alkati ideálja mindenkit a saját eszményképére formál, így lesz teljesen idegen egy másik kortól. Ezért lehetséges az, hogy a nagymama szépségkirálynős képét elnézve nem is értjük, hogy hogy nyerhetett a nagyi?!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások