Közösség

Perverz rulett

5835

Nem akartunk foglalkozni vele, de úgy tűnik, a chatroulette lassabban tűnik el a süllyesztőben, mint azt gondoltuk, sőt, úgyhogy megnézzük kicsit közelebbről a legújabb őrületet. Annak, aki nem tudná, gyorsan elmondjuk, hogy a chatroulette egy nagyjából új közösségi tér, mindenféle flinflanctól mentes, lényege pedig annyi, vadidegen emberekkel bonyolódhatsz csetelésbe, ha van webkamerád. Csak felmész az oldalra, és már kapod is egymás után a mindenféle arcokat, akiket vagy azonnal küldesz a süllyesztőbe, vagy nekiállsz velük beszélgetni. "Véletlenszerű, webkamerás csevegőoldal" - ahogy mondják. Az ötlet egyszerű, és mondhatni nagyszerű is a maga egyszerűségében, bár nem teljesen új, hisz az omegle is egészen hasonlót nyújt. Az ötletgazda egy tizenhét éves moszkvai gimnazista srác, nevezetesen Andrej Ternyovszkij. Nem netguru, nem hirdetési szakember, nem a Google vagy a Facebook szándékos riválisa, nem pénzéhes kóder, s talán ezért lehetséges, hogy az aktuális trendekkel ellentétben az oldalon nincs regisztráció, nincsenek profilok, nincs használati feltételek olvasmány, szabályzat, moderálás, semmi az ég világon, csak te és a világ.

A chatroulette viharosan terjedő ismertségében komoly segítség volt, hogy cikk jelent meg róla a New York Times-ban, ez volt a belépő az online dobogóhoz vezető úton. A srác állítása szerint nem akart mást, mint a haverjain kívül idegenekkel is webtelefonálni, no és feltehetőleg lányokkal ismerkedni, csetelni és esetleg ciciket nézni - a felhasználók nagy része ma sincs ezzel másképp, de az adatokról kicsit később. Annyi bizonyos, hogy amiért eddig fizetni kellett, nevezetesen a webkamerán keresztüli csetelős-vetkőztetésért, az most már ingyen elérhető. Ha kétségeid lennének ennek igaz voltáról, csak látogass el valemelyik chat roulette-el best of-okkal foglalkozó weboldalra, például a hall of fame-re, és lám, a csajok önmaguktól vetkőznek, pucsítanak, ujjat és dildót szopogatnak, cicit és puncit mutogatnak. Meg sem lepődünk, ugye?

Bár napról napra egyre többen kattintanak az orosz rulett huszonegyedik századi formájára - naponta több tízezren -, a motiváció úgy tűnik a legtöbb esetben mit sem változott. Számtalan felhasználó készítette már el a saját házi gyártású statisztikáját, amit te is könnyen megtehetsz, de a végeredmény mindenkinél szinte hajszálpontosan ugyanaz. Az alábbi videóból mindent megtudhatsz a chat roulette közönségéről, de angolmenteseknek segítünk egy picit. A felhasználók háromnegyede fiúkból áll, a fennmaradó egynegyed pedig fele-fele arányban oszlik meg a csajok és a perverzek között. Gondolom semmi meglepő sincs abban, hogy többnyire fiatalok használják az oldalt, s abban sem, hogy a fiúk a csajokra vadásznak, így ha fiúként állsz neki rulettezni, nagy valószínűséggel mindenki továbblök. A lájkolni mellé, ami már a magyarban is egyre jobban elterjed a Facebook hatására, esetleg idővel felzárkózhat a "nexted", az a jelenség, amikor megpillantva téged már le is cserélt valaki. Az analizáló srác adatai alapján húszból tizenkilencszer két másodperc alatt lett nexted, azaz ennyien passzolták le rögtön. Összesen egy valaki kezdett csetelni vele, nem úgy, mint barátnőjével, aki sokkal komolyabb aktivitást váltott ki az ismeretlenekből.

chat roulette from Casey Neistat on Vimeo.

Hogy ki mire használja, változó, még akkor is, ha mint láttuk, sokan csak egy újabb önkielégítési segédletet látnak az oldalban. Ám ha végigböngésszük a screenshotokat tartalmazó oldalakat, láthatjuk, jóval több mókát találhatunk benne. A szerencse simán összehozhat ugyanis egy feka hiphoppercsapatot egy tüchtig neonácival, de összeakadhatsz híres emberrel is, esetleg a különféle jelmezek kombinációja ad okot a derűre. Az a formálódó és meglehetősen szabad korszaka ez a chatroulette-nek, amikor még mindent lehet, és amikor a felhasználók még kreatív örömüket lelik a határok nélküli játékban. Persze ehhez el kell viselni a sok magamutogató és szexéhes tagot, azaz még csak el sem kell viselni, hisz ott a next gomb.

A jövőt illetően a legvalószínűbb, hogy szépen felvásárolja valaki ezt az egész játszóteret, kissé rendbe teszi, ráhúz egy társkeresőt, elárasztja ilyen-olyan alkalmazásokkal, komolyabbá és szervezettebbé téve a rulettezést, ezzel színvonalasabb szolgáltatást nyújtva, s elfeledtetve a mostani kissé kaotikus, ám vicces állapotot. Andrej Ternyovszkij pedig minden bizonnyal pillanatokon belül komoly vagyonra tesz szert, és nem is olyan soká egy sör mellett pacsizik majd Mark Zuckerberggel.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Mar
05
rubikkocka írta:
(Van benne egy-két helyesírási hiba! )
Ennek az oldalnak már megint nem látom semmi értelmét, legalábis SZÁMOMRA teljesen érdektelen.
09:42
2
Mar
05
SelleiLilla válaszarubikkocka írására:
javítottunk, hamarabb lett publikus a cikk, mint ahogyan átnéztük volna.
09:51
3
Mar
05
rubikkocka válaszaSelleiLilla írására:
:))
10:12
4
Mar
05
nadja írta:
http://www.youtube.com/watch?v=Mx4mTYR1VVI
10:51
5
Mar
05
dean24 írta:
Hát vannak itt dolgok. Még most is ráz a hideg :D hát aki ezt élvezi...
10:51
6
Mar
05
LadyGray írta:
vicces lehet:D de hogy társkeresőt csináljanak ebből is:( jaj neee:(
11:00
7
Mar
05
Booo írta:
komolyan, basszus, mi mindent ki lehet találni és eladni...
elképesztő... tuti megnézem majd :D
11:41
8
Mar
05
safweekly írta:
egyszer láttam egy screenshot-ot, ahol egy lány paris hiltonnal akadt össze:D
egyébként meg kb olyannak tartom, mint a chat.hu-t, 90%-ban perverz emberek játszótere..
11:45
9
Mar
05
tein írta:
szerintem jópofa. de nem hiszem, hogy az én lelkivilágom elbírná, ha mindenki elnextelne. :)

a videó viszont nagyon jópofára sikeredett.
11:46
10
Mar
05
szederke írta:
úristen, berandomozgattam csak így cam nélkül, de a fele perverz volt... :S

viszont a best of-os oldal marha jó :D ez nagyon tetszik:

http://bestofchatroulette.com/previewScreenChat.php?typeScreenChat=youtube&idScreenChat=1394&keepThis=true&TB_iframe=true&height=310&width=410&PHPSESSID=de0f94e82903785b7735b5b8251f18a1
11:48
11
Mar
05
blupi írta:
Van még benne hiba! "a felhasználók HÁROMNEGYEDE fiúkból áll, a fennmaradó EGYHARMAD..." ?????
12:12
12
Mar
05
zsofi válaszablupi írására:
jó, híresen nem tudok szamolni. :) köszi
12:21
13
Mar
05
Meggy írta:
Egy újabb felesleges marhaság...
14:47
14
Mar
05
szederke írta:
kipróbáltam. :D marha jó,főleg amikor bedobom az életkorom és mindenki annyira csodálkozó fejet vág, aztán meg u look like 15 or 16 :D
14:56
15
Mar
05
ismeretlen írta:
sztem qwa jó (lenne) ha nem lennének perverzek... de ha társkereső lesz belőle, az egésznek már semmi értelme nem lesz.
19:35
16
Mar
05
Hindi válasza írására:
Nagyon osztom a véleményed. Ha már mindenképpen valaki fel akarja "vásárolni" az oldalt, akkor legalább legyenek moderátorok, akik kiszűrik a szexelőket. Például lehetne nekik egy külön szobájuk. És akkor másoknak nem kéne azt nézniük, hogy ők mit művelnek.
20:07
17
Mar
05
bubifujo írta:
Rámentem a "hall of fame"re (a szövegben piros betűs link) és nem tudom, hogy mindig ugyanazt hozza-e be, mindenesetre szerintem a legvicesebb a bal felső sarokban a csaj volt (az csak úgy ott volt, nem pedig a válogatásban), ahogy nem csinál semmit, csak pillog jobbra balra meg csücsörít és próbál irtó szexi lenni, de csak röhejes. XDXD Mondjuk az első röhögés után állatira tudom szánni az ilyen csajokat, és elszomorít,hogy nincs senki aki pofán vágná őket, és felvilágosítani: nem ettől leszel szexi, szép meg pláne nem! Olyan szomorú látvány tud lenni, amikor fiatal lányok így megalázzák magukat, hogy ilyen szánalmas módon igazolják magukat. Pedig lehet, hogy tök értelmes és szép lányok vesznek el a vakolat smink, a buta vihogás meg a cicimutogatás mögött...
20:58
18
Mar
05
bubifujo válaszaszederke írására:
Miért hány éves vagy? Ha szabad ilyet kérdeznem. *.*
Engem világ életemben fiatalabbnak néztek, amikor elkezdtem bulizni járni 15-16 évesen, volt hogy a csávó 12nek nézett. Mondjuk a mai tizenévesek mellett nem csoda... Akkoriban ez állatira bosszantott, de most,hogy a második xet kezdtem el taposni, rájöttem, hogy letelt az az 5-10 év az életemből, amikor ciki, hogy fiatalabbnak nézek ki, viszont lesz még több évtized (remélem!), amikor irigylésre méltó. ;) Úgyhogy mostmár amikor látok egy 14 évest, aki lazán 25nek néz ki, akkor nem irigylem (anno persze irigyeltem, tőlem mindig személyit kértek, ezektől a csajoktól meg nem, viszont mindig irtó menőnek tűntek), hanem arra gondolok, hogy szegény, amikor tényleg 25 lesz már a botoxon tűnődik majd... XD (sátáni kacaj) Ilyenkor néha sajnálom,hogy nem tudok visszamenni az időben és megmondani az akkori énemnek, hogy ne bőgjön ilyenek miatt. Vagy például amiatt, hogy 15 évesen nincs melle. Szívesen megsúgnám neki, hogy pár éven belül 75C-s lesz. XD Bár lehet, hogy jobb is így. Az vagyok, aki vagyok, és ennek köszönhetően. :)
21:05
19
Mar
05
bubifujo válaszabubifujo írására:
Ó nem, megnéztem megint, már másik csajt hozott be. Kár, pedig vicces volt.
21:06
20
Mar
05
ismeretlen válaszaHindi írására:
igen, sztem is lenne rá kereslet "csak" ilyen dumálósan, közösségi oldalasan is...bár sajna semmiben nincs annyi pénz, mint a szexben, vagy a társkeresésben, uh sztem körülbelül el is felejthetjük. éesz belőle egy legális jasmin.com azt csá.
21:17
21
Mar
05
ismeretlen írta:
lesz.
21:17
22
Mar
05
Ozz írta:
A hülyeség határtalan...
21:50
23
Mar
05
szederke válaszabubifujo írására:
hát már nem kell sok a két x-hez :) jó persze, nem olyan sok, és én is örülök egyébként, hogy nem 10 évvel idősebbnek nézek ki, csak bosszantó, amikor mindenhol személyit kérnek, meg gyerekkarszalagot kapok szállodában pl :):DDDD szeretem az emberek reakcióit :)
22:03
24
Mar
05
szederke írta:
meg amúgy ez az oldal tényleg tök vicces lenne a perverzek nélkül, vannak aranyos meg vicces fazonok rajta, és azokat olyan jó nézegetni :DDD
22:03
25
Mar
06
jajdejó:) omegle-t nyomom most:) élvezem.
de lehet kipróbálom a chatroulette-t is, csak most nem webcamképes a fejem. és úgyis rengeteg idióta lesz:) de jó látni, kivel beszélek.
12:30
26
Mar
07
ismeretlen írta:
Na, ezért nem találkoznak egymással az emberek, ezért nem mernek élőben egymáshoz sem szólni, ezért üresek a színházak és a koncerttermek, mert az emberek ilyen baromságokkal szúrják el az idejüket otthon ülve egyedül a gép előtt. Az internet diszkonnektál.
09:19
27
Mar
07
SwingerMary írta:
Csetrulett? Neeem!
20:31
28
Mar
08
ismeretlen írta:
Leginkább a széles tömegekre gondoltam, egyes emberek persze kivételek.
01:57
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés