Divat

Téli vízi világ

5831

Már mikor a Loulou di Palmaról beszélgettünk Abodi Dórával és tervezőtársával Deák Tündével, már akkor láthattam ízelítőt Dóra saját nevén futó márkájának, a Dora Abodinak 2010/2011-es őszi-téli kollekciójából. Most végre elkészültek a hivatalos lookbook fotók, így már nektek is bemutathatjuk az egyik hazai tehetség legújabb kreációit.

A 2010-es tavasz-nyári kollekció rózsaszínes, romantikus világát most felváltotta egy erőteljesebb, sötétebb, de hasonlóan játékos, meseszerű és fantáziadús stílus. A kollekciót Atlantisz, a letűnt vízi világ inspirálta, éppen ezért a két leggyakrabban használt szín a kék és a zöld, de a sokszor a ruhák formája is utal a tengerre, mint például a pikkelyes díszek a fekete leggings esetében.

Abodi Dóra 2010/2011-es őszi-téli kollekciójáért klikk ide!

Atlantisz mellett David Bowie Ziggy Stardust korszaka inspirálta Dórát a kollekció tervezése során. A kék és zöld tónusok mellett a vibráló, csillogó, színjátszó anyagok is a víz hullámzását, örökös mozgását akarják érzékeltetni. A különös, innovatív anyaghasználat e mellett pedig modernné, kissé futurisztikussá teszi az öltözékeket. Nemcsak az anyag választás, de a sziluettek is különlegesek, néha minimalisták, míg máskor egészen avantgárd vonalvezetésűek, ez a váltakozás is a mozgalmasságot akarja hangsúlyozni. A kollekciót különböző ruhák, leggingsek, felsőrészek és természetesen kabátok alkotják, ezek közös jellemzőik a hangsúlyos vállrészek és a szűk, testet követő szabásvonal. A ruhák mellett kiegészítőket is szép számmal találunk ebben az őszi-téli gyűjteményben, hiszen választhatunk anyagban passzoló táskát és övet, de ékszerek és lábbelik is készültek, amelyeken felfedezhetjük a ruhák elemeit. A lookbook fotókon a népszerű hazai modell Anna Júlia és Doreen láthatóak, akik nagyszerű választásnak bizonyultak.

A kollekció február elején New Yorkban került bemutatásra a Nolcha Fashion Weeken, amin Dóra második alkalommal vett részt. A tavalyi sikeres szereplésnek köszönhetően már nemcsak Budapesten a Catwalkban, hanem néhány üzletben a Nagy Almában is kaphatóak lesznek az Dora Abodi darabok. Persze a boltokon kívül előre egyeztetett időpontban a showroomban is válogathatunk, valamint a kollekció hamarosan egy webshopban is megvásárolható lesz, ami praktikus lesz a vidéki és a külföldi vásárlóknak.

Abodi Dóra 2010/2011-es őszi-téli kiegészítőiért klikk ide!

A gyűjtemény nemcsak a leendő vásárlók, hanem már a szakma tetszését is elnyerte, hiszen Dóra ezzel a gyűjteménnyel nyerte meg az IGEDO és az Akademie Mode & Design Düsseldorf (AMD) által 2010. február 7-én megrendezett Design am Rhein nemzetközi design versenyt, valamint közel száz pályázó közül bekerült a CPD divatvásár keretein belül lebonyolított döntőbe, ahol a kilenc döntős közül ő bizonyult a legjobbnak avantgárd, David Bowie az Atlantiszon nevet viselő 2010/2011-es őszi/téli kollekciójával. A győzelemnek köszönhetően több jelentős divatvásáron is részt vehet, két-két szezonon keresztül a Moszkvában megrendezésre kerülő CPM és a düsseldorfi CPD kiállításon, ahol saját standja és bemutatója lesz a magyar tervezőnek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások