Szépség

Ömlesztve tálalt illúzió

5834

Itt a cotcoton már többször megemlítettük, hogy nagyon szeretjük a Topshopot és tanácsoltuk is nektek, ha angolszász országban jártok mindenképp nézzetek be egy üzletbe, mert mesés cuccokat lehet halászni, leértékelés idején kifejezetten jó árakon. Aki eddig is szerette a brit márkát, és a sminkcuccokat is kedveli, annak hát íme még egy ok amiért rajonghat a Topshopért, hiszen nagyjából két hónap múlva polcra teszik a saját márkanév alatt futó dekorkozmetikumokat.

Míg idehaza nem szakít át gátakat a Topshop, kénytelenek vagyunk külföldön betérni valamelyik ruhaparadicsomukba, így ennyit a Topshop kozmetikumokról, de csak a briteket küldjük kispadra, hiszen a nálunk is működő H&M és Zara üzletek szintúgy kínálgatják saját sminktermékeiket.

Mikor életemben először jártam egy londoni H&M-ben, emlékszem, hogy elképedve néztem, hogy egyetlen üzletben vásárolhatok lábbelit, fehérneműt, de még sminkcuccokat is. Majd' egy órányi bóklászás után rájöttem, hogy ez valami zseniális ötlet, hiszen elég egyszer becsábítani a vásárlót, aki minden bizonnyal rögvest rácuppan a mutatós kelmékre, a mímes topánokra és a csillogó kencékre. Bár az utóbbi időben a svédek többször is kihúzták nálunk a gyufát, az under one roof (angol kifejezés arra, mikor egyetlen helyen megvehetsz mindent) üzletpolitikájuk láttán megemeljük a kalapunkat. Ma már nem kell külföldre utaznunk a H&M termékekért, sőt nem a svédek az egyetlenek, akik összekalapálták a szépséget a ruházkodással - például a Zarában is kedvünkre pepecselhetünk. Valljuk be, hogy többnyire jó impulzusvásárlóként, zsigerből emeljük le a polcról a ruhagyárak saját kozmetikumait, nem azért, mert kiváló a minőségük. Ez persze már senkit sem érdekel, pláne nem a gyártót, aki elérte, hogy elcsábuljunk a metál szemhéjpúder láttán. Oké, de miért csábulunk el, mikor a csomagolás nem éppen profi, a szépségblokk összeállítása pedig hagy maga után némi kívánnivalót. Nem marad más, mint belátni, hogy többnyire az alacsony árfekvés az, ami vásárlása ösztönöz minket. Tudjuk, hogy a sokadik körömlakkunknak, vagy szemhéjfestékünknek nem kell prémium minőségűnek lenni, hiszen elég ha mindenből, de leginkább az arcunkra kent dekorkozmetikumokból minőségit vásárolunk. Kérdés, hogy hányszor dőlünk be, és a vásárlás hevében hányszor mondjuk azt, hogy kifejezetten szükségünk van a kiszemelt termékre? Jobb híján saját tapasztalatainkból tanulunk, így hát mikor a második H&M szájfény is a "majd jó lesz valamire" neszeszerben végzi, inkább izomból visszarántjuk a kezünket, és nem vásárolunk feleslegesen. Be kell vallanunk, mesésnek tűnhet egyetlen helyen beszerezni mindent, csak közben azért ne feledjük, hogy nem véletlenül vannak ruha- és kozmetikai márkák, hiszen muszáj különbséget tenni. A többi pedig csak illúzió.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások