Test

Mellben jó vagy?

5819

Pubertáskorban hirtelen gyorsasággal megnő, menstruáció előtt fáj és húzódik, a férfiak egyik legkedveltebb úticélja a női testen, ezer és egyszáz formájú és nagyságú lehet, na mi az? Naná, hogy a női mell, amit vagy szeretünk vagy folyton kritizálunk saját testünkön, de megesik, hogy másokén is. Azon túl, hogy nőiességünk egyik fő szimbólumáról beszélünk, biztosan vannak olyan dolgok, amiket még nem tudunk a cicikről. Nosza, nézzük, melyek ezek!

Tudjuk, hogy mellünk nagyon sok zsírt tartalmaz, nagyjából testünk zsírtartalékának 4-5%-át tároljuk mellkas tájékon. A zsírállománnyal teli mell átlagosan darabonként fél kilót nyom, érthető módon ezt olykor jóval többnek érezzük. Csak úgy mint a hímvessző, szexuális izgalom hatására melleink is megmerevednek, így jóval feszesebbnek tűnnek. Ehhez az izgalmi állapothoz nagyban hozzátartoznak a mellbimbók is, pontosabban a szintén erektált mellbimbók, melyek vérbő állapotban átlagosan egy centiméteresek. Úgy tűnik az evolúció igen kegyes hozzánk nőkhöz, ugyanis míg ma az átlag amerikai nő 36C méretű melltartót hord, addig tizenöt évvel ezelőtt az átlag méret csupán 34B volt. A reneszánsz idején az ilyen apró mellű nőket bizonyára sosem kérték volna fel aktmodellnek, ugyanis a középkorban a dús keblek, és hasonlóan méretes fenék számított szépségideálnak, a mai cérnalány-trenddel ellentétben.

2008-ban 307.230 mellnagyobbító műtétet végeztek, csak az Egyesült Államokban, ezzel a mellimplantátumok behelyezése lett a legnépszerűbb sebészi beavatkozás, amit az orrkorrekciós műtét és az ajakfeltöltés követ. A nagyobb cickókért azonban bőséggel perkálnunk kell, sebésztől és klinikától függően a beavatkozás átlagára 3.700 dollár. Tény, hogy a mellnagyobbító műtétek több testhosszal verik a sebészeti beavatkozások többi válfaját, de tudnunk kell, hogy szintén 2008-ban 20.967 nő döntött az implantátumok eltávolítása mellett. Úgy tűnik Pamela Andersonnak is befellegzett...

Jóllehet a modern szépség- és tökéletesség kultusza javarészt a nőket hajtja sebészkés alá, mégis akad férfi, aki szintén tökéletes mellre vágyik - 2008-ban mindösszesen 17.902 pasi gondolta úgy, hogy szike segítségével szeretne mutatósabb ciciket. Az implantátumgyártás hajnalán a sebészek több különféle anyagot teszteltek, míg végül eljutottak a szilikonig. Ha nem találják meg ezt a tökéletes töltőanyagot, ma jó eséllyel hordanánk üveggolyót, gumit vagy poliésztert a szilikonpárnácskák helyén. Mint mindennek, a szilikonhordozók táborának is van rekordere, méghozzá Sheyla Hershey személyében, aki addig pumpáltatta melleit, míg ma már kénytelen 38KKK-s melltartót vásárolni, pontosabban csináltatni. És azt tudtátok, hogy melltartószerű textíliákat már az időszámítás előtti VII. században is hordtak a nők, bár az iparszerű termelés csak 1930-ban kezdődött, amik a maihoz nagyon hasonló darabokat kezdtek gyártani. Az üzletág mindmáig virágzik - évi tizenhat milliárd dollárt termel. Érthető módon megesik, hogy legszívesebben kibújnánk a melltartónkból. Ha épp Amerikában jönne ránk a topless vágy, érdemes megjegyezni, hogy Maine, Ohio, New York és Texas államokban büntetlenül pucérkodhatunk.

Mellünket persze nem véletlenül növesztette nagyra vagy kicsire az evolúció vagy a teremtő, hiszen elsődleges funkciójuk a csecsemő táplálása, méghozzá az anyatejjel, amit a terhesség alatt termelnek a melleink. Nem véletlen, hogy a csecsemő akkor fejlődik a legegészségesebben, ha édesanyja tejét issza, ugyanis az anyatej nagyon tápláló - édesebb, több E vitamint, vasat, zsírsavat tartalmaz mint a tehéntej, viszont szódium tartalma jóval alacsonyabb. Káros életvitelünkkel nemcsak születendő gyerekünknek, de önmagunknak is ártunk, ugyanis az elfüstölt szálak megbontják bőrünk egészséges elasztin tartalmát, így az idő vasfoga, és a dohányzás jótékony közreműködésével biztosan idő előtt lógó mellű, rottyant spinék leszünk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások