Divat

Bemutatott a Use

5809

Múlt hét csütörtökön tartotta meg a Use tervezőcsapata a 2010-es tavasz-nyári kollekciójuk bemutatóját az Andrássy úton nemrég felújított Párizs Nagyáruházban. Természetesen a meghirdetett hat órás kezdés helyett csak hétkor vette kezdetét a show, de ehhez már hozzászoktunk, hiszen ez majdnem minden hazai rendezvényen így van. A szervezés helyenként nagyon profi volt - kedves kísérők fogadták a vendégeket, és több kameraállásból is rögzítették a bemutatót, ám közönség fél órás utcán várakoztatása nem számított a szervezés csúcsának. A bemutató helyszínválasztása bizonyos szempontból remek, hiszen kényelmesen elfért az a rengeteg ember, a letisztult designnal bíró környezet pedig tökéletesen passzolt a márka stílusához. A hosszú kifutó hiánya azonban igen megnehezítette a fotósok és a divatszerkesztők munkáját, ugyanis nem igazán volt lehetőség hosszasan szemlélni egy-egy darabot. Természetesen ezek ellenére bátran kijelenthetjük, hogy az egyik legszínvonalasabb itthoni bemutatón vehettünk részt, de ezt a Use-tól már megszokhattuk.

A ruhák

A részletek után most jöjjön a lényeg, azaz a ruhák. A színek terén végre jelentős változás történt, hiszen mindössze pár fekete darab kapott helyet a kollekcióban. A lágy rózsaszínes, kékes-zöldes, barnás pasztell színeket használták a Use tervezői is, ahogyan tették ezt a kreátorok világszerte a 2010-es tavasz-nyári szezon darabjaiban, de ebben az esetben a színsor kiegészült még egy téglás narancssárga tónussal is. Mintás anyagokat természetesen most sem láthattunk, ezek nem is illenének a letisztult Use stílushoz, viszont a textúrákkal játszottak a designerek. Láthattunk alkalmi ruhákat apró anyagdarabokból, de kifutóra vonultak fényes, felületükön domború "mintás" textilek is, amelyek megtörték az egyszínű drapériákat, mozgalmassá téve az adott öltözéket. 

A ruhákért katt ide!

A szabásvonalak most is Use-osan letisztultak, minimalisták voltak, egyszerű csinos vonalvezetésű szoknyák és nadrágok vonultak fel, amelyek szabása helyenként merev, geometrikus volt. Az elmúlt nyarak nagy trendje a törökbugyi elegáns stílusban helyet kapott ebben a kollekcióban is. A hosszított blézeres szabással készült ujjal és ujjatlan változatban készült ruhák kicsit Stella McCartney előző gyűjteményeit juttatták eszembe - persze az anyaghasználat sokkal kifinomultabb és elegánsabb volt. Helyet kaptak a következő évszak öltözékei között olyan darabok is, amelyek kényelmes, pamutos anyagból készültek, ilyen volt például a szürke, pihe-puha textilből készült elegáns szabású nadrág is, ami az én egyik kedvencem. Voltak atlétaszerű felsőrésszel készült ruhák és bringás nadrágok is, ezek sportosságot sugalltak. A szezon nagy divatját, a kivillanó cicifixeket a Use kreátorai alapból beépítették a kollekcióba, így több felső is ejtett nyakrésszel, az adott felső melltartórészét kivillantva készült.

A hajakról és sminkekről Rita, ha ott lett volna, biztosan szakszerűbben tudna nyilatkozni, mint én, legyen elég annyi, hogy a rózsaszínre pirított pofik helyett a modellek bronzos bőrszínt kaptak, amiért Titkos Bernadett felelt. A sminkek mellett a Hairclub által kreált frizurák is felkeltették a nézők érdeklődését. Az egyszerűen a fejtetőre kontyolt frizurát fényes, ragacsos hatású hajfixálóval tették bizarrá, viaszossá. Ebből ugyanúgy nem lesz világméretű trend, mint a TopShop csubakka szemöldökeiből, de legalább eltértek a megszokottól, az unalmastól.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások