Divat

Gucci és az idei nyár

5697

Mint oly sokan, az idei szezon bemutatóját Frida Giannini is fehérrel nyitotta meg – a Gucci egy testre simuló, sok pántos ruhával indított, mely egyszerre jellemezhető glamúros stílussal és hasonlít a sci-fi-kben szereplő jelmezekhez is. Giannini vezetésével a 2010-es kollekció bemutatója egyfajta adrenalin-löketet kapott, ami az eddigi bemutatók felé emelte az ideit.

Bár a Gucci 2010-es programjában kiemelkedő résszel bír a „kis fekete” („little black dress”), egészen a show közepéig egyetlen egy fekete darabbal sem találkozhatunk. Giannini kárpótolta közönségét valami újszerűbbel: kabátok és magas derekú, szűk fazonú leggings-eket, hálószerű anyagokat, cikkcakk alakzatban futó mintákat és fémmel kiegészített díszítéseket vonultatott fel a show során. A feltűnő Gucci-ragyogás, mely az elmúlt pár évben kisiklott eddigi útjáról, most visszatért – úgy, ahogy a Gucci-lányok szeretik.

Képek a 2010-es tavasz-nyári Gucci kollekcióból itt!

A bemutató közepe felé beiktatott kerülőút, az „ikat” mintára helyezte a hangsúlyt – külön azon kliensekre gondolva, akik a Gucci folklór vonulatát szeretik. Giannini visszatért arra a bevett formátumra, mikor is, a szín eltűnik és a „ikat” minta ezüstös, tűhegyes hímzéssé változik a fekete ruhán.

A show végén megjelenő robot-nő ruha fém és kristály-díszítéssel emelte a kollekció fényét. A Gucci divatbemutatóján abszolút nem jelent meg sem a légies, sem a bukolikus vagy romantikus téma, mely a 2010-es tavasz/nyári kollekciókra oly jellemző. Viszont mindenki pontosan tudta, kik lesznek azok, akik azonnal magukénak akarják tudni a kollekció darabjait.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások