Közösség

Kéjenc szomszédaink

5793

Bécs közel van. Olyannyira, hogy akár fél napra is átruccanhatunk nyugati szomszédainkhoz, hogy aztán sétálgassunk a Kartner Strasse-n, benézzünk azokba a boltokba melyek többsége nálunk is működik, annak reményében, hogy találunk valami újat, vagy csak egyszerűen iszunk egy kávét. Sok mindent elmondhatunk osztrák szomszédainkról, de bizonyára a kéjenckedés és a kendőzetlen szexualitás nem szerepelne az első három jellemző között, holott ők azok, akik igen rendhagyó kiállítást nyitottak a napokban - a Secession kortárs művészeti kiállítótermébe beköltöztették a város swinger klubját. Ja, és persze szexuális töltetű képeket aggattak a falakra.

Az Element6 nevet viselő bécsi swinger klub vendégei bizonyára most nagyon örülnek, hiszen homályos lebuj helyett a város egyik legjelentősebb művészeti helyén élhetik ki vágyaikat. Nem kis bátorság lehetett a Secession kurátoriban, mikor úgy döntöttek, hogy a svájci művész, Christoph Buechel kiállítását felturbózzák egy kis párcserélős bulival. A kiállítás persze csak időszaki, így hát ha kedvet kaptatok a művelődéssel összekötött kéjhez, április 18-áig tegyetek egy éjszakai kitérőt az osztrák fővárosba, aztán persze meséljétek el a történteket.

A móka természetesen csak éjszaka kezdődik, belépés szigorúan csak felnőtteknek, akik aztán fenékig kiélvezhetik a sejtelmes miliőt és a falra aggatott képek művészi mondanivalóját. Buechel képei természetesen provokatívak, épp ezen okból jött a bizarr fúzió ötlete, hiszen miért ne tehetnénk pornográf képeket a falra, mikor már maga a helyiség is buja tettekre sarkall? Az intézmény vezetőségének nem titkolt szándéka, hogy a látogatókat arra ösztönözze, hogy kiéljék rejtett szexuális hajlamaikat, illetve új dimenziókat nyissanak meg saját nemiségükben. Érthető módon ez az elképzelés egyrészről szimpatikus, de a szélsőjobboldali Szabadságpárt a társadalmi morál süllyedésével azonosította a rendhagyó kiállítást. A lakosság körében is bizonyára akad olyan aki osztja a véleményüket, de lesz olyan is, aki mindennemű szégyenérzet nélkül betér majd a Secession-ba áttelepült swinger klubba ahol majd' egy hónapon keresztül randevúzik az erotika és a művészet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások