HotCot

Miss Margrin

5807

Ezúttal Fenyvesi Zsófi (Miss Margrin - a héten a művésznőt láthattátok már nálunk a street fashionben) majmos sorozata kerül árverésre 45.000 Ft-os kikiáltási áron a vasárnapi Art For Lunch-on. A müüska bazaar nem csupán unikális lakberendezési kiegészítőket árul, de részt kíván venni a magyar kortárs grafikus gárda tevékenységének támogatásában. Egyre több alkotót képviselnek, akiknek hivatalosan szignózott, sorszámozott limitált szériás (maximum 5db/kép) alkotásait árulják, s amelyek első szériáit Art For Lunch nevű programunk keretében árverezik el.

Szeretnék, ha egyre többen éreznének rá arra, milyen is birtokolni egy alkotó szellemiségének, személyének egy-egy darabját. Amikor hazaviszünk egy a művész aláírásával ellátott és a szigorú limitálással készült alkotást, akkor az több, mint egy vászonra printelt kép, az már valóban képzőművészet. Jó lenne, ha mindannyian ilyenekkel vennénk körül magunkat a nagyáruházak tucat-képei helyett...

Ki is Miss Margrin?

Fenyvesi Zsófi (Miss Margrin) fiatal tervező, grafikus, alkotó, világutazó. Számos csoportos kiállításon részt vett már, de egyénileg is volt alkalma bemutatkozni, először 2008-ban a Design Hét Portfólió című kiállítás sorozatában. Munkáin láthatók szárnyalni vágyó madárvektorok, varázshegyek és óceánok, absztrakt állatok, forma- és színribillió, nonkomfornista kubizmus gyanús cukorkaszínű modernizmus, szexi geometria. Művészeti tanulmányai és az ELTE filozófia szaka mellett a streetart szcéna tagjaként matricái régóta felfedezhetők Budapest zugaiban. Számos megbízása mellett évekig dolgozott tervezőként a Tisza cipőnél, szervezte a XAFT filmfesztivált, tervezett repülőgép grafikákat, ruhakollekciókat és kóstolt bele a filmes látványtervezésbe, mindezt a világ legkülönbözőbb pontjain.

Programok

Az Art for Lunch nem csupán egy mini árverés, hanem egyfajta közösség-építő, hagyományteremtő vállalkozás a müüska bazaar részéről, itt, a budapesti soho közepén, a Horánszky utcában. Tehát február 28-án egy órától a szervezők várnak mindenkit szeretettel az APA-Cukában (1085 Budapest, Horánszky u.5.), ahol négykor kezdődik az árverés.

Az árverés mellett számos más programmal is készülnek a szervezők a vasárnapi Art for Lunch-re. A rendezvény fél kettőkor vetítéssel veszi kezdetét, a MOME hallgatóinak rövidfilmjeiből egy válogatás lesz látható. Az animációk mellett, levetítik például a Bádogvárost, ami megosztva elnyerte a 41. Magyar Filmszemle dokumentumfilmes kategóriájának fődíját. Fél háromtól háromnegyed négyig Párbeszéd címmel beszélget Bakács Tibor Settenkedő beszélget meglepetés vendégével, téma pedig - „A fiatalok ízlésformáló tényezői anno és napjainkban”.

Az árverésre bocsátandó képek:

1. Monkey King I. 70x70 digitális nyomat, vászon
Kikiáltási ár: 45.000 Ft

2. Monkey King II. 70x70 digitális nyomat, vászon
Kikiáltási ár: 45.000 Ft

3. Monkey King III. 70x70, digitális nyomat, vászon
Kikiáltási ár: 45.000 Ft

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások