Közösség

Jó csajokat az olimpiára?

5799

Amióta megtudtam, hogy még az északiak egy részét sem érdeklik a téli sportok - legalábbis a televízióban mutogatva - végképp nem tudom a választ a kérdésre: ki néz téli olimpiát? A környezetemben senki, még a sportmániások sem, legfeljebb egy-két csaj, akik rajta vannak a műkorcsolyán és a jégtáncon. Tény, hogy nem feltétlenül a leglátványosabb egy curling összecsapás vagy egy sífutás, bár nekem egy kardozós csörte sem az, és feltételezem, ezzel nem vagyok egyedül. Amíg hajtja az embert a nemzeti öntudat, addig rendben van, de ha önmagában szemléljük a képernyőről visszaköszönő sportokat, már megkérdőjelezhető ezek "hétköznapi értéke".

Tény, hogy a hagyományosnak tekinthető sportágak közé újabban, be-beszivárognak olyanok is, amik megjelenésének nem mindenki örül, ám amik esetleg több (fiatal) nézőt vonzanak, s ezáltal a szponzorok számára is hasznosabbak. Tudjuk azt is, hogy klasszikusnak mondott számok egyre halványulnak - már ami az utánpótlást és az érdeklődést illeti. A magyarok például hagyományosan jók - voltak - például vívásban vagy éppen öttusában, de tegyük a kezünket a szívünkre: ismerünk bárkit, aki űzi vagy figyelemmel kíséri ezeket közvetlen környezetünkben? Politikusok rendre hajtogatják, hogy több pénzt kéne az élsportba csoportosítani, amire én mindig azt mondom, szerintem meg a felvilágosításra és a mozgásra ösztönző kampányokra, kitalált rendszerekre kéne költeni. Attól, hogy rommá támogatjuk az olimpiai sportágakat, még ugyanannyi túlsúlyos, egészségtelenül táplálkozó és lusta ember lesz ebben az országban, akikre később költhetjük a milliókat, mikor ágynak esnek.

Mielőtt kiborulnátok: igen, én is büszke vagyok olimpikonjainkra, és tisztában vagyok vele, hogy nagyjából ez az utolsó terep, amiben nemzeti összefogást láthatunk, ahol függetlenül a váll milyenségétől ráborulhatunk a mellettünk állóéra győzelmi mámorunkban. Ez fontos, és nem sajnálom semmilyen feltörekvő és tehetséges sportolótól a támogatást, miközben biztos vagyok benne, hogy jó pár olyan sportág van, ahol komolyabb sikereket érhetnénk el, mint a mostani vergődéssel, hisz többen űzik azokat pusztán kedvtelésből is. Kíváncsi vagyok, egy mai kissrác mit választana, az öttusázást vagy a downhill bringázást? A birkózást vagy a kung-fut? Feltételezem, többen voksolnának az utóbbiak mellett, hisz azok mára közelebb állnak hétköznapjainkhoz, dacára annak, hogy az ezekben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóinkat alig ismeri valaki.

Nehéz kérdés, hogy mindez hogy egyeztethető össze az olimpiák szellemiségével, mert érthető az igény a sikeres sportágak felvételét illetően, ám olykor valóban furcsának tűnik a lobbizás - például a pompontánc olimpiai sportággá tétele esetében. Azt hiszitek túlzok, de nem, az IOC, azaz az International Cheer Union valóban szerette volna elérni, ha a 2012-es londoni olimpián már rázhassák a kis miniszoknyákat, de sajnos most meg kell elégedniük a kiállítói standdal. A 2016-os szereplést azonban már készpénznek veszik, így röpke hat év múlva azzal szembesülhetünk, hogy az összes görög forog a sírjában, s bepillant a szoknyák alá. Az állatmese tanulságát azonban nem mindenkinek sikerült kellőképpen levonni, ugyanis egyre többen kapnak vérszemet.

A legújabb hírek szerint a rúdtáncosok is erős lobbiba kezdtek, hogy részt vehessenek a két év múlva esedékes olimpián, s kezüket tördelve várják az IOC (International Olympic Comittee) döntését. Oké, hogy az elmúlt években a rúdtáncot igyekeztünk a férfinyáltól tocsogó félhomályból a komoly izommunkát igénylő sport kategóriába nevezni, nem mellesleg sikerrel. Alap, hogy ezen hírek hallatán mosolyra húzódik a szánk, de ne felejtsük el, hogy a szinkronúszás is olimpiai sportág. Kinek mi fér bele?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Feb
25
indala írta:
az összes közvetítést megnéztem, amiben magyarok szerepeltek. ezen kívül én is rá vagyok cuppanva a korcsolyára, de a curlingre is. meg az óriás műlesiklásra.:)
a rúdtánc amúgy nagyon komoly munkát igénylő sportnak tűnik, legalább annyit kell gyakorolni és edzeni rá, mint bármelyik tornaszámra, szerintem. látványos is...nekem tetszik.
a pompom dolgot már nem csípem.
10:04
2
Feb
25
boriska írta:
a cikk elso felehez annyit, hogy az a keves tamogatast is milyen sportagakba olik? biztos vagyok benne, hogy a a foci legalabb annyi tamogatast kap, mint az uszas. aztan meg lehet nezni, hol tart egyik es a masik.
a masodik felehez, meg, hogy en szivesen latnek uj sportokat az olimpian. szerintem teljesen jo otlet, hogy a rudtanc es a cheering felkeruljon a sportagak koze. ha a gumiasztal megallja a helyet, akkor ezek miert is nem?
10:14
3
Feb
25
noremilk írta:
Szerintem is inkább a mozgásra ösztönző projektekbe kéne többet belefektetni. A pasik pl. odavannak, hogy ők aztán szeretik a sportot, főleg a focit, de a sörhasnövesztő meccsnézés nem az!!! Űzni kellene a sportot, nem csak passzívan bambulni.
Lehet, hogy konzervatív vagyok, de nekem a rúdtánc a füstös lebujokat juttatja eszembe, nem az egészséges testmozgást.
10:44
4
Feb
25
SwingerMary írta:
Na igen. Most nagyon szégyellem magam, mert én se nézek olimpiát, bár a jégtáncot imádom. :) A kampányok jobb finanszírozására pedig tényleg szükség lenne... de eljutunk odáig valaha, hogy ezt nagyjaink is felismerjék és tegyenek is valamit?
10:51
5
Feb
25
Welmi írta:
Nekem már a jégtánc is kicsit furcsa, nehéz lehet objektíven megítélni, ki volt a jobb. Persze vannak kötelező elemek meg nehézségi fokok, meg hogy milyen pontosan csinálják, de mégis az esztétikum dominál, azt meg hogy lehet versenyeztetni? Egyébként meg nem hiszem, hogy még az olimpiát is meg kéne buzzantani ilyen változásokkal. Akit eddig érdekelt, és az nagy tömeg, azt ezután is fogja.
11:03
6
Feb
25
NoraG írta:
en eppen most is az euro sportot nezem ahol noi oriasmulesiklas elso fordulo de lenyegtelen azzal a mondattal nem ertek egyet, hogy a sportagak agyon vannak tamogatva. Pl itt vannak a teli olimpikonjaink...mind egytol egyig ugy jotott ki vancouverbe hogy kifizette a sajat repulojegyet es a hotel koltseget, mivel nem kaptak tamogatast. Aztan ott van a vizilabda sokkal kevesebb allami szponzoraciot kap mint a foci, pedig valljuk be oszinten focira minek koltunk, ha van amiben jobbak vagyunk? A hugom nagyon sokaig uszott, most mar kajakozik. De van ismerosom aki A kategorias valogatott kereettag (uszasbol) vagyis annyit tesz, hogy bar milyen nemzetkozi verseny van o ott van hacsak nem beteg akkor megy a B kategorias kerettag mint potlek. Szoval a srac ugy megy el nemzetkozi versenyekre hogy egy fillert nem kap az allamtol. Meg a minimalis tamogatast sem amit ugy hivnak kaloria penz amit nem masra kap mint etkezesre...a ruhazat az tok mas kerdes az alanyi jogon jar minden valogatott tagnak teljesen mindegy h milyen spot.

Ezzel csak arra szeretnek utalni, hogy nincsen eleg penz a sportban es az a baj ..., hogy ha meg adnanak is akkor is olyanra ami mar igy is szarra van tamogatva pedig nem lenne szabad mert halottak vagyunk abban a sportban!!
11:08
7
Feb
25
A.F.rétisas írta:
jégkorong...

pom-pom meg rúdtánc? vicc... nemrég még ciki volt,persze ma már pornósztárnak is menő lenni...
a szénlapátolás is kemény fizikai munka...
A következő meg abból lesz ki tud több pasit kielégíteni?
Egyébként ez nem arra megy ki,hogy a sok szürke kis luvnya bekerülhessen a playboyba?
11:11
8
Feb
25
Solange írta:
bevallom, engem az olimpia úgy ahogy van, akár téli, akár nyári, egyáltalán nem érdekel. Szerintem is inkább a mozgásra ösztönző programokra kéne költeni, a budapesti olimpia ötlettől pedig kikészülök. A rúdtáncot és a cheerleader előadásokat viszont támogatom, ezeket biztosan megnézném.
11:30
9
Feb
25
PepitaOphelia írta:
"ismerünk bárkit, aki űzi vagy figyelemmel kíséri ezeket közvetlen környezetünkben?" Én például évekig vívtam. A szobatársam meg rendszeresen korán kel - vagy későn fekszik - hogy nézhesse az olimpiát. Én nem tenném meg ugyanezt, de azért ne beszéljünk mindenki helyett!
A rúdtánc meg elhiszem, hogy komoly izommunkát igényel, de akkor is a "férfinyáltól tosogó félhomályban" gyökerezik, szerintem nem való olimpiára. Mutogatják máshol eleget.
11:31
10
Feb
25
PepitaOphelia válaszaWelmi írására:
Erre én is gondoltam, mi alapján pontoznák?
11:33
11
Feb
25
WRCFan írta:
én már javasoltam a fedettpályás véraláfutást és a 200méteres krumplipucolást, mint kandidáló sportágakat, de az IOC még csak válaszra sem méltatott :o))))))
11:35
12
Feb
25
PepitaOphelia írta:
"Kíváncsi vagyok, egy mai kissrác mit választana, az öttusázást vagy a downhill bringázást?" Érdekes, hogy pont ezt a kettőt raktátok egymás mellé, az öttusa egy összetett sport, egy öttusázónak sokmindenhez kell értenie egyszerre, a downhill bringázás pedig valamivel egyszerűbb, mert csak arra kell odafigyelned, hogy minél gyorsabban leérj, és közben ne fordulj le a bicikliről. Nyilván a "mai kissrác" ha ostoba suttyó, akit már kellőképpen elbutított a világ, amiben él, a downhill bringázást részesítené előnyben. De ennek örülnünk kéne?
11:37
13
Feb
25
WRCFan írta:
amúgy meg sztem a nem egzakt sportokat /pl. jégtánc/, ahol szubjektív szempontok alapján döntenek meg kéne szűntetni /márhogy kivenin az olimpiáról/. csak olyannak van értelme, ahol mérni lehet és összehasonlítani teljesítményeket. ennyi métert ennyi mp alatt úszott, futott stb végig...

szerintem
11:39
14
Feb
25
kislotte írta:
A rúdtánc nem pornós műfaj, hanem szórakoztató, nőies, kihívásokkal teli és nem utolsó sorban nehéz, és komoly fizikai munkát igénylő sport. Két alfaja van,. a poledance és a pole-fitness, utóbbinak már a nevéből is érződik, hogy nem füstös lebujokhoz kötődik, hanem kizárólag az erőelemekre épít. Nyár óta tanulom, és számomra ez a legjobb, leghatékonyabb sport. gyönyörű izmokat csinál, és mindig feltöltődve, mosolyogva jövök el az óráról.
Hogy olimpiai sportág-e az már más kérdés, de azt hiszem, a műkorcsolya-párhuzam minden szempontból jó.
11:48
15
Feb
25
kebelbarat írta:
Ugye a rúdtáncot senki nem gondolja komolyan? És azt hogy pontoznád? Hogy melyik "sportoló" tud jobban pucsítani...? Persze, aztán meg majd a következő az lesz, hogy melyik csaj tud rövidebb idő alatt több brokit lepippantani, mi? És a sportnak nem csak az a lényege, hogy "megmozgasson", hanem erkölcsi tartást, becsületességet stb-t is kéne, hogy adjon, vagy mi... Remélem azért van, aki érti. Thiszta széjgyen... :D
11:52
16
Feb
25
kebelbarat írta:
Ugye a rúdtáncot senki nem gondolja komolyan? És azt hogy pontoznád? Hogy melyik "sportoló" tud jobban pucsítani...? Persze, aztán meg majd a következő az lesz, hogy melyik csaj tud rövidebb idő alatt több brokit lepippantani, mi? És a sportnak nem csak az a lényege, hogy "megmozgasson", hanem erkölcsi tartást, becsületességet stb-t is kéne, hogy adjon, vagy mi... Remélem azért van, aki érti. Thiszta széjgyen... :D
11:52
17
Feb
25
kebelbarat válaszakebelbarat írására:
Felőlem legyen sportág, de legalább az olimpiát tartsuk már tiszteletben...
11:59
18
Feb
25
chloe írta:
a rúdtánc durva, nekem nagyon tetszik (nem a jobb kezemben a rúd, bal kezemben a cicim és billegetem a popóm formában persze), ha nem látnám hogy borzasztóan fáj szerintem elkezdeném. olimpiára meg minek mennének, anélkül is jól keresnének ha visszatérnének a gyökerekhez, és ez ne derogáljon senkinek ha már sportként tiszteli a rúdtáncot, egy sportoló ne szégyellje a sportága eredetét.
12:37
19
Feb
25
neisser írta:
Jóformán bármilyen sportot szívesen megnézek. Még a sífutást is. Akármit. Tökre szeretem. Ez biztos azért van, mert 10 éves korom óta sokféle sportot űztem. Meg nagyon lenyűgőz a küzdelem és a kitartás is. Mint az a műkoris csaj, akinek pár napja hunyt el az édesanyja, és tovább küzdött...
12:50
20
Feb
25
Morcogo írta:
Én nézem, legyen téli vagy nyári, ha időm engedi.
És végre megértük azt is, hogy a jégkorong közvetítés közben van egy szakértő is. Ez nagy dolog.
Nemsokára meg Forma-1. (oda is kellene már egy rendes kommentátor, nem egy önjelölt bunkó)
Amit nem nézek az a foci, kivéve ha VB van, illetve a Debrecen-t néztem BL-ben.
12:53
21
Feb
25
neisser válaszaWRCFan írására:
Azért ott sem azt pontozzák, hogy milyen szép a ruhája. Sok kritériumnak kell megfelelniük. Ugrások száma, kombinációk, pontosság meg minden.
12:53
22
Feb
25
ismeretlen írta:
"de tegyük a kezünket a szívünkre: ismerünk bárkit, aki űzi vagy figyelemmel kíséri ezeket közvetlen környezetünkben?"

Én igen.
12:54
23
Feb
25
ismeretlen írta:
"Attól, hogy rommá támogatjuk az olimpiai sportágakat, még ugyanannyi túlsúlyos, egészségtelenül táplálkozó és lusta ember lesz ebben az országban..."

Szerintem a kettő teljesen külön terület, nem lehet egyiket a másik kárára támogatni. Most egy profi élsportoló helyébe képzelem magam, aki azért kap kevesebb támogatást, mert a pénzét elhízott gimnazistákra költik inkább. Nonszensz.

Ha valamivel bajom van, az például a futball aránytalanul magas támogatottsága. Egy csomó más sportágban ezerszer jobbak vagyunk, a futballunk már csak arról szól, hogy a szurkolók szétverik egymást és mindent, ami a kezük ügyébe kerül, és mégis abba tolják a milliárdokat. Közben olimpiai bajnok céllövőink még gyakorolni sem tudnak, mert kirakják őket a lőterekről pénzhiány miatt.
12:58
24
Feb
25
lefeusource írta:
A cikk írójától kérdezem, tudja e hogy hány szám van a téli olimpián? Én spec nem tudom, de legalább 40. Amiből te 2őt emeltél ki: curling és sí fútás. ezzel aposztrofálva, hogy a téli olimpia nem látványos. Kérdezem én, akkor mi a látványos, ha az óriás műlesiklás, a sí ugrás, a snowboard (jégből épített félcsőben), a jégtánc, és leginkább a hoki nem látványosak?

Mikor van a TV-ben sport közvetítés? Néha egy-egy BL futball meccs, a téli és a nyári olimpia...Kedves cikk író, miért sajnálod illetve tartod fölöslegesnek az olimpiáktól 4 évenként azt a 2-3 hetet a TV-ben? Valóság show, talk show, sorozat és csupa csupa értelmetlen idióta, agy pusztító műsor megy a TV-ben, és te, TE téli olimpián problémázol???

Nagyon sok jó cikket olvastam tőled...De nálam ezzel teljesen leírtad a gondolkodás módodat!
13:10
25
Feb
25
ismeretlen válaszalefeusource írására:
Hát igen, egyetértünk.
13:56
26
Feb
25
greyhound írta:
Nekem tetszik az ötlet, szerintem mindkettő látványos, csajos, tökjó.
Sajnálom, hogy vidéken nincs lehetőség rúdtáncot tanulni.( Pedig ez legalább olyan sport lenne, amit ha van kedvem, otthon is űzhetek:
-nem lenne trappolás (szomszédok miatt)
-kicsi a sporteszköz helyigénye (37m2 a lakásom)
-tevékenykedés közben is szexi (szerintem imádná a barátom:)

Jaj, kicsit off: olyan kedvesek vagytok lányok, hogy a múltkor a nődokis dologra olyan sok kedves hozzászólást írtatok, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13:58
27
Feb
25
ismeretlen írta:
Láttál már igazi rúdtáncot?

http://www.indavideo.hu/video/Rudtanc_bajnoksag

Ha fitnesscsajok tornászmutatványai és fekvőtámaszozása sport, akkor ez pláne az.
13:59
28
Feb
25
kislotte írta:
No, azért lehetne erről az oldaról szociológiai felmérést készíteni, az biztos... Buzis nadrág, rúdtáncos ribanc és a cigányok egyébként is bűnözők.
És én még azt szoktam mondani, hogy ez egy kulturálisan kreatív oldal... (ami a cikkeket illeti, persze az is)
14:04
29
Feb
25
kislotte válaszagreyhound írására:
Vidéken is lehet, legalábbis Kecskeméten, Szegeden tuti, de keress rá. :)
14:05
30
Feb
25
greyhound válaszakislotte írására:
Én egri vagyok, itt nincs, már kerestem:(
14:07
31
Feb
25
kebelbarat válasza írására:
Elhiszem, hogy nehéz a rúdtánc, de azért mindennek meg van a maga helye... És kíváncsi volnék, hogy vajon az Adidas, vagy a Nike kezdi el hamarabb gyártani ezeket a rendkívűl nőies és hasznos sporteszközöket, mint mondjuk a csajokon a cipő a videóban... :D
14:22
32
Feb
25
Fiona írta:
Ez a cikk felháborított. A szerző gondolkodásmódja hihetetlen idiotizmusra vall. Még csak különösebben intelligensnek vagy tanultnak sem kell ahhoz lenni, hogy az ember örömöt, értéket találjon az olimpia nézésében.

Az, aki nem képes a mai világban felfogni, hogy az elegendő mozgás mennyire szükséges, az nem pénzt érdemel. Hogy lehet egy lapra tenni a gyorskaját és grillcsirkét zabáló löttyedtseggűeket azokkal, akik évről évre reményt adnak az embereknek, hogy kitartással még a lehetetlen is elérhető, akik képesek összefogást, közös örömet varázsolni a folyton csak szapult magyaroknak. És már ne is haragudj, Zsófi, de a lusta ember szart sem érdemel! A mozgáshoz meg amúgy sem kell pénz. Nekem sincs, mégis képes vagyok megemelni a fenekem.

Amióta az eszemet tudom, nézek sportot (nem csak olimpiát), és az egész családom ezt teszi. Különösen gáz a vívást és az öttusát kiemelni. Én ismerek olyat, aki öttusázott, szívesen nézem a vívást és a birkózást is.

Ami meg az új sportágakat illeti: a rúdtánc tetszik nekem, de az valahol a torna kategóriába sorolható, legalábbis a sport része. A többi meg nem olimpiára való. A cheering pedig egy vicc. Amerikai tinilányok hülyesége.
14:44
33
Feb
25
Fiona válasza írására:
A focit valóban túltámogatják. A kesergő múltidézgetés, ami a verekedések mellett még dominál. :)

Az is igaz, amit a lövőkről írtál, és még számos másik sportág esetében így van.
14:48
34
Feb
25
pupakzsemle írta:
Az én ismerőseim közül rengetegen nézik. A fiúk leginkább a jéghokit, és az a jó ebben, hogy itt a lányoknak is vannak kedvenc sportágaik, úgyhogy a párommal mi együtt nézzük, én nézem vele jéghokit(mait egyre jobban kedvelek, csak neki el ne mondja senki:D), ő pedig velem a műkorcsolyát(na azt azért ő nem hiszem, hogy meg fogja kedvelni:))
Szóval néha elfér az ilyen is és ezeket az embereket támogatnám anyagilag is, mert olyan pozitív képet közvetítenek, amit a celebmacák sosem fognak.
14:49
35
Feb
25
almafa válaszaA.F.rétisas írására:
Neked van igazad.
14:52
36
Feb
25
almafa válaszaFiona írására:
Azért a magyar foci múltidézése nem hiszem h kesergésnek számít, van mire büszkének lennünk, a mai napig akármerre jársz a világban azt a nevet,hogy Puskás Öcsi mindenhol mindenki ismeri!!!!
Inkább arra kéne törekedni, h még több ilyen legyen. Bár Dzsudzsák is lassan ilyen név lesz., hogy csak a focit említsem.
14:54
37
Feb
25
Fiona válaszaalmafa írására:
Ez igaz, és én is büszke vagyok rá. De szerintem akkor is sokat nyavalyognak.
14:59
38
Feb
25
LadyGray írta:
...az a 20% kicsit durva....
15:05
39
Feb
25
Voxen írta:
Én nem is értem ezt a cikket....
15:12
40
Feb
25
LadyGray írta:
én néztem, igaz csak a férfi egyénit, meg a páros műkorcsolyát:)
a rúdtánc meg beleillik simán, na nem az amit a cicibárban a félhullára lőtt ribik vonaglanak...
15:21
41
Feb
25
LadyGray írta:
meg azért a pom-pon lányok sem csak a bugyijukat villnatják, vannak ott egészen komoly ritmikusspotgimnasztikai elemek is, stb.
15:23
42
Feb
25
vinczeb írta:
Igen, igen, igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az jó lenne :)
15:33
43
Feb
25
vinczeb válasza írására:
Én is!

ZSÓFI elég nagy baromságot írtál ezzel, már bocs.
15:34
44
Feb
25
vinczeb válaszalefeusource írására:
Teljesen igazad van!
15:36
45
Feb
25
almafa írta:
És vajon miért mennek ki külföldre játszani?
Van igaz abban amit mondasz, de itthon szerintem semmilyen sportra nincs elég pénz.vagyis lenne,csak már nem ér oda ahova kéne..
Szégyen és gyalázat, hogy a téli olimpiásoknak is maguknak kell megvenni a repjegyet.
15:42
46
Feb
25
ismeretlen írta:
Na vajon mi lesz a következő, a sakk? Vagy a sztrippóker??
Egyetértek azokkal, akik szerint jobban kellene tisztelni az olimpiát!
15:48
47
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
A sakkot nem kellene lenézni. Sok büdös bunkó sportoló örülne, ha csak tizedakkora intelligenciája lenne, mint egy-egy sakkmesternek.

Egyébként a sakk köszöni szépen, van neki saját külön olimpiája.
15:58
48
Feb
25
bubzi írta:
nekem elég sok ismerősöm nézi az olimpiát (akár téli, akár nyári). amit mostanában meg kellett néznem: műlesiklás (óriás és szuperóriás - férfi és női - változatai is vannak), síugrás (magasról, magasabbról, mégmagasabbról - jó, lehet, hogy csak kétféle pálya van, nem tudom biztosan), sífutás, biatlon, gyorskorcsolya, bob, szánkó (ezekből szintén többféle van), jégtánc, műkorcsolya, ha közvetítik, akkor jégkorong.

a rúdtánc pedig nyilvánvalóan komoly fizikai erőfeszítést jelent, és nagyon sportosnak, izmosnak, hajlékonynak kell lenni, de nemá. a dugásból nem akar valaki olimpiai sportágat fabrikálni (úgyis vannak páran, akik sportot űznek belőle)? az is elég kemény fizikai munka tud lenni ;).
15:59
49
Feb
25
ismeretlen írta:
"és igen, én is ismerek olyan embereket, akik folyamatosan nyomon követik a téli olimpiát, a facebook, twitter helyett."

Bizony-bizony. Ha valaki bunkó, az bunkó. kíváncsi vagyok, mikor jön cikk, ami leszólja mondjuk a szépirodalmat vagy a komolyzenét.
16:05
50
Feb
25
ismeretlen válaszabubzi írására:
Te nem akarsz véletlenül a Cotcot szerkesztője lenni? Beleillenél a képbe.
16:06
51
Feb
25
bubzi válasza írására:
nem akarok. de nem is értem, hogy miért illenék és milyen képbe.
16:07
52
Feb
25
ismeretlen válaszabubzi írására:
Te is leszólsz olyan dolgokat, amikről fogalmad sincs.
16:08
53
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Félreértesz, nincs itt semmilyen lenézés. Egész egyszerűen vitatom, hogy a sakk valóban sport lenne, szerintem abszurd dolog egy kalap alá venni az öttusával, vízilabdával stb. Persze abszurd egy kalap alá venni a pl. a cheeringgel is, de szerintem egyik sem való egy olimpiára - ahogy fent már megfogalmazták: a görögök forognak a sírjukban.
16:10
54
Feb
25
ismeretlen válaszakebelbarat írására:
"Ugye a rúdtáncot senki nem gondolja komolyan? És azt hogy pontoznád?"

A felemás korlátot vagy a nyújtót hogy pontozzák? Megvoltak-e a kötelező elemek, hogy sikerültek, volt-e megingás, egyensúlyvesztés stb.
16:14
55
Feb
25
bubzi válasza írására:
most éppen mit szólam le? azon kívül, hogy semmit nem akartam, nekem az a véleményem, hogy nem kellene a rúdtáncnak olimpiai sportággá válnia. ennyit akartam mondani.
mit értettél félre?
16:16
56
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Szellemi sportokról hallottál már? Pl. snooker, darts, vagy akár sportlövészet (utóbbi az olimpiában is ott van, pedig testileg "csak" annyi, hogy meghúzol egy ravaszt).
16:16
57
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
A rúdtáncot a dugáshoz hasonlítottad.
16:17
58
Feb
25
Dorcikaa írta:
Én cheerleader vagyok, szóval örülnék ha sportág lenne az olimpián :D

Akik meg olyanokat írnak, hogy az amerikai tinilányok hülyesége stb. az próbálja ki, hogy egyáltalán milyen, mert fogalma sincs róla, hogy miről szól ez a sport és mennyi munkát igényel. (Ha igen bocsánat.)
Nem egyszerű dobásból pl. dupla szaltót csinálni úgy, hogy pontosan érkezz le, mert ha nem pontos az elkapás csúnyán lepontoznak versenyen. A koreográfiát pedig mi magunknak kell összeállítanunk az emelésekkel és dobásokkal együtt.
Egyáltalán nem könnyű sport, én már csak tudom. Nem annyiból áll, hogy mosolygunk és rázzuk a pomponjainkat a kis miniszoknyánkban.
16:18
59
Feb
25
ismeretlen válaszaDorcikaa írására:
Cheerleader vagy, és nincs rólad kép? Hiba.
16:20
60
Feb
25
bubzi válasza írására:
gondolom, ezt nekem szántad...
nem hasonlítottam össze a kettőt, felvetettem egy új ötletet, ami szintén lehetne sport, ha valaki nagyon bele akarná nyomni abba a keretbe.
16:22
61
Feb
25
Dorcikaa válasza írására:
ez van :) nem rakok ki, mert felesleges, általában nem szoktam hozzászólásokat írni, (se bejelentkezni, csak feljövök és elolvasom azokat a cikkeket, amik érdekelnek) de most muszáj volt :)
16:26
62
Feb
25
Fiona válaszaDorcikaa írására:
Biztosan nem könnyű, de szerintem egy tornász többet tud, egy táncos szebben mozog. Ez a látottak alapján a véleményem.
16:27
63
Feb
25
Dorcikaa válaszaFiona írására:
Ebben igazad van. Tény, hogy egy táncosnak a mozgása sokkal kifinomultabb, mint egy tornászé.
Csapattól függ a dolog, van ahol táncban nagyon jók, van ahol akrobatikában.
Egy pompon csapatot direkt úgy válogatnak össze, hogy legyenek jó táncosok és jó tornászok, akik a flyereket emelgetik, persze ez nem mindig sikerül jól.
Én táncoltam előtte 13 évig és az én súlyommal flyernek is jó vagyok :)
16:37
64
Feb
25
kebelbarat válasza írására:
Szerintem mindketten tudjuk, hogy a hozzászólásommal nem elsősorban a rúdtánc pontozásának a problémájára próbáltam rávilágítani. Persze, egyértelmű, hogy lehet pontozni, de legalább az olimpián ne.
16:39
65
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Nálam a sakk a snookerrel, dartsszal és sportlővészettel sincs egy kosárban... egyszerűen nem tartom SPORTnak, mindegy, hogy szellemi vagy fizikai sportról beszélünk.
16:39
66
Feb
25
Fiona válaszaDorcikaa írására:
Én csak ezért gondolom, hogy nem kéne olimpiai sportágnak lennie. Ott vannak tornászok, akik csak tornaelemekkel foglalkoznak, így felteszem jobbra képesek ebben, mint a pomponlányok.

Persze tudom, hogy a cheeringben komplett produkció van, ami nem szimpla torna, de mivel az is alapját képezi, feleslegesnek tartom, hogy az olimpián, mint önálló sportág jelen legyen.
16:45
67
Feb
25
almafa írta:
Sajnos a magyar bajnoki cím már nem az. plusz ha valaki ennyire tehetséges és ezzel szeretne élni mint munka és itthon nem ismerik úgy el.. mit tegyen, kimegy. én sem örülök neki, viszont annak igen, h ott mit ér el és mennyire ismerik. És büszke voltam amikor egy másik földrészen megtudták, h magyarok vagyunk kiabálták, h Puskás Öcsi.
Nade a mai helyzeten természetesen ez nem segít. A mai magyar fociban azért van több pénz, mert szégyellnek annyit ellopni.. nagyon durva de igaz, eleve több pénzt kap, de szerintem egyre eredményesebb is. Bennfentes ismerősünk mesélt dolgokat, elég durva mi lopás folyik ott. (is)
Nehéz itthon eredményesnek lenni, más téma de hasonló a szitu a magyar orvosokkal is. Sajnos.
16:51
68
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Akkor csak szimplán ostoba vagy.
16:51
69
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Mióta ostobaság, ha saját véleményed van? Egyébként lassan össze lehetne számolni, hány embert ostobáztál le az elmúlt egy órában...
16:52
70
Feb
25
ismeretlen válaszakebelbarat írására:
Miért?

Miben más a függőleges rúd, mint mondjuk a vízszintes (nyújtó)?
Próbáljunk elvonatkoztatni a sztriptíztől.
16:52
71
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Ha a sakkot nem tartod (szellemi) sportnak, az kb. olyan, mintha Bachot nem tartanád zenének. Magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.
16:54
72
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
"hány embert ostobáztál le az elmúlt egy órában..."

Hát igen, az ostobák vannak a legtöbben.
16:54
73
Feb
25
ismeretlen válaszabubzi írására:
Épp csak az nem volt ott, hogy "ennyi erővel...".
16:56
74
Feb
25
Dorcikaa válaszaFiona írására:
Van benne igazság, a cheerleaderek nem tornászok, ezért nem tudnak annyit, mint egy tornász, de mint külön álló sportág szerintem jelen lehetne, a tánc is sport. Pl ott van a talajgyakorlat a tornászoknál, akrobatikáznak és táncolnak, a pomponlányok ugyan ezt teszik, csak csapatban és nem csak talajon, hanem levegőben is.
16:58
75
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
jah és te vagy itt az ész, gondolom...
ne haragudj, de ha szerinted itt csupa ostoba ember van, beleérrtve a szerkesztőket, miért is vagy itt?
16:59
76
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Nem csak itt, mindenhol csupa ostoba ember van, az emberek 90%-a buta. Így hát lehetek itt is éppen, nem mindegy?
17:09
77
Feb
25
Fiona válaszaDorcikaa írására:
Szerintem a tánc nem sport, hanem művészet. Persze komoly szinten művelve. Nyilvánvaló, hogy a cheeringet - akár a jégtáncot - lehetséges pontozni, de szerintem nem kéne. Maradjon meg mások szórakoztatására. A jégtánc is azért tetszik, mert szép. Gyönyörködöm benne és nem azt nézem, hogy kinek sikerült másfél centivel magasabbra ugrania. Az csak technika, ami a produkció esztétikáját szolgálja. De megannyi más (is) hozzájárul ahhoz, hogy élményt okozzon.

Nyilván a 100 méteres síkfutás is élményt ad, de egészen más jellegűt.
17:14
78
Feb
25
kebelbarat írta:
Ha már olimpia:
http://www.fn.hu/sport/teli-olimpia/20100224/olimpiai_szepsegverseny_szavazzon/

nálam Tanith az aranyérmes... :)
17:16
79
Feb
25
kebelbarat írta:
Megnéztem, köszönöm. Elismerem, hogy ügyes a hölgy és biztos sokat is edz, de attól még ne próbálja nekem senki megmagyarázni, hogy már csak a gyökerekből kiindulva nem enyhén szólva erotikusan túlfűtött ez a "sportág". Én azt mondtam felőlem legyen sport, csináljanak versenyeket, de szerintem nem való olimpiára. Hülye hasonlat, de ez körülbelül olyan, hogy esküvőre sem megyünk rövidgatya-strandpapucs kombóban... (már aki :D ) A cipőre visszatérve pedig oké, hogy magassarkú, azzal nincs baj, de miért van akkor 10 centis talpa is, mint a legocsmányabb pornófilmekben? Ezen fel lehet kapni a vizet, lehet korlátoltozni, prűdözni stb. Szimplán ez a véleményem.
17:46
80
Feb
25
kebelbarat válasza írására:
89-es számú hsz.
17:49
81
Feb
25
Wattacukor írta:
Ezek a dolgok nem egy olimpiára valók...lehet jönni azzal, hogy XXI. század, de nem érdekel, akkor is vannak hagyományok amiket talán nem kéne felrúgni. Mindenkitől elnézést kérek de a curlinget sem tudom sportnak tekinteni.
17:52
82
Feb
25
kebelbarat írta:
Ja, és hidd el a szexet is lehet sport-szerűen olyan szinten művelni, hogy fantasztikus fizikumod legyen, hajlékony stb, de ez már vicc... :)
17:54
83
Feb
25
tein írta:
szerintem nevetséges
18:03
84
Feb
25
bubzi válasza írására:
ami majdnem az, az nem az, szivi.
nem én tehetek róla, hogy neked milyen gondolataid támadnak a véleményem hatására. a táncolás nem dugás. pont.
18:18
85
Feb
25
tein válaszakebelbarat írására:
én is megnéztem ezt a videót és pont ezek jutottak eszembe, hogy marha jó, hogy akrobatikus elemek, meg blabla, de minek kell ez a maszturbálós körítés hozzá? komolytalanná teszi a szememben, mint sport.

arról nem is beszélve, hogy a kishölgy máris vesztett 0,8 pontot, amiért a holdjáróját beverte a plafonba 0:33-nál. :)
18:21
86
Feb
25
bubzi válasza írására:
abban más, hogy itt nem vonatkoztatunk el a sztriptíztől. a fellépőruhájuk ugyanaz, mint a vetkőzőslányoké, és a mozdulataik is legalább annyira erotikusak. csak rajtuk marad a ruha. ha valaki tornász, annak az huszadrangú probléma, hogy szexin és kívánatosan nézzen ki a gerendán. ott csakis a mozdulatok kivitelezése a lényeg. a rúdtáncnál meg az erotikus előadásmód is. (nem feltétlenül a pontosság.)
18:24
87
Feb
25
bubzi írta:
szerintem meg aki 15 centis sarkú cipőben, nagy terpeszben a farpofái közé cuppant egy krómcsövet, majd erotikusan vonaglik (a vonaglás kedvéért, nem a sportolás kedvéért), annak nem sok köze van a sporthoz. mindamellett fantasztikusan ügyes a csaj.
18:33
88
Feb
25
kebelbarat válaszatein írására:
Arról nem is beszélve, hogy tuti kifordulnék a fotelből ha majd esetleg lesz egy lányom és azzal jön oda hozzám 12 évesen, hogy "Apa, rúdtáncolni szeretnék...!" :D
18:40
89
Feb
25
pompomlányok meg rudtáncosok olimpiára??? mondjátok, hogy ez csak vicc... nem odavalók
18:44
90
Feb
25
kebelbarat válaszaLittleBlueBird írására:
Az előbbi talán még oké is lehetne, habár mint külön sportág a "cheerleader"-ség így elveszti eredeti funkcióját...
19:19
91
Feb
25
Giselle írta:
Oh...lehet ezt kifinomultabban is....pl http://www.youtube.com/watch?v=-uSxlDAaqHU
19:22
92
Feb
25
kebelbarat válaszaGiselle írására:
Oh, persze. Mindössze nem gyakorolt még eleget... ;)
19:26
93
Feb
25
sire válaszakebelbarat írására:
Igazad van. Mi jut eszembe, amikor nézem? Az, hogy kegyetlenül megcsinálnám. És semmi más, csak ez. :D

De ennyi erővel ahogy a rúdtánc, úgy lehetne breakdance is olimpiai szám: http://www.youtube.com/watch?v=Rg887SYsLvE

http://www.youtube.com/watch?v=A4FiwH6pYY0

Vagy a squash: http://www.youtube.com/watch?v=gfqRkNYqqjI

Vagy a freestyle foci: http://www.youtube.com/watch?v=j5g9u8KL0Vw

Vagy a babzsákozás: http://www.youtube.com/watch?v=oeqWC1N1ZMw

Ahogy a küzdősportok között van taekwondo, judo, ökölvívás, úgy lehetne K-1 is. Ezeknek mindnek van szépen világbajnoksága, vagy valamilyen, gazdag cégek által szponzorált világversenye. Ha már újítani akartok, kezdhetnétek inkább ezekkel. A rúdtáncot valószínűleg amúgy többen néznék, mert nem kell hozzá más, csak egy rúd, jól lehet követni a tv-ben, és ma ez eléggé erős faktor.
19:47
94
Feb
25
KeyserSoze írta:
Póker mikor lesz olimpiai sport?
19:54
95
Feb
25
janeavril írta:
A rúdtánc nagyon szép tud lenne- nem puszta kurválkodás. (félre tudtam tenni a féltékenységemet azoknak a nőknek a gyönyörűen kidolgozott alakjával kapcsolatban..)
Amúgy meg aki az olimpia tiszteletéről beszél, az gondolkozzon el azon, hogy ez az egész hajcihő- bocs, de tényleg az-, kábé csak a pénzről szól. A sport szépsége szinte teljesen elveszett. Persze én is iszonyatosan örülök, ha magyar sportoló jó helyezést ér el, de már idegesít ez az ÓRIÁSI felhajtás.
Az ezüst-joid kísérletek Kínában, az időjárás manipulálására satöbbi..
És persze, jobban kéne támogatni a sportolóinkat, de én speciel jobban örülnék, ha mondjuk a tudósainkat támogatnák jobban, hogy ne húzzanak ki külföldre. Lehetnénk rájuk is büszkék.Nézőpont kérdése.
(És egy személyes megjegyzés: némely sportoló -hangsúlyozom:nem mindegyik!- olyan eszméletlenül buta tud lenni, hogy komolyan, a hideg kiráz...szuper dolgokat érnek el, de amikor nyilatkoznak..)
És Zsófi gondolatát sokan leszóltátok, pedig van némi igazság abban, amit mond: nem ártana egészségtudatosabbá nevelni a felnövekvő nemzedéket. nem arról van szó, hogy "lusta vagy? nesze pénz!", hanem arról, hogy alapjaiban meg kéne változtatni a hozzáállást.
20:22
96
Feb
25
janeavril írta:
lenni
20:22
97
Feb
25
Ozz válasza írására:
A sakk tényleg nem sport. Mert több egyszerű sportnál: taktikai, szellemi párbaj, és furcsa is lenne a focival, vagy síkfutással egy kalap alá venni.
21:09
98
Feb
25
Ozz válaszatein írására:
Amit Aristeus linkelt be, az kevésbé volt vonaglós. De ettől függetlenül egyet értek: valóban roppant kevés ruha van a sportoló hölgyeken, és a magassarkú sem konkrétan azt juttatja először eszembe, hogy segíti a gyakorlatokat. Azért eléggé hasonlít a "hagyományos" rúdtánchoz a vonatkozásaiban, amit különben nem rossz nézni (legalábbis férfiaknak), csak nem Olimpián, mert szerintem az annál nívósabb esemény.
21:29
99
Feb
25
donci írta:
én a rudtàncot ugyanugy nem szàmitom a sportok közé mint a sakkot, golfot, horgàszat-halàszatot, lövészetet ,stb. Ezek nàlam a hobbi cimszo alatt futnak.

Aristeus becsatolt videojàban irigylésremélto a csaj, szeretnék én is igy mozogni egy rudon... ;D
21:57
100
Feb
25
beabanya írta:
Nehéz elvonatkoztatni mint rúdtánc olimpiai sportág már a sportág szó említése is furcsa nekem ebben az esetben
Semmi problémám a tánccal (emelem kalapom a csajok előtt - spec. én még felmászni sem tudnék a rúdra nemhogy különböző erőelemeket vigyorogva bemutassak) de ez a műfaj annyira lejáratta már magát jelen pillanatban nem való az olimpiára
22:27
101
Feb
25
ismeretlen válasza írására:
Véleményem szerint az emberek többsége azért van itt, hogy elolvassa mások véleményét és megírja a sajátját, nem azért, hogy fikázzon mindenkit, aki nem ért egyet vele (szerintem épp azok az ostobák, akik így reagálnak a véleménykülönbségre). Eszembe sem jutott leostobázni téged, amikor azt írtad, hogy a rúdtánc sport, és ahogy nézem, más sem tette...
22:39
102
Feb
25
sire írta:
Dehogy támogatjuk agyon az olimpiára készülő válogatott sportolókat. Pont az ellenkezőjéről van szó. Alig kapnak pénzt. Ezt a keveset költsük el azokra, akik nem képesek venni egy futócipőt, egy melegítő alsót, felsőt és nem képes elmenni mozogni napi 1 órát?

Továbbá nincs is összefüggés a válogatott sportolók támogatása és a dagadtak lustasága, és dagadtsága között. Mondjuk ha betegség miatt dagi, akkor ne bántsuk. Szóval a lusták akkor se mozognak, ha a válogatottak kapnak zsetont, és akkor se, ha nem kapnak. Mert ez nem motiválja őket. Őket vagy az motiválja, ha valaki, mondjuk egy orvos baszogatja, hogy "Öreg ezzel a sok tunyulással és zabálással szétcseszed a szíved, tiszta zsír lesz a belsejedben a nagy mindenséged! Különben is milyen tükörben bírod megnézni magad?". Vagy az, ha esetleg baráttól, barátnőtől, szülőtől jó példát látnak. Ez utóbbi humánusabb.

Felvilágosításra, mozgásra ösztönző kampányokra kéne költeni. Egyetértünk. Kéne költeni, de nem ezt az összeget. Mind a kettő egyformán fontos az ország számára. A nemzeti kollektív büszkeséget táplálja a válogatott sportolók által elért jelentős mennyiségű siker, és az egyéni büszkeséget, és az egészséget, s így a GDP-t táplálja, táplálná a felvilágosult, mozgásra ösztönzött emberek mindennapos testmozgása, egyéni sikere.
23:13
103
Feb
25
kebelbarat válaszasire írására:
Így van. Azonban azt sem árt elfelejteni, hogy az általános és középiskolákban nagyon kevés időt fordítanak a gyerekek mozgatására. És itt a probléma nem az iskolákkal, vagy a tanárokkal van, hanem az oktatásüggyel, állami szintű dolgokkal. Gyerekeknek nem elég egyszerűen a heti két óra testnevelés, különösen mondjuk olyan iskolákban, amikbe panelokból járnak a gyerekek... (lehet, hogy nem ennyi, nem vagyok járatos ebben a témában, de ha az emlékeim nem csalnak valahogy így van) Nekem szerencsém volt, sporttagozatos osztályba jártam plusz biztosítva volt a legalább heti négy alkalom edzés délutánonként. És nem hiába van az a régi római mondás miszerint "Ép testben ép lélek."
23:28
104
Feb
25
kebelbarat válaszakebelbarat írására:
-azt se felejtsük el...- :)
23:29
105
Feb
26
Lunatic írta:
Láttam már pár rúdtánc-videót. Hát... egyik-másik produkció láttán én is azt mondom, hogy mehet ez a sportág az olimpiára. Kell oda izomerő és állóképesség. DE! Ez attól még inkább művészeti ág. És mint az a videók többségéből kitűnik, eléggé ingerkedő tánc, még úgy is, hogy kirángatták a rudakat a strip-bárokból és edzőtermekben állították fel. Na meg ha már itt tartunk: akkor a szalontánc mért nem lesz olimpiai sportág? Ennyi erővel. Komoly fekészülést és izommunkát is igényel...
00:01
106
Feb
26
ismeretlen válasza írására:
Ne szubjektivizálj. Ha valaki hülyeséget mond, én meg nem, az nem szimpla véleménykülönbség, hanem szintkülönbség is.
01:19
107
Feb
26
ismeretlen írta:
És ha vízszintesen csinálja, abban mi a jó? Mégis olimpiai sportág.
01:20
108
Feb
26
ismeretlen válaszabubzi írására:
A fellépőruha egyszerű sportalsó, ahogy látom. És azért sem viselnek dresszt, mert sokszor a testük, a hajlataik puszta bőrével kapaszkodnak a rúdba, dresszben lecsúsznának.
01:24
109
Feb
26
ismeretlen válaszaOzz írására:
Szerinted ruhában megtapadna a rúdon?
01:28
110
Feb
26
ismeretlen válaszadonci írására:
A sakk hobbi, mi? Hülye.
01:28
111
Feb
26
donci válasza írására:
Nekem az. Seggfej.
07:41
112
Feb
26
Snidling írta:
aki szerint a cherrleaderkedés nem sport, az csekkolja ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=cXRWQa9tQLw

bár tény hogy fura lenne olimpiára. a versenyaerobikosok pl min 10 éve lobbiznak amúgy, hogy bekerüljenek olimpia sportágként (jó, ami nem sok mert 10 év alatt nem volt sok olimpia :D), de nem...szerintem a pompomlányoknak is le kéne tenni az ilyen naiv elképzelésekről, annak ellenére hogy igen is durva sport azért.

én nem nézem amúgy, de tv-m sincs, és a rendes olimpiát sem nézem.
de a síugrást imádom :) az a lesiklás meg repülés, na. olyan jó nézni :) kb 5 percen át :D
07:53
113
Feb
26
DonG válaszaSnidling írására:
nekem a csapatos csaj akrobatikával nincs semmi bajom! főleg, hogy egy szívemhez kedves sporthoz is köthetőek.
menjenek, csinálják, sportágak kerülnek be, majd ki az olimpiai számok közül... és ezt még úgy is fel lehetne fogni, mint csoportos talajtorna.

a rúdtánc azért egy kicsit forróbb téma... azzal kapcsolatban valahogy nem érzem az olimpiai szellemet.
08:03
114
Feb
26
ismeretlen válasza írására:
pff, mert te éppen mit csinálsz?? :):):)
08:56
115
Feb
26
DonG válaszaWRCFan írására:
ez teljesen jó gondolat is... és például ezért is szeretem jobban az amerikai focit, és kezd háttérbe szorulni az európai, mikor mihez van kedve a bírónak befújni, szabályos gólt érvényteleníteni vagy méteres lesgólokat megadni...

a jégkorcsolyánál volt is nemrég egy szabálymódosítás a pontozást illetően..., hogy valamennyire megpróbálják kiszűrni a részrehajlást, lefizethetőséget, mert volt rá példa a 6.0-s rendszerben. de most is a férfiaknál volt egy kis meglepetés, hogy húúú 4 fordulatos nélkül nyerhetett valaki.
08:58
116
Feb
26
bubzi válasza írására:
bárhogy csűröd csavarod, nem fogsz meggyőzni arról, hogy a rúdtánc olimpiára való. szerintem nem az, és kész.
egyébként marhára érdekes, hogy Mr. Konvencióként pont te lobbizol a rúdtánc olimpiai sportággá emelése mellett. persze, ha holnap kitalálná valaki, hogy ő fűzfasípon játszik poplírákat, ezért oltári nagy zenész, te lennél az első, aki körberöhögnéd.
09:33
117
Feb
26
bubzi válaszadonci írására:
:D
09:34
118
Feb
26
bubzi írta:
http://www.youtube.com/watch?v=Iht7UBZR7pU

érdekes módon egyeseknek megy ez ruhában is, meg pornócipő és a gogotáncosok közönséges mozdulatai nélkül is.
10:16
119
Feb
26
NoraG válaszalefeusource írására:
abban hogy csak 2 versenyszam lett emlitva...mar nem azert corlingbol nem tom hogy az hogy mukodik de az biztos es 100% hogy sifutasbol is tobb versenyszam van sprint, valto stb ugyan ugy a gyorskorcsolyaban alpesi siben is tobb versenyszam van vagy snowboardban a felcso es a snowboard cross peldanak okaert vagy megh sorolhatnam ... igaz en telisport megszallot vagyok ha tudok akkor a snowboardozok es valoszinuleg ezert is szeretem nezni de azert ez eleg korlatolt cikk volt
16:15
120
Feb
26
Snidling válaszaDorcikaa írására:
hol vagy cheerleader??? dejó, én is akarok!
18:12
121
Feb
26
ismeretlen válaszabubzi írására:
Hogy jön a kettő egymáshoz?

"egyébként marhára érdekes, hogy Mr. Konvencióként pont te lobbizol a rúdtánc olimpiai sportággá emelése mellett."

Talán ideje elfelejtened a rólam alakított sztereotípiáidat.
20:54
122
Feb
26
ismeretlen válaszabubzi írására:
"Közönséges." Pont te lennél ilyen prűd? Vagy én is felejtsem el a sztereotípiáimat? :-)
20:57
123
Feb
26
bubzi válasza írására:
nem tudom, mert egyfolytában erősíted.
23:54
124
Feb
26
bubzi válasza írására:
közönséges nem az, ha valaki egy bugyiban rázza a fenekét, hogy felkeltse valakinek az érdeklődését, hanem az, ha BÁRKINEK az érdeklődését szeretné kivívni (szintén hiányos öltözékben, igyanezzel a tevékenységgel) egy színpadon, nyilvánosan.
egyébként meg a csaj a LeeD által linkelt videóban az első 1 percben simán közönséges.
23:59
125
Feb
27
ismeretlen válaszabubzi írására:
Igen, ezek a te kategóriáid. Másoknak meg mások.
01:44
126
Feb
27
ismeretlen írta:
"Kíváncsi vagyok, egy mai kissrác mit választana, az öttusázást vagy a downhill bringázást? A birkózást vagy a kung-fut?"

A kung fu nem sport.
02:45
127
Feb
27
bubzi válasza írására:
de abban azért megegyezhetünk, hogy a közönségesség és a prüdéria között van még néhány árnyalat.
11:05
128
Feb
27
donci válaszabubzi írására:
"ezzel az erövel" lehetne még olimpia sportàg az "extrém madàrlesés" vagy a "nehézsulyu lepkefogàs" is.... ;D ;D
13:08
129
Feb
27
bubzi írta:
ha leírod még párszor, hogy mindenki prűd, aki nem úgy látja a dolgokat, mint te, akkor sem lesz igaz.
az én véleményem az, hogy nincs helye a rúdtáncnak az olimpián. de megnyugtatlak, hogy nem én fogom ezt eldönteni.
21:22
130
Feb
28
ismeretlen írta:
Egyszerű ember vagy te.
07:09
131
Feb
28
ismeretlen írta:
Minden tiszteletem, amiért van energiád a sok hülyének magyarázni tevékenységed lényegét. Nem érdemes foglalkozni velük, nem mérvadó az értékítéletük.
07:13
132
Feb
28
bubzi írta:
szerintem te meg marhára ostoba vagy. nem a rúdtáncolás miatt, hanem a megnyilvánulásaid alapján. ez többek között abból is jól látszik, hogy képes vagy tovább nyomítani ezt a szűklátókörűzést, meg kell az a pornócipőzést, meg nem vagytok nyitottak szöveget, mikor eléggé nyilvánvalóvá tettük, hogy nem állunk azonos állásponton. nem fogsz tudni meggyőzni, mert nem egy dologról beszélünk. ergo, felesleges tovább sértegetni bárkit, mert csak oda lyukadunk ki, ahol most vagyunk, hogy azt gondolom rólad, hogy egy érvelésre képtelen buta liba vagy.
09:59
133
Feb
28
bubzi válasza írására:
azért a kommentjéért érdemel tiszteletet, amire reagáltál? akárhogy nézem, leginkább magyarázza a saját igazát (ami másnak nem feltétlenül az), és sérteget másokat. nincs ebben semmi tiszteletet érdemlő.
sok eszed van neked is...nem lepődtem meg.
10:05
134
Feb
28
donci válaszabubzi írására:
Jol szoltàl.
: )
10:48
135
Feb
28
donci írta:
A rudtànc, (itt külföldön) sem sport. Itt hàziasszonyok jàrnak közösen baràtnöikkel egy ilyen "poldance szakkörbe", hogy visszanyerjék, vagy egyàltalàn kifejlesszék önbizalmukat, vagy csak ugy kivàncsisàgbol. Van aki kötni jàr, sakkozni, vagy rudtàncolni.....
13:39
136
Feb
28
ismeretlen válaszabubzi írására:
Egyelőre szerintem te sértegeted őt, és nem fordítva.
14:11
137
Feb
28
ismeretlen válasza írására:
Hmm.. a sakk is sport, ahogy Aristeus is írta már. Sőt, korábban szellemi sportok is szerepeltek olimpián, pl. lantművészet (ókor), építészet (Hajós Alfréd, 1928).
Sokan lenézik ezt a sportot, leparasztozzák a gyalogot stb..grr..
15:03
138
Feb
28
ismeretlen válasza írására:
A lenézést nem rád értettem (:
15:04
139
Feb
28
bubzi írta:
egyelőre én egy árva szóval nem minősítettem őt, míg én a következő jelzőket kaptam csupán azért, mert nem egyezik a véleményünk: "prűd és földhözragadt"; "prűd neveltetésetek" (a szüleinket ne keverjük már ide); "szűklátókörűen" gondolkodom; nem én döntöm el, hogy lehet-e egy sportág az olimpián (nyilván) "szerencsére" (ez enyhén rosszindulatú megjegyzés).
keresd meg, hogy én, konkrétan LeeD-t, milyen negatív jelzőkkel illettem (159-es hsz előtt). emellett Tomi megkapta, hogy mingyá' rasszista lesz, ha szerinte a gogogirl-ök nem sportolók.... nem egy észlény LeeD, ezt azért te is látod, de nyugodtan vedd fel a szokásos pozíciódat (még ha épp szembeköpöd is magad). bohóc.
15:08
140
Feb
28
bubzi válasza írására:
168-as neked.
15:10
141
Feb
28
bubzi válaszadonci írására:
köszi :)
15:11
142
Feb
28
Naphinel írta:
Sok téli olimpiát nézek. Apa szereti, és úgyis olyan keveset találkozunk, hogy leülök vele sífutást, biatlont, curlinget (csak műkorit nem, mert azt nem szereti), stb. nézni. Legalább addig is együtt vagyunk, beszélgetünk.
Mellesleg szeretem is a téli sportokat. A síugrás és a műkori a kedvenc - bár előbbinél van egy kommentátor, akitől herótom van, élvezhetetlenné teszi az egészet, de a többit is szívesen elnézem. Szurkolni meg ezen kettő közül senkinek - persze, ha magyar van, szorítok értük -, cak nézni szeretem... drágaszágom. :)

Síugrásban Jacobsen, műkoriban meg Joubert, kedvenc. Hölgyeknél, párosoknál és a jégtáncosoknál nincs kiemelkedő szorítós. :) Na, jó, Hoffmann-Zavozin és Sebestyén. :)
19:14
143
Feb
28
ismeretlen válaszabubzi írására:
Ezek veled kapcsolatban nem sértések, hanem tények.

Emellett engem is folyamatosan sértegetsz. Képtelen vagy normálisan megfogalmazni ellenvéleményt, oldalvágások, szurkálódás és önmagad felsőbbrendűségének hangsúlyozása nélkül, észrevetted már?
22:39
144
Feb
28
bubzi válasza írására:
tény az, hogy aki egy vitában személyeskedő megjegyzésekkel akarja alátámasztani az igazát, az ostoba. a tény az, hogy fogalmad sincs, hogy velem kapcsolatban mik a tények :), még mindig. érdekes módon eddig ezt gondoltad rólam: " Pont te lennél ilyen prűd? Vagy én is felejtsem el a sztereotípiáimat? :-)" ma meg azt, hogy tény, hogy prűd vagyok. ehehe. keljél korábban...
téged sértegethetlek, mert - mint azt korábban már kifejtetted - nem lehet megsérteni. akkor?
jah, hogy a gesztusom sértő? az más. igen, így van. ugyanilyen volt LeeD gesztusa is (amiért ugye ő, szerinted, tiszteletet érdemel). jut eszembe: kicsivel feljebb a te "ostobázásod" (Madrilenával folytatott csevegésedben), az mi volt ? ha szabad érdeklődnöm? :D
egészen ma reggelig semmilyen szurkálódás nem volt az ellenvéleményemben. vissza lehet olvasni: nem csalás, nem ámítás.
arról meg nem én tehetek, hogy felsőbbrendűséget érzel bennem önmagaddal szemben.
22:57
145
Mar
01
ismeretlen válaszabubzi írására:
Nem az én sértegetéseimről van szó, hanem a tiédről és a rúdtáncos hölgyéről. Tőle olyan mondatokat forgattál ki és neveztél sértésnek, melyek semmiképpen sem sértők. Kettős mérce, elfogultság, mondhatnám: irigység. Női öntudatod sarkall rá, hogy támadj minden olyan nőt, aki nőbb lehet nálad.
00:03
146
Mar
01
polly2 írta:
Egy ismerősöm most kezdi, 13 000 egy hónak P. Almánál (mellesleg nekem az ő stílusa nem jön be). Az önbizalmat is fejleszti, jót tenne neked mindenképp.
00:09
147
Mar
01
donci írta:
nem a bàtorsàgrol beszèlünk, hanem hogy mi sport, meg mi nem....
07:46
148
Mar
01
donci írta:
ajànlom a pilatest kislàny.
07:47
149
Mar
01
donci írta:
Lehet, Aristeus belekezd most majd a polefitnessbe.... ;D
07:48
150
Mar
01
bubzi válasza írására:
ha nem rólad van szó, akkor honnan tudod, hogy számomra mi sértő?
ezzel a ki a jobb ő dumával pedig másnál próbálkozz, légyszi!
08:51
151
Mar
01
bubzi írta:
ezzel megint ügyesen alátámasztottad azt a hozzászólásomat, amire reagáltál.
08:52
152
Mar
01
bubzi írta:
azért ugye tudod, hogy onnan indultunk, hogy a cikkben felvetődött egy kérdés: legyen-e a rúdtánc olimpiai sportág, vagy sem? én erre azt mondom, hogy ne legyen (egy szóval sem említettem, hogy nem is sport). semmi előítélet nincs bennem a táncoslányok iránt. ellenben te egyfolytában azon rugózol, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint te, az milyen ember lehet.
úgyhogy ennek fényében (ál)filozofálgassál. pláne ennyi ésszel.
ha lenne kedvem, soronként kapnám szét azt a sok ostobaságot, amit ide gépeltél, de nincs.
08:58
153
Mar
01
bubzi válaszadonci írására:
biztos. mint olvashattuk fentebb, ő ehhez is ÉRT. :D
08:59
154
Mar
01
donci válaszabubzi írására:
Nanà! A hangsuly az IS-en van.... ; ) ö ehhez IS ért ;D
09:31
155
Mar
01
ismeretlen válaszabubzi írására:
"arról meg nem én tehetek, hogy felsőbbrendűséget érzel bennem önmagaddal szemben."
szép volt! :) De szerintem ne pazarold rá az energiádat, én sem teszem többé. Vannak, akikkel nem lehet intelligens módon vitatkozni, de szerencsére itt a többség nem ilyen, én legalánbbis eddig így vettem észre:)
09:32
156
Mar
01
ismeretlen válaszabubzi írására:
Ha számodra sértő egy olyan mondat, amiben amúgy semmi sértő nincs, akkor túl érzékeny vagy. És olyanokat vettél tőle sértésnek, amiket mástól nem vennél annak, tehát nyilván azért "sértődtél meg" rajtuk, hogy a magad részéről is jogot formálhass a sértésekre, amiket szemlátomást már alig bírtál visszatartani.
10:26
157
Mar
01
bubzi válasza írására:
blablabla...
pont nem érdekel, hogy mit gondolsz.
11:50
158
Mar
01
ismeretlen válaszabubzi írására:
Menstruálsz éppen?
14:38
159
Mar
01
bubzi válasza írására:
nem, épp félidőben vagyok. :) miért érdekel?
14:50
160
Mar
01
bubzi írta:
te direkt alázod magad? ha igen, akkor jól meg.
15:49
161
Mar
01
bubzi írta:
megy.
15:50
162
Mar
01
donci írta:
Igazad van, a rudtànc mindet üti....
16:02
163
Mar
01
ismeretlen válaszabubzi írására:
Mert mintha feszült lennél.
17:38
164
Mar
01
ismeretlen írta:
Ha sporttá nőtte ki magát, hogy szólhat (sport-minőségben) az erotikáról?
17:40
165
Mar
01
bubzi válasza írására:
ó, nem kösz, jól vagyok. csak kicsit fáj a vádlim, mert tegnap szembeszél volt, mikor futottam.
18:11
166
Mar
01
Ozz válasza írására:
Nem hiszem, hogy minden ruhaanyag csúszós. De én nem az öltözet praktikusságát vitatom (bár a magassarkú érdekes), hanem ennek az egésznek az Olimpiára való felvételét. Sőt, a "klasszikus" rúdtánccal sincs semmi bajom, a maga helyén, de például nem venném be a szalagavatós táncok közé. (Gyenge hasonlat, de azt hiszem, ha akarod, megérted a lényeget, ha meg nem, akkor beszélhetek bármit)
19:12
167
Mar
01
Ozz írta:
De nem fogják szabályozni a dresszt. Amennyire én látom ez marketingfogás: több embert akarnak a tévé elé ültetni, és mint tudjuk, jó nőkkel mindent el lehet adni (annak, aki megkajálja a média-sütit)
19:39
168
Mar
01
Ozz írta:
És ugyanúgy magassarkúban? :-)
19:42
169
Mar
01
Ozz írta:
Most megvilágosodtam, hogy csak féltékeny vagyok! Emberek, rúdtáncolni akarok! Mégpedig magassarkúban és bugyiban! Szólok Tominak is, hogy jöjjön ő is, mert érzem, hogy ő is szeretné, csak nem meri bevállalni! Gyerekek, most kiteljesedett a személyiségem! :-D
19:55
170
Mar
01
bubzi írta:
:D
20:11
171
Mar
01
Ozz írta:
És arról van szó, hogy az apólloni énük elnyomja a dionüsszoszit, ezért kell elvetni az erkölcsöket, mert ezek mind az apollóni énünkhöz tartoznak, azaz a különleges embernek magának kell megteremtenie az erkölcsi szabályait. Azaz a rúdtánc teljesen helyénvaló, és LeeD tulajdonképpen felsőbbrendű ember, mert túlemelkedett a társadalmi korlátokon, amelyek elfojtják az ösztönös énünket. Ebből fakad nála az a vágy, hogy a nézeteit mindenkién fölül érvényesítse, mert a felsőbbrendűséggel együtt jár a hatalom akarása. Ha már filozofálgatunk... :-) Ez persze poén.
20:20
172
Mar
01
donci írta:
Hàt kedves, erröl van szo. Kinek mi jön be. Neked a rudtànc. Téma részemröl lezàrva.
Sok sikert!
20:25
173
Mar
01
Ananke írta:
kicsit gáznak tartom, hogy a rúdtánc az olimpiára akar menni, de a karate, vagy egyéb küzdősportok még nincsenek ott... holott azoknak aztán a nevében is benne van, hogy sport. ha rúdtáncolok mehetnék olimpiára, karatésként nem?

ha a rúdtánc támogatva lenne, előbb szét kéne nézni, mert talán van, aminek jobban ki kéne kerülnie...
22:05
174
Mar
02
ismeretlen válaszaAnanke írására:
A karate és többi csak ne menjen olimpiára. A tae kwon dót is azzal vágták haza, hogy olimpiai sportág lett. Onnantól a harcművészeti filózófiának, individualizmusnak, elmélyült önfejlesztésnek lőttek. Versenyzőket képeznek. Nincs idő ömagaddal harcolni - másokkal kell.

Ha egy harcművészetből sport lesz, az eredeti metódus mindig korcsosul.
00:32
175
Mar
02
ismeretlen írta:
Ne erőltesd annyit ezt a Hume-ot, szerintem ő sem erőltetné ennyit magát. :-) Hagyd őket inkább, felesleges összeveszni bárkivel ezért.
08:50
176
Mar
02
ismeretlen írta:
És a teniszezőnők miért nem nadrágban teniszeznek, miért olyan kisiskolás miniszoknyában? Erotikus, fuj! Le Wimbledonnal!
08:52
177
Mar
02
donci írta:
Akkor sokak szerint a sakk, az miért sport? Az szerinted melyik izomzatot fejleszti? Mert a segged plöttyedt marad töle....
08:54
178
Mar
02
bubzi írta:
ne aggódj, szerintem vagyunk itt egy páran, akik értjük. :)
09:24
179
Mar
02
donci válaszabubzi írására:
szerintem is....
09:51
180
Mar
02
Ananke válasza írására:
így is vannak iskolák, akik versenyre edzenek, meg vannak, akik budokaratét oktatnak. ez oktató-függő. inkább az a gáz, hogy húgom világbajnok második a korcsoportjában, és a felvételijében ezért semmi plusz pontot nem kap, mert nem olimpiai sportág...

a karate így is elég elterjedt, népszerű, kevés hely van, ahol igazán jól és keményen oktatják, de szerintem ez eleve a népszerűsűgével hozható összefüggésbe, és nem azzal, hogy olimpiai-e vagy sem.
12:43
181
Mar
02
zsofi válaszalefeusource írására:
nah, külföldön voltam, most olvastam csak. sokszor eszembe jutott ez az írás, hogy piszok rosszul sikerüült, és hogy nem sikerült átadnom, amit akartam. hogy miért annak megvan a maga oka, az a mi bajunk.

a lényeg, hogy egyáltalán nem sajnálom se a téli, se a nyári olimpiától a tévés közvetítést, sajnálom, ha ez jött le.
16:24
182
Mar
02
zsofi válaszaFiona írására:
az előbb már írtam, hogy ezt az írást elszúrtam, vállalom. :) és hogy neked is reagáljak: a bajom azzal van, hogy sokan sokszor azt mondják, azért kell sokkal több pénzt nyomni az olimpiai sportágakba, mert akkor a nép sportolni fog. ezzel nem értek egyet, mert nem fog. és azt is gondolom, hogy a támogatásoknál meg meg kéne nézni, milyen sportágra és mennyit adunk, mert ahogy valaki írta is, vicc, hogy egyes olimpikonok maguknak fedeznek mindent, és azt se tudjuk, hogy léteznek.valahogy igy :)
16:29
183
Mar
02
polly2 válasza írására:
Ez teljesen igaz. Már a versenyek külön választják a művelőket. Igaz viszont, hogy vissza lehet térni a hagyományos karatéhoz a versenyzés után. Mint szülő mondom, a gyerekek csak profitálhatnak, ha harcművészetet tanulnak. És mint tudjuk, a gyerekek a jövő.
19:57
184
Mar
02
Ozz írta:
De a belinkelt versenyzőkön bugyi-melltartó volt. Olimpiára meg gondolom vérprofik mennének. És a hsz lényege az (is) volt, hogy az ember a sporttól teljesen függetlenül is megtekint egy olyan közvetítést, amelyben lengén öltözött nők vannak, tehát valahol reklámfogás is.
20:44
185
Mar
02
Ozz írta:
A melltartó viselése sem, csak férfiakon mást közvetít a néző felé. :-)
20:49
186
Mar
02
Ozz írta:
Én a szexi öltözetet kritizáltam! És csak azért nem helyeslem az olimpiára való bejutását, mert attól tartok, hogy a reklám kedvéért nem szorítanák háttérbe az erotikát a sport mellett. Úgy pedig egyszerűen nem méltó egy Olimpiához. (Írtam, hogy a rúdtánc egyik formáját sem törölném el a föld színéről)
20:53
187
Mar
02
Ozz írta:
Mivel letudatlanoztál mindenkit, aki nem ismeri azt a filozófust, akiről Te írtál (pedig ezt nem mondta senki, csak nem értették, hogy mi köze a filozófiának a rúdtánchoz), gondoltam otthon vagy a filozófia terén, és simán leveszed, hogy a gúnyos megjegyzés Nietzsche - természetesen kiforgatott - gondolatait tartalmazza (amit egyébként gimnáziumban tanítanak). Nos, az uralkodásra való törekvésed épp azt jelenti, hogy tudatlannak, szűklátókörűnek és csúnya általánosítónak nevezel, és igyekszel legyőzni mindenkit, aki nincs Veled egy véleményen.
20:59
188
Mar
02
Ozz válaszabubzi írására:
Szerintem is.
21:03
189
Mar
04
Ozz írta:
"Nem akartam legyőzni senkit, csak bebizonyítani hogy rosszul látja. Hátha képes az alázatra és megérti h nem feltétlenül úgy van."
Mi ez, kérdem én, ha nem a dominancia alaptétele, szép burkolt formában? Én jól látom, és nem nyugszom, amíg más is be nem látja, hogy nekem van igazam. Ha valaki a másiktól ALÁZATOT vár, ki az, ha nem uralkodó?
Én sem tanulok filozófiát. Az irodalomóra anyagába van beépítve, mert vannak művek, amiknek az elemzéséhez szükséges a filozófiai háttér. Mellesleg magamtól foglalkozom vele, de megvan a magam filozófiája. Összeillesztve ezer szilánkot, egy saját világkép, ami jobb, mint bárki árnyékában járni.
Ne hidd, hogy aki másként gondolja tájékozatlan, vagy ostoba! Ez épp olyan általánosítás, amiktől minket óva intesz. Ne hidd, hogy létezik kozmikus, általános igazság, mert a valóság szubjektív! Mert az értékrendünk is személyre szabott. És attól, hogy van, akinek az értékrendjébe ez nem fér bele, még nem szűklátókörű, pusztán más határokat húzott önmaga számára, vagy inkább más határokat húztak a szülei. És ne várd egy férfitól (ha nem meleg), hogy ne lássa egy nőben a nőt, pláne, ha az rá is játszik. Tőlem se várd! Nem vagyok hibátlan, romlatlan, szent. És szerintem itt senki sem az. És van, akinek ez az asszociáció, ami az emberek 90%-ában él, nem megengedett Olimpián. Szerintem sem jó ötlet. Mert az emberek nem a sportra fognak gondolni, ha eléjük tesznek egy rudat, egy magassarkút és bugyit. És még ha ez általánostítás is, meg kell értened (mert elég idős vagy hozzá), hogy az emberi elme asszociációk és tanult beidegződések alapján működik, és ezen nehéz változtatni. Idő kell hozzá. És egy másik név például sokat segít. Egy magyar, amit mindenki ért. És olyan fellépődressz, ami a lehető legjobban elvonatkoztat az ős-rúdmutatványoktól. Na, meg mindenekfelett idő! Ráadásul a rúdtánc jelen esetben marketingfogásként is felfogható, de ezt már írtam.
Vannak tények, amiket nem kerülhetsz ki, még ha ez a sport a szíved csücske is. Elvárod, hogy nyitottak legyünk? Kezdd Te! Lásd át, düh és elvakultság nélkül a mi álláspontunk, éldd bele magad, ha tudod, és aztán gyere bárkivel is!
Ha érted,érted, ha nem, nem. Nem megváltoztatni akarlak, pusztán megértetni magamat. És a célom sem más, mint egyéniségem, különállóságom, szabadságom és értékrendem megőrzésével megérteni a világot és másokat. Élni és élni hagyni, oké? :-)
20:12
190
Mar
04
ismeretlen írta:
"a ruha a legkevesebb baj, de a teniszezők két szerva között nem vonaglanak, nem pucsítanak.. "

Viszont olyan kéjeseket nyögnek, amilyet egy rúdtáncosnő sem. :-)
23:56
191
Mar
04
ismeretlen válaszadonci írására:
Kontragép.
23:57
192
Mar
04
ismeretlen válaszazsofi írására:
"mert ahogy valaki írta is, vicc, hogy egyes olimpikonok maguknak fedeznek mindent, és azt se tudjuk, hogy léteznek.valahogy igy :)"

Én írtam. Nem szégyen velem egyetérteni.
23:58
193
Mar
05
ismeretlen válaszapolly2 írására:
"Igaz viszont, hogy vissza lehet térni a hagyományos karatéhoz a versenyzés után."

Dehogy lehet. Az extrovertált versenyzés egész embert kíván. Az introvertált önfejlesztés szintén. Nem lehet a kettőt együtt művelni.
00:00
194
Mar
05
Ozz írta:
Én is örülök, hogy sikerült megértenünk egymást. - Lehet, hogy a következő válasz külön cikként is megállta volna a helyét terjedelmileg :) -. Különben engem is elszokott ragadni a hév érvelés közben, úgyhogy megértem a dolgot. Mindenesetre: békejobb. :-)
20:37
195
Mar
06
polly2 válasza írására:
A versenyzéstől való visszavonulás után.
13:15
196
Mar
08
ismeretlen válaszapolly2 írására:
Ha van akkor még rá idő és erő.
02:17
197
Mar
12
donci válasza írására:
mi bajod van??
11:17
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés