Divat

Háború a Vogue-nál

5784

Nemrég számoltunk be nektek arról, hogy a Harper's Bazaar márciusi számában egy harcos anyagot készített, amelyben Mihalik Enikő küzd a globális felmelegedés ellen. A harc, mint téma és a katonás divat nemcsak az említett magazin, hanem a Vogue különböző kiadásait is megihlette. A francia Vogue egyenesen egy egész lapszámot szentelt a 2010-es tavasz-nyári szezon egyik legnagyobb trendjének a katonás sikknek, a párizsi székhelyű magazin szerkesztői több divatanyagot is összehoztak márciusra. Az egyik fotósorozatban Mihalik Enikő látható, a Harper's Bazaaros gyűjteményhez hasonlóan szintén keki és barna tónusú ruhákban, szintén egy sivatagos pusztaságban.

Katonás divatanyagokért klikk ide!

A franciák mögött nem maradnak le az amerikaiak sem, akik szintén foglalkoztak a katonás sikk témájával. Az angolokat sem kerülte el a harc szelleme, bár ők egy kicsit máshogyan közelítettek a földszínű, kényelmes ruhákhoz, Boot camp címmel készítettek anyagot.

A katonák, huszárok öltözéke nem véletlenül ihlette meg a Vogue munkatársait, hiszen a 2010-es szezonra számos tervező merített inspirációt a mostani vagy letűnt katonaság hivatásos ruhadarabjaiból.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások