Divat

Pattanj nyeregbe!

5760

Egy jó levegőjű, napfényes városban mindenki szeret biciklizni. Míg a tömegközlekedés zsúfolt, az autók nagyon környezetszennyezőek, addig biciklizni kényelmes és olcsó, na meg persze környezetkímélő. Ebben a szellemiségben született az Outlier nevű márka is, melynek alkotói hisznek abban, hogy a kerékpározás tényleg a legjobb városi közlekedési forma a XXI. században. Ezt itt, New Yorktól távol mi is beigazolódni látjuk. Az Outlier ehhez a legpraktikusabb városi közlekedési eszközhöz kínálnak ruházatot.

Az egyik akadály a bringázásnak a megfelelő ruha hiánya lehet, hiszen nem mindenki szeretne tetőtől talpig bringás futárnak öltözni, ha nyeregbe akar pattanni. Nem mindenki szeretné, hogy amikor betér a bankba, a postára, a munkahelyére, akkor üvöltene a ruhájáról, hogy igen én egy bringás vagyok - bár méltán lehetnének büszkék rá.

A kis csapat kezdetben bringázáshoz tökéletes ruhákat szeretett volna felkutatni, de rádöbbentek, hogy piaci résre bukkantak. Hiánycikknek bizonyult a nem kerékpáros ruhának kinéző kerékpáros ruha. Mikor ezt felfedezték, gondoltak egyet, és létrehoztak egy vállalkozást New Yorkban, így megszületett a márka.

Kép: outlier.cc

Felkutatták a legjobb és bringázásra legalkalmasabb modern technológiával készült szöveteket, és nekiláttak a tervezésnek, majd a kivitelezésnek. Olyan klasszikus vonalvezetésű holmikat készítenek, amelyek alkalmasak tekerésre, az pedig csak hab a tortán, hogy mindezt megpróbálják a legeslegkedvezőbb áron tenni (persze a mi pénztárcánknak még így is borsos a kétszáz dolláros összeg egy nadrágért).

A cég kínálata biztosítja a kerékpárosoknak, hogy ne kelljen kompromisszumot kötniük, viseletük egyszerre menő, divatos, kényelmes és még környezettudatos is, hiszen az előállítás során a természetre is figyel a gyártó.

A márka termékskálája még nem túl széles, de megtalálható benne minden alapkellék - van pulóver, póló, sapka és nadrág is. A pulóverek alapanyaga például merinógyapjú, amit a merinójuh szőréből készítenek. Ennek az anyagnak több előnye is van, természetes módon antibakteriális, így biztosan nem leszünk büdösek, még ha meg is izzadunk tekerés közben. Ráadásul a gyapjú kopásállósága is jobb, mint a többi anyagé. A pulóver kialakítása is roppant praktikus: szélesen gumírozott mandzsettával látták el, dupla cipzárral és a hátsó részét meghosszabbították, így biztosan nem lóg ki viselőjének dereka még egy országúti bringát hajtva sem. A nőknek kínált nadrág elegáns, karcsú vonalvezetéssel készült, a négy irányban sztreccses anyag és a dupla anyagrétegű köpper biztosítja, hogy egyszerre kényelmes és elegáns legyen a ruhadarab. Ez a fajta praktikum egyébként minden darabjuknál megtalálható, ügyelnek a részletekre és a minőségi kialakításra, mindezt a bringás életmód szem előtt tartása mellett.

Kép: outlier.cc

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások