Divat

A show folytatódik

5757

Két héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy meghalt az egyik legnagyobb divattervező, Alexander McQueen, később munkásságáról is megemlékeztünk. Természetesen már a hír hallatán azon a kérdéskörön kívül, hogy miért is tette?, mi történhetett? mindenkiben felmerült az is, és mi lesz most a divatházzal? Vajon van-e egy olyan kreátor, aki a zseninek titulált McQueen helyébe léphet? Ki méltó arra, hogy folytassa azt, amit a tervező felépített?

A Gucci csoporthoz tartozó McQueen divatház a jövőben is működik majd, erre tett utalást a résztulajdonos cég elnök-vezérigazgatója Robert Polet, Hiszünk a márka jövőjében! nyilatkozatával. A vállalat úgy véli az a legnagyobb emlék, amit az elhunyt tervezőnek állíthatnak, ha továbbviszik a munkásságát. A halála előtt Alexander már majdnem végzett a soron következő kollekció tervezésével.

A Gucci csoport már 2000-ben ötvenegy százalékos részesedést szerzett a márkában, ami a válság ellenére is szépen gyarapodik, így biztosan nem zárják be a divatházat. Persze a későbbi sikeresség nagyban függ attól, hogy találnak egy hasonló zsenit, aki bár saját egyéniségét belecsempészi a kollekciókba, mégis hű marad az alapító által megteremtett utánozhatatlan McQueen stílushoz. Ilyen megfelelő embert nem könnyű találni, bár a Chanelnak szerencséje volt Lagerfelddel és a Louis Vuitton ház se találhatna megfelelőbb tervezőt Marc Jacobs-nál. Arról még semmiféle pletyka nem szivárgott ki, hogy kik azok az esélyes tervezők, akik követhetik Alexandert.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások