HotCot

Diszkriminálni Tilos!

5747

Február utolsó hetében a Tilos Rádió a kirekesztés ellen szól. A műsorok többsége a hátrányos megkülönböztetés különféle megnyilvánulási formáival foglalkozik. Szegények, nők, biciklisták, melegek és leszbikusok, drogosok – kiemelten pedig a romák és a fogyatékkal élők lehetőségei és nehézségei témáját járják körül sokféle nézőpontból.

A tematikus hét indulónapján, február 22-én 10 órától az Ability Parkban a Tilos Rádió élő bejelentkezésekkel várja mindazokat, akik nyitottak rá, hogy játékos formában megismerkedjenek a fogyatékos személyek mindennapi helyzeteivel. Itt a látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékok segítségével valamennyi korosztály megtanulhatja, hogyan segítheti a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedését. Egyúttal pedig örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára szeretné tenni képességeit.

Február 26-án, pénteken délelőtt 11 órától a Tilos Rádió Hegymegről, a Dr. Ámbédkar Gimnáziumból jelentkezik másfél órás élő adással, ahol diákokkal, tanárokkal és az iskola vezetőivel beszélgetnek tapasztalataikról, terveikről. Ugyanezen a napon a Gödör Klubban 14 órától az Ability Park kihelyezett játszótérrel jelenik meg, saját helyszínükhöz hasonló élményt nyújtva. Este kilenctől a Balkan Beats sorozat részeként a Romano Drom, a RotFront - Emmigrantski Raggamuffin Kollektiv és DJ Robert Soko tesz az esélyegyenlőségért, hogy jusson a jó zenéből mindenkinek.

A hét záróeseménye 27-én, szombaton az Instantban egy különleges, kísérleti előadással indul. A „Tollfosztók az Instantban” egy, a helyszínre kialakított interaktív színházi próba hat fiatal és egy rendező részvételével. A fiatalok „romaügyi problémákat” tárnak elénk. A problémafelvetés és a feldolgozás módja adott, minden más a közönségen múlik.

Közreműködők

Babrinka - Lovas Emília
Szotyi - Oláh Edmund
Rambó - Német Alfréd
Mónika - Németh Mónika
Index - Szkiba József
Dramaturg - Illés Márton
Rendezőasszisztens - Szegedi Tamás
Rendező - Balogh Rodrigó

A Tilos Rádió Dj csapata

22.00 Lee n'gum
00.00 Von Yodi
02.00 Suefo

A rendezvényekre a Tilos Rádió belépődíjat nem szed, de arra kér mindenkit, hogy hozzon magával egy könyvet – a Dr. Ámbédkar Gimnázium újonnan kialakított könyvtárának anyagát szeretnék gazdagítani vele, viszont Balkan Beats koncertjeire a belépő 1000 Ft.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások