Szépség

Sípálya beauty

5691

Kezdhetném azzal, hogy És legyél te a legragyogóbb a sípályán!, de nem teszem, hiszen tudjuk, hogy síelni elsősorban a kikapcsolódás, a testmozgás miatt megyünk, így érthető, hogy a kiruccanás idejére a szépségápolást minimálisra redukáljuk. Számolnunk kell azonban egy kellemesnek tűnő, de igencsak bőrkárosító kombinációval: hideg levegő + vakító napfény.

Túlélőcsomag

Megvan az érzés, mikor napokig, de van, hogy hetekig még egy szempillaspirált sem veszel kézbe? Ugye ismerős? Optimális esetben a síelés alatt is ezt a hozzáállást tanúsítjuk, de ez még nem jelenti azt, hogy teljes mértékben elzárkózhatunk a szépségápolástól. Dekorkozmetikumok el, bőrápolók minden mennyiségben elő - legrövidebben így írhatnánk le a metódust. Ha szerencsések vagytok, már láthattatok síléceken egyensúlyozó, full sminket viselő droidot - nincs jobb szó, komolyan -, aki nemcsak elbaltázott próbálkozásaival, de báli sminkre hajazó make up-jával is magára vonja a sportolni vágyók tekintetét. Idiótán fest, és az sem mellékes, hogy a nyaralás alatt nem kívánunk reggelente órákig készülődni csak azért, hogy aztán a síszemüveggel eltakarjuk munkánk gyümölcsét. Kénytelenek vagyunk számolni a hideg levegővel, amihez a tél alatt már hozzászoktunk, de a tűző napfénnyel párosított kombóhoz már nem biztos, tehát ezek fényében tömjük tele a neszeszerünket.

Mindenekelőtt hidratáló termékekre lesz szükségünk, leginkább az arcon, de még a leggyengébb hűs fuvallat is képes bejutni az anorák alá, tehát arc- és testápolásban is gondolkodjunk. El kell oszlatnom egy téveszmét - senki ne pánikoljon attól, hogy vízbázisú arckréme belefagy a pórusaiba, mert ez butaság. Arcbőrünk biztosítja a kellő hőmérsékletet, a krém pedig bőven beszívódik mire a sípályára merészkedünk, tehát bátran használjuk könnyű arckrémeinket. Ez persze csak azokra vonatkozik, akik nem túlzottan száraz bőrűek, mert aki tavasszal vagy nyáron is vízhiánnyal küzd, annak nemcsak javallott, de egyenesen kötelező a hidratálás. Részemről nem mondom azt, hogy na akkor most mindenki spájzoljon be a lehető legzsírosabb krémekből, hiszen kellemetlen következmények - túlzott zsírosodás, ragyásodás, kifényesedés - egész sorával kell számolnunk ha efféle kencét applikálunk magunkra. Ha ügyesen eltaláljuk a hozzánk leginkább passzoló krémet, akkor még a legvizesebb, legkönnyebb készítmény is megóvja arcunkat a kiszáradástól. Persze a folyamatos belső hidratálásról - víz és tea - sem szabad elfeledkeznünk. Ha mégis fájdalmas feszülésig és hámlásig fajult a kiszáradás, ne bonyolítsuk túl az orvoslást - a popsikenőcs attól függetlenül, hogy viszonylag olcsón beszerezhető, majdnem csodaszer számba megy. Vehetünk Bepanthent is, de a patikába betérve vásárolhatunk házon belül kikevert krémet is, ami biztosan enyhíti majd a bőrhúzódás kellemetlen érzését. Azt ne feledjük, hogy ezek a készítmények csak vészmegoldásként használhatóak, vagyis ne ezekkel ápoljuk magunkat egy héten át. Ja, és még valami: napközben csak olyan krémet használjunk, amiben minimum tizenötös fényvédő van!

Ezeket ne felejtsd otthon!

Most, hogy az arcunkat tisztáztuk, menjünk kicsit délebbre, pontosabban testünk összes többi részére, ahol szintén érezhetjük a hideg "áldásos" hatását, legtöbbször a lábszár és a könyök környékén. Ha megtaláltad a tökéletes testápolót, természetesen azt használod majd a síelés alatt is, viszont ha még nincs meg az igazi, bátran nyúlj egy elfeledett kozmetikumhoz. Többségünk csak a vazelin pejoratív értelmét ismeri, és a szó hallatán rögtön egymáson hempergő pasikra gondol, pedig cudar időkben a vazelin kifejezetten áldásos tud lenni. Mivel a vazelin igen sűrű és zsíros állagú, felesleges vastag rétegben alkalmazni, következésképp elég, ha kis kiszerelésű terméket vásárolunk. Épp az állag miatt ne lepődjünk meg ha csak nehezen tudjuk kipréselni a tubusból, viszont nagyon is megéri. Lefekvés előtt krémezzük be lábainkat, könyökeinket, kiszáradt bőrfelületeinket, aztán jöhet a szunya. Aki képtelen elviselni a tenyerén lévő zsíros olajos érzést, az csak a kézfején alkalmazzon vazelint, mert ebből a szempontból zavaróbb mint bármelyik kézkrém. Apropó kézkrém - a Neutrogena nevét is imába foglalhatjuk a síelés alatt, sőt okosan tesszük, ha pályára lépés előtt még krémezünk egyet.

Télen visszatérő probléma a szánk kiszáradása és a sípálya környékén ez is hatványozottan megeshet, tehát ajakápolót mindenképp vigyünk magunkkal a nagy útra. Többször is ódákat zengtünk már a Carmexről, nem tesszük megint, de a sárga tubusban biztosan nem csalódtok majd. Sípályán valamivel szerencsésebb ha fényvédős ajakápolót használunk, így bátran elő lehet kotorni a nyaralásra vásárolt stifteket. Ha nincs, az sem baj, hiszen a La Roche-Posay kínálatában találunk találunk 50-es fényvédővel ellátott ajakápolót, amivel atombiztonságban leszünk. Hidratáltuk az arcbőrünket, orvosoltuk a húzódó száraz bőrt, tudjuk, hogy a vazelintől nem kell félni és még valami - síszemüvegünket a lehető leggyakrabban toljuk a sapkánk tetejére, mert még a téli napfény is képes foltos barnaságot produkálni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások