Divat

Magas szabászat 2010

5634

A legnagyobb divatházak már bemutatták 2010-es haute couture kollekciójukat, készítettünk egy összeállítást, hogy ti is láthassátok, milyen ruhakölteményeket álmodnak meg a tervezők, ha tényleg szabadjára engedhetik a kreativitásukat.

A Chanelnél ügyködő Lagerfeld maradt az előző szezonban látott lágy vonalaknál, már ami a magas szabászatot illeti, és követte a 2009/2010-es őszi-téli ready-to-wear gyűjteményében használt lágy tónusú színek trendjét. Minden ruha púderszínű és csillogó ezüst díszíti, az öltözékekre pedig a koronát nem más teszi fel, mint a modellek masnival megspékelt laza kontya.


Haute couture kollekciókért klikk ide!

A Dior kreátora, John Galliano sem sokban tért el az előző magas szabász alkotásaitól. A ruhák sziluettje azonos volt - habos-babos abroncsos szoknyák és fűzők, valamint a dekorációt ezúttal is rózsák alkották. A modellek sminkje is csak erősödött az eltelt egy szezon alatt.

Az Elie Saab divatház királynőknek tervezet idén is, a csodaszép pasztell színű alkalmi ruhák lefelé bővülő látványos A-vonallal készültek. Giorgio Armani is hercegi sarjaknak alkotott, de talán egy másik bolygó uralkodóinak, hiszen öltözékei kissé futurisztikusra sikeredtek. Jean Paul Gaultier pedig a kalózokból és a természetközeli népek fűszoknyáiból inspirálódott, de egyes öltözékekben fém kiegészítők is helyet kaptak - nekem kicsit hiányzik a jól megszokott és elvárt összhang az egyes darabok között.

A Givenchy szakított az 2009/2010-es haute couture kollekció színvilágával a fehér-arany-fekete kombinációt élettel teli lilára és kékre cserélte. Érdekes módon a Valentino ház nem annyira elegáns, inkább modern darabokat álmodott a haute couture kollekciójába.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások