Közösség

Elvettél az életemből

5627

Sajnos mind ismerjük az érzést, ami egyszerre dühítő, fárasztó és mélységesen lehangoló: olyan filmre pazaroltunk időt az életünkből, ami nem hogy nem volt méltó a figyelmünkre, de a főcím végeztével érthetetlen fizikai fájdalmat is éreztünk. Nem a lélek felbolydulásának fájdalma ez, hanem a felismerésé, hogy valahol, valamikor emberek azt gondolták, hogy ezt a forgatókönyvet vászonra kell vinni. Miért, ó mondd miért?

Ha van erőnk és kellő akaratunk a sokadik ostoba mondat, elbaltázott jelenet, de leginkább az agysejtek érezhető roncsolódása miatt leállítjuk a filmet. Ez kimondva, kimondatlanul is kudarc, hiszen nem vagyunk már ovisok, akik ötpercenként másik kazettát - khm dvd-t - zabáltatnak a lejátszóval. Emberfüggő, hogy kinél melyik színész, melyik téma, vagy melyik típusú humor veri ki a biztosítékot, de ettől még simán megeshet, hogy amúgy egyező ízlésű ismerősünk végig szórakozta az ominózus "műremeket", mi pedig a stop gomb megnyomása óta képtelenek vagyunk túllépni a látottakon. Az "elvettél az életemből" filmek fegyverhordozója és legjelesebb képviselője a Doktor Szöszi, de ha nem is aranyérmes, mindenképp dobogós helyet érdemel, de itt és most emlékezzünk meg személyes "kedvencemről" amit azóta sem tudok feldolgozni: A házinyuszi.

Idén márciusban tartják az Arany Málna díj jubileumi, harmincadik díjátadóját. Mint tudjuk ez az az elismerés, ami miatt olyan hírességek pironkodnak mint Ben Affleck, vagy Halle Berry (pedig ő névrokon). Az idei felhozatal nagy meglepetése a több kategóriában is jelölt Twilight második része, ami tagadhatatlanul hatalmas közönségsiker. Minden bizonnyal tinilányok milliói állnak elképedve, hogy szívszerelmük Robert Pattinson mégis miért lett ekkora fricska áldozata. Amíg ők szájat rágva imádkoznak, hogy nehogy vámpír hősük legyen a díjazott, addig mi állítsuk össze a valaha látott legborzalmasabb filmek listáját. A döntés teljesen szubjektív, tehát ha láttad és azt mondod, hogy fizikailag megviselt az a másfél óra, mi hiszünk neked, így kommentbe a címmel. Indok lehet a színészi játék, a karakterek, a történet, a rendezés, a dialógusok... bármi, ami nézhetetlenné tette a filmet. Hidd el, hogy amit te agysejtszaggató és idegőrlő baromságként éltél meg, más nagyon is szórakoztató filmremekként könyvelt el.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Feb
03
192 írta:
Aviátor. És már a film alatt éreztem azt a fizikai fájdalmat.
10:38
2
Feb
03
pinkrose írta:
Hétvégén láttam Adam Sandler csodás alkotását:Funny people(nem tudom magarul mi)-szörnyű volt és nagy csalódás, mert az eddigi filmjeit szerettem.
10:40
3
Feb
03
Helen válaszapinkrose írására:
Mi is pont hétvégén néztük. Azért Eric Bana jól nézett ki benne.:-)
10:43
4
Feb
03
Gica írta:
Másnaposok... Nagyon nem jött be. Pedig mennyien dicsérték...
10:46
5
Feb
03
pinkrose válaszaHelen írására:
Egyet értek:)ennyi volt a pozitívum...ja meg asszem 2 darab poén(nagyapa bevette a viagrát, hogy mellbe rakja nagyit, de észrevette, hogy a saját golyóit dugja"
10:46
6
Feb
03
A.F.rétisas írta:
Vannak filmek aminek a címe árulkodó, pl. a Dr. szöszi ilyen,ha erre figyel az ember sok kíntól szabadíthatja meg magát :)
10:51
7
Feb
03
Booo válaszaGica írására:
na igen, relatív :D
Én amikor a kisgyerekkel bábozott, na azon a részen konkrétan majdnem meghaltam.
Túlvilági, nem is tudom annyira röhögtem, hogy úgy hogy :D :D
10:51
8
Feb
03
miju írta:
álom.net áááááááááááá
Egyszerűen nem bírom felfogni hogy kinek és miért jutott eszébe ezt a filmet megcsinálni és ami jobban fáj az az, hogy miért mondd miért adták le a mozikban?
Sokszor ha nézem a moziműsort előbb ülök be egy magyar filmre de ez ez egy akkora kaki, hogy sokáig azt hittem paródia. és a rossz értelemben.
10:54
9
Feb
03
A.F.rétisas válaszaGica írására:
erőltetett,tipikus amcsi szar
10:54
10
Feb
03
ismeretlen írta:
Álom. net - Auww, csak másfél óráig tartott mire kizökkentem a sokkból 10 percnyi nézés után
Ne szórakozz Zohannal - pasi élvezte, én utáltam
Újhold - bólogatok a cikkhez. könyv nélkül szart se ér a film, és még csak most fogom megfejteni a nagy rajongást, amúgy alkonyatban még tűrhetően színészkedő Robert a másodikban már csak éppen ott van, de nem csinál semmit és igazán hízhatna vagy 5 kilót mellkasra Fújj! :D Remélem a harmadik részt rendesen megcsinálják, hogy igányes legyen!

"Indok a színészi játék, a karakterek, a történet, a rendezés, a dialógusok... " ezeknél ez mind indok nekem.
10:56
11
Feb
03
ismeretlen válasza írására:
najó, az újhold története nem indok, de a könyvet akkor sem voltak képesek átadni. szar és kész
10:58
12
Feb
03
Booo írta:
Megvan az a rossz (?) tulajdonságom, hogy a sz@r filmeket is általában végignézem.
Kikapcsolni csak a "fosüberalles"-eket szoktam.
Bár szerencsére nem sok ilyenbe futok, azért a cím, imdb és pár blog látogatása után (filmbuzi és junke) meg lehet ezeket szűrni.
Gondolkodom is mi volt ilyen film...
Ja, legutóbb a Végső állomás 4. (?) részét lőttem ki. Ja és egyszer volt egy olyan, hogy Black Sheep :D :D Óriási mekkora fájdalmas baromság volt :D
10:58
13
Feb
03
Gica válaszaBooo írására:
Még csak nem is emlékszek erre a részre :D:D:D
11:00
14
Feb
03
Meggy írta:
Szerintem cím és rövid tartalom elolvasása után azért lehet tudni, hogy érdemes e megnézni vagy nem. A pocsék filmeknél én mindig azon szoktam töprengeni, hogy mégis kinek érte meg pénzt áldozni rá? De most komolyan, ami szar az rögtön kiderül a forgatókönyvnél, vagy a színészeknél. Sokszor nem értem emberek, hogy adhatják nevüket egy eleve bukott filmhez. Érthetetlen.
11:01
15
Feb
03
Gica válaszaA.F.rétisas írására:
Nekem is ez jött le :( Semmitmondó, unalmas, történet és cselekmény nélküli :(
11:01
16
Feb
03
Hella írta:
Én elég sok filmre mondom ezt, hogy időpocsékolás, det úgy intézem el, hogy elalszom rajta.:) A legeslegrosszabbat moziban láttam, művészfilm volt, nyertem rá a jegyet (szerencsére) a címe asszem az volt, hogy Friss levegő, mai napig nem jöttünk rá, hogy mi volt az értelme, meg a sztorija...
11:02
17
Feb
03
Lunabunny írta:
Fura, hogy a Twilight első részét nem jelölték. Még az Ed Wood volt olyan amiről majdnem kijöttünk a moziból. Egyrészt, mert nem azt akartuk megnézni, csak a barátnőm eltévesztette a napot, másrészt meg mert kb. 13 évesek voltunk. Az volt életem eddigi legunalmasabb filmje. Ja igen, beugrott még a Deep Impact. Ó, te jó ég az a legunalmasabb katasztrófafilm amit láttam. Egyébként a 2012 is említésre méltó. Ha nem csajokkal néztük volna, és nem vodkáztunk volna előtte, meg közben akkor valószínűleg nagyon untuk volna. Így rendkívül jól szórakoztunk rajta. :) Ajánlom mindenkinek, hogy alkoholizáljon közben, akkor nem tűnik olyan hosszúnak az a 2,5 óra. :)
11:03
18
Feb
03
pinkrose válaszaLunabunny írására:
Tökéletes módszer az alkoholizálás szar film alatt! Megfejtetted Meggy kérdését is: azért csinálják ezeket a filmeket, mert szövetkeznek a piagyártókkal...egyébként ez nem egy rossz ötlet, kellene bárpult a mozikba.
11:07
19
Feb
03
Lunabunny válasza írására:
Áááá...a Zohan az annyira szar, hogy már jó! :D Egy olyan ismerősömmel néztük aki élt kint Izraelben, pontosan Tel Avivban és nagyon jól szórakozott a filmen. Azt mondta, hogy nagyon jól kifigurázták a tipikus jellegzetességeket. :)
11:08
20
Feb
03
Booo írta:
óóóóómájgád, Lány gyöngy fülbevalóval :D :D (moziban)
Pedig Scarlett J. játszik benne...
gyász
11:09
21
Feb
03
ismeretlen válaszapinkrose írására:
:D jó kis vállalkozás lenne
11:10
22
Feb
03
A.F.rétisas írta:
Moziban egyszer álltam fel és jöttem ki, az Hook kapitány volt, ez sem tavalyi történet :)
11:11
23
Feb
03
ismeretlen válaszaBooo írására:
tééééényleg. azon elaludtam
11:11
24
Feb
03
A.F.rétisas válaszaBooo írására:
a címe nem árulkodó??? :D
11:11
25
Feb
03
pinkrose válaszaBooo írására:
Elaludtam rajta.Anyu is.
11:13
26
Feb
03
Meggy válaszapinkrose írására:
Na látod ez lehet :D
11:15
27
Feb
03
A.F.rétisas írta:
nemá,az beszarás film!!!
11:19
28
Feb
03
zsofi írta:
az összes "családi vígjáték" az összes amerikai "viccesfilm" - ezeket végig se bírom nézni. no és a magyar filmek jelentős része. utoljára a poligamy - de a magyarokat legalább becsületből megnézem - csak tudnám minek
11:20
29
Feb
03
Aleatha írta:
Fú én itt kismillió filmet fel tudnék sorolni.

Pl.: Macsakfogó - képtelen voltam végignézni. Egy darab poént nem találtam benne.

Én már nem tudom elviselni a filmeket, és ezért letettem a nézésükről, maradok a sorozatoknál. Mintha a világból 15 évvel ezelőtt kiszívták volna a kreativitást, és azóta csak klisés problémákkal tudnak foglalkozni a klisés karakterek, klisés végkifejlettel. És ez igaz a művészfilmekre is!

Ezzel kapcsolatos legutóbbi élményem:
A felforgatókönyv. - Remek alapötlet, uncsi megvalósítás, rossz befejezés.

11:25
30
Feb
03
Lunabunny válaszaBooo írására:
Nekem az tetszett, meg is van. :)
11:35
31
Feb
03
Lunabunny válaszaAleatha írására:
Tényleg! Macskafogó II. - kétszer álltam neki, mindkétszer bealudtam. Az első klasszikus, a második egy nagy fos.
11:36
32
Feb
03
kisszo írta:
Olyan filmeket emleget mindenki, amikről nem is hallottam! :D Látom, ezzel csak jobban jártam.
11:37
33
Feb
03
kisszo írta:
Az új Jancsó-film egyszerűen katasztrófa... Időpocsékolás megnézni, pénz- és energiapocsékolás volt megcsinálni. Még mindig tombol a düh, grrr!
11:40
34
Feb
03
szederke válaszaHelen írására:
Eric Bana mindig jól néz ki!! :)
11:41
35
Feb
03
Meggy válaszaAleatha írására:
Ez így van, minden film egy vagy több másik felújítása. Vagy csak részletekben egyezik de tény és való, hogy már nincs új a Nap alatt.
11:41
36
Feb
03
LadyGray írta:
Tökéletes teremtmény...pl:D de kismilliót tudnék sorolni ha venném a fáradtságot, hogy utánanézzek a címüknek... Lényegében az összes olyan amiben semmitmondó párbeszédek vannak, de főleg azok amik olyanok mintha az egyes jeleneteket csak úgy odadobálták volna egymásután-azaz semmi, de semmi összefüggés, se átmenet a jelenetek között csak az értetlen egymásra nézés, hogy ez mia...!??? A másik ami VÉG-képp ki tud borítani, az ha nincs vége normálisan egy filmnek..ááááá... Megy a cselekmény, már totál rákészülök lélekben a katartikus befejezésre és egyszercsak jön egy mondat, aminek semmi köze az előbbiekhez és ding, vége főcím, jóéjt...báh..:P
11:42
37
Feb
03
Voleth írta:
Láttátok a Szuberbojz című magyar "remekművet"? Párom révén kaptunk jegyet a díszbemutatóra, egyébként nem néztem volna meg magamtól. A film végén kedvem lett volna sikítva visszakövetelni azt a 80 percet, amit ezzel a katasztrófával elvettek az életemből. Az egyik szereplő a végén beszélgetett egy kollégájával, pont elmentünk mellettük, mikor azt mondta, hogy erről a filmről már címe alapján tudni kellett volna, hogy bukás lesz. Egyébként ahogy a Heti Hetesben később lereagálták, az is sokatmondó volt.

Nekem egy másik hatalmas csalódás az Alessandro Baricco által írt Selyem filmváltozata volt. A könyv rettenetesen tetszett, de a film végén kb. úgy pislogtam , mintha a boltban a pénztáros néni felállt volna, lekevert volna nekem egy hatalmas pofont, aztán visszaülve húzogatta volna tovább a vonalkódokat.

Az alkonyatról pedig nagyon bőven nem szeretnék beszélni. Mivel lépten-nyomon olyan emberekkel (nőkkel) találkozom, akik majd megőrülnek a könyvért, a filmért és a főszereplőért, ezért a lincseléstől való félelmemben nem hangoztatom, hogy szerintem a könyv szánalmas, a film pedig egy f.stalicska.
11:42
38
Feb
03
LadyGray írta:
jaj tényleg basszus, az új batmanek...:P fujfujfuj, monjonleeeeXD
11:43
39
Feb
03
LadyGray írta:
tényleg a MaxPainXD na az tökéletes példája annak amikről írtam:P:D
11:44
40
Feb
03
szederke írta:
álom.net , Ragadozó csajok, meg van olyan aminek már a címére sem emlékszem, de szörnyű volt.. nem bírtam végignézni, mérgesen a lomtárba húztam..na arra tényleg sajnáltam az időt :) valami oylan volt hogy két szőke csaj nyaralni megy a nagybácsihoz ?? sablon:D de semmi története nem volt.
11:45
41
Feb
03
miju válaszazsofi írására:
poligamy jóó volt!
11:45
42
Feb
03
dieselgirl írta:
nna égre egy olyan téma tőled am tetszik :)

szóval

------> másnaposok, jóbarátok (tudom ez nem mozi), a hihetetlen család, gyűrűk ura 1-2-3, star wars, ...

de ezert nagyon ritkan nezek filmet mer nagyjabol ki tom szűrni, mgis sok szart latok :)
11:49
43
Feb
03
katicabogar írta:
hat nemreg lattam a tvben ezt a hazinyuszi borzalmat, csak alapzajnak ment elejinte, de aztan olyan szar lett hogy mar kellett nezzem hogy hogy lehet ilyent csinalni:)))

azert tenyleg van egy olyan kategoria is ami olyan szar hogy mar jo:)) mert szetrohogod magad
11:49
44
Feb
03
dieselgirl írta:
magyaok kozul meg nekem pl az uvegtirgis nem jott be
11:49
45
Feb
03
zoldalma válaszaBooo írására:
juuj tényleg a Black sheep :D hát az hatalmas..
11:50
46
Feb
03
katicabogar írta:
a masik meg hogy en azert szeretem azokat a filmeket amik kepregenyekbol inspiralodnak, mert jo emlekeket hoznak fel...mondjuk a pokember kepregenyt, azt a nehanyat ami volt otthon, millioszor vegigolvastam, de a film attol meg szornyu....de a Marvel alapu filmek altalaba jok :D
11:51
47
Feb
03
Yndre írta:
Nekem ez az új "Hová lettek Morganék" nagyon nem jött be. Uncsi volt, pedig a bemutatóját nagyon viccesre vágták össze... nagy csalódás volt.
11:55
48
Feb
03
Solange írta:
Általában úgy kímélem meg magam ettől a fajta fájdalomtól, h csakazértsem nézek meg bizonyos filmeket, ha nem vagyok kíváncsi a) történetre b) színészi játékra. Következésképpen az avatar-t is bojkottálom. Az első, ami eszembe jut az Amikor megállt a föld, huh és hát a Ponyvaregény. A Dr. Szöszi meg szerintem jópofa, ezerszer inkább mint egy amerikai pite (szintén nem láttam)
11:56
49
Feb
03
chloe írta:
így elsőre csak egy film jut eszembe, amit végigültem, mert illik, de minden egyes képkockáját és szereplőjét gyűlöltem, a Moszkva tér...
11:56
50
Feb
03
neisser írta:
Kalandpark. Az a legdurvább, h nagyon jó kritikákat kapott... és uuuugy untam... és nem történik semmi. Kb. ennyi.: srác szeretne vkivel járni, de nem csókolja meg senki. Báááázzzz 1,5 órán keresztül.
Nem szeressem a Dzsekit Csen filmeket. Nagyon nem.
A Shreket sem szeretem. Egyáltalán.
Magyar filmek közül Megy a gőzös, Rokonok. :/
12:02
51
Feb
03
Monkabumm válaszamiju írására:
úristen...az a film egy borzalom a barátnőimmel végig szenvedtünk :) nem tudom mi volt a rosszabb a szereplők "színészi játéka", vagy maga a forgatókönyv, mert néha az volt az érzésünk, hogy kimaradt néhány rész :D
egyébként én szeretem a twilight- ot, de csak könyvben, mert a második film irdatlan szar volt...mondjuk az egész mozinak orgazmusa volt, amikor Jake félmeztelenül megjelent...de nem ettől lesznek a jó filmek jó filmek :D
az egyszerűen bonyolult szerintem is rémes volt...próbálom kitörölni az agyamból alec baldwin kövér szőrős testét :D
12:03
52
Feb
03
cikoria írta:
Régi klasszikus borzalom a Vanilia égbolt Tomkrúzzal....
Magyar az Üvegtigris...brrr
Legfrissebb meg az Informátor Mettdémonnal.
12:10
53
Feb
03
szederke válaszadieselgirl írására:
gyűrűk urát én nem sorolnám ebbe a kategóriába.. attól h nem érdekel, még nem rossz :)
12:12
54
Feb
03
A Dark Knight tényleg a Joker miatt jó. A Godzilla tényleg nagyon gyenge volt, és azt ugye már több mint 10 éve láttam...
Anno a Batman negyedik része is gyenge volt, még jó, hogy ingyen jeggyel néztem, a Jurassic Park 2-őt úgyszintén. Pont azt mondtam akkor én is, hogy már eleve az időért kár volt (a bosszantó viszont a hype-olása volt a filmnek).

Transformers nemrég ment a TV-ben. Kíváncsi voltam, de fél óra után azt vettem észre, hogy már nem figyelek, és azt se tudom, mi történik.

Valaki írta a Leány gyöngy fülbevalóval-t, nekem az speciel tetszett. Az Aviátor sem rossz szerintem, csak kiragadott részeket mutat be Howard Hughes életéből, és ezért alapvetően más, mint egy sima film.
12:13
55
Feb
03
A Dark Knight tényleg a Joker miatt jó. A Godzilla tényleg nagyon gyenge volt, és azt ugye már több mint 10 éve láttam...
Anno a Batman negyedik része is gyenge volt, még jó, hogy ingyen jeggyel néztem, a Jurassic Park 2-őt úgyszintén. Pont azt mondtam akkor én is, hogy már eleve az időért kár volt (a bosszantó viszont a hype-olása volt a filmnek).

Transformers nemrég ment a TV-ben. Kíváncsi voltam, de fél óra után azt vettem észre, hogy már nem figyelek, és azt se tudom, mi történik.

Valaki írta a Leány gyöngy fülbevalóval-t, nekem az speciel tetszett. Az Aviátor sem rossz szerintem, csak kiragadott részeket mutat be Howard Hughes életéből, és ezért alapvetően más, mint egy sima film.
12:13
56
Feb
03
A Dark Knight tényleg a Joker miatt jó. A Godzilla tényleg nagyon gyenge volt, és azt ugye már több mint 10 éve láttam...
Anno a Batman negyedik része is gyenge volt, még jó, hogy ingyen jeggyel néztem, a Jurassic Park 2-őt úgyszintén. Pont azt mondtam akkor én is, hogy már eleve az időért kár volt (a bosszantó viszont a hype-olása volt a filmnek).

Transformers nemrég ment a TV-ben. Kíváncsi voltam, de fél óra után azt vettem észre, hogy már nem figyelek, és azt se tudom, mi történik.

Valaki írta a Leány gyöngy fülbevalóval-t, nekem az speciel tetszett. Az Aviátor sem rossz szerintem, csak kiragadott részeket mutat be Howard Hughes életéből, és ezért alapvetően más, mint egy sima film.
12:13
57
Feb
03
Bocs, ez a vacak böngésző nem csinált semmit, én meg nyomogattam...
12:14
58
Feb
03
cef válaszaLunabunny írására:
amúgy meg milyen is legyen egy film, ami a világ legrosszabb rendezőjéről szól? :]
de esetleg megpróbálhatnád újra, 13 évesen még jó, hogy nem értékelted..

"Edward D. Wood, Jr.: You know, you're, you're much scarier in real life than you are in the movie.
Bela Lugosi: Thank you. "
12:17
59
Feb
03
dieselgirl válaszaszederke írására:
nem , hidd el , nekem konkretan rosz volt. egy percet sem vitatkoznék magával a látvánnyal, de nekem a torténet akkoris szenvedes volt. z volt az a konyv amit kétharmadáig elolvastam nagynehezen, de a vége előtt ugydontottem, h inkabb hagyom, mert szenvedes volt
12:23
60
Feb
03
dieselgirl írta:
furi mer nekem a harry potter kifejezetten tetszett, bar inkabb a konyv. szal azt en szeretem abszolut :D
12:24
61
Feb
03
chloe írta:
mert undorítóan suttyók a karakterek, a nosztalgia hangulattal meg nem tudok mit kezdeni, mert 88-ban születtem.
12:26
62
Feb
03
agiii írta:
hát én a gyűrűk urával voltam úgy, hogy már háromszor elkezdtem, háromszor elaludtam rajta, azóta nem próbálkoztam vele, de tervbe van véve, hátha csak fáradt voltam...
amit a legjobban szégyellek, hogy egyáltalán láttam, az az álom.net, egyik ismerősöm elrángatott, hát....az az érzés megvan, amikor nézel valamit, és szó szerint te szégyelled magad? na a film alatt végig ez volt
a másik, amit említenék, amit egyik haverom beharangozott, hogy mekkora jó film, az a 18 éves szűz...szerintem a neve is árulkodó, de nekem van egy ilyen deffektem, hogy szeretem magam szar filmekkel kínozni, szóval végignéztem, de senkinek nem ajánlom, hogy kövesse a példámat
meg kb kiegészíthetném még az összes magyar filmmel, amit láttam, 1-2 kivételtől eltekintve
12:28
63
Feb
03
Solange írta:
a sötét lovagon konkrétan elaludtam és még mindig nem tudom, miért érdemelt heath oscar-t.
12:37
64
Feb
03
Katyerina írta:
Leszbikus vámpírok gyilkosai. Ritka rossz film, rég láttam ilyen sz@.t...
12:41
65
Feb
03
Katyerina írta:
Kill Bill, annyira emlékszem belőle, hogy elaludtam rajta...
12:43
66
Feb
03
ClusterTabornok válaszaagiii írására:
Az nem valami 40 éves szűz, amiről beszélsz?

Gyűrűk Ura: nagy volt a hype, persze nem mentem moziba, annyira nem vonzottak az ilyen témák. Hanem rákövetkező nyáron 200-ért meg lehetett nézni a Vörösmarty-ban, na oda elmentem. :D A véleményem ez volt: nesze semmi, fogd meg jól. Az egész arról szólt, hogy menetelnek, és lezárul azzal, hogy na látjátok, oda megyünk!
Aztán a második részt is ilyen ócsó módszerrel néztem meg, és ott még mindig nem érték el a hegyet, amit az első végén már látni lehetett... A harmadikat meg sem néztem. :D Az sem hozott lázba, amikor a TV-ben ment, sőt, többnyire untam. Pedig a látvány minden szempontból jó, és igazából a filmnek nem is tündéres-manós feelingje van, hanem inkább amolyan középkori, az pedig szokott tetszeni.
12:49
67
Feb
03
ismeretlen írta:
Régen ment mozikban a Totál szívás, na az tényleg totál szívás ha megnézed! A másik a Holtak hajnala volt! :(
Persze ezeknek is megvan az előnye, mert helyette egy jót beszélgetek azzal, akivel épp elmentem megnézni a filmet, nem kis örömükre, azoknak akik meg néznék! :)
12:50
68
Feb
03
Magyar filmek: ezek a remake-ek elég langyosak (mint ez a Meseautó pl.), az meg külön irritáló, hogy telenyomják bújtatott reklámmal őket (mint amikor Boros és Bochkor megy a falatozóban a háttérben a Valami Amerikában - mondjuk ez nem remake, és nem is annyira rossz film).

Macskafogó 2: sejtettem előre, és úgy is lett; katasztrofális. Erőltetett poénok, gyakran egyéb filmekből újrahasznosítva (pl. valami borz-alomos dolog a Ponyvaregényből), a sztori nagyon gyenge és felületesen kidolgozott, inkább csak egy látványbemutató az egész. Fáradt a film, mint a készítői.
12:54
69
Feb
03
Remélem, nem csinálnak trilógiát a Macskafogóból! :D
12:56
70
Feb
03
agiii válaszaClusterTabornok írására:
nem, 18 éves szűz is van, de meg ne nézd!!!
12:57
71
Feb
03
dommy válaszadieselgirl írására:
Hát az üvegtigris szerintem is elég gáz...
Próbáltam, de kétszeri nekifutásra sem tudtam megnézni...egyiket sem
12:58
72
Feb
03
dieselgirl válaszachloe írására:
:OOOOOOO
hogyhogy? de most komolyan? nem érezted át az érettségi feelinget vag ymiért? most komolyan..
en pont akkor lattam amikor érettségire készultem es kurvajo volt, imadom azt a filmet :DD
13:03
73
Feb
03
katusbabus2 írta:
Kb az összes magyar film, amcsi vígjáték, szerelmes filmek.
De pl. az Avatar is nulla.
13:06
74
Feb
03
katusbabus2 írta:
Angyalok és démonok...
13:08
75
Feb
03
Lolly05 írta:
Annyira örülök, hogy a Másnaposok nem csak szerintem ritka sz*r film... megkönnyebültem. Világok harca: semmi értelme nem volt. Nem értettem. Pont.
Twilight: uncsi és siralmas színészek játszanak benne.
Lehetek az eseted: ez valami új film. Betettem lejátszóba 5 perc után kikapcsoltam. Ilyen se fordult még velem elő.
Úgy általában a második részek.
Üvegtirgris szintén. Nem értem miért emelik kult státuszba. ritka kaki poénok vannak benne.
13:09
76
Feb
03
scarlett válaszaneisser írására:
wáháá, Kalandpark, nem rég néztük meg, jesszusoooom, gáz!!
13:23
77
Feb
03
scarlett írta:
az a baj velem, hogy az agyam törli ezeket a negatív élményeket. vagyis ahogy itt olvaslak benneteket, be-beugrik egykét film, hogy uhhh, tényleg, de magamtól így egy sem. mondjuk lehet, hogy ez nem baj :D
13:32
78
Feb
03
quika írta:
Az első ami beugrott az nekem is a Házinyuszi volt.. atyagatya
ezen kívül akadt még jópár darab:

Betty nővér
Romlott virágok (ez valami KEGYETLEN egy dolog)
Férj és férj
Nem vénnek való vidék (oké, tény, hogy nem néztem végig, kb 20 perc után kisétáltam a moziból)
Gyagyás család (igen, a cím itt is árulkodó)
Tétova tinédzserek (Scarlett Johansson szégyenfoltja)
To Live and Die in L.A.
Volver (szerintem ritka gagyi, D-Amerikai szappanopera style)
az összes Jancsó film

hú, most hirtelen ezek jutnak eszembe, pedig tuti van még egy jó adag.
Amúgy nekem is nagyon ritka, hogy kikapcsolom menet közben, mindvégig reménykedem abban, hogy talááán, taláán lesz ez jobb, lesz benne valami. Néha...NÉHA bejön. (Pl.: Dogville)
13:32
79
Feb
03
chloe válaszadieselgirl írására:
de biztos, miért, ezért kéne szeretnem? a szereplők idegesítettek borzasztóan, baltával csapkodtam volna őket, mondjuk ez a gimnáziumi osztálytársaim nagy részére is igaz volt, ez mondjuk azt jelenti, hogy életszerűek a karakterek, de attól még nem fogom őket élvezettel nézni a képernyőn se, sőt, inkább frusztrál.
13:33
80
Feb
03
extravagance írta:
Papírkutyák rettenet, bár a Badár - Szőke duó kicsit lendített rajta :D
13:36
81
Feb
03
Bibusz válaszaLolly05 írására:
Tök érdekes, szinte szóról szóra ezek a filmek ugrottak most be.
Mindent az elmúlt hónapban láttam kb.
A másnaposakat nem tudtam végig nézni. Néztem, mondom még egy kicsit, hátha jobb lesz, de egy idő után elszakadt a cérna, és kinyomtam. Tényleg érzi néha az ember a fizikai fájdalmat, hogy ezt nézi.
A világok harca... hát tom cruise valami iszonyúan idegesített benne. Pedig amúgy vannak filmjei amik tetszenek, de ebbe valahogy nagyon rossz volt nekem.
Twilighton meg elaludtam. :))
Lehetek az eseted, jesszus úristen. Azt inkább no comment.
De egyébként, ha olyan a hangulatom, akkor nagyon jól eltudok lenni a fárasztó filmeken.
Valami más tudatállapotba kerülök, nem is gondolkodom, csak röhögök az erőltettt poénokon.
Néha ilyen is van.

13:40
82
Feb
03
Booo válaszaszederke írására:
dízelgörlnek akartam én is egy hasonlót írni, de a tiéd cizelláltabb lett, köszi :)
13:43
83
Feb
03
Bibusz válasza írására:
Ha láttad a holtak hajnalát, nézd meg a haláli hullák hajnalát :)
paródia, kell hozzá egy hangulat, de akkor jó.
13:43
84
Feb
03
ClusterTabornok válaszaagiii írására:
:D

Jó. ;)
13:48
85
Feb
03
Booo írta:
Na de azért az olyan kijelentésekkel, hogy az "összes magyar film" vigyázzunk már és ne általánoítsunk, vagy fogalmazzunk konkrétabban.
Mert a Kontroll szar volt? És az Indul a bakterház, vagy a Csapd le csacsi? Taxidermia? (réteg de a szarral köszönőben sincs) A Nyomozó?
Óóóó anyám... gondolkozzatok már.
13:54
86
Feb
03
bubzi válaszakisszo írására:
oda az igazság? ajjajj, holnapra van rá jegyünk a szemlés vetítésre...
13:59
87
Feb
03
moszka tér? kill bill? ponyvaregény?

ezek azok a filmet amiket annyira imádok, hogy... mindhármat szörnyű itt látni :(
13:59
88
Feb
03
A.F.rétisas válaszaBooo írására:
Igazad van,de a kontroll silány
13:59
89
Feb
03
bubzi írta:
egyszer jöttem ki moziból, mert tényleg fizikai fájdalmat éreztem, egy magyar film volt az is, Vagabond volt a címe. ez beleégett az agyamba, nehogy megpróbálkozzam vele újra. de nagyon sok rossz amerikai, futószalagon gyártott film van, azokat meg sem próbálom megnézni.
14:01
90
Feb
03
zsofi válaszaBooo írására:
igazad van, finomíthattam volna en is. akkor igy: napjaink agyonhájpolt magyar filmjeiről beszélek, a tisztelet a kivétellel kitétellel. kivétel pl a nyomozó. :)
14:05
91
Feb
03
Helen válaszapinkrose írására:
Eric Bana nagyon jó volt Az időutazó feleségében is, főleg hogy minden ötödik percben meztelenül láttuk. Persze a férjem bealudt a film alatt, és nagyon nem értette, miért akarom álmában magamévá tenni...:-)
14:18
92
Feb
03
ClusterTabornok válaszaA.F.rétisas írására:
Volt valami francia film, aminek hasonló a témája, ha jól emlékszem, simán csak Metro a címe. Még azt hiszem, pont a Kontroll kapcsán említették valahol. Akkor kezdtem el úgy érezni, hogy az utóbbi koppintás. Másrészt amúgy sem jött be túlságosan az igazából sehova sem tartó történet (45 perccel a vége előtt még nem jutottak sehova) melletti szakadtak-lazák-céltalanok-hejjdejófejek vagyunk stílus. Tipikusan magyar.

A régi filmjeink viszont jók, az m1-en és a DunaTV-n szokták őket adni.
14:23
93
Feb
03
hannababy85 válaszaquika írására:
A Nem vénnek való vidék zseniális film! Nem a film hibája, ha valaki nem érti :)
Mondjuk ha egy filmet nem néztél végig, azt nem láttad, tehát a véleményed nem releváns.
Erről eszembe jutott a Fargo, ami szintén remekmű.
Amitől agybajt kaptam, az a Polygamy. Amúgy nem volt sok film, amit megbántam, hogy megnéztem. Jól választok :)
14:25
94
Feb
03
kisszo válaszabubzi írására:
Olyan töményen tele van a film utalásokkal és szimbólumokkal, hogy "librettó" kellene az érzelmezéshez. Ennek híján sajnos csupán mintegy másfél órányi összefüggéstelen, történet és dialógusok nélküli kuszaság, ahol még a szerepek is folyton cserélődnek, így az események követésére - jobb esetben - legfeljebb maga az alkotó képes. (Cserhalmi például hol Kinizsiként, hol más személyként tűnik föl, az ifjú Mátyást alakító fiú később visszatér saját fiaként, Kinizsi pedig egy másik alak lesz, stb. Neveket olyan ritkán ejtenek ki a film során, hogy a nézőnek magának kell rájönni, hogy ki kicsoda épp. Ha meg nem unja addigra.)

Mi is a Szemle nyitófilmjeként néztük tegnap este, és azt kell mondanom, hogy ha a kijárat felőli oldalon ültünk volna, akkor bizony lelépünk fél óra után. :(

Azért Nektek hátha jobban megy majd... ;)
14:31
95
Feb
03
mymy77 írta:
watchmen > hosszu es borzalmas
matrix 3 > igazi bunti befejezes
hancock > hangosan meltatlankodtam a moziban, pedig olyat sosem szoktam tenni!

es meg sokan masok...

eric bana messze a legjobb alakitasat adja a 'chopper'-ben adta!

de milyen furi hogy kinek mi nem jon be. vki emlitette a Macskafogot. Mikor kijott a moziban talan 7 eves sem voltam, szegeny anyukamnak egy heten at kellett vinnie megnezni, mert annyira tetszett, hogy ujra es ujra latni akartam :) persze o 10 perc utan mindig elaludt :)
14:34
96
Feb
03
Meggy válaszaKatyerina írására:
Én ezt már a címből megmondtam volna neked. Rossz filmeket ez alapján ki lehet szűrni az esetek többségében.
14:37
97
Feb
03
Meggy írta:
Több helyen látom a leány gyöngy fülbevalóval című filmet meg valaki írta a Nem vénnek való vidéket is. Ez a kettő miért került fel valaki listájára? Max. azt tudom elképzelni, hogy az illető nem értette.... attól még mert valamit nem értünk nem rossz.
14:41
98
Feb
03
Tia89 írta:
Farkasok szövetsége (Marc Dacascos, Monica Bellucci) - A világ legunalmasabb, legborzalmasabb filmje, az egyetlen rész ami élvezhető volt az a Monica Bellucis sexjelenet...

Mély harapás (Teeth) - mondjuk én végigröhögtem azt a filmet, különösen, amikor a kedvesem minden ötödik percben fájdalmasan felszisszent mellettem, de tény, hogy nagyon unalmas és vontatott.

New Moon - az egy dolog, hogy az átlag néző rossznak tartja, de nekem, aki a könyvek hatalmas rajongója, szó szerint fájdalmas volt végignézni! Egyébként nem a színészeket kell bántani, a rendezés volt itt az igazán borzalmas...
14:48
99
Feb
03
Tia89 válaszakatusbabus2 írására:
az egy dolog, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye, és én tényleg az a típusú ember vagyok, aki ezt maximálisan tolerálja is, de kérlek engedd meg, hogy körberöhögjelek... "az összes magyar film"??? Talán, ha nem Álom.net és hasonló kaliberű magyar filmeket néznél, akkor hidd el te is felfedezhetnéd, hogy régen is, és hál' Istennek manapság is sok az igényes, elgondolkodtató és értéket képviselő/közvetítő magyar film. Például Halálos tavasz, Körhinta, Hukkle...
14:56
100
Feb
03
Zsu90 írta:
-álom.net. Nem akarok róla beszélni...
-Cápasrác és lávalány... Na attól sugárba hányok :S
-Rrrrrrrr! Annak a filmnek a végére teljesen le voltam zsibbadva :D
-Horton. Azt mondták nekem jó páran hogy" úúúú mekkora mesefilm!" Hát...Csalódtam benne
-S.O.S szerelem...
-Narnia krónikái. Az első 20 percét láttam, de bealudtam rajta :D
- Szörnyek az űrlények ellen.
-Lehetetlen család
- Harry Potter össze része... Sikítva menekülök a tévé elől ha meglátom :D
- Charlie és a csokigyár. Johnny Depp okés benne, de a történet hát.... kaki

15:03
101
Feb
03
Meggy válaszaTia89 írására:
Mély harapás :) nekem az is tetszett. Nem unalmas csak mivel manapság a legtöbb film percről percre pörög ezért egy kicsit lassabb már vontatottnak tűnhet.
15:04
102
Feb
03
Micsurin válasza írására:
A Holtak hajnala után nagyon szenvedtem,h én ezért a sz@rért képes voltam kiadni 600 forintot...
15:05
103
Feb
03
Booo válaszaAleatha írására:
Hűűű.
Szerinted már minden story-t elképzeltek és meg is valósítottak, már minden lehetséges végkifejletet feldolgoztak, az összes szóba jöhető konfliktust és csavart képre vittek, nincs már új a nap alatt. Ne haragudj de kb. most azt mondtad, hogy "nincs új dallam sem, mert 1x már mindent eljátszottak. " Szted mégis honnan (időpont) kezdték el ismételni a történteket? Ja, hogy 15 éve volt vége a filmiparnak. Hmmm, bár csak laikus és amatőr "filmbuzi" vagyok, de ez még nekem is fájt :D
Azért ezt gondolni és le is írni bátor.

Láttad a The Man from Earth c. filmet?
Vagy a The Fountain-t?
Mindkettő "mai gyerek" és még csak hasonlót sem láttam soha...
Vagy a Before Sunset (és majd 10 évvel később a "folytatását") a Before Sunrise-t?
Magnolia?

Igazából azt akarom mondani, hogy akkor írd le, hogy már nem csinálnak eredeti filmeket, mert minden koppintás és utánzás, ha végignézed az összeset, mert addig azt hiszem ez a kijelentésed nem fedi a valóságot.

P.s.: nincs rendező nagybácsim, színész szeretőm és egyéb hálivúdi filmes érdekeltségem sem :D
Békevanakárhogyis ;)
15:05
104
Feb
03
na az ilyenek,hogy Doktor Szöszi Álom.net és társaik már a címe alapján tiltólistán vannak nálam, bele sem kezdek...
A Kalandpark überfos, a Twilightot még nem mertem megnézni, nekem az Észak is unalmas volt
15:08
105
Feb
03
Bibusz válaszaZsu90 írására:
Jajj, én imádom a charlie és a csokigyárat. :)) ez van :))
15:11
106
Feb
03
Micsurin írta:
A teljesség igénye nélkül:
Az imént említett Holtak hajnala,Bakkerman (pedig amúgy szeretem Szőke András fárasztó humorát,de itt csak a fárasztás ment...nagyon lehetett érezni a "dobjunk össze valamit,úgyis megnézik" feeelinget), 2020 A tűz birodalma (ha egyáltalán jól emlékszem a címére...), az első kivételével az öszzes Harry Potter (pedig a könyvet szeretem,vagyis inkább pont azért...), Steven Segal bármelyik filmje,az összes Star Wars.
Most több nem jut eszembe,de van még...
Sokat meg se nézek,inkább olvasok vmit.
15:11
107
Feb
03
katusbabus2 válaszaTia89 írására:
Oké, nyilván nem így gondoltam, csak lusta voltam megfogalmazni...
15:23
108
Feb
03
quika válaszahannababy85 írására:
Rendben. Az első 20 perc amit láttam belőle, az akkor kb kínszenvedés volt, de elképzelhető, hogy csak nem voltam megfelelelő hangulatban. A környezetemben is mindenki odavan érte, tehát gyanítom, velem lehet a baj.
15:27
109
Feb
03
leander írta:
"Szerencsésként" statisztáltam az álom.net forgatásán, és már akkor megfogadtam, hogy biztos nem nézek bele, mert sikítófrászt kapok.
Nem vagyok egy nagy moziba járó alkat, talán éppen ezért csak egy film volt, amit kín volt végignéznem, mert nem akartam felállítani a mellettem ülő idős hölgyet. Ez a film pedig az Elizabethtown.
15:28
110
Feb
03
Szossszke írta:
A házinyuszi. Rettenetes. Amúgy mostanában "hatalmas érzékkel" nyúlunk rá a rosszabbnál-rosszabb filmekre...amiknek a végén csak nézek ki a fejemből, ezzel a gondolattal: "Már 2 órája békésen szunyókálhatnék/itt lehetnék-ott lehetnék/akármi...":)
4 hónap, 3 hét, 2 éjszaka (úgy emléxem ez volt a címe). Vmi kelet-európai művészfilm. Köszi.
Nem vénnek való vidék. A film meg nem nekem való volt.
Vakság. 20 percet sikerült megnézni. Aztán ezen az estén próbálkoztunk még a Papírkutyákkal...pfff...aztán hagytuk a filmnézést, mert abból jó már úgysem sülhet ki:D
15:34
111
Feb
03
Szossszke írta:
Iggggen!
15:35
112
Feb
03
Szossszke írta:
nn
15:35
113
Feb
03
Szossszke válaszaSzossszke írására:
Bocsika...szóval Steven Segal összes filmje, Bruce Lee-s filmek...
15:35
114
Feb
03
bubzi válaszakisszo írására:
:S rosszat sejtek....
15:52
115
Feb
03
quika válaszaSzossszke írására:
Nekem a 4 hónap, 3 hét, 2 nap nagyon tetszett, szerintem igazán megkapó.
15:56
116
Feb
03
nihilke válaszaZsu90 írására:
óóó, Narnia, Harry Potter, Charlie és a csokigyár... nekem a kedvenceim. :)

egyébként kill bill, shark in venice, anamorph, ringu 0-2, született gyilkosok, és ide sorolnám a ha eljön joe black-et is, de azt sajnos egyszer sem bírtam még végignézni, pedig többször is nekiültem. az amerikai, szerelmetes vagy simán csak debil vígjátékokkal és az ilyen "vasárnap délutáni" családi izémicsodákkal meg sem próbálkozom.
15:56
117
Feb
03
kisszo válaszabubzi írására:
ha felkészültök a legrosszabbra, nem érhet csalódás! :D

találtam egy kritikát róla:
http://index.hu/kultur/cinematrix/kritika/2010/02/03/jancso_miklos_megunta_az_eletet/
15:59
118
Feb
03
bunnny írta:
Nekem a Trópusi vihar című rettenet és a Ponyvaregény. Sajnos én az ilyeneket képtelen vagyok kikapcsolni, inkább végig azt várom, hogy talán jobb lesz...

Ide sorolnám még a régi klasszikus magyar filmek feldolgozásait, pl Meseautó, Hippolyt.
16:00
119
Feb
03
0rshee írta:
Egy csomó filmet írtatok, amit imádok. Ponyvaregénnyel kezdve, szerintem kötelező. Moszkva tér, Ed Wood (bár tényleg nem ajánlom mindenkinek, kell hozzá egy Tim Burton rajongás). Óh, és lány létemre szeretem az összes Gyűrűk ura és Star Wars filmeket is.
Amiben viszont nagyot csalódtam az a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya volt, pedig annyira jó lehetett volna, és annyira rossz lett.
16:06
120
Feb
03
0rshee írta:
Jajj és a Part. Szörnyű.
16:06
121
Feb
03
Katyerina válaszaMeggy írására:
Igen, igaz. Voltak fenntartásaim :D De elég jó értékelést kapott, azért gondoltam hátha. Rájöttem, az értékelésekben sem kell mindig megbízni :D
16:09
122
Feb
03
ismeretlen írta:
tényleg, a Batman: kezdődik is simán ez a kategória :)
16:11
123
Feb
03
katusbabus2 válaszaBooo írására:
Na ezeket én is mind szeretem, talán azért írják többen is, hogy az összes magyar film, mert tízszer annyi a rossz, mint a nézhető. Sajnos.
16:13
124
Feb
03
0rshee írta:
Azért Clint Eastwood-ot ne vegyük már egy kalap alá a többi úri emberrel, akikhez még oda sorolnám Sylvester Stallone-t is. Szóval Nézd meg a Gran Torino-t, utána a Millió dolláros bébit (amit sokáig nem voltam hajlandó megnézni, mert boxos, meg mert idióta a címe, teljesen magyartalan), és megváltozik a véleményed. Egyébként se a régi, se az új western filmeket se szeretem, csak nem mondom, h elvettek az életemből, mert nem nézem meg őket. Egy-egy film megnézése előtt alaposan utána nézek, hogy miről szól, és milyen, ha csak nem céltudatosan kutatok valami után, amiről valahol olvastam. Ha pedig moziba megyek, akkor meg pláne, ne adjak már ki egy jelentősebb összeget valami szarra. Az utolsó kettő, amit moziban láttam az Avatár és a Poligamy volt, mind kettő tetszett. Sajnálom :)
16:14
125
Feb
03
ismeretlen válaszadieselgirl írására:
üvegtigris
egyetértek, egyszerűen nem tudom felfogni, mitől olyan népszerű
A második részből is csak a részeg sofőr botladozását tudom megnézni, viszont azon meg szakadok a röhögéstől. Lehet, hogy a humorérzékem túl alpáriba csa át néha, de az tényleg nagyon frankón lett előadva! :D
16:15
126
Feb
03
Katyerina írta:
Hát nagyon ízlések és pofonok :D Meglátom tvben Jackie Chant, reflexből kapcsolom át... :)
16:16
127
Feb
03
ismeretlen írta:
PS I love you
igen, a film rakás szar, vontatott és kicsit idegesítő Kathie Bates (?)- az anyukától megőrülök
16:24
128
Feb
03
dieselgirl válaszachloe írására:
jojo csak kivansi voltam h miert. mostmar nagyjabol ertem...annyira furcsa h ami nekem istenkiraly masoknak tenyleg szar is lehet :)
16:25
129
Feb
03
ismeretlen válaszaA.F.rétisas írására:
Szerintem a Kontroll ritka jó film a viszonylag új magyar filmek között. Az biztos, hogy elég érdekes a kislány és annak a hangulata miatt, de azért jó!
16:27
130
Feb
03
Aleksza írta:
"Mentsd meg a pompomlányt" fájdalmasan szar
16:29
131
Feb
03
Katyerina írta:
Szerelem kolera idején, ki hogy viselte ezt a filmet? Mert nekem tetszett, barátom volt nagyon kibukva rajta, azóta is emlegeti, élete egyik legrosszabb filmje volt. Hát hiába, azóta megtanultam, pasit nem szabad rávenni romantikus filmek megnézésére :D Pedig nem is vagyok oda a romantikus filmekért, de ez az egy kifejezetten tetszett.
16:30
132
Feb
03
Katyerina írta:
Lehetne egy ugyanilyen cikk, csak a zenékről. Ki milyen zene hatására menekül ki a világból... Lenne egy pár...
16:31
133
Feb
03
ismeretlen válaszaZsu90 írására:
SOS szerelemmel egyetértek, de a Charlie és a csokigyár szerintem nagy klasszikus lehetne, ha hagynánk egy kis időt neki. Nagyon röhejes.. kezd átmenni az "annyira szar hogy már jó" kategóriába! /nálam/
16:33
134
Feb
03
ismeretlen válaszaMicsurin írására:
Steven Segal - Tűz a mélyben, eléggé nézhető
a többi már nem annyira.
16:34
135
Feb
03
Aleatha válaszaBooo írására:
Félreértettél, nem azt mondtam, hogy nem tudnának jót csinálni, hanem azt, hogy nem akarnak. Persze, hogy lennének még eredeti ötletek, de hollywoodban hülyének nézik az embereket, és úgy gondolják, csak a szájbarágós gagyi filmek hozhatnak pénzt, így csak azokat tolják ki magukból. Klisé és agyhalál.

A művészfilmek, vagy elgondolkodtatónak szánt filmek pedig mindig ugyanoda lyukadnak ki. Ha láttál három filmet a drogosokról vagy transzvesztitákról vagy családon belüli erőszakról, vagy akár a szerelemről akkor mindet láttad. Na jó ez utóbbiról 6-ot érdemes megnézni, de több nézőpontot nemigen közvetítenek. Ők nem nem akarnak, hanem nem mernek elrugaszkodni a belénk nevelt világszemlélettől. Klisé és unalom.

Aki az élet nagy igazságairól akar szabadon kifejezett gondolatokat hallani annak érdemesebb felnőtteknek szánt rajzfilmeket nézni, mint művészfilmeket.

Megnézem majd az általad ajánlott filmeket, hátha pozitívan csalódom.
Engem meg lehet győzni. :)
16:38
136
Feb
03
ismeretlen válasza0rshee írására:
Sweeney Todd nekem is nagy csalódás volt - az álmosvölgy legendája azért sokkal jobb, ha már Johnny Depp és a sötétség :)
16:38
137
Feb
03
quika válaszaKatyerina írására:
Egyetértek a barátoddal, szerintem is tragédia volt. Míg a könyv inkább tetszett (bár nem vagyok oda Marquez világáért), a film tényleg nagyon el lett cseszve.
16:40
138
Feb
03
ismeretlen írta:
a The Illusionist nekem nagyon tetszett... a végén úgy éreztem magam, mint a mester és margatira olvasása után, tök fura hangulata volt, és képes volt a nézőt bevonni... legalábbis nálam.
16:42
139
Feb
03
donci írta:
"pink panther" azaz a rozsaszin pàrduc, Steve Martin-nal. életem egy leghaszontalanabb 2 oràja volt!
16:46
140
Feb
03
ismeretlen válaszaBooo írására:
A filmet ugyan nem láttam, de a könyv nagyon jó!!Érdemes elolvasni.
16:46
141
Feb
03
0rshee válasza írására:
Pedig úgy vártam. Az meg pláne felháborító, hogy múltkor belekapcsoltam az HBO-n, és az énekes részeket felirat nélkül nyomták. Legalább felében énekelnek, mintha a Hair-t, vagy a Chicago-t néznéd ének felirat nélkül.
16:47
142
Feb
03
donci írta:
egyik
16:51
143
Feb
03
0rshee írta:
Engem a vége nagyon földhöz vágott. Ebben a Gran Torino is hasonló, de nem lövöm le a "poént". Ha megnézted várom a véleményt :)
16:58
144
Feb
03
gyomber írta:
Amiket félbehagytunk, annyira fos volt: a Nagy Sándor, a hódító és a Chicago, továbbá kövezzetek meg, de képtelen vagyok végig nézni a Star Wars filmeket és a Ponyvaregényt.
Az álom.net szerintem is borzasztó volt, pedig állítólag micsoda csudálatos színészi képességei vannak Labancz Lillának... :S
Animációs filmek közül nagy hiba volt megnézni a Rémromot.
Ja és Üvegtigris 2: jájj...
17:05
145
Feb
03
Katyerina válaszaquika írására:
A könyvet sajnos nem olvastam, bár imádom a könyveit. Ha elolvasom, és utána nézem meg a filmet, biztos nekem is csalódás lett volna. Általában, ha elolvasok egy könyvet, a megfilmesített verzióját csak nagyon ritkán nézem meg, szinte mindig csalódás lesz belőle.
17:07
146
Feb
03
gyomber írta:
Jajj, és a Sporttolvajok! Hát az valami borzalom!
17:07
147
Feb
03
katusbabus2 írta:
Ezek közül a Donnie Darko-t nme szerettem csak.
17:10
148
Feb
03
ClusterTabornok válasza0rshee írására:
Furcsa, épp ma reggel járt az eszemben, hogy a Star Wars olyan, amit gyerek fejjel lehet igazán megszeretni. Erre itt ez a cikk, és még szóba is kerül.
17:11
149
Feb
03
donci írta:
A Gran Torino az egyik legjobb film, amit làttam! Nézd meg! ; )
17:12
150
Feb
03
- Még egyet, Torrente?
- Elmúlt már éjfél?
- El... Még egyet?
- Nem! Már szolgálatban vagyok!

:D
17:14
151
Feb
03
ismeretlen írta:
Minden olyan film rossz, ahol nem hiszek a színészeknek.
17:15
152
Feb
03
0rshee válaszaLadyGray írására:
Abból a játékot szerettem :)
17:16
153
Feb
03
sunnymadge írta:
Couples Retreat---Páeos mellékhatás!!!! szószerint besírtam a moziba,olyan rossz volt
17:19
154
Feb
03
sunnymadge írta:
(páros mellékhatás....)
17:19
155
Feb
03
katusbabus2 írta:
Egyik legjobb barát filmőrült:)
17:49
156
Feb
03
a Donnie Darko és a K-Pax nekem is nagyon tetszett..a többiről még nem hallottam, de ha azok is ennyire jók,akkor meglesem őket
17:51
157
Feb
03
ddd írta:
álom.net
17:52
158
Feb
03
bubzi válaszakisszo írására:
elolvastam.... (youtube-kompatibilis is lehetett volna, ez milyen jó már :D)
lehet, hogy viszek olvasnivalót és a csiptetős olvasólámpámat is. vagy nézünk mást...
17:56
159
Feb
03
bubzi írta:
a Bud Spencer-Terence Hill filmek utálatához csatlakozom. és a donnie darkot nagyon szeretem, bár azért nem kedvenc. nekem az azt hiszem Lars von Triernél kezdődik. :)
18:00
160
Feb
03
ddd írta:
ja meg avatar..
18:00
161
Feb
03
abbie írta:
Mi a baj a házinyuszival? o.O
Én megnéztem, jót röhögtem, ajánlottam bnőimnek, nekik is bejött.
Ennél sok szarabb filmet feltudnák sorolni, az Álom.net az tényleg gagyi pl.
De a házinyuszi? :D
18:01
162
Feb
03
cremerie írta:
Mr és Mrs Smith.
Nász-ajánlat. (jáj)
Valamint egyszer rég egy párizsi moziban valami film, Eric & Ramzy párosa játszik benne (őket általában imádják a franciák, nálunk nem ismertek...). Ott adtuk föl (franciák is...) mikor egy kockaforma focilabdát rugdostak... Ja, és persze jó drága volt a jegy.
18:02
163
Feb
03
ddd írta:
Charlie és a csokigyár (nagyon nem bírom Deppet.. nem értem, miért tetszik annyira mindenkinek...:D) amúgy bocs, csak nem jut minden eszembe egyszerre.:D
18:03
164
Feb
03
Neela írta:
Ne szóarkozz Zohannal. aúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!
és ezért lehet, hogy kapok, de Üvegtigris. 3x futottam neki, 10 percig tudtam koncentrálni, aztán sikítozva rohangáltam körbekörbe és téptem a hajam...
18:24
165
Feb
03
Lunabunny válaszacef írására:
Na ja. :) Az a temetős jelenet egész vicces volt a viziszörnnyel most így visszagondolva. :)
18:36
166
Feb
03
Lunabunny írta:
Huhhú, most beugrott: Miami Vice mozifilm változata. Na abból konkrétan semmire nem emlékszem.
18:41
167
Feb
03
Lunabunny válaszaquika írására:
A Dogvilltől én is féltem, pedig tényleg jó, csak megutáltam tőle az embereket, mint a Malenától.
18:43
168
Feb
03
Lunabunny írta:
Mr. és Mrs. Smith egyszernézhetős.
Donnie Darko - semmi értelmet nem sikerült felfedeznem benne, már nem is emlékszem rá
Többnyire a művészfilmekkel nem nagyon tudok azonosulni. Miért lesz értékesebb egy film attól, hogy nincs cselekménye?
19:06
169
Feb
03
0rshee válaszaClusterTabornok írására:
Pedig én pont kis koromban nem szerettem, most meg igen. Képes vagyok egymás után megnézni mind a 6 részt. :D
19:09
170
Feb
03
cotcotgirl83 írta:
Nyerj egy randit Ted Hamiltonnal:S a legutóbbi fájásom:D
19:13
171
Feb
03
a legeslegrettenetesebb könyvadaptáció a rémségek cirkusza! végig idegbeteg voltam, volt, hogy sírni lett volna kedvem.. legszívesebben visszakövetelném a pénzt... pedig imádtam régen a darren shan könyveket, de ez a film egy világtragédia!! szavakba sem tudom önteni..
a másik, amin iszonyat fölcs.sztem az agyam, az a harry potter 6... de az semmi a rémségek cirkuszához képest...
nagyon szar film még a csöbörből vödörbe, vasárnap néztük, de 50 perc után bealudtam..
ki lehet kergetni a világból a holtak hajnalával, anyám, az milyen rakás szar!
továbbiak:
- papírkutyák
- a dögös és a dög
- 1-2 alacsony költségvetésű horror, amit nagyjábál 10 perc után kikapcsoltam
- bármilyen film, amiben földönkívüliek vannak/ a vadnyugaton játszódik/ akármilyen köze van jackie chan-hez... bár ezeket alapból meg sem nézem:D
- és ami sorozat: star trek...
19:14
172
Feb
03
cotcotgirl83 válaszaBooo írására:
tudodmé? mer balhé az van, kaja az nincs, csempe a picsába'!:D
19:14
173
Feb
03
0rshee válaszaMicsurin írására:
Ez volt az a mozi film, amikor nem a filmmel voltam elfoglalva :D Utána megnéztem még egyszer, itthon, és rájöttem, hogy megérte nem foglalkozni vele, szörnyű...
19:15
174
Feb
03
Egy csomó olyan film is bekerült, amik sztem tök jók (de nem kezdem el felsorolni). Ami kimaradhatott volna az életemből: A graffiti királya, Képlet, Laurel Canyon, Rochester grófja (pedig imádom Johnny Depp-et), Spawn, Arthur és a Villangók, Amin a muszlimok nevetnek, minden ami, Steven Segal és Chuck Norris, s bármily fájdalom ez nekem a Rémségek Cirkusza. Pedig a könyvsorozatot imádom, többször kiolvastam mind a 12 részt.

A top 5 kedvenc: Isten városa, Equilibrium, Született gyilkosok, Old Boy, Nagy Hal.
+2: Adam almái, Zsernyákok.
Mesében: Mackótestvér, Shrek (1-2), Lilo és Stitch, Túl a sövényen (Hami rulez!XD), Nemo nyomában.
19:20
175
Feb
03
ClusterTabornok válasza0rshee írására:
Hm, akkor mégsem, tévedtem. Vagy Te vagy a kivétel. ;)

Általában véve úgy tapasztaltam, hogy olyanok szeretik, akik gyerekként kedvelték meg a régi trilógiát, és olyanok, akik gyerekként az újat. Egy kvázi-felnőtt (kb. 17-23 évesre gondolok) talán nem sokat lát a régiben, az új pedig elég gyerekesnek vagy műnek hathat számára.
19:41
176
Feb
03
ismeretlen írta:
Egyértelműen a Twilight és a folytatása eddig a befutó. Megnéztem, mire ez a fene nagy hisztéria... Megállapíthattam, hogy aki ezeket a filmeket "minden idők legzseniálisabb filmjének" nevezik, azok egyszerűen vagy agyalágyultak, vagy nem láttak még jó filmet. :P
Az elsőn még csak sikítva röhögtem, a másodikon emellett már majd' elaludtam. Borzalom.
19:42
177
Feb
03
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
A Donnie Darko szerintem is borzasztó béna, de a legjobb barátnőm egyik kedvence. Többször is láttam már emiatt, de a mondanivalója azóta sem vált nyilvánvalóvá számomra.
19:45
178
Feb
03
ismeretlen válaszabubzi írására:
Akkor most megkérdezem: mi a Donnie Darko értelme? Kérlek, világosíts fel, mert már nem tudok aludni a kíváncsiságtól! :)
19:46
179
Feb
03
Maxipocak írta:
Már egy párat leírtatok, de azért még 1×: :)

Világok harca - kínszenvedés az ellenszenves Tom Cruise-zal,
Becstelen Brigantyk - nekem ritka szar "élmény" volt,
Jackie Chan , Louis De Funes-filmek alapból,
Támadás a harci robotok szigete ellen (a világ legjobb filmcíme :D)

De a legjobb-legszarabb film kategória győztese: A jeti bosszúja!

Ha valakinek van felesleges 1,5 órája, mindenképp nézze meg! :D :D és válaszoljon erre az egyszerű kérdésre:
Mit bosszul meg a jeti? :D :D
19:47
180
Feb
03
ismeretlen válaszaleander írására:
A fogadott öcsém a Szuperbojz forgatásán statisztált. Mondta is utána, hogy felejtős a film (de nem miatta :P)...
19:52
181
Feb
03
kisszo írta:
hajjaj... alacsony a léc :(
19:52
182
Feb
03
dieselgirl írta:
jaaaj a legfontosabbat kihagytam: mátrix !!!! :DDD
19:55
183
Feb
03
katusbabus2 válaszakulonceselvezi írására:
Equilibrium nálam is kedvenc, viszont a Cirque du freak sem tetszett?
Bár lehet hogy nekem is csak a fiatal fiúkák miatt:)
19:58
184
Feb
03
Sanshu írta:
ezek többségét láttam, és egyetértek, nagyon jók! neil gaimant különösen szeretem, főleg a könyveit, de filmből csillagpor, mirror mask, sőt, coraline bármikor. :) hétvégére tervezem, hogy újra megnézem a fountain-t..
20:02
185
Feb
03
Sanshu írta:
témánál maradva: az álom.net első pár percétől dührohamot kaptam, annyi épp elég volt belőle..
kinek fűződött érdeke hozzá, hogy azt a lányt szerepeltesse??? még viccnek is durva volt..
20:04
186
Feb
03
gabisan írta:
Nálam a legrosszabbak: Avatar,Sziklék szeme 2,Mulholland drive
A legfontosabb élményeim:Zuhanás(Tarsem-től)EXistenZ,Engedj be! és Maléna
20:05
187
Feb
03
gabisan írta:
Bocsánat:Sziklák szeme 2
20:06
188
Feb
03
gabisan írta:
Pont ugyan ezt érzetem én is,mint amit leírtál:)
Nálam ez már öncélú,élvezhetetlen és nincs váza a történetnek..Szerintem ezzel el lehet ijeszteni az embereket a "művész" filmektől:)
20:10
189
Feb
03
gabisan írta:
Én meg azt hittem,hogy bennem van a hiba és a saját értelmi képességeimben kezdtem kételkedni,nem pedig Lynch művészetében.:)Vitatkozni semmiképpen nem szeretnék a rajongóival,hisz vallom,hogy a vélemény olyan,mint a seggluk:"Mindenkinek van,de senki nem kíváncsi a másikéra":D
20:18
190
Feb
03
0rshee válaszaClusterTabornok írására:
Szerintem én vagyok a kivétel. Gyerekként még lányosabb voltam, utána jött egy fiúsabb korszak, amikor megszerettem. Egyébként az aki úgy gondolja, hogy a régi, kevésbé fejlett technikával készült filmek nem érnek semmit, azok idióták :D A régi Star Warsokat egyébként nagyon szépen megcsinálták, mint az Alieneket, azokat is nagyon szeretem. Az egyetlen vicces, ami a régi és Star Warsok közt nekem nagyon szemet szúr azok a lézerkardharcok, a régiben csak pár vágás, sok egymásnak feszülés, az újakban pedig nagyon gyors, talán túl gyors is...
20:21
191
Feb
03
doktorneni írta:
Nekem életem legbetegebb, ocsmányabb, kegyetlenebb filmélménye a Taxidermia című rettenet volt. Nagy a gyanúm, hogy épp ez volt a célja, bár az is lehet, hogy csak nagyon művészi akart lenni. Mindenesetre ilyen tömény undort addig és azóta se váltott ki belőlem semmi:D
20:25
192
Feb
03
0rshee válaszaMaxipocak írására:
Féltem, hogy ha már a Ponyvaregény ide került, akkor előbb-utóbb a Becstelen Brigantykat is írni fogja valaki. De miééért?!
20:26
193
Feb
03
RockChick válaszamiju írására:
Úhh,igen!
Borzalom az a film!
20:27
194
Feb
03
ismeretlen írta:
Tudod, ízlések és pofonok. Szerintem a Donnie Darko nem szól semmiről, a főszereplő meg elejétől a végéig nem csinál mást, mint bámul ki a fejéből. Se eleje, se vége, se közepe. Mondanivalót meg nem látok benne. Éppen ezért kérdeztem, más mit lát benne, ami miatt tetszik neki. Érted? Nem vagyok troll, aki nem kíváncsi ellenvéleményekre, ezt a szerepet mások játsszák az oldalon.

Ha szerinted szól valamiről a Donnie Darko, nézd meg, ahányszor csak szeretnéd, nem tilos. Sőt, akár nekem, szánalmas és buta lénynek (illetve a másik tíz hozzám hasonló véleménnyel bíró kommentelőnek is) elmagayarázhatod, mitől is olyan fantasztikus ez a film.
20:28
195
Feb
03
0rshee válaszadoktorneni írására:
És hogy megossza a nézőket. A fele utálja, a fele imádja. Közömbös nem tudsz lenni, ha megnézted. Én ez utóbbiba tartozom.
20:32
196
Feb
03
gabisan válasza írására:
Jajj,a Donnie Darko nekem is nagyon fontos élmény volt.Bocsánat,hogy belekotyogok,hisz nem én voltam a megkérdezett..A hangulata, a zenék és a kisugárzása miatt favorit a dvd-s polcomon.Számomra az eleve elrendeltetettség elleni harcról szólt, a bigottságról,a szeretetről, beletörődésről, önfeláldozásról....Kicsit horrorisztikus-misztikus hangulattal,gyönyörűen megidézve a kort..Nekem ezt jelenti ez a film...:)
20:34
197
Feb
03
Micsurin válaszaLunabunny írására:
A Donnie Darkonak az önfeláldozás a lényege-legalábbis sztem...
20:39
198
Feb
03
gabisan írta:
:) nagyon örülök annak,hogy van még hasonlóan gondolkodó ember (itt)
20:42
199
Feb
03
gabisan írta:
:) nagyon örülök annak,hogy van még hasonlóan gondolkodó ember (itt) a forgatagban:)
Az a fajta önzetlen önfeláldozás ami ábrázolva volt,nagyon meghatott.Akiért megtette mindezt az egészet,még csak nem is tud majd róla..gyönyörű és szívmegszakadós!
20:44
200
Feb
03
bubzi írta:
Trier érdekes - egyáltalán nem szokványos -, mégis fogyasztható filmeket csinál. egyedül is nézhető, bár jobban szeretem mással/másokkal, hogy tudjunk róla utána beszélgetni.
talán a dogville a kedvencem, vagy a hullámtörés.
20:47
201
Feb
03
ismeretlen írta:
csupasz pisztoly. és minden, amiben leslie nielsen rob schneider vagy chevy chase játszik.
20:47
202
Feb
03
extravagance válaszaMaxipocak írására:
Gyááááááááááá Becstelen Brigantykat nem mertem volna :D Számból a szót :P
20:47
203
Feb
03
ismeretlen írta:
Hehe, mennyi egyéni szubjektív filmutálós nézőpont:D:D

Én alapvetően elég sokféle filmet meg tudok nézni:D Nálam egyedül annyi ,,minőségbeosztás" van, hogy melyikhez mennyi szilvóriumot kell magamhoz vennem:D:D

Amit még indokolatlanulnagyonsokmennyíségű pálesz mellett se tudok elviselni:
-gagyi musical-utánzatok (hájszkúl(a) múzikel, abba-sokadik bőrlehúzás...stb.)
-nyálasfilmek, tiniszarok, családi kutyás-lovas-állatos szarok
-amerikai filmek magyar utánzatai...

Továbbá dögöljön meg minden rohadt fénylőpofájú emós vámpír és félingyián vérfarkas a birka nőikkel együtt >)))

Twájlájt-Alkonyat...naná, a jó ízlés meg az ész alkonya...
20:49
204
Feb
03
bubzi írta:
Lynch általában készít megoldókulcsot is a filmjeihez. nem mondom, hogy a gyengébbek kedvéért, mert nem "gyengék" azok, akiknek nem esik le minden elsőre. de ő nagyon tudatosan építi fel a filmjeit, szóval nem egy "összedobott, absztrakt maszlag".
20:50
205
Feb
03
ismeretlen írta:
Köszi a véleményt! :) Ez tényleg jól esett most. Legközelebb megpróbálom eszerint megnézni az egészet (bár az a hülye nyúl még mindig idegesít, meg a főszereplő semmibe bámulása is), illetve kikérdezem a barátnőmet is, neki miről szól. Eddig csak annyit tudtam kihúzni belőle, hogy "hát mert jó". Te voltál az, aki megvilágította, miért lehet mégis szeretni ezt a filmet. Örök hála! :)
20:52
206
Feb
03
Sanshu írta:
hajaj.. a donnie darko-t is újra meg kell néznem! nem azért, mert nálam rossz filmnek számít, hanem mert ennyire nagy hatással nem volt rám. egyszerűen csak egy jó film. talán csak túl fáradt voltam, amikor néztem..
20:54
207
Feb
03
ismeretlen válaszagabisan írására:
Köszi az új szempontokat! :) Ezzel tényleg sokat segítettél, hogy képes legyek feldolgozni a filmet... :)
20:54
208
Feb
03
bubzi válasza írására:
igazából elég régen láttam, úgyhogy nem én tudom a legjobban elmondani, hogy mitől jó. nem non plus ultra, de tetszett, és leginkább arra emlékszem, hogy tetszett. a k-pax is ilyen: láttam, jó volt, de nem emlékszem különösebben semmire (jó a csattanókra emlékszem, mindkét szóban forgó filmnél). a donnie darkoból nagyon bennem maradt az utolsó zene (az egyik kedvenc számom), és szeretem ezt az időspirált a sztoriban. meg azt a családtörténetet is, de visszaadni biztos nem tudnám. kb 5-6 éve láttam.
20:54
209
Feb
03
ismeretlen válaszaMaxipocak írására:
Egyszer láttam valami elmebeteg ufós-inváziós filmet, ahol 3 beltenyésztett és degenerált ír farmer+egy 5 tagú nimfomániás filmstáb motoros fűkaszával! és kombájnnal! kergették és gyilkolták az ufókat az árpafőd kellős közepén, végül a filmstáb ufókutató 30valahány éves szűz tagját megerőszakolta az ufókirálynő, majd boldogan éltek míg meg nem haltak...

Sztem ez lazán letaszítja a Jeti bosszúját a legszarabb filmek koponyatrónusáról:)
20:54
210
Feb
03
ismeretlen válasza írására:
"Twájlájt-Alkonyat...naná, a jó ízlés meg az ész alkonya..."

Szépen megfogalmaztad a véleményem! :)
20:55
211
Feb
03
bubzi válaszakisszo írására:
mire gondolsz?
20:55
212
Feb
03
ismeretlen válaszabubzi írására:
Igen, a k-pax nekem is tetszett. Valahogy megfoghatóbbnak tűnt, bár mások meg ezt utálják...
20:56
213
Feb
03
ismeretlen írta:
Hú, az Evan a minden6ót el is felejtettem, de tényleg olyan szörnyű volt! :/
20:58
214
Feb
03
LadyGray írta:
nekem az nemXD
21:24
215
Feb
03
LadyGray írta:
basszus ha ezt tudom...fel kellett volna annak a filmnek a címét írnom! Konkrétan ez a mondat hagyta el a számat miután végignéztem, hogy elvett az életemből és fizikailag fájt....áááá megőrülök hogy nem tudom melyik volt az:P
21:25
216
Feb
03
Sanshu írta:
zombifilmek? meg kell erőszakolnom magam, hogy végig tudjam nézni őket.. volt, akinek a kedvéért képes voltam erre, de magamtól sosem tenném.
21:27
217
Feb
03
Neela válaszakulonceselvezi írására:
dejó, hogy mondod, nekem Johnnys filmekből a kilencedik kapu volt még ez a kategória O_O meg a new moonnál is kapartam már a karfát a végére... pedig a twilight még elmentem. abban legalább ott volt a baseballos jelenet :)
21:27
218
Feb
03
Booo írta:
Veronika decides to die, olvastam, de a filmre úgy emlékeztem, hogy később lesz, erre látom hogy 2009-es. Bár S.M.G. nem épp a kedvencem (Buffy-t leszámítva), de feltétlen megnézem, mert a könyvet élveztem.
Miközben olvastam a listád felfelé görbült a szám és mosolyogtam :)
Kellemes kis összeállítás, a Lemon Tree-t ás a MirrorMask-ot viszont nem láttam. :(((
De feltétlen pótolom!
A Crash-ről ódákat tudnék zengeni, csakúgy, mint az OST-ről (remélem ismered a Maybe tomorrow c. számot) hihetetlen, megérdemelte az oscart, nem is vitás.
Das Leben der Anderen, Eraserhead, Pí? :)


Még anno "haverkodtam" össze itt egy sráccal (pont filmes levélváltás után), szval Tasza hooool vagy???!! :)))
21:33
219
Feb
03
törölt írta:
Amik nekem nem jöttek be: Jurassic Park, Jumanji, A gyűrűk ura I-III., Csillagok háborúja, Bridget Jones I-II., Belphegor (A múmia bosszúja) - mitől lettek ezek akkora "slágerek"???

Twilight I. részét láttam, nem volt rossz, de jó sem. A Harry Pottert és az Avatart nem láttam, de nem is érdekelnek. :P

Aztán még: Farkasok szövetsége (francia horror), Az ördög Pradát visel, Pretty Woman, Tök alsó (és társai), Egy szoknya - egy nadrág "modern" interpretációja, Hyppolit, a lakáj feldolgozása. Ja és az Indul a bakterház nekem sem tetszik!


Könyvben a negatív toplista:

Bret Easton Ellis: Glamoráma - 700 oldalon keresztül várom, hogy végre történjen valami, csak dagad-dagad-dagad mint egy lufi aztán kipukkad. Egy a különbség: a végén sincs csattanó.

Hermann Hesse: Demian

Tamási Áron: Ábel a rengetegben

Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma
21:37
220
Feb
03
törölt írta:
Kicsit offolok

Keresek egy filmet, amit régen láttam. Címe nem ugrik be, az sem, hogy kik játszottak benne. Valószínűleg amerikai film, de az is lehet, hogy francia.

1990-es években készülhetett, a történet a XX. században valamikor játszódik. Arról szól, hogy van egy jómódú gazda, akinek hatalmas szőlőültetvénye van. A gazdának van egy szép lánya is, akit egy olyan férfi akar feleségül venni, aki a papának marhára nem tetszik. A sztori cselekménye az, amikor a vőlegényt a szülői birtokon vendégül látják, izzik a levegő...

A szó szoros értelmében, mert egyik éjszaka valami történik a szőlővel, azt hiszem égni kezd, és mindenki: a család, a munkásaik is kint vannak és hatalmas "szárnyakkal" legyezgetik a tőkéket. A férfi is keményen részt vesz ebben a munkában (talán az ő ötlete is volt ez), és ekkor nyeri el az após-jelöltje szimpátiáját.

Melyik ez a film, emlékszik valaki?
21:43
221
Feb
03
ismeretlen válaszabubzi írására:
Hehheee, abban a "majdnem ex-em" is játszott. De baromi nagyra volt magával...
21:44
222
Feb
03
bubzi írta:
oké, persze, szeretni nem kell.
21:50
223
Feb
03
bubzi válaszatörölt írására:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=1979
pár lépés a mennyország? (bár a sztori nem egészen ez, csak a szőlős rész)
21:52
224
Feb
03
bubzi válasza írására:
hú, ha én játszottam volna abban a filmben, letagadnám. sok szar filmet is láttam már (pedig igyekszem jókat nézni), de az egyszerűen vállalhatatlan, nézhetetlen, színvonal alatti volt. komolyan, középiskolás videószakkörökben jobbakat csinálnak.
21:56
225
Feb
03
Booo válaszatörölt írására:
Pár lépés a mennyország - A Walk in the Clouds (1995)
(első kedvenc romantikus filmem még kislány koromból :D :D
Sztem Keanu ezzel "robbant be", vagy mi :D
Ááááá, kösz hogy eszembe juttattad, még videón láttam :D TK-ból hoztam :D
21:57
226
Feb
03
Booo válaszabubzi írására:
az lesz, látom Te is toppon vagy retro romantikából :D
21:58
227
Feb
03
0rshee írta:
Jó hogy lett ez a cikk. A sok szar mellett sok jót is felemlegettetek, amikre most rávadásztam. Lesz mit nézni a héten :)
21:59
228
Feb
03
bubzi válaszaBooo írására:
inkább fiatalkori keanu reeves-ből :D
22:00
229
Feb
03
Booo válaszabubzi írására:
Akkor a Féktelenülben Te is lettél volna Sandra Bullock helyében, mi? :D
22:02
230
Feb
03
bubzi válaszaBooo írására:
nemá' talán ha 13 voltam akkoriban :D jó volt nézni :D
22:06
231
Feb
03
CocoChanelN1 válaszabubzi írására:
Jé, tényleg, sztem ez az. Én ezt láttam és nagyon tetszett! (bár már rég volt, de az egésznek a hangulata emlékszem teljesen magával ragadott...)

Nem nézek sok filmet, és azt a keveset is nagyon megszűröm, így egy jut eszembe, amire lány barátnők elvittek, én meg kötelességből igent mondtam (pedig tudtam, h rossz lesz, már a címből meg az előzetesből...). Most utánanézek mi lehetett a címe, és szégyen-gyalázat, még azon is gondolkodnom kell, h kik szerepeltek benne...

Made of honor. Senki ne nézze meg, ha jót akar magának!
22:09
232
Feb
03
0rshee válaszaBooo írására:
Az Eraserhead-hez legalább háromszor hozzá fogtam, mert anno két osztálytársam nagyon oda meg vissza volt érte. Azt hiszem annál a résznél nem jutottam tovább, mikor elkezdi felvágni a csirkét... Szörnyűűű...
22:10
233
Feb
03
pupakzsemle válaszatörölt írására:
Igen, ez a pár lépés a mennyország, az én szeretett Keanu Reeves-emmel:)
Szerintem az egész jó film volt, de lehet, hogy csak elfogult vagyok:)

Egyébként meg szerintem sz@r filmek:
- Kábelbarát
- Amikor megállt a föld(pedig Keanu, de annyira nagyon rossz volt)
- Transformers
- Álom.net (akkor konkrétan szégyelltem, hogy magyar vagyok)
- Csodás álmok jönnek

Most hirtelen ezek jutottak eszembe, amiket nem tudtam végignézni.
22:10
234
Feb
03
Booo válaszabubzi írására:
Én is úgy körül...
Simán elvezettem volna a buszt bárhová ha mondja... :D
Na jóóóó, mára elmúlt a nyálcsorgatás, akkor jó vóót oszt kész :D
22:11
235
Feb
03
pupakzsemle válaszaBooo írására:
Ugye????:)

A Mátrix óta nagy kedvencem, kapja be Trinity:)
22:12
236
Feb
03
Lunabunny válaszapupakzsemle írására:
A csodás álmok jönnek-ről is sokan áradoznak, nekem csak annyi rémlik, hogy olyan színes volt, de amúgy tök nem maradt meg.
22:21
237
Feb
03
törölt írta:
Bubzi, Boo, Pupakzsemle - KÖSZI! :)
22:22
238
Feb
03
Lunabunny válasza írására:
Nekem is van egy pályázóm, valami iszonyat japán ős sci-fi, amiben még nem igazán volt computertechnika, hanem ilyen bábfigurák voltak a szörnyek. Címe: Godzilla vs. Mechagodzilla, hát ezen sikítva röhögtünk, bár lehet, hogy kellett hozzá egy bizonyos hangulat is. :)
22:24
239
Feb
03
Lunabunny válasza írására:
Amúgy nem találtad még meg a filmet amit ígértél? A varázslótanoncról aki megküzd a démonával.
22:27
240
Feb
03
Zilka ¤_¤" írta:
Sajnos nem olvastam végig a kommenteket..
Pasival rendszeres közös program a mozizás,(fiatalkák vagyunk, mesére is simán) ami sajnos szinte sosem jön be...rémvásznak:

-Bolt/Volt-szuperkutyás mesefilm.A történet kaksi, az egyetlen színfolt a dagi hörcsög lenne, ha nem félnék tőle.
-Szörnyek vs. Úrlények- a trailert (nem vicc) 15-ször megnéztem..a film alatt a legnagyobb szórakozást a menühöz kapott, mozgó fejű halemberes bábus kólatető és a közel 2 liter kóla nyújtotta
-Jégkorszak3- 3D ide vagy oda,gyenge..
- Házinyuszi- Először nem hittem el, hogy ez most komoly.Rossza a film, rosszak a poénok, rossz a szinkron..
- Avatar- Nos, a látvány letaglózott, történet iszonyat kiszámítható,de biológusként kutatnék a Pnadorán:D..szal nem sajnálom rá a pénzt, de hiányérzetem maradt.
-Watchmen- No comment
- Marley meg én -Állat is van benn, Aniston is, mégse gyerebe
- Twilight és folytatásai-A csajnál tehetségtelenebb fiatal színésznő nem sok van.Mimikája "szuper" egy darab arca az a bamba nézés, amikor kissé nyitott ajkakkal kisugja a 2 felső metszőfogát..brr..Pasik sem tetszenek.A könyv egyszer elolvasható kis limonádé( igen, most leszek máglyán elégetve, tuudom)
- Imaginarium of Doctor Parnassus-Nagyon vártam, de nem H.L miatt, hanem mert Terry Gilliam film.Nagy csalódás.
-Watchmen-soha többet..soha---soha...
-Álom.net- a magyar filmgyártás bronzfokozatú szégyene( ezüst: Macskafogó2,arany:KisVUk)Első fél órát bírtam,aztán rájöttem,hogy nem tartanak pisztolyt a fejemhez, hogy kispóni arcú Lillát ( szeretem a pónikat amúgy) bámuljam, akit mellesleg nem engednék kamera 50 méteres körzetébe, annyira jó színésznő
-Charlie és a csokigyár-A régi és az új verzió sem játszik..félek tőle nah,

A Fountain-nel az a bajom, hogy mindig sítok rajta ..de az összefonódó idősíkok és létek nagyon elgondolkozatóak:)

Pozitív dolgot is hadd mondjak a sok nyafi után : Báthory Erzsébet életéről nem régiben készült 2 film mindegyike ( The Countess , Bathory ) nagyon-nagyon tudom ajánlani.A Bathory kicsit jobban :),Angolul ajánlom nézni és akkor nagyon aranyos benne a magyar mondatokat hallani;abszolút favorit amikor a 2 cseléd gyilkolja egymást : Na mivan, félsz, te pics@??!! , meg a csata közben amikor becsapódik az ágyúgolyó: b..sza meg, e közel volt (vagy hasonló)

BOCS,hogy hosszú voltam
22:28
241
Feb
03
vergilius írta:
Újabbak közül: G.I. Joe (vagy hogy is írják...) a Twilight széria egyáltalán nem jött be, úgy éreztem a film alatt, hogy a színészek autisták.. azután ott vannak az Uwe Boll filmek - SOHA ne nézz meg egyedül Uwe Boll filmet, valószínű, hogy utána sírva vered a fejed a falba, ''én most ezt komolyan megnéztem?!''... hogy egy párat említsek ezek közül: Postal, Alone in the Dark, Bloodrayne...
Nameg a mostani amerikai vígjátékok - ugyanaz a sablon, pasi és a nő összeismerkednek, sok vicces helyzet, összevesznek, kibékülnek, pl Yes Man. Iszonyatrossz film: Cradle of Fear (van egy együttes, neve Cradle of Filth, na ennek az énekese játszik benne, esetleg vallatni jó vele)
22:30
242
Feb
03
Zilka ¤_¤" írta:
Pnadora=Pandora
kisugja=kidugja
sítok=sírok

remélem, nincs több:)
22:33
243
Feb
03
vergilius válaszavergilius írására:
Ja, kihagytam, hogy a Twilightból már a könyv se tetszett, a színész srácot meg nem értem miért rajongjá kördbe (partiszemöldök forevör, jobban díjazom a kecsesebb szembozontot, szóval ízlések és pofonok :D)
22:33
244
Feb
03
vergilius írta:
Gyilkos paradicsomok? Erről eszembejutott egy másik film, szerencsére a nevére nem emlékszem, a lényege az volt, hogy egy maja piramison rekedt egy adag kölyök, naná, hogy az egészet benőtte valami húsevő növényt. A cérna akkor szakadt el, mikor a növény fogta magát és elkezdett beszélni.
Javasolnám kerülni még a Ghouls című filmet. Örök 'kedvencem': Vámpírok - a fordulópont. Miután megnéztem, beiktattam a családi közmondások közé: A vámpírok - a fordulópontnál nincs rosszabb. Sajnos eddig tényleg nem láttam rosszabbat...
22:38
245
Feb
03
Lunabunny válaszavergilius írására:
"Iszonyatrossz film: Cradle of Fear (van egy együttes, neve Cradle of Filth, na ennek az énekese játszik benne, esetleg vallatni jó vele)"

Hehe! Dani Filth. Hát ha még el is kezd "énekelni", akkor biztos. Bár én régen hallgattam. :)
22:38
246
Feb
03
Lunabunny írta:
Én már hallottam! Az a film tényleg létezik?
22:39
247
Feb
03
Lunabunny írta:
Hát...nem nagyon hallgatok ilyen tuctuc-ot. :) Néhány kivételtől eltekintve, de most a kedvedért meghallgattam. Nem annyira szar. :)
22:42
248
Feb
03
Lunabunny írta:
Jah, én is észrevettem. :D Tényleg nagyon rossz élmény lehetett.
22:43
249
Feb
03
vergilius írta:
Na igen, sokkal több haszon lenne belőle, ha kutyákat gondozna. Viszont egyetlen egy pozitívumot tudok vele kapcsolatban mondani, az pedig az, hogy leglább a filmjei alatt használt zenéket szeretem. Azaz nemrég jöttem rá, hogy a zenéket, amiket szeretek használja/használta. Hammerfall, Nightwish, stb.
http://www.youtube.com/watch?v=CpBedoM59Jo Ezt a In the Name of the King című film végéről szedtem, amiről sajnos csak a legvégén tudtam meg a stáblistából, hogy miért is kaptam majdnem sírógörcsöt azoktól a bűnrossz kameraállásokról...
22:45
250
Feb
03
vergilius válaszaLunabunny írására:
Cradle of Filthet azt jelenleg is hallgatom, a filmet is csak Dani miatt néztem meg... mondjuk attól függetlenül, hogy tényleg nagyon rossz volt, ezt bezzeg nem éreztem elpocsékolt időnek, mert leglább ezen nevettem. XD
22:46
251
Feb
03
sheepdog írta:
manapság rengeteg pocsék film készül sajnos. engem leginkább azok a filmek bosszantanak, amiket úgy harangoznak be, hogy milyen jók lesznek, aztán mindig csak csalódnom kell... (pl. kalandpark, twilight...) a menő díszlet, a jelmezek, sőt néha még 1-1 jobb színész se javít sokat a helyzeten, mert ami szar, az szar. meg az éneklős filmeket sem szeretem.
de pl. ami nemrégi és nagyon tetszett: the brothers bloom, angyalok és démonok, wall-e :)
22:46
252
Feb
03
vergilius írta:
Jajj... ez fáj :D
22:47
253
Feb
03
Lunabunny írta:
Ez valami nagyon rossz vicc! Bazz, ezt be kell másolnom:

A gyilkos paradicsomok
(Return of the Killer Tomatoes!)

Az emberek máig sem felejtették el a gyilkos paradicsomok invázióját, mely évekkel ezelőtt rengeteg áldozatot követelt. Az egész világon betiltották a paradicsom termesztését, ill. exportját. Már a "paradicsom" szó kiejtése is nagy félelmet kelt az emberekben. Még a pizzát is mustárral, majonézzel, vagy éppen lekvárral fogyasztják. Egy szép napon azonban a gonosz professzor, Gangreen (John Astin), újabb kísérletbe fog. Egy speciális kémiai folyamat során, zene hatására a paradicsomokat emberekké, az embereket pedig paradicsommá változtatja. Csak egy pizzafutár mentheti meg a világot az újabb katasztrófától.

22:57
254
Feb
03
Lunabunny válaszavergilius írására:
Hát ha hasonlít a film némely klipjükre, akkor el tudom képzelni. :D
22:58
255
Feb
03
Lunabunny írta:
http://www.youtube.com/watch?v=kqglVJO0Dcg

Ezt nektek! :D Remekül összefoglalja a film hangulatát.
23:02
256
Feb
03
majtika32 írta:
én szeretem a Dr. szöszit és A házinyuszit is...
23:13
257
Feb
03
majtika32 írta:
Szerintem k*rva jó volt a Watchmen és ez nem csak az én véleményem. Valószínűleg itt is két tábor van, az aki szereti és az aki utálja :D
23:16
258
Feb
03
Zilka ¤_¤" írta:
jaja, maradandó károsodást okozott :D
23:21
259
Feb
03
orsi1130 írta:
Na végigolvastam a kommenteket, a legtöbbel egyetértek és vagy néhány amin kissé fennakadtam, na de íme az én listám (nem nehéz összeállítanom, mert szoktam értékelni és véleményezni filmkatalogus.hu-n):
13 kísértet
40 éves szűz
A bölcsek kövére 1-2
Gyűrűk ura
Házinyuszi
A temetetlen halott
Állítsátok meg Terézanyut
Csak egy kis kurázsi
Sos szerelem
Darkness, a rettegés háza
Star Wars
Dr. Szöszik (ami nem egyenlő a Reese Witherspoon féle Dr. Szöszivel!)
Eldorado
Félelem és reszketés Las Vegasban
Evan, a minden6ó
Ha eljön Joe Black
Hajrá csajok 1-10
Kölykök
Jóravaló feleség
High School Musical
Mézengúz
Kutyaszálló
Napló szerelmeimnek
Mechanikus narancs
P.S I love you
Spangol
Szőke kóla
Üvegtigris
Táncoló talpak
Terminátor
Viasztestek
Őrült szenvedély
Nők
Vadbarmok
Női vonalak
A falu
és végül a kategória győztesei nálam a Trópusi vihar és az Álom.net.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett...
23:22
260
Feb
03
Kiara írta:
Álom.net.. te jóóó éééég, az tényleg egy olyan film, hogy én szégyelltem magam és süllyedtem bele az ágyba, mire a végére ért (igaza volt annak, aki írta följebb, nem tom már ki volt). Van olyan, akinek bejön egyáltalán?

Másik ilyen az Üvegtigris, aminek én is 3szor ültem neki, mind3szor alvás lett a vége.. Képtelen voltam, hogy fogjam azt a tömény ökörséget, ami abban megy.

Nekem az Egy gésa emlékiratai volt irdatlan nagy csalódás (főleg, hogy a könyv után néztem meg közvetlenül, a könyv nekem nagyon tetszett)

A másik, ami megintcsak eléggé nem 2010-es XD az a Spawn, amit a pasim miatt ültem végig, de már minden tagom elzsibbadt, mert nem tudtam magammal mit kezdeni, azt hittem sose lesz vége.

Több most nem jut eszembe, mert annyival egyet értek a kommentekből, hogy el is felejtettem mit akartam XD
23:29
261
Feb
03
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Az jóó fiilm:D Ilyen horror-sci-fi-akció-kaland-bábfilm:D Az nem szar, hanem úgy hívják, hogy ősretró:D Egyik kedvenc italozós filmjeim egyike volt annak idején:D:D:D
23:38
262
Feb
03
ismeretlen válaszaLunabunny írására:
Sajnos sehol nem találok róla semmit:S Attól félek, örök rejtély marad annak a filmnek a címe...de azért még próbálkozok:)
23:42
263
Feb
03
Lunabunny írta:
Bazmeg! Ez sok volt nekem így lefekvés előtt! Áhh... késssz!

A török superman-en mennyire látszik mikor repül, hogy egy Barbie baba, pontosabban Ken. :)

Hát az indiai superman, meg a pókasszony az nagyon bizarr!

A Star Trek-es verekedőst én is akartam mondani, azt már láttam, szerintem az viszi a prímet!

Az utolsóhoz meg: én szeretem Indiát, a kultúrát, meg minden, de ez mi volt, könyörgöm??? Ez alulmúlhatatlan!
23:46
264
Feb
03
ismeretlen válasza írására:
Karót beléjük >)))
23:49
265
Feb
03
palaty írta:
George a dzsungel hőse(?) a címben nem vagyok biztos. Na.. az fizikai fájdalom volt. Moziban pedig, ki is jöttünk Eddy Murphy dagis filmjének második része. Hogy miért ültünk be rá? Pillanatnyi elmezavar.
23:49
266
Feb
03
Lunabunny válasza írására:
Na azért írtam, hogy bionyos hangulat kell hozzá, bár akkor nem ittunk, de simán el tudom képzelni.

És tényleg, nézzétek meg a 2012-t berúgva! És figyeljétek ahogy beúszik balról a zsiráf...kenguruban!!!! :D:D:D Az volt a hab a tortán!
23:50
267
Feb
03
Lunabunny írta:
bizonyos
23:51
268
Feb
03
Lunabunny válasza írására:
Köszönöm! Kedves vagy! :)
23:52
269
Feb
03
Lunabunny írta:
Nekem az tetszett! :D Most hogy mondod...
23:59
270
Feb
04
Vadeper válaszadieselgirl írására:
A Jóbarátok-at ide sorolni :D Hát... szinte biztos vagyok benne, hogy nem sok részt láttál belőle....és igazán meg sem értetted.
00:05
271
Feb
04
Vadeper válaszadieselgirl írására:
A Jóbarátok-at ide sorolni :D Hát... szinte biztos vagyok benne, hogy nem sok részt láttál belőle....és igazán meg sem értetted.
00:05
272
Feb
04
jessicarabbit válaszapinkrose írására:
ha ez a cikk két nappal előbb íródik... én tegnap előtt láttam, szintén csalódás.:)
01:39
273
Feb
04
Booo válaszaorsi1130 írására:
Félelem és reszketés Las Vegasban...?!?! :-OOOO
07:26
274
Feb
04
Booo írta:
Na, közben a MirrorMaskot a Lemon Tree-t és a Veronicat már meg is szereztem :)))))
07:32
275
Feb
04
esztersi írta:
a világvége az az Eszement Freddy...és csak egyetlen film van ami ettől rosszabb: ALKONYATTÓL PIRKADATIG!!!
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=31&i_city_id=3372&i_county_id=-1
ilyen felvezetéssel nem gondoltam hogy bármi probléma lehet vele, meg az első egy óra rendesen jó, aztán megjelennek ilyen műanyag vámpírok és szörnyek, a sarki jelmezestől.... valami rettenetes igénytelen...
07:44
276
Feb
04
Booo válaszaesztersi írására:
De hát ez egy 96-os film, héé azért ezt se feledd.
Én rajongok a vámpíros filmekért (történetekért) + Tarantion és Rodriguez
"gagyi" horrorjait azért egész más szemmel kell nézni. Én imádtam :)
Szépen illik a sorba, úgy mint a Planet Terror, Death Proof és GrindHouse (?).
07:54
277
Feb
04
noremilk írta:
Everybody Wants to Be Italian
Tényleg fizikai fájdalmat okoz, annyira sablonos az egész...
08:23
278
Feb
04
lipgloss írta:
Nekem ilyen a Zsernyákok :D barátőmmel már sírtunk kínunkban de megfogadtuk, h 1x még tuti megnézzük csak nosztalgiából! :D Mit hoz ki az emberből a kolesz meg az unalom...
08:24
279
Feb
04
lipgloss írta:
Donnie Darko.. nha volt barátom áradozott róla, hogy az a film megváltoztatta az életét blablabla...nha megnéztük.. nem volt rossz film felfogtam a lényeget (legalábbis azt hiszem) de ennyire nem varázsolt el, mondjuk lehet, hogy ez nem is gond!
Eszembejutott a High School Musical.. :D Leültem megnézni 20 éves fejjel, h miért vannak oda a kiscsajok manapság.. hát..nem jöttem rá! Csak arra, h eltűnt 1,5 óra az életemből...
08:33
280
Feb
04
noremilk válaszapupakzsemle írására:
Kábelbarát... Az nekem is nagyon fájt...
08:43
281
Feb
04
Krisztini írta:
1. Mamma mia - moziban anyukám választására, szenvedtem nagyon, mert bugyuta sztori...
2. Mrs. Doubfire - valami nagyon gáz
3. Kíméletlen kaméleon - 13 éve tékából vettük ki, John Leguizamo állítólag nagyon vicces a kazetta hátoldala szerint. Nem volt az.
4. Jim Carry összes
09:15
282
Feb
04
Solange írta:
Az utolsó tangó Párizsban... ááá végigszenvedtük... Btw, vannak filmek, melyek kultfilmmé váltak, mégis, ha nem láttuk a maguk idejében, már jobb ha nem is nézzük meg őket, mert x évtized múltán rémesen gagyinak hatnak...
09:59
283
Feb
04
DonG írta:
szerintem nagyon sok film korfüggő is és függ attól is épp akkor nézted-e meg, amikor még durranás volt... egy kiragadott példa, gyermekkorom nagy jó vicces filmjei voltak a Bud&Terrence filmek... nem mondom most karácsonykor megnéztük a Nyomás utána címűt, de épp ez az, most már nem üt akkorát. Ráadásul a 80-as években csak úgy ránkzúdultak a TK-s lehetőségek, akkor azért eléggé ki volt éhezve az ember a nyugati csodákra.
de egy másik példa hasonló témakörben. a Csöpi filmek. az eredeti régiek, amolyan nosztalgikus oktatófilmnek is felfoghatóak, szívesen nézem őket mégis napjainkban is... de az új érában készült Csöpi filmek, amikben már a rendőrkiscsajok szenvednek, nah az sok(k). ez pedig pont fordított esete az első bekezdésnek, tán mert magyar? nem biztos, mert egy 70-80-as években játszódó amerikai krimi is jó lehet, főleg amiben sokat mutatnak a környezetből, verdákból... ;-)

manapság nem kell moziba várni a filmet vagy TK-ban, hogy kivehessük lista alapján, mert feliratkozás volt szükséges... egy kattintás, 1-2 perc és lent van egy teljes film, akiknek jó netjük van... van olyan, aki szinte végig sem néz egy filmet, hanem csak átpörgeti szakaszokban néz belőle valamennyit és ha nem fogta meg az a szumma 5 perc akkor kuka... mert megtehetjük.

és persze miért is tehetjük meg, mert van választásunk, stop, start. sokkal több cimboránktól hallunk ajánlást, kritikákat olvashatunk, láthatjuk a médiában az agymenést (HP-k, Avatar)... és eldönthetjük, akarjuk-e, hisz kb. semmibe sem kell kerülnie.
és másodsorban ott van a hatalmas választék is, mert évente szinte mind több filmet kell kiadni! és a mennyiség hatására a minőség valóban romlik és a közönség pedig ízlésesebb lesz. ennyit akartam kb., de még egy fontos gagyi kategória kimaradt, az aktuális filmek kategóriájából. megnéztük, de kizárólag azért, hogy lássuk miként nyiffantják ki a Viasztestekben a párizs hölgyet. igen, ilyen is van, hogy megteheti, hogy egy filmet írjanak neki kb., hogy szerepelhessen, mert máshogy csak szállodai titkosfelvételeken kerülhet mozgóképes cellulózra, ami minden esetben sír, ha rögzíteni kell azt az arcot. :-D

itt pedig megdícsérek mindenkit, aki végigolvasta. ;-)
12:05
284
Feb
04
DonG válaszalipgloss írására:
nah, az északi filmek egy külön kategória... de ez speciel a Zsernyákok jó! ;-)
ez világos volt, tele színekkel, ennek volt egy története, események. van 1-2 tipik északi (izlandi, dán, áhhhh!!!) rendezésű, ahol mi mást dolgozhatnának fel, mint azt a depressziót, amit az északi lét okoz, a fél év sötétben, mélyhangvételű unalmas beszélgetések, drámai arcjáték, már amit a kandalló fénye mellett látsz. ;-)
Például: a Főfőnök még megnézhető volt egyszer, de a 101 Rejkjavik halál. :-/
12:13
285
Feb
04
Meggy válaszaZilka ¤_¤" írására:
Úgy látom a Watchmen nagyon nem tetszett mert kétszer is írtad :)
Az Álom.net szerintem kínzásokra tökéletes :D én csak abban reménykedem, hohy egy külföldi se látta.
12:22
286
Feb
04
Meggy írta:
Azt a filmet láttam, azért néztem meg mert sírva akartam röhögni a fájdalomtól, hogy ilyen szar létezik. Ilyesmire tökéletes :D
12:24
287
Feb
04
Meggy írta:
XXD rég röhögtem ilyen jót köszi érte. Az indiai viszi a pálmát minden tekintetben, tudnak valamit :D Az indiai superman-ben a póklány engem a Kiszel Tündére emlékeztet még a hajfestés előttről :D
12:35
288
Feb
04
lipgloss válaszaDonG írására:
Jézusom, akkor ilyen típusút nem is merészkedek megnézni ha nekem már ez is durva volt!
De a "ki a gyorsabb" jelenet.. aztamindenségit azon mennyit röhögtünk! Azért az egyért érdemes volt megnézni...
13:03
289
Feb
04
urszusz írta:
nem olvastam végig, annyi a komment, nem tudom, volt-e már, de amiről kijöttem, pedig mindenki egekig magasztalta: Hajrá boldogság (avagy Happy Goes Lucky) - jesszus, komolyan fel akartam pofozni mindenkit. a másik pedig Zsófi kedvence, az Észak - uramatyám, miért?? pedig odavagyok az észekeurópai filmekért különben.
13:22
290
Feb
04
Lunabunny válaszaDonG írására:
Zöld hentesek! Szeretem a fekete humort! :)
13:51
291
Feb
04
kisszo válaszaSolange írására:
Ööö, szerintem meg pont ettől válhat érdekessé a dolog, feltéve ha filmnézés közben sikerül ráhangolódni az akkori korszellemre. (pl. Dolce Vita: nehéz megmondani mai szemmel, mitől volt botrányfilm a maga korában, de nyilván nem történt véletlenül, és ha előtte kicsit utánaolvas valaki a filmtörténetben, könnyebben átélheti - persze ettől még nem garantált, hogy tetszeni is fog)
14:26
292
Feb
04
kisszo válaszaDonG írására:
Ezzel vitatkoznék, a közönség nem lesz ízlésesebb, sajnos. (Lásd miket néznek meg emberek.)
14:29
293
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
hááát, ilyen-olyan kúltfilmként elhíresült dolognál ez működhet, mert már azért kíváncsi vagy rá, amit írtál... de akkor is bőven készültek gagyi filmek, amiket mai szemmel főleg annak látsz. gagyi alatt értem, hogy az akkori felnőtteknek is gagyi lehetett... egy példa, ami most legutóbb 2x nekifutásra de végigment és másfél órát rabolt az életünkből... a bmx banditák. hááát, gyerekkorunk 'kúltfilmje' volt, hogy micsoda bringák, micsoda kaszkadőrtudás és ügyesség, vááá! és tessék, mára egy nagyon übergagyi dolog lett, de az akkor istencsászárság volt, ha láttad és mondjuk tényleg volt is egy bmx-ed. ;-) a történet pedig az akkori felnőttek fejével is bugyuta, idióta bűnözőkkel, akik még egy bud&terrence baxijával sem veszik fel a versenyt iq-ban. :-D
viszont láthattuk a miből lett a cserebogár kis nicole kidman...
15:18
294
Feb
04
MrsFiennes írta:
Itália csókja,A tökös, az őr, a görög..., Kill Bill, Mátrix, és Ponyvaregény,Guy Richie összes - 20 percig bírtam őket utána sikítófrász, hogy: Jó ég,mi ez a szar???
Ja, igen. Utálom Tarantino-t. Bocsi.

Szerintem annyira eltérő az ízlésünk, hogy ezek kár vitázni.
Nekem pl. semmi bajom a Lány gyöngy fülbevalóval c. filmmel... se Buddal és Terenccel, rajtuk nőttem fel. :D

15:23
295
Feb
04
kisszo válaszabubzi írására:
Arra, hogy sokan válogatás nélkül kajálnak be minden szemetet.
15:25
296
Feb
04
kisszo válaszaDonG írására:
Láttam anno a BMX banditákat, és nekem is volt BMX-em, ennek ellenére nem rémlik, hogy komlyabb hatást tett volna rám, vagy hogy ahogy említetted, "kultfilm" lett volna. Persze lehet, hogy az volt...
15:28
297
Feb
04
Solange válaszakisszo írására:
nemtom, fekete-fehér néma filmeket inkább tudok nézni, v egy jó Hitchcock-ot, de egy régi James Bond-hoz már nincs türelmem (lehet h azért, mert nekem Sean Connery mindig ősz idős úriember lesz, nem fiatal sármőr:-) Ja és ha már 007, akkor a daniel craig-es két film tökéletesen az időpazarlás, falat kaparom, amiért ezeket leforgatták kategória. Nincs még egy ilyen töketlen balfék titkosügynök a filmtörténetben!
15:44
298
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
ezzel azért vitatkoznék, túl sokan lettünk, többféle ízléssel... valamint egész filmtípusok kizárása vagy szereplőkét nem hiszem, hogy klasszikus értelemben a film művészi megítélését fejezi ki...
jim carrie-nek például többnyire jó filmjei vannak, amik vígjátékok, de ebben a kategóriában a kábelbarát, mint írták is, szóval többeknek nem bejövős, erőltetett, vontatott (, mint ahogy az én és én meg az irén is), de attól még jimy filmjei úgy általában jók, szerintem. ráadásul más műfajban is kipróbálta magát és A 23-as szám-ban egész jót alakított...
15:46
299
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
hát pedig a kisiskolások zabálták, meg ugye a trükkök utánzása, amire felhívták a figyelmet, hogy nemszabad! ;-) olyan, mint a suppermen volt, vagy a gi joe, amik az elérhetetlen szupererő és technika... addig a bmx bandita egy elérhető tárgyat reklámozott... vajon miért nem tacskó vagy camping cangád lett?, mert a fiúknak a bmx volt a menő... ;-)
15:50
300
Feb
04
kisszo válaszaDonG írására:
Igen, de ettől még nem a film volt kultikus, hanem csak a tárgy, amelyről a film szólt. Más dolog kultikus témáról filmet csinálni és megint más kultikus filmet készíteni. Egyikből nem feltétlen következik a másik.
16:11
301
Feb
04
kisszo válaszaDonG írására:
A többféle ízléssel egyetértek, de az még nem ízlésesség! :) Mindenkinek joga van akármilyen igénytelennek lenni, főleg amíg ezzel másoknak nem árt, de azért a választásnak ezt a szabadságát ne hívjuk automatikusan erénynek, szerintem. Magyarul: az nem erény, ha "olyan szar filmet nézek, amilyet csak akarok", az már inkább, ha olyat nézek, amilyet csak akarok és mégis, magamtól az értékest választom. (Az sem erény, ha megmondják, mit nézzek - még akkor sem, ha értékes, amire köteleznek.) Bocs, ha nehezen követhető...
16:20
302
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
értelek... és bár lehet akkor még nem úgy futott még ez a kötelező megnézned dolog, mint kultfilm..., de anno egy fiúnak muszáj volt megnéznie, meg legalább egy kormánypörgetést, ugratást tudnia. ;-) és míg az ET-ben is volt bmx, ott ugye nem arra volt kihegyezve a dolog.
16:59
303
Feb
04
Wattacukor írta:
Ugyan srácok...nem láttatok Ti még rossz filmet, amíg ezeket nem láttátok: Super Mario Brothers (imdb: 3,8) , Surf Nazis Must Die (imdb: 2,5), Anus Magillicutty (imdb 2,4). Annyit elárulhatok, hogy az imdb pontozása itt igencsak jóindulatú...
17:03
304
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
egy kicsit meg kellett emészteni, de talán fogom. ;-)
ahogy nekem kultfilm például a StarWars, addig a páromnak nem igazán... bár kénytelen kelletlen belefut 1-1 részbe, amikor adják valahol a tv-ben és épp arra kapcsolunk. anno nem igazán volt olyan ember akit ne hatott volna meg és manapság is elég nagy és komoly elborult beöltözős fanklubja van. ;-) de ahogy olvashattuk is itt, sokaknak abszolúte nem jön be már, még az új mese részekkel sem. szóval lehet szemét vagyok, hogy olyankor nem kapcsolok el, így nézi velem. [gonoszmosoly!]
viszont a startrek már engem sem izgat... sőt a csillagkapu is sok mindkettőnknek, viszont a Sliderst meg mind a ketten csíptük. nem egyszerű eset mi? ;-)

amivel kapcsolatban pedig ellenállunk, a HP-k és az Avatar... ezekről túl nagy az ömlengés.

de vissza az írásodhoz. mi a szar film? amit néz és tudja, hogy szar film... amit jól lepontoztak az imdb-n vagy a haverok szólták le vagy egy netes, mondjuk cotcot társaság? tehát van olyan, hogy a többség által elfogadottan szar film? ami mondjuk aranymálnás, az már kijelenthető, hogy ssar? ;-)
és mi van, ha valakinek egy ilyen szar film tetszik? és az az, amit számtalanszor meg tud nézni, mert mondjuk olyan butyuta, olyan csöpögős, hogy az a személyisége miatt az adott egyénnek feltöltődés... neki talán hiába is mondják, hogy ez mag az milyen jó, mert neki meg az lesz a gagyi, a túl erőszakos, túl gyors...

és mitől lesz egy film szar? most szar? mert régen lehet, hogy jó volt, az akkori önmagadnak, biztos van olyan... nemrég volt egy közönségtalálkozó a szomszédosokkal, indexvideó van róla... abban jól érzékeltették például, hogy nagyon lassú és vontatott volt a történés, mindenki végigmondott mindent, aztán váltott a kamera, aztán nyelés újabb monológ... míg a mai filmek és életritmus más, pörgősebb diszkurzusokat, cikázó akciókat ad azt ezt elváró közönségnek... hasonlítsunk csak össze egy akkori és mostani: romantikus filmet, krimit, sci-fit, stb... ;-)
17:21
305
Feb
04
kisszo válaszaDonG írására:
Sok mindent írtál, most csak egy részére válaszolok (vagy inkább próbálok válaszolni)!

Nyilvánvalóan nem attól lesz jó vagy rossz egy film, hogy sokan megnézik, vagy ne adj isten sokan szeretik. ("Ennyi légy nem tévedhet" alapon, ugye.) Van egyfajta belső mérce, amit meglehetősen nehéz szavakba önteni (pedig könyvtárnyi irodalom született már róla).

Kicsit konkrétabban, vannak mondjuk bizonyos sémák: a szociálpszichológia kimutatta - és kísérletekkel be is bizonyította -, hogy sokkal könnyebben értjük meg azokat a tartalmakat, melyek ismerős, bejáratott sémáinkhoz igazodnak, mint azokat, melyek újszerűen tálalják a mondanivalót. A szórakoztató irodalom és a népszerű filmek tudatosan használják ezeket a közönség által unalomig ismert, sematikus forgatókönyveket, amelyek dekódolása nem igényel különösebb szellemi erőfeszítést. Persze az újszerűségtől nem lesz valami automatikusan "jó".

Néha a korszellemnek "meg kell érnie" arra, hogy egy adott művet, vagy művészt megérsten és befogadjon. (Lásd Van Gogh.) Szerintem a szocializációs folyamatnak szintén köze van a dologhoz: kisgyerekként a családtagjainkhoz igazodunk, később egyre szélesedő közösségeinkhez (osztálytársak, korcsoport, kollégák, szakma). A fejlődés legmagasabb, posztkonvencionális fokán saját, önállóan kiküzdött felfogásunk, ítéleteink alapján választunk és döntünk, tehát nem a konvencióknak, hanem önmagunk saját ítéletének megfelelően. (Figyelem, a konvenciókkal tudatosan szembehelyezkedő álláspont is az uralkodó konvenciótól függ!) Erre a szintre viszont kevesen jutnak el. Namost, szerintem akkor frankó a dolog, ha a mű és a befogadó is ezen a szinten helyezkedik el.

A szar film pedig szar akkor is, ha sokan rajonganak érte.
18:12
306
Feb
04
DonG válaszakisszo írására:
tényleg érdekes kérdések ezek, és talán ahogy te is írtad most próbálok visszacsatolni a kommentelőkhöz, a kommentjeikhez...

hogy kinek mi a szar elég sokminden személyes behatástól is függ, és hasonlóan szocializálódott emberek csoportjainak valószínűleg ugyanazok fognak tetszeni és nemtetszeni. ezért lehetett példuál a 70-es 80-as években ebben a korlátolt kis országunkban akkor kultfilm a SW. vagy az édes életben azért álltak tumultus sorokat a férfiemberek azért a pár pillanatért... ez egyébként jól figurázták a csinibabában. ;-)

huh, nemegyszerű a kérdés továbbra sem.

vegyünk például egy krimit vagy egy sorozatkrimit... elég kiszámítható a történet, általában másfél órában vagy egy részben felgöngyölítik az ügyet, mégis olyan effekteket használnak, olyan vágásokat alkalmaznak, hogy kicsit gondolkozzon a néző... és lám, egy kiismerhető ív is tud nézőket, rajongókat vonzani és puccos vándorkiállítást életben tartani.

és ugye ott a divat is... hogy most előjöttek újra a drakulás-farkasemberes filmek... ááhhh feladom. ;-)))
19:28
307
Feb
04
orsi1130 válaszaBooo írására:
Mi a baj? Beletrafáltam a kedvenc filmedbe? :)
Szerintem borzalmas volt, Johnny Depp ide vagy oda, ez a film semmiről nem szól, egy kínszenvedés végignézni.
22:00
308
Feb
04
Booo válaszaorsi1130 írására:
Nem A kedvencem, de szeretem.
Persze, kinek mi...
písz
22:37
309
Feb
05
LittleAngel24 válasza írására:
Egyetértek.
Nálam a Zohan viszi a pálmát. Borzalmas, szenvedés volt végigülni.
Álom.net hasonlóan, annyi különbséggel, hogy azt tv-ben néztem, így 10 perc után abbahagytam.
És bár Twilight saga fanatikus vagyok, az is igaz, hogy az Újhold, a könyv nélkül nem lehet vmi élvezhető. Én olvastam, de a film még így sem mondott túl sokat. Bár azért ez nálam nincs fenn az élvezhetetlen filmek listáján.:)
11:17
310
Feb
05
Lolly05 válaszaBibusz írására:
Nekem is szokott lenni ilyen, amikor szükség van az agyzsibbasztásra... ilyenkor South Park jön meg Jay és Néma bob meg ilyen fárasztó kaki filmek :D
12:44
311
Feb
05
nora89 írta:
álom.net hagyjuk is.
13:18
312
Feb
05
ismeretlen válaszaLolly05 írására:
Jó módszer, a Jay és Néma Bob tényleg ellazít :) bár nekem a South Park már nem nyújt semmit, csak néha fintorgok rajta :/
17:50
313
Feb
05
Lunabunny írta:
Jay-t és Néma Bobot csak a Dogmában bírtam, de egy egész filmet építeni rájuk? Áááá! Az egy olyan film volt amit 5 perc után kikapcsoltam.

Ezt az Álom.net-et esküszöm letöltöm most má,r annyian mondtátok, hogy mennyire szar, hogy látnom kell. :D
18:55
314
Feb
05
Maxipocak válasza írására:
Ez a fűkaszás dolog nagyon tetszik! Esetleg címre nem emléxel? :D
19:03
315
Feb
05
Maxipocak írta:
Gyilkos paradicsomok....behaltam! :D:D
19:04
316
Feb
05
LadyGray írta:
Gran Torino♥
19:16
317
Feb
06
ismeretlen válaszaMaxipocak írására:
Sajnos nem:D A film+on ment valami Vérszomjas vagy Gyilkos idegenek vagy valami ilyen f@szság...xD
00:14
318
Feb
06
dieselgirl írta:
a hajrá boldogságról fogtam es kimentem annyira idegesito volt a foszereplo karaktere , ha nem a csaladommal lettem volna kocsival, a wantedrol is kirohantam volna XD
21:18
319
Feb
06
Booo írta:
Lemon.Tree.2008.DVDRip.XviD-WRD.4520449.TPB.torrent

[isoHunt] Veronika.Decides.To.Die.2009.DVDRip.XviD-M00DY.NoRar.crazy-torre.5182898.TPB.torrent

:)

22:33
320
Feb
07
bubzi válaszakisszo írására:
sajnos igazad van. de engem ez már nem lep meg, megpróbáltam túltenni magam rajta.
viszont az új Jancsó-filmet én nem találtam olyan borzalmasnak (bár be kell valljam, hogy sosem szerettem rajongásig egyik filmjét sem), de számomra nézhető volt. a vége előtt 10 perccel néztem rá először az órámra. lehet, hogy segített az, hogy sokkal rosszabbra számítottam... :)
15:11
321
Feb
08
MrsFiennes írta:
Ezt bóknak veszem, okés? :D Nem tudom miért, de egyszerűen herótom van ettől a két embertől. Szeretem,ha értelme van a filmeknek, és én ezekben nem látok semmi ilyesmit... ne próbáljon senki meggyőzni, úgysem fog sikerülni. :D A filmdrámákat/történelmi filmeket/fantasy és scifiket sokkal jobban szeretem. (Pl. Timur Bekmambetov és milos forman a két legkedvesebb rendezőm.) No meg az elmaradhatatlan meseeeeeeeeeee... :D

Mondjuk hozzátartozik a dologhoz,hogy szinte nem is nézek tévét... inkább ülök egy kávézóban a barátaimmal,és csivitelünk, vagy épp próbán vagyok, ahol nincs időm ezen gondolkodni... :D
12:29
322
Feb
08
MrsFiennes írta:
* Milos Forman
12:29
323
Feb
08
fairy írta:
Szerintem az Erőszakik (In Bruges) című film szörnyű, egyszerűen nem is értettem, hogy mit akartak ezzel mondani... Nagyon örültem, amikor elkezdtük nézni, mert Colin Farrell szerepel benne, de gyötrelem végignézni, az utolsó szakaszait már csak gyorsított tekeréssel néztük.
Másnak is ilyen tapasztalata van ezzel a filmmel, vagy csak számomra volt ilyen sohatöbbéé érzés?
Ja és van ez a District 9 című film, ennél teljesen másra számítottam, végig nagyon féltem közben, mert olyan csúnya és undorító volt, a szereplő kezdetben meg tiszta Borat stílusú... Bár ez a film lehet, hogy Oscar díjas lesz, úgyhogy velem lehet a baj.
13:38
324
Feb
09
Katyerina írta:
A The Illusionist egy nagy kedvenc filmem, imádom :) A történet, a hangulat, a színészek és még sorolhatnám. Na igen, a színészek... Edward Nortonnal szemben "kicsit" elfogult vagyok, ő gyakorlatilag bármiben játszhatna, imádnám a filmet :D
23:43
325
Feb
10
Gattina írta:
Salvador Dali élete vagy vmi hasonló cím, Robert Pattisonnal... végigszenvedtem...
egy filmet se szoktam kikapcsolni :)
Ezen kívül a magyarokat nem szeretem (pl. üvegtigris 1-2)
Illetve nem régi film a Zombieland, attól is falnak mentem :D
Jajj, és a körülöttem élő pasik egyik kedvence: Jay és Néma Bob Ááááááááááááááááááááá
A 40éves szűztől meg jobbat vártam

Meg lehetne folytatni sokáig a sort, de hirtelen ezek jutottak eszembe. Az Álom.net-hez nem volt még szerencsém, de sztem nem veszek el az életemből 1,5órát miatta :D
12:25
326
Feb
17
ClusterTabornok válasza0rshee írására:
Igazad van, a régi SW-filmeket nagyon jól megcsinálták, rengeteg munka van bennük. Az, hogy sok minden utólag került a filmre, a színészeknek is kihívást jelentett. Mindenféle úttörő megoldást is alkalmaztak.
A kilencvenes években indult az a tendencia, hogy egyre több dolgot váltanak ki számítógéppel, sőt, inkább olyan dolgokat valósítanak meg, amiket addig nem lehetett. Nekem ezek a filmek nem tetszettek sosem, mindig látszott, hogy géppel készültek, nem voltak élethűek (de ált. a témájuk sem tetszett).

A lézerkardharcok tényleg nagyon másak. Szerintem a régiek és az újak is jók. Régebben viszont még nem adtak annyit a koreográfiára, nem számított annyira a látvány, és pl. eleinte valami ormótlan nehéz fém rudat használtak a forgatáson, amit nagyon nehéz volt használni. Ezt később lecserélték, és a régi trilógia utolsó ilyen harca pl. már elég lendületes lett.

Alienből nekem csak az első tetszik, mert az még sejtelmes. A többi már inkább olyan, mint az akciófilmek.

(Rég jártam erre, igen... :) )
20:28
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés