Közösség

Elvettél az életemből

5627

Sajnos mind ismerjük az érzést, ami egyszerre dühítő, fárasztó és mélységesen lehangoló: olyan filmre pazaroltunk időt az életünkből, ami nem hogy nem volt méltó a figyelmünkre, de a főcím végeztével érthetetlen fizikai fájdalmat is éreztünk. Nem a lélek felbolydulásának fájdalma ez, hanem a felismerésé, hogy valahol, valamikor emberek azt gondolták, hogy ezt a forgatókönyvet vászonra kell vinni. Miért, ó mondd miért?

Ha van erőnk és kellő akaratunk a sokadik ostoba mondat, elbaltázott jelenet, de leginkább az agysejtek érezhető roncsolódása miatt leállítjuk a filmet. Ez kimondva, kimondatlanul is kudarc, hiszen nem vagyunk már ovisok, akik ötpercenként másik kazettát - khm dvd-t - zabáltatnak a lejátszóval. Emberfüggő, hogy kinél melyik színész, melyik téma, vagy melyik típusú humor veri ki a biztosítékot, de ettől még simán megeshet, hogy amúgy egyező ízlésű ismerősünk végig szórakozta az ominózus "műremeket", mi pedig a stop gomb megnyomása óta képtelenek vagyunk túllépni a látottakon. Az "elvettél az életemből" filmek fegyverhordozója és legjelesebb képviselője a Doktor Szöszi, de ha nem is aranyérmes, mindenképp dobogós helyet érdemel, de itt és most emlékezzünk meg személyes "kedvencemről" amit azóta sem tudok feldolgozni: A házinyuszi.

Idén márciusban tartják az Arany Málna díj jubileumi, harmincadik díjátadóját. Mint tudjuk ez az az elismerés, ami miatt olyan hírességek pironkodnak mint Ben Affleck, vagy Halle Berry (pedig ő névrokon). Az idei felhozatal nagy meglepetése a több kategóriában is jelölt Twilight második része, ami tagadhatatlanul hatalmas közönségsiker. Minden bizonnyal tinilányok milliói állnak elképedve, hogy szívszerelmük Robert Pattinson mégis miért lett ekkora fricska áldozata. Amíg ők szájat rágva imádkoznak, hogy nehogy vámpír hősük legyen a díjazott, addig mi állítsuk össze a valaha látott legborzalmasabb filmek listáját. A döntés teljesen szubjektív, tehát ha láttad és azt mondod, hogy fizikailag megviselt az a másfél óra, mi hiszünk neked, így kommentbe a címmel. Indok lehet a színészi játék, a karakterek, a történet, a rendezés, a dialógusok... bármi, ami nézhetetlenné tette a filmet. Hidd el, hogy amit te agysejtszaggató és idegőrlő baromságként éltél meg, más nagyon is szórakoztató filmremekként könyvelt el.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások