Szépség

Csak elméletben elborult

5608

Biztosan nektek is feltűnt már, hogy mikor olyan emberrel diskuráltok a divatról, aki kicsit sem hozzáértő, ellenben nagyon is szkeptikus, akkor többnyire a divat ellen felhozott elsőszámú ellenérv a hordhatatlanság. Ha hordhatatlanság, akkor rögtön a a haute couture darabokra gondolunk. Ezek a ruhák nagyon is hordatóak, elég ha a díjátadók couture-kavalkádjára gondolunk, de vajon mi a helyzet a sminkekkel? Rengetegszer kihangsúlyoztuk már mi is, hogy érdemes betartani az egyensúlyt, öltözékünk és sminkünk között, na ezt most felejtsük el néhány percre, inkább merítsünk ihletet a közelgő farsanghoz!

Armani Privé

Giorgio Armani sminkesei igencsak visszafogták magukat, így valóban csak a ruhák érvényesültek a kifutón. A természetes hatású alapozás valóban természetesre sikerült, sőt a smink egésze egészen kifinomult: fehér szemhéjpúder, fekete szemceruza és spirál és egy kevés szájfény. Ha valami feltűnik a modelleken, akkor az a nyitott, már-már csodálkozó tekintet, amit a belső szemzugba felvitt csillámos fehér szemhéjpúder okoz. Szerencsésebb ha por állagú festék helyett krémes textúrát pöttyintünk a szemzugokba, hiszen ez intenzívebb színű és jóval tartósabb is. A jégkirálynős hatást érdemes tompítani néhány csepp rózsaszín szájfénnyel, és máris kész a bájos baba arc.

Chanel

Tökéletes választás nappalra és estére is. Miért? A korallszín rúzs egyszerre feltűnő és szofisztikált, így épp csak annyira hívjuk fel magunkra a figyelmet amennyire szeretnénk. Erős smink ide vagy oda, a Chanel modellek mégsem tűnnek közönségesnek, hiszem a smink többi része abszolút visszafogott. Egy kevés alapozó után csak a felső pillasorokra kaptak festéket a lányok, arcukra a rúzshoz hasonló árnyalatú pirosító került és kész. Magunknak is hasonlóképp készíthetjük el ezt a sminket, de egyetlen jótanács mielőtt korallszín rúzst vásárolnánk: a narancsos árnyalatok sárgítják a fogakat, ezért a dohányosok, tea-és kávéfüggők inkább a pirosas árnyalatokat válasszák. Ha pedig agyoncsapnánk a kifinomultságot cseppentsünk egy kevés szájfényt az ajkak közepére és máris rockosabb az összhatás.

Az összes sminket itt találod!

Christian Dior

John Galliano kreációin már nem képedünk el, sőt a barokkosan eltúlzott sminkeken sem kerekedett el a szemünk. A Dior sminkesek a lehető legdurvább kombinációt választották: zöldes-kékes szemhéjpúder plusz vörös rúzs. Nyilvánvaló, hogy ide-oda cikázik a szemünk a hófehérre alapozott, majd neonszínekkel festett szemek és a piros ajkak között, de hiszen ez volt a cél. Ha hozzávesszük, hogy a modellek erősen tupírozott, feltornyozott frizurákat viseltek, máris megvan a végkövetkeztetés: John Galliano a valaha látott legvadabb Marie Antoinette klónokat küldte a kifutóra. A párhuzamot csak erősítik a modellek arcaira felragasztott szépségpöttyök is. Ha elhagyjuk a drasztikus szemhéjfestést máris kifinomult sminket kapunk, hiszen a vörös rúzs és a fekete tus kombinációja olyan mint a kis fekete ruha: egyszerű és időtálló.

Jean Paul Gaultier

Ha valahol sántít az idei couture smink felhozatal, akkor az minden bizonnyal a Gaultier modellek miatt van. Van itt minden a fonatoktól kezdve, a bronz rúzson át, a dzsungelzöld szemhéjpúderig. Összességében kész káosz az egész arc, amit csak tetéz az egymás mellé felhalmozott szemhéjpúder arzenál. Nem tudjuk, hogy az Avatar képi világa, vagy a Gyűrűk ura tündéinek hajfonatai ihlették-e meg a sminkeseket, de egyértelműen túlzásba estek. A bronz rúzsról pedig csak annyit, hogy a terrakotta pirosítóval együtt használva akár húsz évvel idősebbnek nézhetünk ki, ezért jobb hanyagolni.

Givenchy

Ha vérbeli farsangi sminket szeretnénk a legokosabb döntés, ha egy az egyben elkészítjük a Givenchy modellek sminkjét. A tűzpiros rúzs és a fekete pigmentek kombinációja tökéletes, hivalkodó mégsem kelt olcsó benyomást, hiszen a kellékek és a textúrák tökéletességén van a hangsúly. Ha szeretnénk durvulni, bátran alapozzuk le a szemöldökünket is, ami bár nem könnyű feladat, de elősegíti a fekete glitterek és pigmentek érvényesülését. A pigmentek felvitelére megannyi opció van, amiket egy sminken belül kombinálhatunk is, mondjuk úgy, hogy az alsó pillasorba szárazon visszük fel (a festék pereg ezért púderezzünk alá vagy papírzsepizzünk) szemhéjunkra pedig vizesen. Hihetetlen de a vízben picit feloldott pigmentek olyan színekben képesek pompázni, amiket szárazon el sem képzelnénk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások