Közösség

Herékért, mellekért rajonganak

5586

Számtalanszor megesett már, hogy meglepődtem egy-egy Facebook rajongói oldalon, bár a drasztikus meghökkenések száma fordítottan arányos az arckönyvön eltöltött idővel - minél több eszemet klubot látunk, annál kevésbé lepődünk meg a netes térben szembejövő furcsaságokon.

Biztosan hozzátok is eljutott a hír, miszerint a mellrák elleni küzdelmet támogatván és hirdetvén létrejött egy rajongói oldal ami arra buzdította - és buzdítja ma is - követőit, hogy napi állapotfrissítéseikben mindig említsék meg aktuális melltartójuk színét. Hangsúly a színen van, hiszen semmi mást nem kell bepötyögnünk, csak egyetlen szót: fekete, fehér, piros, rózsaszín, lila... Ez azért fontos, hogy az akció afféle titkos társaságként működjön, tehát a melltartójuk színével elkötelezetten demonstrálók kíváncsiságot ébresszenek avatatlan felhasználótársaikban. Tapasztalatom szerint ez a csoda még három napig sem tartott, mivel az első toborzó üzenet megérkezése után egyik pasi ismerősöm ezt postolta: "Facebook meme:) mindenkinek elmondom!" Sőt, volt olyan kedves, hogy még egy leleplező linket is hozzácsapott állapotához, nem kevesek bánatára, hiszen a kezdeményezésnek épp ez volt a lényege, hogy a tudatlan pasik fejvakarva álljanak és azon tanakodjanak az esti sörözés alatt, hogy a csajok vajon milyen rendszerhiba miatt postolnak színeket.

Bár a melltartó színek hulláma eltűnni látszik a horizonton, sőt férfi társoldala, a Bal vagy jobb rajongói oldal lelkesedése ugyancsak alábbhagyott. Ha a nők értekezhetnek a melltartóik színéről, akkor a pasik nyilván őszintén vallhatnak heréik elhelyezkedéséről, így megannyi posttal találkozhatunk - elvileg -, amik a herék súlyát, csüngését és kényelmi fokát pedzegeti. Eredetileg az lett volna a feladat, hogy a színekhez hasonlóan csupán egyetlen szót -bal vagy jobb- postoljon minden rajongó, de a közléskényszeres felhasználók képtelenek voltak visszatartani szóáradatukat, így olykor még vicces helyzetjelentéseket is olvashatunk: "Bal, nem, várj...jobb. Egy pillanat, nem, mindenképp bal." Az elgondolás a herék esetében is becsülendő, hiszen figyelmet kíván irányítani a hererák veszélyeire, és talán az állapotfrissítéseket megelőző "mintavételt" folyamatos önvizsgálásként értelmezi. Tekintve, hogy mindkét rajongói oldal túlvan tiszavirág életű sikerén, egyre feleslegesebbnek tűnik csatlakozni bármelyik oldalhoz, bár ez még ne tartson vissza senkit attól, hogy összepattintsa a legabszurdabbnak tűnő rajongói oldalt, hiszen láthatjátok: működik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások