Divat

Topmodell leszel!

5573

Ezen a héten Király Gyöngyvirággal beszélgettem, aki alig egy éve döntött úgy, hogy megkeresi Magyarország leendő topmodelljeit, és létrehozza a Royal Models-t. A legtöbb hazai ügynökségtől eltérően, nagyon kevés lányt foglalkoztat, akiknek szigorú követelményeknek kell megfelelni, hiszen potenciális topmodell jelölteket keres. A lányokat személyesen menedzseli, körültekintően egyengetve karrierjüket, nagy hangsúlyt fektetve a kölcsönös bizalomra, illetve arra, hogy minél jobban megismerje az általa képviselt modell személyiségét. Nem elégszik meg a középszerűséggel, keresi a legjobb lehetőségeket, kapcsolatokat, na és persze a legkülönlegesebb leányzókat… Így hozta össze az élet Oleg Bolisukkal is, (őt múlt héten mutattunk be nektek), aki gyakran készít tesztfotókat a modelljeiről. A folytatásban elolvashatjátok a vele készített interjút, a galériában pedig megtekinthetitek az általa képviselt modelleket.

Ha jól tudom, az ügynökséged egy kis dédelgetett “szerelem” az életedben. Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Igen, nagy szerelem az életemben ez a munka. Szerencsém van, hogy azt tehetem, amit igazán szeretek. Szeretem az embereket, és ennél a munkánál elengedhetetlen a személyes kapcsolat, sokat tanulok a külföldi kapcsolataimtól, teljesen máshogy gondolkodnak az életről, az üzletről. Érdekes emberek vesznek körül.

Képekért klikk ide!

Nem egy kommersz modellügynökséget hoztál létre, hanem egy kis boutique ügynökséget, ami itthon nagyon ritka, rajtad kívül csak egy van az országban. Mesélj egy kicsit arról, hogy a Royal miben különbözik a többitől?
Miben? Mindenben! A boutique ügynökség lényege, hogy kevés modellel foglalkozunk, és ez által nagyon jól ismerjük őket. Szerintem, csak akkor lehet jól menedzselni valakit, ha ismered.

Nem lett volna egyszerűbb maradni a jól bevált formáknál és módszereknél? Több lány, több lehetőség, esetleg több pénz…
Volt alkalmam megtapasztalni egy nagy ügynökség működését. Futószalagon adni-venni a lányokat, nem az én műfajom. Említetted, hogy több lány, több pénz. A nagy ügynökségek nem tudnak ugyanolyan színvonalon, profin menedzselni például 30 lányt, körülbelül 5-6 lány van a figyelem középpontjában, a többiek várnak.

Magyarország nagyon kicsi, ahogy az itthoni divatszakma is. Hogyan fogadták ebben a szűk körben az ügynökséged megjelenését?
Minél többet beszélnek rólam annál jobb, csak akkor kritizálnak, ha jól csinálom a dolgomat. Pletykákból sose fogynak ki!

Abszolút külföldre pozicionálsz, aminek az oka leginkább az itthoni piac… vagy inkább annak hiánya. Ha tehetnéd elsőként, min változtatnál a hazai divatéletben?
Nem igazán vagyok jelen az itthoni divatpiacon, nem tartom fontosnak, hogy itthon ismerjenek. A legfontosabb, hogy külföldön tudják, hogy van Budapesten egy „apró” ügynökség, egy kis ékszerdoboz. Mit változtatnék? Talán csak annyit, hogy ne értékeljék túl magukat az emberek, mindenki annak mutassa magát, aki.

Külföldről több pozitív visszajelzést kaptál top ügynökségektől. Mik voltak ezek?
Itt kicsit visszatérnék az előző kérdésedre és mondok egy példát: miért van az, hogy a top ügynökségek, mondjuk Milánóban tárt karokkal várnak, gratulálnak, biztatnak, segítenek, ha kell? Pedig csak egy boutique ügynökség vagyok Budapestről, érted a különbséget? Ezért nem szabad túlértékelni magunkat, fontos erény az alázat, ez itthon senkiben nincs meg!

Lelkiismeretesen foglalkozol az általad menedzselt lányokkal, és jó kapcsolatot ápolsz a szülőkkel is, ami általában ritka egy ügynökségnél. Szerinted ez nem egy felesleges plusz munka, amit önkéntesen magadra vállaltál?
Ez a munkám legfontosabb része, nem tárgyakat adok el, hanem embereket menedzselek, hogy lenne felesleges? Amikor azt kérem egy anyukától, hogy bízzon meg bennem és engedje ki a lányát egy nagyvárosba három hónapra, akkor hatalmas rajtam a nyomás és a felelősség, ezt soha nem felejtem el.

Van olyan modelled, akiben különösen nagy lehetőséget látsz?
Van, de ez titok…

A hozzád kerülő lányoknak nem csak fizikai adottságoknak kell megfelelni. Mi az, amit elvársz a nálad dolgozó modellektől?
Szigorú vagyok velük, néha… Nehéz megértetni egy 16 éves lánnyal, hogy ne egyen csokit és váltson életmódot a modellkedés miatt. Talán a legfontosabb, hogy őszinték legyenek velem.

Maximalista vagy, akinek komoly elvárásai vannak magával szemben is. Hol szeretnél tartani pár év múlva?
Szeretnék kinevelni pár ikont, topmodellt… nagyon jó úton haladok, csak még idő kell hozzá.

Köszi mashKULTURE Juicy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások