Divat

Kivillanó cicifix

5546

Ki ne emlékezne Madonna 1990-es Blond Ambition turnéján viselt hegyes melltartójára, amit a francia divattervező, Jean-Paul Gaultier tervezett? Talán ez volt a legelső eset, hogy egy eddig csak alsóneműként szolgáló melltartó felsőruházatként funkcionáljon tovább. Számtalan kérdés vetődött fel bennünk a téma kapcsán. Lehet úgy villantani, hogy az ne legyen közönséges? Vagy ez abszolút lehetetlen? Maradjuk a láthatatlan melltartásnál? Ciki vagy sem a kilátszódó melltartó? Hogyan párosítsunk, és mit gondolnak a designerek?

Villantás 2010

Érdekes, hogy a Párizsban bemutatott 2010-es tavasz-nyári kollekciókat végignézve számtalan kivillanó melltartós szettet találhatunk. A Diornak is dolgozó John Galliano a csipkés púderszínű estélyik alá adott fekete cicifixet a modellekre, ahogyan ezt a Dolce & Gabbana, Rochas és Estrella Archs is tette. A csipkés, átlátszó felsők esetében két lehetőségünk van: vagy felveszünk egy nem áttetsző felsőt a külső héj és a melltartó közé, vagy beletörődünk, hogy átlátszik a cicifix - persze nem mindegy, hogy milyen.

Melltartók a 2010-es tavasz-nyári szezonból itt!

Az átlátszó felsők mellett még egy jellemző öltözék volt, ami alól kikandikáltak a melltartók ezeken a képsorokon: a mély, U-alakú nyakkivágások. A Dolce & Gabbana mellett Emanuel Ungaro és Sonia Rykiel kifutóján is láthattunk ilyen szabásvonalú felsőket. Érdekes továbbá az is, hogy Jean-Paul Gaultier visszatért a bevezetőben említett kilencvenes évekbeli alkotói stílusához, hiszen hegyes melltartók kerültek a modellekre, méghozzá a felsőruházat fölé. De nem Jean-Paul Gaultier volt az egyetlen merész tervező, hiszen Marc Jacobs is selyemcsodákat adott a modellek ruhája fölé. 

Korábbi szezonok

A melltartók közszemlére tétele régóta foglalkoztatja a designereket, nem a 2010-es tavasz-nyári szezon az első alaklom, hogy szép számmal küldtek kifutóra cicifixvillantós öltözékeket, majdnem minden szezonban találhatunk ilyen szereléseket. Ebben a galériában válogatást láthattok régebbi bemutatók melltartóvillantós öltözékeiből, érdekes látni, hogy mit vonultatott fel például a Chanel 1993-ban.

Melltartók a korábbi szezonokból itt!

Szex és New York

De Madonna elsőként vette felsője felé a csipkés cicifixét is - a trend persze azóta is töretlen, gondoljunk csak a Szex és New Yorkra. Jó-jó, tudom, hogy már sokaknak a fülén folyik ki a sorozat, de ehhez a témához tényleg muszáj megemlíteni, hiszen Carrie-nek megszámlálhatatlanszor villant ki a csipkecsodája. Hihetetlen, hogy könnyűszerrel össze lehet szedni egy terjedelmes villantós galériát kedvenc szingli sorozatunkból. A Patricia Field által öltöztetett Carrie rengetegszer tette közszemlére fehérneműjét, és talán egyetlen egyszer volt csak közönséges, amikor Bergert akarta elcsábítani, akivel régóta szexmentes kapcsolatban élt. Carrie-nél is láthatunk áttetsző felsőket, ami alól átsejlik a cicifix, de olyat is láthatunk, amikor túl nagy annak a fránya ruhának a kivágása. Hányszor találjuk mi is szembe magunkat ezzel a problémával, hogy túl nagy a kivágás, vagyis a kivágáshoz túl nagy az összes melltartónk kosárrésze, így bármint csinálunk, bárhogy húzogatjuk, kivillan, aminek nem kéne. Patricia Field szerint ilyenkor csak egy megfelelő fehérneműt kell találni, ami nemhogy rontja, hanem kivillanásával még növeli is a ruha szépségét. Vagy nem?

Melltartóvillantós képek a Szex és New Yorkból!

Se nem fűző, se nem melltartó

Az angolul braletnek nevezett fehérnemű valahol az egyszerű melltartók és a fűzők között helyezkedik el, átmenetet képezve a két kategória között. Ha áttetsző felső alá keresünk támasztékot, akkor ajánlatos egy braletet beszerezni. A galériában a Topshop és az Asos kínálatából válogattunk, az utóbbiról egy sima bankkártyával megrendelheted álmaid darabját, hiszen mindössze hat fontért szállítanak hozzánk is.

Bralets itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások