Divat

Fapapucs

5540

Gondolom mindenki emlékszik a 2009 októberében a Párizsi divathét keretén belül megrendezett Chanel bemutatóra, ahol a mester, Lagerfeld a 2010-es tavasz-nyári trendeket tárta a nagyközönség elé. A régóta monumentális díszleteiről híres divatház erre a bemutatóra egy pajtát ácsolt és szénával borította az üvegkupolás Grand Palais-t. A pajta és a szalma mellé természetesen stílusban passzoló lábbeli kellett, így a modellek lábára mi más is került, mint klumpa. Lagerfeld egy zseni, ez köztudott, így nem valószínű, hogy félrelőtt a klumpával, nagy valószínűséggel divat lesz belőle.

Designer klumpák itt!

A hagyományosan fa talppal bőrből szegecseléssel készült lábbelit nem csak a Chanel vezető tervezője küldte a kifutóra, Marc Jacobs a Louis Vuitton számára reformálta meg a tradicionális papucsot. Persze Marc Jacobs szinte a felismerhetetlenségig áttervezte a klumpát, de azért jó látszik, hogy mi adta az inspirációt a cipőtervezéshez. A fapapucsok egyébként már korábban is megjelentek például a Vogue oldalain a vidéki stílusban készült divatanyagokban.

Ha tágabb értelemben vesszük a fapapucsot, akkor a kategóriába sorolhatók a fa talppal készült szandálok és csizmaszerű lábbelik is, ilyeneket több híres tervezőnél is találunk, például Vera Wang is hozzányúlt a kopogós papucsokhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások