Divat

Fapapucs

5540

Gondolom mindenki emlékszik a 2009 októberében a Párizsi divathét keretén belül megrendezett Chanel bemutatóra, ahol a mester, Lagerfeld a 2010-es tavasz-nyári trendeket tárta a nagyközönség elé. A régóta monumentális díszleteiről híres divatház erre a bemutatóra egy pajtát ácsolt és szénával borította az üvegkupolás Grand Palais-t. A pajta és a szalma mellé természetesen stílusban passzoló lábbeli kellett, így a modellek lábára mi más is került, mint klumpa. Lagerfeld egy zseni, ez köztudott, így nem valószínű, hogy félrelőtt a klumpával, nagy valószínűséggel divat lesz belőle.

Designer klumpák itt!

A hagyományosan fa talppal bőrből szegecseléssel készült lábbelit nem csak a Chanel vezető tervezője küldte a kifutóra, Marc Jacobs a Louis Vuitton számára reformálta meg a tradicionális papucsot. Persze Marc Jacobs szinte a felismerhetetlenségig áttervezte a klumpát, de azért jó látszik, hogy mi adta az inspirációt a cipőtervezéshez. A fapapucsok egyébként már korábban is megjelentek például a Vogue oldalain a vidéki stílusban készült divatanyagokban.

Ha tágabb értelemben vesszük a fapapucsot, akkor a kategóriába sorolhatók a fa talppal készült szandálok és csizmaszerű lábbelik is, ilyeneket több híres tervezőnél is találunk, például Vera Wang is hozzányúlt a kopogós papucsokhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
jan
21
nadja írta:
Mikor ált.sulis (tizenpár éve) voltam, úgy emlékszem menő volt. Nekem is volt, nagyot lehetett rugni vele...-rossz gyerek voltam ;)
Nem hinném, hogy felhúznék ilyesmit, bár a képeken ezek a klumpák nem mindig klumpaszerűek.
10:29
2
jan
21
forevermore írta:
huhh, amikor ez divat volt, nagyon szerettem volna, de vmiért nem kaptam. Pedig hátra is lehetett hajtani a pántját szandálként hordva :D
Aztán volt a nyaralónkban egy kevésbé divatos darab, pár számmal nagyobb, szerettem benne csattogni, de kb naponta törtem ki benne a bokám majdnem :D
10:32
3
jan
21
beabanya írta:
4-es Vera Wang fapacsker tetszik (hasonló "csatos"motoros csizmám volt annó csak kisebb sarokkal)
6-os Kurt Geiger pacsker pedig nagyon dög :-)
10:37
4
jan
21
mortisha írta:
az részlet kérdés, hogy tetszik-e vagy sem, de én csak arra emlékszem, hogy állandóan kék/zöld volt a két bokám belül, mert összerugdostam azzal a fatalpú sz***al. Úgyhogy nekem NEM nem nem
10:40
5
jan
21
jaj nekem volt kb 10éves koromban, és akkor nagyon menő volt:) de fájt benne a lábam, kényelmetlen volt, és a fatalppal összerugdostam a bokám, áááhh szörnyű volt...már nem is tetszenek:)
10:45
6
jan
21
Adriana írta:
Nem szerwetem, mert nem kényelmes. Nagyon szép darabokat tudnak készíteni, de nem dőlök már be... :-)
11:05
7
jan
21
Nyruszi írta:
Milyen hülye szó az, hogy klumpa.
Klumpa, klumpa, klumpa... :D
11:22
8
jan
21
indala írta:
ujjujjujjjujúúúúj, ezt ne. kínozni lehetne engem vele, mint a mulatós zenével.
11:27
9
jan
21
doktorneni válaszaindala írására:
Akkor képzeld el, hogy Lagzi Lajcsi, Bangó Margit meg a Nagyecsedi Fekete Szemek összejönnek egy estére, és ragyogó-csilingelő arany szentképes fuxokkal telerakodva, a lábukon színes strasszköves szegecselt fapapucsokkal ropják a színpadon egész este...Huh:D

Amúgy nekem tetszeNE, ha hazánkban is lehetne kapni valami csinosabb darabot.
11:55
10
jan
21
Katyerina írta:
Sose értettem, hogy lehet klumpát hordani. Vagy bármilyen fatalpú cipőt. Vannak ezek az egészségügyi klumpák, ez is teljesen érthetetlen nekem, hogy tudják egész nap hordani, holott ez a kemény talp minden, csak nem egészséges, nagyon rosszat tesz a lábnak, a csípőnek, a gerincnek.Tény, hogy jól néznek ki. Egyszer vettem egy ilyet, mert olyan jól nézett ki, nem tudtam egyszerűen otthagyni. Nagyjából egy óra múlva már nem éreztem a talpamat, teljesen le volt zsibbadva. Frankón ha belecsípek egy erőset vagy beleszúródik valami, nem éreztem volna. Mire hazaértem, felért egy megváltással, hogy végre levehetem... Ráadásul már egy hordás után a fa része össze volt karcolva, elkezdett lepattogni a védőlakk. Hiába vigyáztam rá, szerintem erre nem lehet kellőképp vigyázni, az anyaga miatt eleve halálraítélt a dolog.
12:21
11
jan
21
Liacalifornia írta:
Ómájgád!... :S Ez röhej :D
A legutolsónak szép a színe, és még jól is néz ki, a többi borzasztó...
12:31
12
jan
21
Meggy írta:
6-os 7-es simán jöhet a cipősszekrényembe ^^
Nekem általános iskolában volt és nagyon szerettem, rövidnadrággal, időnként ha rám lehetett eröltetni akkor szoknyával hordtam :)
13:09
13
jan
21
pupakzsemle válaszaNyruszi írására:
Hangutánzó szó:)
13:50
14
jan
21
pupakzsemle írta:
Én sem szerettem, mindig lila-zöld votl a bokám ,mert összevertem a lábam, meg mindig kifordult a bokám....ááááááá, nem!
13:51
15
jan
21
Belle írta:
Hihi! Nekem volt klumpám, nem volt kényelmetlen...most is a fülemben cseng az a hülye kluffogó hang, amit hallattam abban a hülye klumpában. Amúgy nekem narancsszínű volt. :D Mint valami kacsa lába, háááhá!

Most már nem tetszik, nem vennék fel többet olyat, mert időközben volt két randa bokaficamom és a doki szerint a következő szalagszakadás lesz, úgyhogy inkább nem kockáztatok.

Ja, amúgy nálam nem műkszik a link, csak ilyen hülye dudálást hallok. :S
14:30
16
jan
21
KicsiKatica írta:
Nem tetszenek. És nem is szeretem az ennyire merev talpú cipőket.
14:51
17
jan
21
Babomano írta:
Biztos, hogy divat lesz, mert a MENŐ divatcégek dobják piacra és így a sok divatőrült megveszi.

(divatőrültek nekem azok az emberek, akiknek tökmindegy mennyire borzalmas egy ruha, cipő, kiegészítő stb., megveszi, mert ez a divat, ezt nyomják mindenhol, függetlenül attól, hogy nem is jól hordja stb.) -lehetne még ragozni.

Ha muszáj lenne választani, akkor az 5ös a legelfogadhatóbb, (ha jól emlékszek) amit 1-2 emberen el tudok képzelni, de a többi...... sokat fogok mosolyogni a tavasszal illetve nyáron, ha itt is tényleg divat lesz :D
15:33
18
jan
21
rubikkocka írta:
Alacsonyabb kivitelben nincs? :)
15:47
19
jan
21
ismeretlen válaszaNyruszi írására:
umpa-klumpa XD
15:53
20
jan
21
ismeretlen írta:
juj, emlékszem, annyira akartam kicsiként klumpát, és nem kaptam...akkor totál lelkisérült voltam ettől (meg a tamagocsitlanságtól is) mert az összes menő lány ilyet hordott, nekem meg nem volt. de most ebben a pillanatban hálát adok érte, hogy nem kaptam( bár fájó pontra tapintottatok...) XD maradjon meg a hollandoknak. mellesleg eme dizájnerklumpák egynémelyike annyira, de annyira randa..hogy azt nehéz szavakba önteni.
15:57
21
jan
21
cattyee írta:
Hahahaha! Ugyanilyenem van (mint a Chanel), csak nincs rajta masni. Igaz, hogy legutóbb a 90-es évek közepén volt rajtam...:DDD
16:13
22
jan
21
cattyee írta:
Ja, a 6-os viszont kimondottan tetszik.
16:13
23
jan
21
lazado írta:
Sziasztok!

Szép délutánt mindenkinek. :) Én nagyon örülnék, ha ismét divatba jönne. :)) Nekem 10 évvel ezelőtt is volt, nagyon szerettem. Fekete színű és minőségi klumpa volt és a mai napig is az. Nemrég raciztam a cuccaimat, és rátaláltam hatalmas volt az öröm. Még mindig szuperül néz ki, pedig már legalább 10 éves. ! Én mindennel hordtam nadrággal, rövidnadrággal,még nadrág szoknyával is :P, szoknyával, mini szoknyával :P A színe miatt mindenhez passzol. Mosolyogtam amikor valaki azt írta, hogy összeverte a bokáját, hát igen a kezdetekben nekem is sikerült, kék zöld foltos volt a bokám. De miután megtanultam benne járni, szuper volt minden. Nagyon sok osztálytársnőm irigykedett rám, mert ők is szerettek volna klumpát ( nem egyszer felpróbálták a klumpámat,hozzáteszem nagyon örültem neki, tanítottam is őket, hogy kell benne járni ) de nekik sajnos nem sikerült megtanulniuk. Egy szónak is száz a vége akár divat lesz idén a fapapucs-klumpa-akár nem, én felveszem amint olyan idő lesz, hogy nem fog fázni a lábam.(a bokámra gondoltam ) A bemutatott modellekből nekem csak az utolsó tetszik egyedül a színe és a formája miatt és hogy pici sarka van. A többi közül bár van olyan ami szép- szerintem :) - de nekem túl magas a sarkuk, rövid sarokkal oké lenne- a szép modellek.

lazado
16:16
24
jan
21
agiii írta:
6 éves koromban nekem is volt, ilyen undormány zöldeskék színe volt, de le sem szakadt rólam, annyit hordtam, még a hangjára is emlékszem :)
a Kurt Geiger cipellőt meg ideee nekem
16:17
25
jan
21
policegirl írta:
5ös és 6os bármikor jöhet....de leginkább az YSL...!!! Amúgy nem hordanék klumpát, de ez a kettő szerintem nem is az!! A klumpa maradjon csak az egészségügyben dolgozóké.
16:28
26
jan
21
LadyGray írta:
Egy fapapucs ill szandál volt az a ruhadarab amiért életemben először és utoljára sírtam...:D
17:07
27
jan
21
lazado írta:
jav. nadrágszoknya

lazado
17:49
28
jan
21
lazado írta:
Most jutott eszembe, hogy nekem volt lilás zöld színű is. A klumpa eleje zöld volt a többi része pedig lila. :D Nagyon vad volt, de én nagyon szerettem. :D Már sajna nincs meg (csak a fekete) mivel kinőttem. :S

lazado
17:54
29
jan
21
ismeretlen írta:
10 éve tényleg menő volt, abban jártam iskolába is. :) A mostani stílusomhoz nem illik, illeve nem tetszik, hogy az utóbbi egy-két évben a fapapucsok valójában fautánzatú műanyagból vannak.
19:30
30
jan
21
FHelga írta:
klumpa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
19:48
31
jan
21
Aemilia írta:
ajaj,nekem csak rossz emlékeim vannak :D tudom,nálunk is a suliba "létkérdés" volt,minden lány szaladt klumpáért,hogy menő legyen. arra emlékszem,hogy a bokámnál található csontokat szétvertem vele,ja,meg egyszer történt egy olyan,hogy egy lejtős járdán futottam lefele vele,kicsúszott a lábam belőle,majd előrezuhantam és szó szerint "fűbe haraptam" xD akkor mondjuk ez nem volt vicces,mert majdnem kitört a fogam,és egy életre megutáltam :D
20:25
32
jan
21
LadyGray válaszaLadyGray írására:
Egyébként szerintem nagyon kényelmes, annak ellenére, hogy "kemény fa" talpa van! Nem tudom hogy csinálja de én nagyon szeretem a klumpapucsokat:D otthon évekig az volt..meg a klumpa szandálomtól soha!!! nem lett vízhólyag a lábamon, míg mostanában bármilyen szandált választok elkerülhetetlenül lesz rajta!:S Bár én soha nem ilyen magas-sarkút-talpút hordtam az is tény:P Ja most is klumpa forma papucsom van, de ez bőr meg ani-stressz, szóval puha talpú nőverkepapucs:D mivel ha mosogatok kipacsálom a vizet elég gyakran és semmit nem utálok annyira mintha a lábujjam közé megy a mosogatóvíz:P
20:27
33
jan
21
Ananke írta:
ez megint olyan, hogy most azt mondom soha nem hordanám, de ez volt anno a répanacival is... :D most meg csak azt hordok kb
23:07
34
jan
22
0rshee írta:
Mikor kicsi voltam volt anyunak, meg nekem is egy kis fehér... most meg megint divatba jön? Ennyire öreg vagyoook?!
00:22
35
jan
22
Csillagszem írta:
Bármilyen fatalpú cipő véleményem szerint iszonyúan kényelmetlen, és semmiképpen sem hordanám.:)
07:32
36
jan
22
Csillagszem írta:
Jó, jó, rendben van! :D
07:33
37
jan
22
PepitaOphelia válaszadoktorneni írására:
Neeee! :D
09:18
38
jan
22
PepitaOphelia írta:
Nekem soha nem volt klumpám :'( Micsoda gyerekkorom volt... Egyébként annyira nem is néz ki rosszul, de ezt aztán végképp nem lehet akármihez felvenni.
09:19
39
jan
22
lipgloss írta:
Fúúú nekem se tetszik! Anyukám hordott ilyet mikor megműtötték a lábát és mondták, h a fa a legjobb amiben ilyenkor "lépkedhet".. Ő se örült neki..
09:26
40
jan
22
szundi írta:
Kényelmetlen, hangos, keménytalpú, csúnya, töri a talpad---->fujj.
16:09
41
febr
07
ismeretlen írta:
Véleményem szerint a 90-es években divatos klumpák inkább voltak szépek, mint ezek. Sőt, azok jól mutattak a női lábakon. Emellett most is vannak nagyon csinos és szexi lapos talpú fapacskerek.
18:22
Felhasználónév:
Jelszó: