Mi ez?

Mi ez? Sólámpa

5482

Karácsonyra jött a szerkesztőségbe egy sólámpa. Mivel maximum két méterről szívja be a káros sugarakat, és célzott volt az ajándék, a főnök használja. Indítványoztuk, hogy tegye középre, hogy mindannyiunk körül elszívja a káros sugarakat, de még mindig csak körülötte lévő sugarakat semlegesíti. Elvileg.

Kicsit utánanéztünk, hogy mi is ez a sólámpa és vajon tényleg javítja a helyiség levegőjét, sőt hegyi vagy tengeri levegő lesz-e körülötte. A tézis szerint a só negatív ionokat bocsát ki magából, és így javít a körülötte lévő levegő minőségén. Mivel a belélegzett levegő nagyban hatással van a közérzetünkre, egészségünkre, ezért nem lehet rossz, ha valami kipucolja azt. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll, negatív és pozitív töltésű részecskékből. Azt mondják, hogy az elektromos készülékeink - melyek körbevesznek minket - ezeknek a jól kitalált egyensúlyát felborítják. A hozzáértők szerint a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak.

Én bevallom szkeptikus vagyok, hiszen még közelről sosem próbáltam, de abban biztos vagyok, hogy az ásványon átsejlő kellemes fény, és maga a tudat jó hatással bír az ember pszichéjére. Több hiperaktív kisgyermek higgadtságot mutatott sólámpa-terápiát követően, ami jelentheti jótékony hatását ennek a titokzatos tárgynak. Nyugtató hatása mellett kifejezetten jót tesz a légutaknak, az idegi eredetű fájdalmakat elmulasztja, a magas vérnyomást normalizálja, és a reumát is megszünteti. A keringést is pozitívan befolyásolja, így terápiás célzattal használják vese, idegek gyógyítására, a hormonháztartás működésének normalizálására, sőt még tipikus öregkori tünetekre is.

A sókristályok színe lehet egészen áttetsző - minden színt magába foglaló - fehértől, a sárga és a barack színen át egészen a sötét narancsig, vörösig. A legjobb, ha sugárzó tárgy mellé helyezzük, tehát elektromos készülék mellé. A sótömb méretétől függ, hogy milyen sugárban fejti ki jótékony hatását. Egy két kilós lámpa olyan két méteren belül pucolja a levegőt, de egy negyven kilós is maximum négy méterre sugároz. Inkább vegyünk több kisebbet, mint egy hatalmas kőtömböt. Bár a megfelelő méretű lakás birtokában, akár egy teljes falat is felhúzhatunk sótömbökből.

Ha a fenti érvek ellenére még mindig bizonytalanok vagyunk, akkor próbáljunk egy sóbarlangot, mondjuk ezt, és tapasztaljunk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások