Mi ez?

Fülönfüggő gigák

5471

A designban kicsit is jártas olvasóink bizonyára ismerik a Kitchen Budapestet és a nevükhöz köthető projekteket, és talán már a gigantikus fülbevalóikról is hallottak. Látszólag nem mondhatjuk, hogy a fülbevalók óriásiak, de ha jobban megvizsgáljuk őket rájövünk, hogy bizony nem kis mennyiségű adat tárolására képesek. Giga, adat, fülbevaló, hogy mi jön ki ezek elegyéből? Egy olyan hibrid ékszer, ami egyszerre mutatós és funkcionális darab, hiszen a hímes tojásra hajazó formát kinyitva aprócska pendrive-okra bukkanunk. Mi ez ha nem kreativitás?

A legjobb barátnőm ujjongva számolt be a valaha kapott legfrappánsabb ajándékáról: "És képzeld olyan fülbevalót kaptam, amin magyar motívumok vannak és ami pendrive is." Darabonként egy-egy giga. Mikor legközelebb találkoztunk és megláttam az ominózus ékszert, naná, hogy megkérdeztem, hogy a hány Lost évad, illetve melyik zenész diszkográfiáját viseli épp a füleiben. Haraszti Gina, Kádár Szonja és Sipos Melinda munkája tökéletesen ötvözi mindazt amire egy "geek" nőnek szüksége lehet, hiszen melyik techmániás csaj ne akarná a céges prezentációját egy ilyen fülbevaló-drive-on tárolni?

(kép: himes.kibu.hu)

A 100% Design Tokyo design kiállításra készült darab tervezésekkor a lehető legtöbb női igény tartották szem előtt a kreatív designerek, ami a végső kivitelezésben hiszen egyszerre mutatós, praktikus és sokoldalú. A műanyag borításban lapuló super slim USB flash drive jóval kisebb mint egy hagyományos pendrive, így csak képletesen beszélhetünk gigászi méretű fülbevalókról. Minden darabon kézzel festett, újraértelmezett magyar motívum látható, ami egyszerre flórklór és modern. Hogy kiknek ajánljuk? Bárkinek, aki elég techmániás ahhoz, hogy a fülébe aggatva hordja kedvenc zenéit, vagy filmjeit, de arra azért vigyázzunk, hogy használat előtt vegyük ki a fülünkből.

A fülbevalók ára darabonként 3000 forint, páronként pedig 5000 forint.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások