Lélek

Ki irányít téged?

5467

Jövőnk éppúgy meghatározott, mint amilyen mértékben mi magunk vagyunk képtelenek a változásra és változtatásra, vagyis a világ és önmagunk megismerésére. Az élet egyfolytában ennek a felismerésnek a kikényszerítésére tanít bennünket. Mindaz, amivel földi életünk során találkoznunk kell, időben elosztva és egymást kiegészítve történik. Ezek egymásutánisága és a különböző életszakaszokra való elosztottsága több eszköz segítségével leolvasható, s ha szükségét érzed, ebből prognózis, vagyis "jóslat" készíthető. Ha hiszel benne…

A múlt év utolsó hülyeségét követtem el, amikor engedtem az egyik tévéműsorban szereplő jósnő csábításának. Alapvetően nem hiszek az efféle mágiákban vagy hókuszpókuszokban, de emberi természetemnél fogva engem is jellemez a kíváncsiság, izgat a jövőm, így bevállaltam és elmentem hozzá. Málló falú, sóskaszagú, lepattant ház, a lakásba lépve szantálfa és gyertya émelyítő illatkompozíciója, két túltáplált macska és a jóscsaj, aki úgy nézett ki, mint egy igazi XXI. századi boszorka, szemfestéke szétfolyva, bizarr karmok, meg egy csillogó sámánruha. Az egyik dagadt macska gonoszul rám villantotta zöldessárga szemét, majd a sámánnő parancsára, megrázta a fejét, ráugrott a kilincsre, lenyomta, majd nyomtalanul eltűnt. A másik állat a hátam mögé osont, hozzám nyomta a farkát, én meg úgy éreztem, hogy szexuálisan inzultál…

Először a születési dátumom alapján mondott egy-két rám jellemzőt, majd kártyát vetett nekem. Végigmentünk a kérdéseimen: magánélet, munka, család, egészség. Jóslása szerint az idei évem második fele lesz minden szempontból változást hozó, de az igaz szerelemre még négy (!) évet várnom kell. Úgy jöttem el tőle, mint akit fejbe vertek, mert szingliként nekem épp ez volt a sarkalatos pont. Már épp sajnáltam magam, mert láttam az elkövetkező szerencsétlen randevúimat, amikor felhívott a barátnőm, aki előttem járt már nála. Átbeszéltük a hallottakat és kiderült, valami nem stimmel, mert a jósnő egészen más sztorikkal etetett bennünket saját magáról,. Szép, mondhatom, naiv kis fejemmel egy sarlatán kezébe kerültem, én meg amilyen hülye vagyok, az egészet szentírásnak véltem. Ezek után, hogy saját sorsomnak én legyek a legjobb kovácsa, összegyűjtöttem pár jóslási variációt – akár házi használatra.

Tudni kell, hogy egy jóslás vagy előrejelzés nem mondhat ki bekövetkezendő, konkrét eseményeket. Megjósolhatatlan, hogy valaki a jövőben a valóság melyik szintjén, vagyis a tudatosság milyen fokán lesz képes szembenézni egy adott problémával. A prognózis csak egy bizonyos életszakasz tapasztalati tervének jellegéről szólhat, azonban számtalan módszer létezik, amivel vallatóra foghatod sorsod.

Szerelmi jóslás

Általában egy meghatározott személyről szól, vagy szimbolikus tárgyakhoz, napokhoz köthető. A leggyakoribb ilyen szerelmi jelkép a piros alma. Egy népi hiedelem szerint, ha a lány András napján piros almát tesz titokban a ház ereszaljába, és azt Borbála napján megfordítja, majd karácsony éjszakáján az éjféli misére magával viszi, az lesz a jövendőbelije, aki elsőként megszólítja őt. Nem ritka, hogy mágikus varázslatokkal, különböző szerelmi praktikákkal kötik egymáshoz a szeretni vágyókat. Fontos kellék a hajtincs, a rozmaringág, a selyemkendő.

Rúna

A rúna szó eredeti jelentése suttogás vagy titok. A rúnák szent írásrendszerét, illetve okkult szimbólumait Kelet-Európa számos területén ismerték, nem csupán jövendölésre, hanem gyógyításra is. A rúnajóslás ősi módszer, a rúnák mágikus írásjelek, és a bölcs meglátások forrásai, ezeket akár egy szótár segítségével is értelmezheted. Szerezz be rúnákat vagy készíts magadnak szimbólumokat, majd rakd le a rúnalapokat az asztalra háttal felfelé, és alapos összekeverés után húzz egy lapot, miközben a megfejtendő kérdésre koncentrálsz. Ha hatékonyabban szeretnél jósolni, mielőtt a rúnákhoz fordulsz gyújts meg egy gyertyát, helyezkedj el kényelmesen, és meditálj pár percig.

Önts vizet, de ne a müzlis tálba!

Ha szereted a vizet, látványa kellemes érzéssel tölt el, hangja megnyugtat, és hiszel abban, hogy egy jó fürdő megtisztítja tested a negatív energiáktól, akkor ez a te jóslási módszered lehet. Tölts vizet egy nagyobb, mély üvegtálba, majd keverj bele kék, esetleg zöld ételszínezéket, hogy a víz sötét legyen. Helyezz el a szobában két gyertyát, úgy hogy azok fénye ne tükröződjön a víz felületén. Állj a tálka fölé, és jobb kezeddel körözz hármat a víz felszíne fölött. Hunyd be a szemed, tedd fel azokat a kérdéseket, melyekre választ szeretnél kapni. Amikor újra kinyitod a szemed, bal kezeddel körözz hétszer az óramutató járásával megegyező irányba, nézz a víz mélyére. Amit ott látsz, vagy érzel, az a felelet.

Ingával való jövőmondás

Az emberek jelentős hányada rendelkezik olyan energiával, mely lehetővé teszi az inga használatát. Általában a csillagjegyhez tartozó gyógyító kő alkalmas az elemzésre, de ha nem tudsz beszerezni ilyen követ, akár egy zsebóra is megteszi. Keress olyan tárgyat, ami igazán fontos neked. Az ingát tartsd e tárgy fölé, koncentrálj vagy húsz percig, majd amikor azt érzed, hogy elérted a kellő energiaszintet, kérdezz. Az ingát kizárólag te használhatod, miután bekalibráltad, hogyan jelzi majd az igent, és hogyan a nemet neked.

Kristálygömb

A kristálygömb a magasabb rendű kapcsolatteremtés eszköze, anyaga lehet hegyi vagy ólomkristály. Ez a technika a jóslás ősi művészete, ahol a jövendölés egy fényes felületű tárgyra történő koncentrálással történik. Művészete már a római időktől dokumentált, amikor egy névtelen jövendőmondó figyelmeztette Caesart Róma bukására. A kristálygömb használata a legelterjedtebb jóslási forma, használói azt vallják, hogy ez idő alatt a bennük lévő és az őket körülvevő energia felhasználásával dolgoznak, mágnesként vonzzák a művelet végrehajtásáshoz szükséges energiát, s az így kapott képek a "harmadik szemükön" keresztül érkeznek.

Számmisztika

A numerológia az asztrológia kistestvére, segítségével megtudhatod, hogy mi a karmikus küldetésed. Ennek tanulmányozása kitűnő lehetőséget ad az önismeret elmélyítésére, az életedben bekövetkezett és bekövetkező események kiszámítására. Születésünk pillanatában – mely életünk legfontosabb része – az akkor uralkodó földi vibrációk határozzák meg életutunkat. Az ember élete 9 periodikus ciklusban fejlődik, ez a fejlődés vonatkozik mind az egyénre, mind az egész mindenségre. Minden életévünk egy fejlődési szakasz része.A számok alapján megfejthető a másik ember egész személyisége. Mágikus számokat az egész világon ismernek, főként a hármas számot, ám a számmisztika nem bizonyos számoknak tulajdonít mágikus jelentőséget, hanem magának a számnak, mint sztereotip mennyiség jelölésének.

Yi-Ching 

Használhatod az ősi kínai jóskönyvet, a Yi-Ching-et. Ennél a jóslásnál három pénzérmét kell feldobnod, a fej és írás találatai szerint kapsz egy alsó és egy felső trigramot, ami együttesen egy hexagramot eredményez. Ezt kikeresve a táblázatból megkapod a hipotézist a kérdésedre, ami a várt üggyel vagy eseménnyel kapcsolatban működésbe lépő erők szintetizálását jelenti. 

Kávézacc jóslás

Főként a XVI.-XVII. században volt népszerű. Eredetileg az aztékok használták úgy, hogy őrölt kakaóbabot leforráztak, majd a főpap ebből jósolt. Egyszerű jóslási mód, mert a hozzávalókat a polcodról is leemelheted. Kávéivás előtt és közben koncentrálj a magadnak feltenni kívánt kérdésre, majd ha megittad a kávét, borítsd rá a csészealjat a csészére, fordítsd meg háromszor, majd emeld le a csészét, nézz bele, és a kávézacc alkotta ábrából máris hozzáfoghatsz jövőd megfejtéséhez.

Álomjóslás

Saját álmainkkal mindig előszeretettel foglalkozunk, lelkesen mesélünk róla másoknak, elemezzük, bogozzuk őket. Az álomfejtés ősi tudománya határterület a pszichológia és az ezotéria között. Minden korban kísérleteztek az álomképek magyarázatával és annak realitásalapjával. Freud Az álomról című tanulmányában leírja, hogy a vágy teljesítését tartja az álom fő funkciójának. Vágyaink sokszor ellentétben állnak azok megvalósulásával, hisz a legtöbb ilyenünk tiltott , nem valósul meg. Ezeket a vágyakat álmaink teljesítik be. Az álomértelmezés tulajdonképpen dekódolás, az álom képeinek magyarázata, ama feltevés alapján, mely szerint az álmok jelentenek valamit. Álmainkban felsőbb hatalmakkal kommunikálunk, melyek ilyenkor akaratukat álomképekben nyilvánítják meg számunkra. Az álom tartalma szerint lehet manifeszt és látens, az előbbi a nyilvánvaló álomtartalom, amit látunk, amire emlékszünk, a látens álmaink lappangó, tudatalatti vágyaink.

Izzadó tenyered is árulkodhat

Egyéni jellemzést jelent a jövő előrejelzésével a tenyér elemzése és tanulmányozása. Ez a jóslási típus az egész világon elterjedt, sőt már a régi idők barlangjaiban is találtak erre vonatkozó jeleket. A görög Hippocrates orvosi szempontok alapján tenyérjóslással vizsgálta az embereket. Az a kezed, amivel írsz, mutatja a jelent és a jövőt, a passzív kéz a gyermekkorról, a múltról árulkodik. A bal kéz az anyai oldal, a feminin jellemvonások, egészségi állapot és az élet első felének eseményeit, míg a jobb kéz az apai oldalt, a férfias és fizikai részt, az élet második felét mutatja. Kézelemzésnél alapszabály, hogy az összkép a döntő, minden egyes részletet gondosan össze kell vetni, amiből egy valószínűsíthető tendenciát kaphatsz. A kéz vonalai az idő múlásával változnak, így az általuk jelzett történések is. 

Kártyából való jóslás

Későbbi korok folyamán terjedtek el a különféle kártyák és a kártyajóslás. A tarot kártya eredetét homály fedi, Itáliában tűnik fel először, de forrása lehet Egyiptom vagy Kína is. Vannak teljesen hétköznapi játékkártyák, amiket jóslásra is lehet használni. Legismertebb a francia römi kártya és a magyar kártya, ezen kívül léteznek kifejezett jóskártyák is, mint a lenormand kártya, a cigány kártya, egyéb pszichoterápiás kártyák, angyal kártyák, illetve az Osho ZenTarot kártya. Ezeknek számtalan kirakási módja létezik.

A hagyományos tarot kártya két paklit tartalmaz: a különféle képeket és figurákat, a 22 számozott lapból álló NagyArkánumot, és a francia játékkártyától alig különböző Kis Arkánumot. Előbbi a jövőbe látás eszköze, mely alkalmas lehet önmagunk megismerésére is. Kártyavetéskor a lapokat megkeverik, arccal lefelé sorokban rendezve leterítik, majd egyesével felfordítják őket, hogy belőlük egyenként, valamint a többi lappal összefüggésben is ki lehessen olvasni a különféle jelentéseket. Minden laphoz egy bizonyos jelenségkör társul, a lapok saját életünk színterei. Amikor a kártyák a jövőre vonatkozó útmutatást adnak, csupán tanáccsal szolgálnak, és nem azt mutatják meg, hogy mi fog történni valójában, hisz semmi nem történik teljes bizonyossággal.

Egy kedvezőtlen vagy negatív tartalmú jóslás esetén félő, hogy bevonzod a hülyeséget, és önbeteljesítesz. Jobban jársz, ha meghagyod magadnak a jövőt egy izgalmakkal és lehetőségekkel teli kérdőjeles csodának, a múlt történéseiből, a jelenből levonod a fontos és tanulságos konklúziókat, majd tudatosan építed életed útját. Ám az nem kizárt, léteznek olyan dolgok, amelyek valójában nem rajtad múlnak… Erről hogy vélekedsz?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások