Közösség

A hoolywoodi hegyekben fönn

5470

El kell keserítenem minden Hip Hop Boyz rajongót, mert szó sem lesz táncoslábú fiúbandákról, hiszen sokkal impozánsabb hegyek közé megyünk most. Hegyek, villák, luxusüzletek, Sunset Boulevard... Hollywood lesz az. Márpedig ha a filmek fővárosában számolnunk kell némi sztárrajzással, azon pedig már meg sem lepődünk, hogy a hírességek ebben a városban is a legjobbat - és nem mellékesen a legkultikusabbat - keresik. Ki tudja, hogy a igaz-e, vagy csupán mendemonda, hogy a Hollywoodba érkező turistákat sztárlesre csábítják a bennszülöttek, de annyi biztos, hogy a leskelődést csakis egy helyen érdemes kezdeni, a Chateau Marmont szállodában.

A Sunset Boulevard-on található szállodát 1927-ben építették, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Loire-völgyi Château d'Amboise-re hasonlítson. Névadás tekintetében nem volt túl kreatív az építtető Fred Horowitz, hiszen a kastélyutánzatot az utcanévről, vagyis Marmont-ról keresztelték. Ez az a pont ahol a szkeptikusabbak talán elgondolkodnak, hogy mégis mi a fenéről lesz szó, hiszen miért is kellene a Föld majd' másik felén lévő szállodáról olvasni. A válasz valóban nem a hotel paraméterei és a kivitelezés módja között keresendő, hanem az ott történt események között. Chateau Marmont vidékies hangulatával, exkluzív szobáival és még exkluzívabb bungalóival nagyon hamar a hírességek kedvelt találkahelye lett, így érthető, hogy nem kevés nagy port kavart esemény és nagynevű művész köthető a kastélyhoz. Vegyük hát sorra, hogy mik tették legendássá a szállodát, ami nem mellesleg a magyar származású André Balazs tulajdona.

John Belushi színész, komikus (igen, James Belushi tesója) 1982-ben a szálloda egyik bungalójában halt meg drogtúladagolásban. A Doors énekese, Jim Morrison súlyos balesetet szenvedett, mikor összekoccant a csatornacsővel, ugyanis a tetőről ezen át akart eljutni a szobájába. Még egy ablakos sztori: James Dean, a Haragban a világgal című film meghallgatásán az ajtó használata helyett inkább az ablakon keresztül közelítette meg a hotelt. A legendás 1992-es Vanity Fair címlapot itt fotózták, amin Demi Moore csupán testfestésben pózolt. Ja, a képeket ki más készítette volna, mint Annie Leibovitz?! Egyik alkalommal a Led Zeppelin tagjai rohamozták meg a szálloda hallját, méghozzá úgy, hogy motorjaikra pattanva berobogtak a hallba. Éjen a rock and roll! A svéd színésznő, Greta Garbo visszatérő vendége volt a szállodának, bár viselkedése bipoláris zavarra utalhat: volt, hogy napokig ki sem lépett a szobájából, máskor pedig hatalmas fényűző partit adott hasonlóan híres barátainak. John Frusciante, a Red Hot Chili Peppers gitárosa a Chateau Marmont-ban kezdte meg elvonókúráját. 1996-ban a zenész olyan súlyos heroin- és kokainfüggő volt, hogy a New York Times "vékony bőrrel borított csontváznak" titulálta. Anthony Kiedis, aki szintén az RHCP tagja, itt rögzítette a By the way című slágerük vokálját.

Hunter S. Thompson, a gonzó újságírás atyja visszatérő vendége volt a szállodának, és bár súlyos kihágás nem köthető az ottartózkodásaihoz, Thompson ismerve azok a napok sem voltak alkoholtól, drogtól no meg írástól mentesek. Úgy tűnik nemcsak a Red Hot frontemberét ihlette meg a Marmont-i miliő, hiszen Lily Allen a hotelben elvonulva írta meg, Batman, Guess Who? című slágerét. Úgy tűnik, hogy az összes híresség közül Lindsay Lohan a Chateau Marmont legelkötelezettebb híve, hiszen 2005 és 2006 között nem pusztán visszatérő vendég volt, hanem egy éven át a hotelben lakott. És végül a legszebb történet: Britney Spears elérte, hogy elfogadhatatlan viselkedése miatt tiltólistára kerüljön, ugyanis 2007-ben egy, a szálloda éttermében elfogyasztott vacsora után arcán szétkente a kajamaradékot, a többi vendég nem kis meglepetésére. A vezetőség csak annyit fűzött a történtekhez, hogy a hotelben mindig rangos vendégek szállnak meg, akik nem kívánnak "elszenvedni" efféle gyerekes hóbortot. Nem fura ez? Mondja mindezt egy olyan szálloda, ahol nem egy drogos, vagy épp a drogról épp leszokófélben lévő híresség fordult meg, vagy lőtte túl magát.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások