Szépség

Szőrt akarok!

5395

Szedjük, tépjük, szaggatjuk, közben pedig nem is gondolunk bele, hogy ezzel akár egész életünkre megritkítjuk a szemöldökünket, hiszen a folytonosan kurtított szálak egy idő után már nem nőnek ki újra. A hajbeültetés óta tudjuk, hogy a kihullott szőrszálakat nem képtelenség pótolni, így az sem meglepő, hogy ma már a szemöldökbeültetésnek is hagyománya, sőt mi több, trendje van.

Vékony, vastag. Melyik kell?

Elnézve Marlene Dietrich vagy Edith Piaf fotóit, egy valami biztosan szemet szúr: mindkét művésznő igen vékony szemöldökfazont hordott. Ez nem meglepő, hiszen az 1940-es, 50-es években ez volt a trend, minél vékonyabbra kanyarintott volt a szemöldök, annál divatosabb volt a nő. Néhány évtizeddel később jött Brooke Shields, majd Natalia Vodianova, akik forradalmasították a bozontos szemöldököt. A divatfotókat és a magazinokban megjelenő editorialokat nézve elképedve álltunk: Akkor most ez a trend? Ne szedjük a szemöldökünket? És igen, ez volt a trend, sőt még ma sem divat az egészen vékonyra megtépett szemöldök, a cérnavékony tetovált "műremekekről" nem is beszélve. Az újhullámot viszont elég nehéz úgy követni, hogy rég elveszítettük szemöldökünk természetes sűrűségét, hiszen mi is tépkedjük, a kozmetikus is tépkedi, mégis mitől lenne dús? Isteni beavatkozásra felesleges várnunk, ellenben egy profi plasztikai sebész kezeire egészen nyugodtan rábízhatjuk magunkat.

Furcsán hangzik? Kételkedsz? Hát, beszéljenek a számok: 2004-ben 2544 szemöldökbeültetést végeztek, míg tavaly 3484-et. Persze nem robbanásszerű növekedésről van szó, s bár a változás számottevő, az amerikai kozmetikusok még mindig a megelőzésre szólítanak fel. Stacya Silverman egy Seattle-i szépségszalon tulajdonosa, aki bennfentesként tud nyilatkozni a témában: Nem ritka, hogy az anyák, már tizenkét-tizenhárom éves lányaikat hozzák szemöldökformázásra, mert úgy gondolják, hogy a rendezett szemöldöktől szebbek lesznek a kislányok. Bár ez még mindig jobb, mintha otthon gyantáznának, vagy a barátnőikkel együtt a fürdőszobában. Kristie Steicher, egy kaliforniai kozmetikus a jelenség pszichológiai oldalát közelíti meg: Nagyon sok olyan embernek segítek, akik szinte függőként szedik a szemöldöküket. Ez afféle kontrollálhatnék, így a szemöldökszedés napi rutinná válik.

A megrögzött szemöldöktépkedők jobban teszik, ha levedlik eme rossz szokásukat, bár a kezeletlen szemöldök már nem divat, ez még nem jelenti azt, hogy az agyontépett szőr mutatós lenne. A formát persze nemcsak a trendek alakítják, hiszen a szemöldök ívének kialakításakor nem tekinthetünk el a szemünk formájától és nagyságától, de ha változtatnák szemöldökünk formáján, először érdemes szakember segítségét kérni. Ő kialakítja a kívánt formát, ezek után nekünk már nincs más dolgunk, mint karbantartani a szép ívet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
31
hát azért van átmenet az egy szál és a bozont között... régebben nagyon-nagyon vékonyra szedtem, majd elkezdtem tök véletlenül vastagabbra szedni, és tök jó lett. meg sem közelíti a bozontot, de van egy kis vastagsága, és nagyon szép az íve. rám egyébént a szemöldök és hajtrendek egyáltalán nem hatnak, ez nem olyan mint a divat, hogy találsz az épp trendi cuccok között olyat, ami jól áll, hanem egy frizura vagy jó, vagy nem. franc fogja hetente váltogatni...
12:49
2
dec
31
csillszii írta:
el is küldtem ezt az építő jellegű cikket a tanulás közben szemöldök birizgálós és így kikopást előidéző valamint úgy általánosságban is túlszedő hugomnak :D boldog új évet neki és nektek is!
12:55
3
dec
31
luxy írta:
Én olyan jól kiszedtem 16 évesen, hogy azóta is csak picit kell korrigálnom, néhány hetente, gyönyörű íve van, szerencsém van. Viszont festem, mert szeretm, ha látszik a kontúr. Gondolokdtam a sminktetováláson is, de nekem nem érné meg, mert a bőrömet festenék, én pedig a szőrt szoktam (tartós, profi festékkel, kéthetente), és félek, hogy nem olyan lenne, mint szeretném, akkor meg el van cs.szve az arcom, ami azért akirakatban van rendesen.. Beültetés? Nem tudom. Én nem vállalkoznék rá, semmiféleképpen.
13:40
4
dec
31
Belle írta:
Nekem hál' Istennek baromi jó szemöldököm van. :D Alig kell szedni, mert tök szép az íve és kellőképpen vastag is.
Jaj, annyira rondák tudnak lenni a tetovált szemöldökök! Főleg ha fekete, és platinaszőke hajjal párosul..Auch!
14:09
5
dec
31
nadja írta:
Én olyan 2 naponta szedem, mert fekete és nagyon gyorsan nő- ám ez csak korrigálás, az ívet olyan 16-17 éves koromban alakítottam ki, és elég jól sikerült.
Sosem voltam tisztában a "szemöldökdivattal", és szerintem baromság is lenne nem a saját szemformádhoz igazodni.
Viszont ha valaki nem tudja magának eltalálni a formát, akkor sztem kísérletezés helyett jobb ha kozmetikussal csináltatja meg először.
A tetovált szerintem is nagyon gáz, a festettet jól el kell találni, mert nem szép, ha mesterkélt.
14:23
6
dec
31
Adriana írta:
Hát így jár az, aki mindig követi az idióta divatot, és nem azt nézi, neki mi áll jól.... De ugyanez igaz a hajra is. Az még gyorsabban változik. Akkor meg csak kamilláznak a divatmacák, mikor egyik évről a másikra rövidből hosszú lesz a divat. Háhháhhááá!
14:57
7
dec
31
simihifi válaszaAdriana írására:
A hosszú haj sose megy ki a divatból a rövid pedig sose fog bejönni! :)
Minél hosszabb annál jobb. Seggig érő a legszebb :P
17:02
8
dec
31
beabanya írta:
idióta hülyén néz ki a vékony tetovált szemöldöknek csúfolt rajzolmány
akkor még mindig a természetes, persze ápolt, gondozott formában
Jajj de fáj a szedés!!! :((((((
19:33
9
dec
31
eriika írta:
régebben nekem is nagyon vékony szemöldököm volt. tavasszal elhatároztam h "megnövesztem"( : egész nyáron nem nyúltam hozzá és mostanra már normálisan néz ki. néhány kósza szálat persze néha kitépkedek h szép alakja legyen, de megtanultam a leckét..
19:48
10
dec
31
sziszuscicus írta:
Nekem először 18 évesen szedte ki egyik osztálytársam. Meg utána is mindig kerítettem valakit, aki megcsinálta:) Nem olyan régóta csinálom magamnak. Amolyan természetes, csak a nagyon kósza szálakat szedegetem ki. Mert nagyon fáj! És folyamatosan viszket az orrom és könnyezik a szemem...nem értem, hogy lehet ezt naponta...
Múltkor engem is az a döbbenet ért, hogy...egy régi jó barátnőmmel összefutottam, aki egyébként egy gyönyörű lány, és neki is ilyen cérna szemöldöke volt. Sajnáltam, mert normális szemöldökkel ezerszer jobb lett volna.
21:22
11
jan
01
flo írta:
érdekes, nekem az istennek nem akarnak a mindig kitépett szálak eltűnni a süllyesztőben... alapjáraton mondjuk nekem elég bozontos, ami persze pont a fotókon látszik... :D el kéne menni kozmetikushoz hogy kicsit bozontalanítsa :) vagy mondjuk ha kicsit szőkébb lenne az is sokat segítene :D
01:12
12
jan
01
Gica írta:
Egy darabig nekem is fájt, amikor szedtem. Aztán kerestem egy valamire való kozmetikust, aki cukornádból készült "gyantával"(persze nem igazi gyanta, hanem ilyen sűrű massza)dolgozik. Ez mellé nagyon ügyes keze is van, és onnantól többet sosem könnyezett a szemem :)
10:48
13
jan
01
Adriana válaszasimihifi írására:
Tudom. Nekem az van. Sőt fenék alá ér..... :-)
10:54
14
jan
01
MrsFiennes írta:
Nekem nincs se bozontom,se cérnám a szemem felett, pont jó. Íve is szép, nem is kell sokszor szedni, viszont ha szedem... jaj... :D Ha pl. a szemhéj felőli részt gyepálom állandóan hapciznom kell... :D Vagy ha az orrhoz közelebb eső felét csipedem,akkor is... én nem tudom, más is kap hapcirohamot a szemöldök szedés közben, vagy csak én? :D
Viszont, ha már itt tartunk, nekem festeni kell,mert eredetileg szőke lenne,de a hajam fekete... :D viszont tök jól bele lehet jönni a festésbe is meg minden... :)
14:09
15
jan
01
rimi írta:
húha, én szemöldökszedési kényszerrel küzdök.. egyszerűen ha van időm állandóan a szemöldököm épp növőben lévő szálait huzigálom, és olyan ideges leszek ha nem tudom megfogni a csipesszel.. :D
próbálok leszokni róla h mindig a szemöldökömet nézegessem, de annyira gyorsan nő, hogy mindig vannak szálak amiket ki kell szednem^^ a formáját viszont nem változtatom, mert egyszer nagyon elcsesztem,aztán rohadt hülyén néztem ki :S azóta kozmetikus rendbehozta szerencsére :)
16:28
16
jan
01
menta írta:
én csak pár szálat szoktam kiszedni, szerintem szép a szemöldököm, nem bozont, nem is cérnavékony és természetesen néz ki, de jó a formája. a szemöldöktrendek hidegen hagynak, tulajdonképpen nevetséges belegondolni, hogy ezt is a divat szerint kéne alakítani, pff. szemöldökszőrbeültetés.. úristen. a tetovált/cérnaszemöldök sose tetszett, szerintem közönséges és olcsó hatást kelt.
régebben, amikor elkezdtem szedni a szemöldökömet, volt hogy elragadtattam magam és túl vékony lett, de azért akkor sem ilyen céravékonyságú, csak a mostani jobban áll.
17:36
17
jan
01
csezerzena írta:
én mázlista vagyok, szép a szemöldököm-vagyis ezt mondják :) néha azért egy két kósza szálat ki kell szednem lentről...
amúgy nekem akkor is természetes volt, mikor a vékony volt a divat, és nem bántam meg...egy csomó csajszit ismerek, akinek nem nőtt ki újra a sok szedéstől :(
18:14
18
jan
01
Derkmour válaszasimihifi írására:
kicsit elfogult vagy, nem? :) minél rövidebb, annál jobb, imádom, hogy szabadon hagyja a tarkómat és bele lehet túrni...
18:46
19
jan
01
ismeretlen írta:
Ha bozontos szemöldök, akkor Kiszel Tünde. :)
Szerencsére nekem nincs túl sok gondom a szemöldökömmel, mert nem a bozontos fajtából való, illetve eleve elég vékony és ritkás. Kicsit talán lehetne sötétebb, hogy ne kelljen állandóan szemöldökcezuzát használnom, de azt a kb. tíz szálat, amit havonta egyszer kitépek, biztos nem fogom később visszaműttetni. :P
18:49
20
jan
01
ismeretlen írta:
Ne is mondd! Nemrég találkoztam egy lánnyal, aki 22 éves, eredeti szőke (félig német, félig finn illetőségű a csaj), és brutális ívű, koromfekete tetovált szemöldöke van. Mintegy húsz évet öregít rajta egyből, illetve olyan arckifejezést varázsol neki, mintha a rosszindulattól csöpögne állandóan. Egyébként egy kedves és aranyos lány... :)
18:52
21
jan
01
Pokerface írta:
Hello! Engem érdekelne a weboldal címe,csak kíváncsiságból.
Köszi
19:58
22
jan
01
ismeretlen írta:
Hajj, nekem meg alapból koromfekete és erős szálú, de szerencsére mostmár kialakult egy jó kis forma, azóta csak 2-3naponta kell megigazítani egy picit, és már jó is. Az biztos, hogy nekem sosem lenne szükségem beültetésre, mert még a több éve folyamatosan szedett szálak is újra és újra kinőnek...
20:02
23
jan
01
Rancid írta:
Soha nem szedtem,nem is fogom...Senki nem szólt még be érte..De ha nagyon vastag vagy csúnya lenne,kiszedetném kozmetikussal,de nem otthon.
20:26
24
jan
01
roseprincess írta:
Nekem szerencsém van, mert soha nem volt bozont a szemöldököm, csak egy kicsit igazítottam rajta, hogy szép íves legyen, a külső feleken vékonyítottam egy kicsit, hogy szép íves legyen. Nekem soha eszembe sem jutott mm vékonyra kiszedni, az úgy taszított, akiket úgy láttam, inkább elrettentettek, mintsem az állam leesett volna a gyönyörtől. Nagyon sokat tud alakítani az arcon a megfelelő szemöldök forma, a szemöldök nélküli emberek meg nem igazán szépek, és a túl vékony szemöldök már majdnem olyan, mintha nem lenne, nekem az egyszerűen nem esztétikus.
Ne legyen torzonborz, de ne is nagyítóval kelljen keresni. Egyszerűen csak hasson természetesen. :)
21:59
25
jan
01
simihifi válaszaDerkmour írására:
persze hogy elfogult. Rövid hajat nem lehet összekócolni:) Pedig mikor miattam lesz kócos az olyan édes...
A tarkó az intim rész ne mutogassák a lányok:))
22:24
26
jan
01
Jana válaszasimihifi írására:
a tarkó a fiúknál szexi,és mutogassák minél többen:D
22:47
27
jan
01
simihifi válaszaJana írására:
ja de a lányok ne:)
23:31
28
jan
02
Sziporkaa válaszaAdriana írására:
na jó hát a Te hajadról ne is beszéljünk!!! Én majdnem 1 éve nem vágattam le és hátul nő de az első tincsek alig, és pár napja azt mondta a fodrászom h törik a vége úgyhogy 4-5 centit nem ártana vágni de jaaaj nem akarom :((( és is nagyon hosszút akarok :(


ja, témához, nem szeretem a ritkítottat, a felesleges szálakat kiszedetem, hálistennek elég jó a vonala a szemöldökömnek :)
10:23
29
jan
02
chloe írta:
ha már megemlítettük a divatfotókat, akkor utánanézhettünk volna hogy aktuális-e még, a hernyószemöldök már rég nem újhullám, igazából kifutón, fotósorozatokon alig látni szemöldököt, mert kiszedik/lefestik/kiszőkítik:
http://www.style.com/slideshows/fashionshows/F2009RTW/SMCCARTN/DETAILS/00870m.jpg
ez mondjuk nyilván nem megy át az utcai divatba, ahogy vadul burjánzó se ment igazából soha.

na meg én azért azt se gondolnám, hogy a beültetett szőrszálakat a meglévők mellé tennék, nekem is pl. kicsit ritkásabb a szemöldököm (gyerekként se volt sűrű), ha nem ismerném vagy nem tudnám használni a szemöldökceruzát, lehet meggondolnám a beültetést :D
11:59
30
jan
02
Sidus válaszasimihifi írására:
És a copf?
21:20
31
jan
02
Sidus írta:
A legrondább amit valaha láttam, egy teljesen legyantázott szemöldök volt, fölé egy centivel magas ívben berajzolva hajszálvékonyan a másik "szemöldök" úgy, hogy az eredeti is látszott már, mert elkezdett kinőni. Fúúúúúúj!

Éljen a rendezett természetesség!
21:26
32
jan
03
simihifi válaszaSidus írására:
Az csak hajviselet azzal nincs gond, egy mozdulattal el tudom tüntetni:)
10:03
33
jan
03
Almacska írta:
Szia! Engem is érdekelne a weboldal címe:)
11:27
34
jan
03
chloe írta:
és van ott szó szőrbeültetésről? mert akkor megkeresem! tudnom kell, hogy létezik-e ilyesmi, és van-e ilyen menő mint a szemöldöknél, sajnos az évekig tartó kitartó gyantázás/epilálás után elég komolytalanul néz ki az altestem, azt is megkönnyeztem, amikor megtudtam, hogy Kate Winslet is műszőrt volt kénytelen ragasztani a felolvasóban, teljesen átéreztem a problémát :(((((((((
18:29
35
jan
03
chloe írta:
vannak azok a zsírarcú negyvenes családanyák, tipikusan rövid hajjal. ha őket elképzelem hosszú hajjal, olyan asszonyokat látok magam előtt, akik látszatra kb most olvadtak ki a barlangból. és sokan vannak! nagyon sokan!
21:27
36
jan
03
Sissi írta:
Én nem szedem fazonra, a természetes formája van meg, csak az oda nem illő kilógó szálakat tépem ki.
22:10
37
jan
03
Mauve írta:
Legalább egy szemöldöktémánál hagyjuk már a zsidózást.
23:24
38
jan
03
Mauve írta:
De még mennyien! 97E busz délután. Hajaj!
23:25
39
jan
04
chloe írta:
hajat, most viccelsz?! miféle hajat, hát az enyémnek köze sincs a fanszőrömhöz, hát hol vagyok én fekete?? másnak a haját meg nem fogom ott lent hordani, az kizárt, póthajat is egyedül azért nem rakattam soha mert most más hosszú évekig hordott currygőzös loboncát varrassam az enyémhez? ha már ilyen drága az lenne a minimum, hogy a sajátomat tenyésztik ki :D

az ok pedig hogy idén töltöm a 22-t, és nem lennék elég hiteles a miss myvip szépségversenyen ha a kopasz sunámat mutogatnám mint a tizenévesek :)
10:12
40
jan
04
chloe írta:
:(((((
hát ezek után elfelejtheted! : <
10:31
41
jan
04
chloe írta:
akarom mondani: elfelejtheted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : <
10:32
42
jan
04
chloe írta:
hát akkor majd megnézheted magad, mert szólok a páromnak és a szart is kiveri belőled!!!! aztán megetet pitbullkutyákkal!!!!!!! egy szavamba kerül és megdöglesz te geci!!!!!!!!!!!!!!
:D
12:44
43
jan
04
Mauve írta:
Ezért aztán fölösleges személyeskedni. Am nem azt cáfoltam, hogy uzsora. Csak minek belekeverni a zsidózást.
Túltárgyalva.
13:49
44
jan
04
Adriana válaszachloe írására:
Ez mondjuk hihetetlen undorító. Már, amit linkeltél...
15:02
45
jan
04
Adriana írta:
Az nem lenne valami okos ötlet szerintem. A szempilla sosem nő vissza rendesen, ha levágják.
15:10
46
jan
05
ismeretlen válaszachloe írására:
És az idős úr szőrt akar, mi? :-)
02:21
47
jan
05
ismeretlen válaszaMauve írására:
Szerintem éppen találó volt. A zsidók értenek az üzlethez.
02:23
48
jan
05
chloe válasza írására:
nem tudom akar-e, maximálisan elégedett a jelenlegi helyzettel :) amúgy is csak játék szinten gondolkodtat el a változtatás ötlete, és szerintem jobb is ha nem akarom affektálni az érett felnőttet, amikor ebben a felállásban csak gyermeknő lehetek.
14:05
49
jan
05
ismeretlen válaszachloe írására:
Pedig szellemileg egész jól megy.
18:38
50
jan
05
chloe válasza írására:
ne sértegess.
22:33
51
jan
06
Mauve válasza írására:
Értemén, de Eresdakooo barátunk jellemzően sokkal durvább értelemben zsidózik, így nem feltétlenül a jó üzleti érzékre asszociálunk..
Mindegy, ennyi szóváltást már végképp nem ér a dolog :D
01:36
52
jan
06
tunderbogar írta:
Szerintem a szemöldök nagyon fontos része az arcnak, még 16-17 évesen én is beleestem abba a hibába,amit mások is írtak,hogy túl vékonyra szedtem, most már belátom hogy ez hiba volt (uhhh azok a régi fotók :S).
Egy jó ideje viszont már vastagabbra hagyom és nagyon szép ívet sikerült kialakítanom, sokan meg is dícsérik,hogy milyen szépen áll, minden egyes szál követi az ívet, egyszóval jól sikerült.Amit nem szeretek benne az az, hogy szénfekete (természetesen), erről viszont nem tehetek,de szerintem keményíti az arcvonásaimat.Jobban szeretnék mondjuk barna színűt,mert a hajam is barna.
Egyébiránt a tetovált szemöldökből eddig még én is csak az elbaltázott verziót láttam,nem is értem miért kell egy szép szem fölül egy normális szemöldököt úgy ahogy van eltávolítani és a helyére egy fektetett,haragos kérdőjelet tetoválni!!
10:16
53
jan
06
ismeretlen válaszachloe írására:
Bók akart lenni.
11:13
54
jan
06
BabyBoom írta:
Sosem szedtem magamnak, béna vagyok hozzá:) Kozmetikussal gyantáztatom 2 hetente egyszer és be is festetem. Tökéletes átmentem a bozontos és a cérnaszemöldök között. A tetoválás nekem tetszik kinézetre, de elriaszt, h ha bevállalom akkor úgy marad, nincs mese..ezért ezt nem vállalom. Így is nagyon szép:)
21:15
55
jan
07
Mauve írta:
Ja. Gratulálok.
00:19
56
jan
07
chloe írta:
most így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy melyikünk az, aki nem érti a viccet.
00:41
57
jan
07
janisjoplin írta:
a vékony, festett, tetkolt szemöldöktől hányok, olyan közönséges....de a vékyon szedett, ha nem túl vékony, akkor szép.
a bozont az ápolatlan hatást kelt.
13:05
58
jan
07
janisjoplin válaszajanisjoplin írására:
v-é-k-o-n-y

ááá januári fáradtság :D
13:21
59
jan
07
chloe írta:
megnyugodtam :) azért gondolom az természetes, hogy sokat ront egy user megítélésén ha eresdákó néven irogat...
13:58
60
jan
07
Mauve válaszachloe írására:
Ez valahol érthető.
23:34
61
jan
07
Mauve válaszaMauve írására:
a 3 o-val pláne.
23:34
62
jan
09
Mauve írta:
Nem szoktam mutogatni. Nem én kezdtelek el ennyire parasztul anyázni. De szerintem hagyjuk.
16:23
63
jan
09
ismeretlen válaszaMauve írására:
Szerintem is hagyd. Ez a pofa néha bekattan, és akkor kijön belőle a betárcsázós interneten szocializálódott alföldi paraszt.
22:09
64
jan
09
Mauve válasza írására:
Erre jutottam én is. Csak néha zavar, ha nem tudják felmérni, hogy kit kell hülyepicsázni és kit nem :)
23:48
65
jan
11
Adriana írta:
De nem nyírod gondolom. Mert az nem nő meg újra, amit levágsz.
07:19