Szépség

Szőrt akarok!

5395

Szedjük, tépjük, szaggatjuk, közben pedig nem is gondolunk bele, hogy ezzel akár egész életünkre megritkítjuk a szemöldökünket, hiszen a folytonosan kurtított szálak egy idő után már nem nőnek ki újra. A hajbeültetés óta tudjuk, hogy a kihullott szőrszálakat nem képtelenség pótolni, így az sem meglepő, hogy ma már a szemöldökbeültetésnek is hagyománya, sőt mi több, trendje van.

Vékony, vastag. Melyik kell?

Elnézve Marlene Dietrich vagy Edith Piaf fotóit, egy valami biztosan szemet szúr: mindkét művésznő igen vékony szemöldökfazont hordott. Ez nem meglepő, hiszen az 1940-es, 50-es években ez volt a trend, minél vékonyabbra kanyarintott volt a szemöldök, annál divatosabb volt a nő. Néhány évtizeddel később jött Brooke Shields, majd Natalia Vodianova, akik forradalmasították a bozontos szemöldököt. A divatfotókat és a magazinokban megjelenő editorialokat nézve elképedve álltunk: Akkor most ez a trend? Ne szedjük a szemöldökünket? És igen, ez volt a trend, sőt még ma sem divat az egészen vékonyra megtépett szemöldök, a cérnavékony tetovált "műremekekről" nem is beszélve. Az újhullámot viszont elég nehéz úgy követni, hogy rég elveszítettük szemöldökünk természetes sűrűségét, hiszen mi is tépkedjük, a kozmetikus is tépkedi, mégis mitől lenne dús? Isteni beavatkozásra felesleges várnunk, ellenben egy profi plasztikai sebész kezeire egészen nyugodtan rábízhatjuk magunkat.

Furcsán hangzik? Kételkedsz? Hát, beszéljenek a számok: 2004-ben 2544 szemöldökbeültetést végeztek, míg tavaly 3484-et. Persze nem robbanásszerű növekedésről van szó, s bár a változás számottevő, az amerikai kozmetikusok még mindig a megelőzésre szólítanak fel. Stacya Silverman egy Seattle-i szépségszalon tulajdonosa, aki bennfentesként tud nyilatkozni a témában: Nem ritka, hogy az anyák, már tizenkét-tizenhárom éves lányaikat hozzák szemöldökformázásra, mert úgy gondolják, hogy a rendezett szemöldöktől szebbek lesznek a kislányok. Bár ez még mindig jobb, mintha otthon gyantáznának, vagy a barátnőikkel együtt a fürdőszobában. Kristie Steicher, egy kaliforniai kozmetikus a jelenség pszichológiai oldalát közelíti meg: Nagyon sok olyan embernek segítek, akik szinte függőként szedik a szemöldöküket. Ez afféle kontrollálhatnék, így a szemöldökszedés napi rutinná válik.

A megrögzött szemöldöktépkedők jobban teszik, ha levedlik eme rossz szokásukat, bár a kezeletlen szemöldök már nem divat, ez még nem jelenti azt, hogy az agyontépett szőr mutatós lenne. A formát persze nemcsak a trendek alakítják, hiszen a szemöldök ívének kialakításakor nem tekinthetünk el a szemünk formájától és nagyságától, de ha változtatnák szemöldökünk formáján, először érdemes szakember segítségét kérni. Ő kialakítja a kívánt formát, ezek után nekünk már nincs más dolgunk, mint karbantartani a szép ívet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások