Közösség

A boldog céges karácsony receptje

5410

Megtaláltuk a boldog céges karácsony receptjét: végy egy szimpatikus és rászoruló szervezetet, valamint egy segíteni vágyó csapatot, keverd csomómentesre és frissen tálald. Sokat gondolkoztunk, hogy idén milyen különlegességgel örvendeztethetnénk meg azokat, akik közel állnak hozzánk. A hg.hu kiadója, az Ombrello Média digitális ügynökség, tehát illik valami nagyon kreatívval előállni. Aztán egyszer csak jött az ötlet, hogy hagyjuk ezt az egészet, és foglalkozzunk azzal, ami sokkal fontosabb. Szerezzünk örömet azoknak, akiknek kevés jut mostanában ebből. Így találtunk rá a Szent László Kórház gyermekhematológiai osztályára, ahol azok a gyerekek töltenek el hosszú heteket, sőt hónapokat, akik transzplantációra várnak vagy éppen már túl vannak rajta. Felkerestük hát őket, hogy megtudjuk, mire van szükségük. Kiderült: már régóta kellenének függönyök a szobákba, de még nem volt pénz újakra. Az osztályon négy szoba van, mindegyikben csak egy ágy, mellettük egy-egy pótágy, hogy a szülők ott tudjanak éjszakázni, jól jönne néhány olvasólámpa is. A pénznek tehát már megvan a helye.

Adományt gyűjteni karácsony környékén nem is olyan nehéz. Alig pár nap alatt több mint 240 ezer forintot adtunk össze a huszon-egynéhány fős cégnél. Adtak a gyártásról, ők azok, akik többek között a hg.hu oldalát is fejlesztik, csinosítgatják. A cég vezető fejlesztője, Fekete Feri napokig tartott minket ámulatban igen nagylelkű adományával: 50 ezer forintot dobott be a közösbe. Aztán ott vannak húgaink a cotcot-nál, akik nem csak erkölcsi támogatásukról biztosítottak, de szép összeget dobtak a perselybe. Nem tétlenkedett az Ombrello Média legújabb gyermeke, a 4szoba sem, és a cég központi vezérlőjéből, az ügyfélkapcsolatról is jött az adomány. Az egész évben súlyos üzleti dolgok körül pörgő értékesítő csapat vezetője idén a gyöngybaglyok megmentésén túl ezt az ügyet is szívén viselte, katonás rendben adakozott. És persze ne feledkezzünk meg a legnagyobb összeg felajánlóiról sem, a cég kétszemélyes vezetőségéről, Dásáról és a másodállásban teniszblogot vezető Attiláról.

Ilyen volt, ilyen lett!

A boldog céges karácsony két legfőbb összetevője a lábasban, most már csak a kivitelezés maradt hátra. Összeállt a hatfős brigád, aki az adományból vásárolt elemekkel felvonult a helyszínre. Kivételes szerencse volt, hogy a szigorúan steril környezetű gyerekhematológiáról éppen haza tudtak engedni minden beteget, így kötöttségek nélkül tudtunk dekorálni. Öt óra leforgása alatt felkerültek a függönyök, felálltak az olvasólámpák, és megtalálták helyüket a hangulatot adó színes dekorelemek, mint a plédek, virágtartók, falmatricák. Ez a néhány kiegészítő minden képzeletünket felülmúlva tette otthonosabbá a szobákat, és csalt mosolyt az orvosok és nővérek arcára. Szeretettel adtuk és szeretettel fogadták a megújult kórtermeket. Annyira egyszerű volt örömet szerezni (a kórháznak és magunknak is), hogy most már csak azt nem értjük, miért nem tettük meg korábban.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások