Divat

Eljövendő gönceink

5396

Így a karácsonyfa árnyékából még nagyon messzinek tűnik a nyár, de a 2010-es tavasz-nyári szezon divatját már ősszel bemutatták a legnagyobb tervezők és divatházak, így nem árt nagy körvonalakban megnézni a következő évad trendjeit. Mit tartogat nekünk a soron következő nyár színek, fazonok és stílusok terén?

Színek

Narancs
A legtöbb divatház bemutatóján narancsba borult a kifutó, méghozzá abban a harsány, élettel teli változatban, amiben több a pirosas árnyalat. A Dolce & Gabbana persze mindenkinél vadabban építette be a színt a kollekciójába, hiszen ocelot mintával párosította azt. A Blumarine-en kívül a visszafogottságáról és szolid eleganciájáról híres Giorgio Armani is narancsot párosított kékkel, na persze csak az Emporio Armani vonal kollekciójánál. A Chanel és Sonia Rykiel a pirosasabb árnyalatokat választották.

Narancsok itt!

Kék
A kékről már korábban egy egész cikket írtunk, hiszen már szeptember végén abból a pár divatbemutatóból is le lehetett szűrni, hogy a kék hatalmas teret hódít magának a 2010-es szezonban. A visszafogott, nemes kékre Armani mellett az Oscar De La Renta és Yves Saint Laurent divatház is letette a voksát. Az elegáns vonalat képviselő márkák mellett a lazább, sportosabb szetteket kínáló Lacoste és Tracy Reese is beépítette öltözékei közé a kék néhány árnyalatát.

Kékek itt!

Sárgák, zöldek, sárgászöldek

A sárgák, zöldek és sárgászöldek mind helyet kaptak a vezető márkák kollekcióiban. A Blumarine-nél a batikolt minták mellé a visszafogottabb tónusokat választották, s Marni kalóz ihlette darabjainál is találhatunk sárga és zöld színeket. Az sem volt ritka, hogy egyes tervezők a modelleket tetőtől talpig sárgába burkolták, mint ahogyan a Mila Schon, a Morello, a Salvatore Ferragamo és a Versace divatházaknál láthattuk.

Sárgák, zöldek itt!

Amazonok

Az amazonok elfoglalták a kifutókat - több bemutatón is láthattunk bőrbe, fűzőbe öltözött vagány, erőt sugárzó modelleket. A RoccoBarocco divatház például a már régóta divatos gladiátor szandált álmodott újra a kifutóra, de a Balmain és a Morello márkák is amazonnak öltöztetnének minden nőt 2010 nyarán.

Amazonok itt!

Férfiasan

A férfiasan merev vonalak a következő szezonban is hódítanak majd, persze a skála nagyon széles,  mindenki megtalálhatja a stílusának leginkább megfelelőt. Ralph Lauren az ötvenes évek utcakölykeinek sapkáját adta a modellek fejére, D&G farmerrel párosította a fekete zakót, Isaac Mizrahi pedig az elnagyolt vonalakkal játszadozott.

Férfias szettek itt!

Blézer és ruha

Már az előző szezonokban is találkozhattunk olyan öltözékekkel, amikor egy hosszú ruhát vagy hosszú jumpsuitot párosítottak blézerrel. Ez a trend a 2010-es nyári szezonban is folytatódik, hiszen számos variációt láttunk erre a bemutatók során, például az Alberta Ferretti, a Jil Sander, a Morello, a Hermés és a Kenzo divatházaknál. Ez a trend azért is lehet népszerű, mert egy blézer vagy farmerdzseki mindenkinek lapul a szekrényében, és valószínűleg egy hosszú ruhát is beszereztünk már az előző nyarak során, így csak ezeket kell összepárosítanunk.

Blézerek és ruhák itt!

Farmer

A retróként visszatérő nyolcvanas évekkel robbant be a divatba újra a farmer, ez a trend a 2010-es szezonban is folytatódik.

Farmerek itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások