Közösség

Fogd rá a Facebookra!

5399

Érdekes statisztikai mutatókkal szolgált az egyik válással és válási statisztikákkal foglalkozó site: a beadott válókeresetek húsz százalékán szerepel a Facebook kifejezés.

Az adatfeldolgozóknak nem volt bonyolult dolguk, hiszen az összesített rendszerben akár címszavakra is rákereshetnek, mint ahogyan ezt meg is tették. Beütötték a keresőbe, hogy Facebook, majd láss csodát: az 5000 regisztrált válókeresetből 989 példányban bukkant rá a kereső a kifejezésre. Mivel húsz százalékról beszélünk, nem meglepő, hogy a szociológusok rögtön rácuppantak az adatokra, és elsőként a csetelést jelölték meg, mint potenciális válótényezőt. Nem járnak messze az igazságtól, hiszen a szexuális tartalmú üzenetváltogatások szintén szerepelnek a keresetek többségében, mivel gyakran megesik, hogy a felek rábukkannak egymás csetelési előzményeire, vagy facebookos levélváltásaira. Azt már eddig is tudtuk, hogy online közösségi nagyhatalom a Facebook, de hogy a brit válások húsz százalékáért is ez a felület okolható, az azért elgondolkodtató. Ez ugye a tipikus, hoztam valamit de mégsem este, hiszen ténylegesen senki nem lép félre, jóllehet ízes kis irományaival nagyon is felkelti egy, a házasságon kívüli személy érdeklődését.

Mark Keenan, a Divorce online vezérigazgatója elmondta, őt magát is meglepték az adatok, holott ő igencsak képben van a válóokokkal: "A kutatócsoporttól hallottam, hogy rengeteg ember mondja, nem kívánt üzenetváltásokra bukkant a párja Facebook postafiókjában, azon pedig végképp meghökkentem, hogy a Facebook mint kifejezés a keresetek húsz százalékában megjelenik." Jogosan gondoljuk, hogy ha már mindenképp válás lesz a cicázás vége, nem lenne ésszerűbb ténylegesen félrelépni és nem pusztán kicsinyesen mókázgatni a Facebook cseten? Vagy jobb a vak szerencsére bíznunk a csalfaságot, és lesz ami lesz alapon küldözgetni a kacsacsőr plusz hármasokat, hátha nem derül ki?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások