Étel+Ital

Kisült-e már a kalácsom?

5379

A karácsony elképzelhetetlen sütemények, desszertek nélkül. A leghíresebb minden bizonnyal a bejgli. Mákos, diós, csokis. A bejglinél fontos tényező, hogy ne legyen fűrészpor szárazságú, az oldala ne repedjen ki, és tükörcsillogású legyen a teteje. A nagyanyám soha nem az ízén aggódott, hanem, hogy jól néz-e ki. Ezt persze nem annyira értettem, hiszen nekem az íz a lényeg, tudjátok a belső értékek.

Bejgli

Eleve nem tudom, hogy beigli vagy bejgli, de inkább a magyaros forma tetszik. Kell egy kiló liszt, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg libazsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, két tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa. 

A bejgli. bár valami nagy csodának tűnik, egyáltalán nem nagy dolog elkészíteni, csak az arányokra, a hőfokokra kell odafigyelni. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához öntjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az élesztő úgy fut, ha meleg helyre tesszük, és letakarjuk, ha nem fut valamiért, akkor próbáljuk másik élesztővel, de semmiképpen ne öntsük bele a nem felfutott élesztős tejet a tésztába. Én már csináltam, semmi jó nem sült ki belőle. Na, ha ezt sikeresen teljesítettük, akkor az egészet jól összegyúrjuk, és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána hat egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon egy centimétert visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben - 180 °C-on - negyven percig, sütjük. Így szép márványos lesz. Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg tehetünk bele hámozott, reszelt almát, vagy egész meggyet ettől lazább lesz a töltelék). Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.

Pepperkakor

Mi? Pep-per-ka-kor! Ez egy svéd süti, amit nagyon egyszerű elkészíteni. Hozzávalók: 55 dkg liszt, 30 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 10 dkg barnacukor, 10 dkg méz, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér, 1 kávés kanál sütőpor, 4 dkg kaka. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük legalább három órát, de legfeljebb egy napot. Kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 °C 10-12 perc alatt süsd meg.

Csokis linzer

Hasonló az állaga a pepperkakoréhoz, bár közel sem lehet olyan gyorsan elkészíteni. Kell nekünk 25 dkg lisz, 6 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 2 evőkanál  és 1 teás kanál kakaópor, 13 dkg hideg vaj, 8 dkg ét-tortabevonó, 8 dkg tej-tortabevonó, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, 1 evőkanál  narancslé. Díszítéshez: cukorgyöngy. A lisztet alaposan összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, 2 evőkanál kakaóporral meg a feldarabolt vajjal. Átgyúrjuk kézzel, majd folpackba csomagolva kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és 20-20 db 6,5 és 4,5 cm átmérőjű  csillagot szúrunk ki belőle. Két réteg sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. Rácsra szedjük, és hűlni hagyjuk. Közben a tortabevonókat durvára aprítjuk, és meleg vízfürdőben megolvasztjuk. A csokimázzal bevonunk 10-10 kis és nagy csillagot, és ezüst-, meg aranyszínű  cukorgyöngyökkel díszítjük. Szobahőmérsékleten száradni hagyjuk legalább 2 órán át, vagy 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A porcukrot összekeverjük a rummal meg a narancslével, csillagcsöves nyomózsákba töltjük - vagy egy sima nájlon zacsinak kivágod az egyik hegyét -, és a masszát a megmaradt csillagokra nyomjuk. Finoman rányomjuk a díszített csillagokat, és meghintjük a maradék kakaóporral.

Fonjál sütit!

Ha látványos, de egyáltalán nem bonyolult sütit szeretnél készíteni szeretteid számára, akkor készíts fűszeres fonatot. Hozzávalók: 60 g őrölt dió, 200 g liszt, fél teáskanál kakaópor, egy rúd vanília kikapart belseje, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 125 g porcukor, 125 g puha vaj, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor. Összekeverjük a diót a liszttel, a kakaóval és a vanília kikapart belsejével. Hozzáadjuk a fűszereket, majd a porcukrot. Beledolgozzuk a vajat és a tojást, majd a tésztát folpackba csomagolva 3 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben. A tésztából teáskanálnyi darabokat szaggatunk, majd mindegyikből 15 cm-es rudat sodrunk. A rudat középen félbehajtjuk úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, majd copfot fonunk belőle. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva kb. 15 percig sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben. A maradék porcukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral, és megszórjuk vele a süteményt.

Valami lazát!

Ha nincs sütőd vagy egyszerűen utálsz sütni, de mégis kedveskednél valamivel a hozzád érkezőknek, akkor készíts joghurttortát! Egy csomag zselatint belekeverünk 4 dl vízbe, felforraljuk és megvárjuk míg kihűl, langyosra. 3 dl tejszínbe belekeverünk egy csomag habfixálót, és öt evőkanál porcukrot,  majd felverjük. Hat darab - két decis - joghurtot, lehet natúr, de gyümölcsös is, összekeverünk egy csomag vaníliás cukorral és épp egy picit meglangyosítjuk és hozzákeverjük a zselatint. Azért fontos, hogy langyos legyen, mert különben megdermed benne a zselatin, mielőtt simára el tudnánk keverni benne. Tegyük bele a gyümölcsöket, ezek is legyenek langyosak, lehet meggy, málna, alma, körte, narancs, bármi. Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez. Egy legalább négy literes lábasba tegyünk fóliát és öntsük bele a cuccot, egy éjszakára toljuk a hűtőbe, másnap kész.

Ha valami egyszerű, imádnivaló sütirecepttel rendelkeztek, ne titkoljátok!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
22
Nyruszi írta:
Anyuval mi tepsis raffaellot sütünk. Nem tudom még, hogy kell, de biztos finom lesz. :D
10:31
2
dec
22
frushka írta:
A pepperkakornál direkt lett kaka írva??? haha:) ez jó, kicsit olyan mint a mézeskalács. sőt elélg olyan:) talán kipróbálom... És segítsetek abban légyszi, hogy a mézeskalács tésztát, muszály pihentetni? köszi
10:37
3
dec
22
frushka írta:
úúú. legalább finom volt... csukott szemmel is lehet enni:):):):)
10:44
4
dec
22
Helen írta:
Én ma sütök linzert.:-) Nekem meg cseh lisztem van! Bár én már az elmúlt fél évben kitapasztaltam, hogy miből mi sül ki.:-)
Cikkhez: bejglit mami szokott sütni, diósat is , mákosat is. Szeretjük a bejglit nagyon!
10:59
5
dec
22
Lunabunny válaszafrushka írására:
Hehhe! Ezen én is csodálkoztam egy sort. Először az volt fura, hogy miért kell süti a receptbe. Merthogy a kaka svédül sütit, vagy tortát jelent. Csak utána esett le, hogy az kakaó akart lenni. :D
Kedvenc svéd szavam a muruckaka = répatorta. :)

Szerintem én idén bepróbálkozom a bejglivel. Bár én nem vagyok oda érte, de a Papám szereti, én meg majd a rokonoknál úgyis annyit zabálok, mint egy disznó, nem kell, hogy itthon is hegyekben álljanak a finomságok.
11:06
6
dec
22
Jana írta:
én tiramisut csinálok mindenki imádja:)
a mézeskalácsra is rápróbálok minden évben de csak én eszek belőle mindig:-(
az a csíkos süti lenne a pepperkakor?
mert akkor megpróbálom :)
11:10
7
dec
22
ismeretlen írta:
Nálunk a zserbó a bevált karácsonyi süti,illetve az almás rácsos!
11:16
8
dec
22
Hella írta:
Mi is szoktunk bejglit, jó sokat, de mi saját tésztát alkottunk neki, és sokkal puhább, mint másoknál...:) Nálunk még hagyományos karácsonyi süti a diósrácsos, abban én vagyok a mester...:D
Ezek is tetszenek, de a családom nem túl nyitott az új dolgokra...
11:21
9
dec
22
GreenTea válaszafrushka írására:
MUSZÁJ
11:25
10
dec
22
Ramiii írta:
pfuuu, nagyon tetsuika képena süti.
Mi méteres kalácsot sütünk, meg zserbót, bejglit, Jancsi szeletet, nápolyi szeletet...
:d
11:39
11
dec
22
roseprincess írta:
Bejgli... IMÁDOM! Bár csak melegen, mert hidegen már nem olyan az íze... Az az igazság, hogy hidegen csak egy valaki bejgliét vagyok képes megenni, és az mamám nővéréjé. Nem tudom, hogy csinálja, de az ő bejgli tésztája még hidegen is olyan puha, mintha akkor sült volna. Egyszerűen isteni! Pedig anyukám bejglije is nagyon finom.
Mi még karácsonyra általában mézes kalácsot, linzert meg sós rudacskát szoktunk sütni.
12:18
12
dec
22
roseprincess válaszaJana írására:
Mert mi a baj a mézes kaláccsal?
Én is szoktam próbálgatni, de akármit csinálok, mindig nagyon kemény lesz... Persze azért el szokott fogyni, elropogtatják a többiek is. :)
12:19
13
dec
22
Jana írta:
na igen kemény lesz..:Dmás baja nincs:D amúgy azt hallottam h max 10percre szabad berakni és akkor nem lesz olyan kemény azt hiszem a méztől keményedik...
12:33
14
dec
22
Pernilla írta:
egyébként helyesen pepparkakor!
itthon már 5 napja csak sütünk, anyukám kicsit fanatikus:)
13:08
15
dec
22
Booo írta:
:D :D ez jó
Kb. olyan, mint amikor én nekiálltam az egyik haverommal a fősulin fasírot sütni.
Volt benne darálthús, paprika, só és bors. :D :D :D
13:29
16
dec
22
roseprincess válaszaJana írására:
Én olyan tippet kaptam, hogy tegyem be egy zárható edénybe legalább egy napra és akkor megpuhul. Barátom anyukája is úgy csinálja és neki puha lesz úgy a mézeskalács.
Szerintem most ki fogjuk próbálni mi is. :)
13:39
17
dec
22
alpinbaba írta:
Idén nem lesz sok időm a sütögetésre, ezért csak ezt a sütés nélkül készíthető sütikét fogom elővarázsolni :) (amúgy sem édesszájú a család :D):
http://mindmegette.hu/piramis-suti.recept (bár én nem szeretem a nyers tojást, így helyette simán tejjel szoktam összegyúrni a masszát:P)
14:02
18
dec
22
fadigflo írta:
Kinder bueno-t valaki? Most kaptam receptet... :)
14:05
19
dec
22
quika válaszafadigflo írására:
Fú, engem érdekelne : )
14:13
20
dec
22
Ramiii válaszaroseprincess írására:
vagy bezacskózni. ugyanaz a hatás. első nap még kőkemény, aztán már finom puha.
14:15
21
dec
22
bubifujo írta:
úúú anyukám készíti a legfinomabb bejglit. nem tudom, mi a titka, de mindenki szerint isteni. és rengeteg benne a töltelék. :D:D
15:13
22
dec
22
Doozy válaszafadigflo írására:
A kinder bueno az egyik legfinomabb süti amit ettem...annyiféle krém van benne! :)
15:34
23
dec
22
nyufi írta:
én nem szeretem a bejglit.
16:03
24
dec
22
donci írta:
imàdom a beiglit, és itt nem is ismerik.... : (
de sebaj, mert öcsém jön szentestére, és hoz magàval 3 rud beiglit, valami maszek cukibol rendelte.
Nagyim isteni beiglit csinàlt.
A kakàs sütit viszont inkàbb kihagyom....képzeld, ha valaki nem ismeri a gyümölcsöt, és netàn igazi kakàt........ na nem is folytatom... ; D ;D
16:28
25
dec
22
roseprincess válaszadonci írására:
De hozzávalók csak vannak ott is. Megpróbálhatnál sütni.
Én el sem tudnám nélküle képzelni a karácsonyt. :)
17:25
26
dec
22
donci válaszaroseprincess írására:
örölt màk nincsen, dio van, de nincs kedvem sütögetni.
17:35
27
dec
22
LadyGray írta:
Anyum süt bejglit, meg hókiflit, a mézeskalácsot majd együtt ha el tudunk menni...:) Én csináltam eddig lekvárostekercset alias piskótatekercs, meg hamis marcipángolyót -szép zöldetXD- meg kókuszos habcsókot, holnapra csak a Fagyi szelet maradt meg a sajtosrúd. De ha valami nem jön össze minden alapanyag megvan a nagy közös kedvenchez a gesztenyés roládhoz:D -arról tavaly nem hitték el hogy én csináltamXD
18:16
28
dec
22
LadyGray írta:
nemtom:S
18:19
29
dec
22
nadja írta:
piparkakku:
http://www.mindmegette.hu/piparkakku-karacsonyi-finn-keksz.recept
vajjal, ne margarinnal, és melasz helyett mehet mézzel
18:56
30
dec
22
Belle írta:
Én épp most fejeztem be a kiflisütést...Ilyen leveles tésztába kell diós tojásfehérjét tenni...vagy gesztenyepürét, feltekerni és irány a sütőbe. Idén vettem tésztát, a fene vacakol a hájas tésztával. Ez is van olyan finom...
Igen, a mézeskalácsot valamibe "be kell zárni" és akkor megpuhul. Olyan sokat csináltam és úgy szeretem, finom mézes. *.*
Csinálunk még tiramisut, kókuszos-krémest, kefírtortát (nyammmmmdejóóó)...aztán ennyi. Ja..bejgli és kalács is van. :)
20:15
31
dec
22
NoraG válaszaNyruszi írására:
ez tetszik, de majd mondd mar el :D
23:23
32
dec
23
anitamano írta:
Nálunk mazsolás-mogyorós golyók lesznek, kinder pingui és tiramisu - szóval kiélhetem sütési hajlamaimat:P
08:11
33
dec
23
nekem ninc sidőm külön sütni, panna cotta lesz a desszert és ma este elkészítem. Ez: http://www.nosalty.hu/panna_cotta_recept_396
11:40
34
dec
23
Belle írta:
Kefírtorta...hááát, ilyen tortaformába sütsz egy egyszerű piskótát. Hülyén magyarázom, mert nincs meg a recept. :) Ez a tortaforma 7 centi magas kb, 25 cm az átmérője, noés olyan 3 centis piskótának kell lennie az alján. :) Erre megy rá a krém, ami...ööö...3 dl tejből és 2 csomag Oetker tejszínporból kell kemény habot verni és hozzákeverni egy másik krémhez, ami...1 pohár kefírbe kell keverni 15 deka porcukrot egy kevés citromlevet és kockára vágott gyümölcsöt. Az tökmind1 mi, én barackot szoktam belekockázni. Na ezt a két trutyit összekevered és ráöntöd a piskótára. A tetejét kidíszíted gyümölcsökkel, mondjuk eperrel, kivivel, banánnal és gyümölcskocsonyát öntesz rá. Ha ez megvan, beteszed a hűtőbe, hogy megdermedjen az egész...bocsi, ez nagyon kusza, ha kérdésed van, nyugodtan írj. Amúgy isteni finom lesz ám! ;)
13:30
35
dec
23
Belle írta:
Ja és a kókuszos. Nos, ezt rosszul írtam, végülis nem krémes, sima kókuszos süti. Amúgy finom ez is :).
40 deka lisztet(+ egy fél sütőpor), 25 deka margarinnal "összemorzsolsz, ráütsz egy tojást és összegyúrod. A tészta felét belesodrod egy tepsibe és megkened lekvárral (én baracklekvárral).
Most jön a kréééém. :) 20 deka cukorba 4 tojás sárgáját teszed, összekevered, aztán mehet bele 20 deka kókuszreszelék, 2 dl tejföl meg 1 citrom héja (én mostanában inkább veszek citromhéj-reszeléket, mert a citrom héja...hát ismerjük a történetet).Összekevered és ráöntöd a tésztára. A maradék tésztából csíkokat kell gyúrni és "berácsozni" vele a tepsiben ücsörgő 'többieket'. Végülis átlósan rárakod, meg erre átlósan még egy adag csíkozást és kész is. Ahogy sül a süti, a krém az kicsit feljön és tök jól fog kinézni...felszelve meg pöttyös lesz a süti teteje oldalnézetből.

Nahát ember legyen a talpán, aki ezt megérti. :S :P
Ha kérdés van, írjatok. ;)
13:40
36
dec
24
Belle válaszaBelle írására:
Hoppá, a lényeget kihagytam...:) a krémbe kell még egy pohár kefír, amibe egy zacskó zselatint feloldasz és megmelegítesz, majd a többi fehérséghez öntöd. Ettől fog egyben maradni az egész...:)
Bocsi! :P
00:11
37
dec
24
Belle írta:
Kefírtorta? Te is ismersz egyet, ami hasonlít a képre? :)
00:11
38
dec
25
Nyruszi írta:
Végülis tepsis Bounty lett :D
15:03
39
dec
25
Jana válaszaroseprincess írására:
régen én is úgy csináltam nekem kemény maradt..
majd idén kiderül,h milyen lesz ma csináltam a tésztáját holnap sütöm..amúgy nekem egy nagymami azt mondta h legalább 1hetet kell állnia h megpuhuljon
de majd írd meg h milyen lett a tiéd:D
aztán ha valamelyikünké jó lesz akkor receptet cserélünk:)
16:05
40
dec
25
Angyalka75 írta:
Mezesrol:a finomitott kristaly cukor jobb hozza,mint a normal kristaly cukor.(nem porcukor!)A masik titok tenyleg nem szabad sokaig sutni a sutoben.Amikor kiveszem az enyemet a sutobol,nagyon puhak,nem is tudom mozgatni oket,ugy nez ki az allaga mintha suletlen lenne.Aztan felreteszem tepsistol hulni,es lass csodat mire kihul megis jo,es eheto. :)
Egyebkent nagyon nagyon receptfuggo a dolog.Nagyon ki kell fogni a jo receptet,amivel konnyen tudsz dolgozni.Vigyazni kell arra is ,hogy vannak oyan receptek amiknel ha fejtetore allsz akkor is kemeny lesz a mezesed,mert azokat kimondottan kotelezo egy hettel eves elott megcsinalni es utanna pihenni rakni nylon zacsiba vagy lezarhato teteju dobozba.Aztan persze megint kulon katagoria,pedig az is mezesrecept,amibol a hazikot lehet csinalni.Az a recept eleve ugy keszult hogy a mezes kemeny legyen,maskulomben megkinlodsz a haziko osszerekasnal.Nekem peldaul jobbal bejon kezzel osszegyurni,mert a kezmelege miatt teljesen mas a teszta,mintha gepbe tennem gyurni.
Beigli.Hal Istennek vagy 3-4 eve ratalaltam a tokeletes beigli receptre,azota nincs vele problemam.Nem kell kinlodni hogy jo e az eleszto vagy nem,megkel-e vagy nem,(altalaba ez a gyenge pontja a beigli keszitesenek)Nem kell hozzaadni vagy elvenni az eloirt hozzavalo mennyisegeknek,szoval tokeletes.Elotte mindig kinlottam,hol tobb tej hol tobb liszt(ugye ismeros)tiszta stressz voltam.De ez mar a multte.finom puha,sok toltelekkel,gyonyoru marvanyos(mert az is fontos am!)Az illata meg...hat mint amit gyerekkent nagymamam sutott nekunk....
Mindenkinek bekes unnepeket tovabbra is....
18:49
41
dec
25
Angyalka75 válaszaAngyalka75 írására:
Ma ugy latszik tul sok t betum van. :)szoval kinlodtam,es multe. Bocs.
18:51
42
dec
25
ufozsi válaszaJana írására:
a peppekakor az az, ami a főoldalon van :) mellesleg IKEÁból van a recept... évek óta ezt sütöm :) reggel összegyúrom, este kisütöm. én nem szoktam annyira nagyon vékonyra, kb fél centi ameddig tudom nyújtani, meg amúgy is ha olyan nagyon vékony, akkor a könnyen széttörtik :) de nagyon szereti mindenki, aki eddig kostolta :) idén csinálok rá cukormázat is :) ajánlom nektek is! :)
22:09
43
dec
26
Jana írta:
kösze a felvilágosítást:)
már megsütöttem a magamét,de annyi sütit kaptam 3helyről h kár volt sütnöm:D
13:42
44
dec
26
én bejglit sütöttem, eddig összesen 13 darabot, de majdnem mindet elosztogattuk/megettük. csináltam mézeskalácsot is, az alap, bejglit idén sütöttem először. készülök most tiramisut csinálni, meg holnap sajtospogit:) nekem a kedvenc karácsonyi sütim amúgy a hókifli, de azt csak vendégségben szoktam enni, valahogy nem akaródzik megsütni:D
15:39
45
dec
26
Micsurin válaszaroseprincess írására:
Dobozold be(fémbe,v műanyagba),megpuhul pár nap/esetleg hét:) alatt.
Ha teszel mellé 1 almát is,állítólag hamarabb.
20:34
46
dec
26
ufozsi írta:
a recept nem titkos:) itt van az oldalon, a pepperkakor az :)
amúgy, én a
"Kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 °C 10-12 perc alatt süsd meg."
részt inkább úgy írnám, hogy :
"Kinyújtjuk kb 5 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180 °C 5-6 perc alatt süsd meg."
ha 2-3 mm, akkor az 10-12 perc alatt kartonlappá szenesedne...
bár lehet, h ez csak a mi sütőnkben lenne :D
22:35
47
dec
27
Neela írta:
gihihi, pont tegnap hozott a nővérem pepperkakort, mondjuk asszem kaka nem volt benne, de anélkül is isteni finom! láttátok volna az arcát, amikor mondta nagy sejtelmesen, hogy van "pepperkakor", mire én rávágtam, hogy ja, tudom mi az, fincsi skandináv süti... :P
21:13
48
jan
02
Lunabunny írta:
Henci, köszi a bejgli receptet! Kipróbáltam, és mindenki nagyon dicsérte! Életem első bejglije, és szerintem is tök jó lett, bár kicsit variáltam rajta, mert nem kaptam libazsírt, így csak vajjal csináltam, illetve nem kimondottan hideg helyen pihentettem, de így is nagyon fincsi lett! :)
16:28
Felhasználónév:
Jelszó: