Divat

Hidegben portyázók

5367

December 17-én este a mínusz tizenhárom fok ellenére rengetegen látogattak el az idén harmadszorra megrendezett Stylewalker Nightra. A kis üzletekben csak úgy tolongott a nép, megtudhattuk, hogy a Catwalk friss tervezők munkáit kínáló piciny boltjába és a újonnan nyitott Front design kincsestárába hány fő fér el maximum.

A hideg és a családias zsúfoltság semmit nem rontott a hangulaton, volt forralt bor és kellemes zsivaj, na meg persze szebbnél szebb cuccok a magyar kreátoroktól. Kis kameránkkal mi is körbejártunk néhány üzletet, a Retrock - Pazicski Showrrom - Retrock Deluxe - Eklektick - Catwalk és Mono Fashion útvonalat tettük meg körülbelül másfél óra alatt. Végül egy levezető forralt borra szerettünk volna beülni a Csendesben, de az zsúfolva volt divatbarangolókkal, így maradt a törzskocsmának, a Jelen.

Stylewalkernight from cotcot on Vimeo.

Utunk alatt több üzletvezetőt, tulajdonost, tervezőt is megkérdeztünk, őket a videóban hallhatjátok. Meséltek márkákról, üzletekről és magáról a rendezvényről. A Pazicski Showroomban például Vágó Rékát faggattuk, és nem utolsó sorban szert tettem egy Vágó Réka magas sarkúra, na persze csak mézeskalácsból, hiszen az üzlet saját készítésű mézeskaláccsal ajándékozta meg a résztvevőket. A szervezőkkel, Meleg Dorkával és Kovács Hédával is összefutottunk, akik rendre végigjárták az összes boltot persze nem csak kötelességből, hanem kedvtelésből is. Dorka elmondta, hogy rajta ennyi ruha még síeléskor sincs, de a sok ruha és a táskájában megbújó pálinkásüveg - amit szívesen osztott meg bárkivel - enyhítette a süvítő, téli hideget. Szorgosan gyűjtöttük a pecséteket, így egy-két előre kinézett apróságért a következő hét nap valamelyikében biztos visszatérünk. Ha ott voltatok, akkor azért, ha pedig ezúttal kihagytátok, akkor azért nézzétek meg a kisfilmet, amit aznap este készítettünk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások