Közösség

Mégis miért?

5352

Az imént hallottam, hogy az új, koppenhágai klímacsúcs eredményeképp csak elvi nyilatkozatokat fognak elfogadni. Ez a hír – mint már oly sokszor a hasonlók – ismét arra késztet, arra sarkall, hogy kimondjam: csalódtam az emberiségben, és szégyellem, hogy ember vagyok. Szégyellem, mert nem tudom elhinni, de leginkább nem tudom elfogadni, hogyan süllyedhet ilyen mélyre a józan ész és miért kell nekünk, normális – vagy mondjam inkább azt: átlagos – embereknek azt elszenvedni, amit „azok a hülyék odafent” eldöntenek.

Az emberi természet az utóbbi körülbelül háromszáz évben olyan hihetetlen változáson ment át, hogy az valami elképesztő. Na ne gondoljuk egy percig is, hogy ez valaha is másképp lett volna, csupán a technika által nem adatott meg olyat tenni, amit még unokáink is bánnak. Sajnálom, hogy egy olyan ígéretes és csodálatos potenciálokkal rendelkező „intelligens” faj, mint a Homo Sapiens Sapiens, vagyis a modern ember, képes saját élőhelyének totális és végleges elpusztítására és ez ellen még a többség szava ellenére sem hajlandó változtatni.

Halálra ítéljük a bolygót, ahol élünk!!! Nem igaz, hogy ez odafent nem látszik, hogy nem tűnik fel a nyilvánvaló. Olyan dolgokra költik a pénzt az emberek, ami teljesen felesleges. A politikusaink is olyan látszat dolgokra pazarolják az adófizetők milliárdjait, melyeknek haszna nincs, vagy elenyésző és itt nem a saját fizetésről beszélek. A modern kor pestise az AIDS. Rendben, elfogadom, hogy halálos meg hogy mit okoz és terjed és stb. De foglalkozik azzal bárki is, hogy terjed egy olyan betegség is, ami a bolygó élővilágának nagyarányú kipusztuláshoz is vezethet és ez a kór a méheket pusztítja? Nem, pedig ez egy égető probléma lenne, mégis a szőnyeg alá söprik.

Einstein egyszer azt mondta: “ha a méhek eltűnnek, az emberiség öt éven belül követi őket.”

Az amerikai kongresszusban a mai napig elhangozhat olyan kérdés, hogy Ön hisz-e a globális felmelegedésben. Mintha ez hitbeli kérdés lenne. A britek fele nem hajlandó elfogadni a melegedés tényét, a másik fele pedig azt, hogy az embernek ehhez köze lenne. Kérdem én, normálisak vagyunk mi? Sajnos az, hogy 4-5-7 évek alatt szétrabolják a vezetők az embereket és nem tesznek semmit, nem fogja megmenti az unokáinkat a ráktól, az asztmától, az „Isten a tudója” milyen betegségektől.

Globális összefogásra van szükség, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Olyan összefogásra, ami nem csak az átlagembereket érinti meg, hanem a felső vezetést is. Olyanra, ami értékítéletet változtat, ami megoldást sürget és ami végre nem egy adott problémára reagál, hanem mindenre. Greenpeace? Ugyan már. Az az egész szervezet egy vicc. Valami sokkal nagyobbra, valami olyanra, ami visszaadhatja az ember hitét a saját népében, az emberiességben. Sajnos lehet, hogy nagyon kevesen vagyunk olyanok, akik így gondolkodunk, de hát mit lehet tenni. Halálra ítélték az emberiséget, a kultúránkat, a történelmünket. Köszönjük szépen annak a 192 országnak és gyerekes vezetőiknek, akik csak vitatkozni repültek el (és ezzel elégettek több tízezer liter kerozint) Koppenhágába, hogy aláírjanak egy fecnit, ami kimondja: „Sajnos nem tehetünk semmit, mert jelen lehetőségeink nem teszik lehetővé és úgyis mindegy, mert nem az én ciklusomban fog eljönni a népért a halál. Csá.”


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások